MERGE MAXX 1101 és 1301 típusú szalagos rendképzők

MERGE MAXX 1301 típusú szalagos rendképző sziluett fotó

A jelenleg kapható leghatékonyabb szalagos rendképző!

Egy menetben 10,97 és 12,80 méteres terményfelszedési szélességükkel a KUHN MM 1101 és MM 1301 MERGE MAXX szénakezelő szalagos rendképzői a jelenleg elérhető legnagyobb és leghatékonyabb, ilyen rendszerű gépek. A KUHN szalagos rendképzőket úgy terveztük, hogy Ön minden beállítást egyszerűen el tudjon végezni anélkül, hogy el kellene hagyni a traktor kezelőfülkéjét.

Értékesítő keresés

Egy menetben 10,97 és 12,80 méteres terményfelszedési szélességükkel a KUHN MM 1101 és MM 1301 MERGE MAXX szénakezelő szalagos rendképzői a jelenleg megvásárolható legnagyobb és leghatékonyabb rendképzők. Egyedülállóak az iparágban, és működésük egyszerűségét, tartósságukat és rendképzési kapacitásukat tekintve is páratlanok. Az üzemszerű gazdálkodásra tervezett MM 1101 és MM 1301 típusok 6 fogtartó rúddal rendelkező bütykös vezérlőpályás terményfelszedővel rendelkeznek, amelyeket exkluzív fogtartókar-kopóperselyek és felcsavarodásgátló gyűrűk egészítenek ki. Az úszó működésű terményleszorító gondoskodik arról, hogy gép egyöntetű és egységes rendeket fektessen, és az utána következő betakarítógép hatékonyabban tudjon dolgozni. A terményháló elősegíti a levelek megőrzését és rendbe juttatását. Az egyszerű és tartó mechanikus úszó működés mindkét fejen szükségtelenné teszi a traktor hidraulikájával működtethető úszó helyzet használatát. Az ISOBUS-kompatibilitás – az iparágban egyedülállóan – alapfelszereltségben adott, és nagyban hozzájárul az ergonómiához és mérsékli a kezelő kifáradását.
MERGE MAXX 1101 típusú szalagos rendképző működés közben

Az Ön előnyei

A terményfelszedővel kezdődik

MERGE munka közben

Nagykapacitású rendfelszedők integrált keretszerkezettel

Az ipari felhasználásra tervezett rendfelszedők kíméletesen bánnak a terménnyel, mindazonáltal extrém igénybevételre készítették és vizsgálták be azokat. A központi bütyökkialakítás és a nagyméretű, nagy igénybevételre tervezett, tömített közlőfejcsapágy kivételesen hosszú élettartamot garantál a legmostohább körülmények között is. A KUHN nagykapacitású terményfelszedőit a szilárdságuk és tartósságuk érdekében integrált keretszerkezetbe tervezték és építették. Ez a megoldás a gép tisztaságát is segít megőrizni, mivel nincs hely a termény felrakódására.

Nagy teherbírású szállítószalagok

Ipari minőségű szállítószalagok biztosítják, hogy a termény hatékonyan a rendre kerüljön, függetlenül attól, hogy melyik oldalra történik a kihordás. A szállítószalag öntisztuló, és önbeálló (nem igényel futásbeállítást). Minden szállítószalagon van egy könnyen hozzáférhető összeillesztési hely, amelynek segítségével a szalag szükség szerint leszerelhető vagy cserélhető, a normál elhasználódás vagy karbantartás miatt.

Egy gyorskioldású szalagfeszítési rendszer egyszerűsíti le a tárolást és a rutinszerű beállítást. Az egyik oldalról történő egyszerű beállítás egységes feszítettséget biztosít a szalag teljes szélességében. Javasolt, hogy használatok között és szezonon kívül szüntessék meg a szalag feszítettségét.
MM1101_Conveyor.jpg

Úszó helyzetű terményleszorító és alapfelszereltségű terményháló

Az úszó helyzetű terményleszorítót nem kell állítani, ha eltérő terménnyel dolgozik a gép. A leszorító úszó működésű felfogatásának egyszerű geometriája biztosítja, hogy a vezetőelemek a terménymennyiséghez automatikusan optimálisan helyezkedjenek el. A hosszú, ívelt vezetőpálcák kiválóan irányítják a terményáramot a szállítószalag középvonalába, és elősegítik a laza és egyenletes rend kialakítását.

Az alapfelszereltséget képező terményhatároló háló mérsékli a levélveszteséget a termény szalagra érkezésekor, és végső soron elősegíti, hogy a levelek a rend terménytömegébe kerüljenek. A háló szükség szerint állítható teljesen kitolt vagy félig kitolt helyzetbe.
MM_FloatingWindguard_CropNet.jpg

Feltekeredésgátló tárcsák

A hosszú szálú terményfélék (pl. zab vagy hosszú szálú fűfélék) feltekeredésének minimalizálására HDPE anyagból készült, a fogtartó rudakkal együtt forgó, szabadalmaztatott feltekeredésgátló tárcsák vannak felszerelve a terményfelszedő egységek végén. Ez a kis fejlesztés csökkenti azt a holtteret, ahová a hosszú szálú termény előszeretettel felcsavarodik, amint az minden rendfelszedő-típusú rendegyesítőn megfigyelhető.
MM_AntiWrap_Guard.jpg

Független hidraulika

A hidraulikaszivattyú a fő hidraulikatömbökön keresztül szivattyúz olajat a gép összes funkciójának működtetéséhez (terményfelszedő és a szalag hajtása, felszedő magasságállítása). Minden fent említett funkció elektronikusan vezérelhető a traktor ISOBUS termináljával, vagy opcionálisan a KUHN CCI 50, CCI 800 vagy CCI 1200 ISOBUS terminálokon keresztül. Az MM 1101 és 1301 típusokon nagyobb méretű fő acél csővezetékek vannak és letisztultabb nyomvonalon vezetett tömlők futnak az egyes szalagegységeken lévő szeleptömbökhöz. Ezek a jellemzők javítják a hidraulikus rendszer hatékonyságát, ami nagyobb gépkapacitást eredményez. Az alapfelszereltségű olajhűtő még nagyobb teljesítményt tesz lehetővé még a legkeményebb munkakörülmények között is.
Hydraulic_Drive_withCooler.jpg

Sokoldalú és az Ön körülményeihez adaptálható

MM1101_Action_02.jpg

Többféle rendképzési lehetőség

Az MM 1101 és MM 1301 típusokkal megvalósítható balra, jobbra vagy szétosztva történő rendképzés, illetve az egyik oldali szalag felemelésével féloldalas működés is. Az a képességük, hogy a szárnyak egymástól függetlenül felemelhetők, a táblák megkezdésekor, a terepakadályok körüli rendegyesítéseknél vagy szabálytalan alakú táblák elszigetelt terményszakaszainak kezelésekor is nagyon fontos.

Kis szállítási szélesség, egyszerű vonulás

Az egyszerű összecsukható kivitel gyors átváltást tesz lehetővé munkahelyzetből szállítási helyzetbe. A vonulási szélesség 369 cm. A vonóberendezés vonulás és munkavégzés során is kiegyenlített terhelése folyamatosan segíti a kezelőt a gép feletti kontroll megőrzésében. 38 l/perces olajszállítás esetén a munkahelyzetből szállítási helyzetbe történő átváltás 12 másodpercet vesz igénybe.
MM1101_Transport_01.JPG

Nincs szükség kormányzott tengelyre

Az MM 1101 és MM 1301 típusok nem tesznek szükségessé tengelykormányzást, még meredek hegyoldalakon sem. Ez a rövid tengelytávnak köszönhető, és előnyt jelent a versenytárs szalagos rendképzőkkel szemben. Ez az egyszerűsítés csökkenti a rutinszerű karbantartásra fordítandó időt, és javítja az általános megbízhatóságot. A rövid tengelytáv egy további előnye a vonóberendezés kisebb terhelése, így a munkagép nem rángatja ide-oda a traktort.
MM1101_Static_01.jpg

Constant Float® felfüggesztés

Egy egyszerű és hatékony mechanikus rugós felfüggesztési rendszer a kifogástalan úszó működés érdekében. Ez, a KUHN vontatott fűkaszák által inspirált, egyedi kialakítás – az iparág más rendegyesítőivel ellentétben – nem támaszt bonyolult hidraulikus követelményeket és nem igényli a traktor kihelyezett hidraulikaszelepének úszóhelyzeti működését sem.
MM_ConstantFloatSuspension.JPG

Úszó működésű csúszótalpak

Minden egység alatt kettős, széles csúszótalpak biztosítják az egyenetlen terepalakuláshoz történő gyors alkalmazkodást, és egyúttal az alacsony talajnyomást. Az úszó működésű csúszótalpak a KUHN exkluzív felszereltségi elemei. A csuklós működésnek köszönhetően a terményfelszedő légpárnás hajóként siklik át a nyomvályúk és egyéb terepegyenetlenségek fölött. Ezen kívül a csúszótalpak speciális alakja és csuklós működése öntisztulást is biztosít a táblavégi fordulási helyzetben történő kiemeléskor, így megelőzi a terménnyel való felrakódást. Az egyenletes kopás és a hosszabb élettartam érdekében a csúszótalpak megfordíthatók a felfogatásukon.
MM700_Skid_Shoes.jpg

Időmegtakarítást jelentő jellemzők

2-Point Hitch.jpg

2-pontos felfüggesztés

A speciális kialakítású 2-pontos függesztőszerkezet egyszerűvé és könnyen kivitelezhetővé teszi a csatlakoztatást. A forgó rendszerű függesztőszerkezet kiküszöböli a hajtáslánc rázkódását, és akár 90 fokos kifordítást is lehetővé tesz. A vonószerkezet 3/4/4N kategóriájú, gyorscsatlakozó-kompatibilis. Egy integrált kettős támasztóláb nagy letámasztási felületet biztosít, és a traktorra történő csatlakozást követően egyszerűen felcsukható és rögzíthető.

Zsírzórendszer

Egy alapfelszereltségben biztosított központi zsírzó teszi lehetővé, hogy minden lényeges pont egyszerűen, egyetlen helyről zsírozható legyen.

A karbantartási időszükséglet csökkentése érdekében szűrőcsere esetén egy ¼ elfordulású szeleppel elzárható az olajáramlás. Ilyenkor a szelepforgató kar felfelé kiáll, és megakadályozza a burkolat lezárását, így a gép véletlenül sem indítható el elzárt olajáramlással. Ezen kívül egy nagyobb betöltőnyílás is hozzájárul az olajcserére fordított idő csökkentéséhez.
MM_CentralLubricationSystem.jpg

Csapágyak kopóperselyezése

Az iparágban egyedülállóan az alapfelszereltségbe tartozó kopóperselyek maximalizálják a fogtartó rudak élettartamát azáltal, hogy könnyen cserélhető, osztott érintkezési felületet biztosítanak. Ha a rendképzőt koptató hatású talajon használja, akkor ezt a jellemzőt különösen értékelni fogja, mivel a kopópersely könnyen cserélhető a fogtartó rudak kiszerelése nélkül, kevesebb mint egy percen belül.
MM_WearGuards.jpg

Osztott csapágykialakítás

A két darabból álló polietilén fogtartórúd-csapágy nagymértékben leegyszerűsíti a rendszeres karbantartást. Kivitele lehetővé teszi az egy percen belüli csapágycserét, ellentétben a versenytárs gépekkel, amelyek esetében a fogakat és a fogtartó karokat le kell szerelni a kopott csapágyak cseréjéhez. Mindezek mellett a speciális összetételű csapágyanyag maximális csapágyélettartamot és minimális súrlódást biztosít.
MM_TineBar_Bearing.jpg

MERGE MAXX 1101 típusú szalagos rendképző működés közben

Média