Változó kamrás hengeres bálázógépek

A KUHN változó kamrás bálázók új szintet jelentenek a nagy tömörségű bálák készítésében. A bálázók fejlesztésében nagy szerepet kaptak a legújabb termékinnovációk, amelyekkel fejleszthető a munkaminőség, és maximalizálhatók az előnyök.

Némely típus nem érhető el minden országban. Kérjük, az elérhetőséget mindig ellenőrizze helyi viszonteladójánál.

Milyen előnyei vannak a körbáláknak? 

A körbálák rendkívül hatékony megoldást jelentenek a szilázs tartósítására. A száraz növénykultúrák esetében a körbálák áthidalják a kis szögletes bálák és a nagy szögletes bálák közötti hatékonysági különbséget. A felhasználástól függően további megtakarításokat is lehetővé tehetnek. A körbálák készülhetnek száraz szénából, szalmából vagy be is csomagolhatók. A széna például a szabadban, jól vízelvezetéssel rendelkező tárolóhelyeken tárolható, és a jól lekerekített külső réteg, valamint az egyenletesen elosztott háló védi az esőtől. Ezen felül a nyersanyagok tárolása és kezelése is könnyebb, mivel csökken a silókban való tárolással járó szárazanyag-veszteség. 

Hogyan működnek a körbálázó gépek? 

A körbálázók a működésük során felszedik a terményt, és a préskamrába szállítják, különböző típusú, kifejezetten a maximális hatékonyság biztosítására tervezett adagolórendszerek segítségével. Ezek a rendszerek a termény típusához és a felhasználó preferenciáihoz igazodnak. Minden adagolórendszernek megvannak a maga sajátosságai, például az a képessége, hogy bizonyos növényeket optimálisan kezeljen, vagy az, hogy a terményt a meghatározott hosszúságúra vágja. A termény ezután a kamrában a kívánt méretre, súlyra és sűrűségre lesz tömörítve. Miután a bála ki lett alakítva, zsineggel, hálóval vagy akár fóliával megtörténik a kötözése, hogy a tárolás és szállítás során megőrizze formáját és minőségét. 

Milyen méretű körbálákat készítenek a KUHN bálázók? 

0,8 x 1,6m vagy 0,8 x 1,85m méretű körbálákat 

Bár ezek „szabványos” bálaméretek, a bála teljes átmérője a gazdálkodó igényei szerint módosítható. Ez a modelltől függ, de például egy 1,6 m-es bálázó 1,35 m-es bálákat, egy 1,85 m-es bálázó pedig 1,6 m-es bálákat is tud készíteni. A meghatározott bálaméretre korlátozott bálázók fix kamrás bálázók, amelyek csak a kamrájuk méretének megfelelő bálát tudnak készíteni. A KUHN fix kamrás bálázók körülbelül 1,30 m átmérőjű bálákat készítenek. 

Mit lehet préselni körbálázóval? 

A körbálázók a termények és a szalma széles skálájának kezelésére lettek tervezve. A körbálázók a száraz szénától a szilázsig, a szalmán és a kukoricaszáron át sokféle terményt képesek kezelni. A marhahús- és tejtermelők a körbálázók számos lehetőségét kihasználhatják. A KUHN termékek széles választékát kínálja ezen igények kielégítésére. 

Mi az a csomagoló-bálázó? 

A csomagoló-bálázó kifejezetten úgy lett tervezve, hogy nagy teljesítményt nyújtson olyan körülmények között, amelyek eltérnek a száraz széna vagy a hagyományos szalma körülményeitől. Nem minden bálázó alkalmas a csomagolásra, mivel az ilyen típusú gépeknek a hatékonyság fenntartása érdekében a feltételek szélesebb skáláján kell tudniuk működni, a törmelék bálakamrából történő eltávolítása mellett. A KUHN bálázók különböző mértékben elő vannak készítve a csomagolásra. A KUHN márkakereskedő javaslatot tesz az egyes felhasználók egyedi igényeihez igazított csomagoló-bálázóra. 

Vágórotor vagy vágás nélküli rotor? 

Ez a koncepció jól ismert az előre meghatározott méretű takarmányok létrehozása érdekében, és bizonyos esetekben az alom előzetes méretezésére szolgál az eloszlás javítása érdekében. A vágórotort általában bálák készítéséhez használják, a használata az utóbbi években egyre gyakoribb a száraz széna hulladékának minimalizálása és a vegyes adagoknál a bálakezelési idő csökkentése érdekében. A vágott bála könnyebben összenyomható. Nem minden vágórotor egyforma: előnyösebb a vágás vagy aprítás a teljesítménycsúcsok minimalizálása és a bálakamra egyenletes feltöltésének biztosítása érdekében. A KUHN karimák szabadalmaztatott alakja ellentétben egyes versenytársakkal, amelyek inkább aprítanak és szálmentesítenek, mint vágnak lehetővé teszi a termények egyenletes összenyomását és vágását, és ezáltal növelik a növénykultúrák értékét. A vágórotorok képesek a takarmányt különböző hosszúságúra darabolni a bekapcsolt kések számától függően, amelyek a KUHN csoport kiválasztás segítségével sokféleképpen konfigurálhatók. A vágás nélküli rotor ugyanazokat az előnyöket kínálja, mint a vágó rotor, a terményt vágás nélkül juttatva a bálakamrába. Ez a rotortípus a legtöbb feltétel mellett kiválóan teljesít, a rövid és száraz termények, például a kombájn után rotorral feldarabolt szalma kivételes adagolását is beleértve. Az ilyen típusú rotorok többféle kapacitással állnak rendelkezésre a gazdálkodók igényeitől és a termény felhasználásától függően. 

Mekkora teljesítményre van szüksége egy bálázógépnek? 

A körbálázóhoz szükséges teljesítmény számos tényezőtől függ. A betakarított termény, a bálázó mérete (bálaméretek), a terepviszonyok és az, hogy a terményt előzetesen darabolták-e vagy sem, mind olyan tényezők, amelyeket figyelembe kell venni. Kérdezze meg KUHN márkakereskedőjét, hogy milyen teljesítményre van szükség az adott körülmények között. 

Milyen súlyúak a KUHN körbálák? 

A KUHN körbálák súlya a nedvességtartalomtól és a betakarított takarmánytól függően változhat. Ez a súly egy adott térfogatban a sűrűségtől függ. A KUHN sűrűsége kiemelkedő a PROGRESSIVE DENSITY technológiának köszönhetően, amely lehetővé teszi, több anyag préselését a bála térfogatába. Ez például olyan, mintha egy egy literes edényt acél alátétekkel, egy másikat pedig rizzsel töltenénk meg. Mindkettőnek ugyanaz lenne a teljes térfogata, de a súlyuk jelentősen különbözne. 

Melyik a legjobb körbálázó? 

A legjobb körbálázó a megbízhatóság, a teljesítmény, a kapacitás és a minőség szempontjainak metszéspontjában helyezkedik el. Ezek a jellemzők mind az egyedi követelményekhez igazodnak. A KUHN bálázók megbízhatóságának és minőségének hírneve a különböző gépeink teljesítménye és kapacitása köré épül. 

Mennyibe kerül egy körbálázó? 

Összességében a körbálázó ára a gép karbantartásának minőségétől, a betakarított növénykultúrák típusától, és az éves bálatermeléstől függ. A körbálázó egy beruházás, és karbantartási költségeket von maga után. A KUHN bálázókat szigorú teszteknek megfelelően tervezték, hogy garantálják a maximális élettartamot. Ezek közé tartoznak a nagy teherbírású láncok és lánckerekek, a robusztus csapágyak, a prémium minőségű szíjak és alkatrészek, amelyeket kiváló alváz- és préskamra-kialakítás kísér. A KUHN integrál technológiát alkalmaz a rotorjainál is, megerősített Hardox fogakkal, amelyek a mozgó alkatrészek számának csökkentésével és a jelentős kopás által érintett területek megerősítésével minimalizálják a teljes karbantartást. Kevesebb mozgó alkatrész, nagyobb megbízhatóság, alacsonyabb teljesítményigény, robusztusabb alkatrészek - mint a versenytársaké. 

VB 3100

Több mint 40 éves tapasztalatunkra támaszkodva változó kamrás bálázók széles típusválasztékát terveztük meg 80 – 160/185 cm átmérőjű, tömör hengerbálák készítéséhez. Hat típusból illetve négy terménybeadagolási opció közül választva bizonyára megtalálja azt a KUHN VB hengeres bálázót, amellyel fellendítheti bálázási tevékenysége jövedelmezőségét.

VB 7100

A KUHN VB 7100 kínálat gépei új etalont teremtenek a hengerbálázásban. Minden helyzetben támaszkodhat a következetesen nagy teljesítményre. Nem számít, hogy milyen terményről van szó, nem számít, hogy milyen napszak van: ezek a bálázók kiemelkedő tömörségű bálákat, nagy kapacitást és maximális élettartamot nyújtanak. A VB 7100 sorozat gépei ott kelnek életre, ahol más gépek már küszködnek.