MERGE MAXX 701 és 890 típusú szalagos rendképzők

KUHN MERGE MAXX 701 sziluett fotó

A saját kategóriájában

7,32 illetve 9,15 méteres munkaszélességükkel és sok, a KUHN szalagos rendképzőket ismertté tevő jellemzőjükkel az MM 701 és az MM 890 típusok egy háromegységes szalagos rendképző munkateljesítményét nyújtják a felhasználóknak egy kétegységesre jellemző, kompakt méretben.

Értékesítő keresés

A KUHN kettős szalagos rendképzői egyszerűséget, sokoldalúságot és megbízhatóságot nyújtanak felhasználóiknak. A KUHN MM 701 és 890 MERGE MAXX szénához való szalagos rendképzők 7,32 illetve 9,15 méteres rendfelszedési szélességet biztosítanak. Ezek a közepestől a nagyméretű tejelő tehenészetek és takarmánytermelő gazdaságok számára tervezet gépek bal vagy jobb oldalra is képesek rendet képezni, akár egyszerre, a terményt 50/50 %-os arányban megosztva és egyenlő nagyságú rendeket képezve a járvaszecskázó számára. Az úszó helyzetű terményterelő egységes és egyenletes rendet biztosít, ami hatékonyabbá teszi a járvaszecskázó működését, ugyanakkor a terményveszteség elleni védőháló elősegíti a levelek megőrzését a rendben. Az egyszerű és tartós mechanikus úszó működés mindkét szalagegységen szükségtelenné teszi a traktor hidraulikájával működtethető úszó helyzet használatát. Az IntelliMerge ISOBUS vezérlőrendszer egy iparági exkluzivitás, és mind az MM701-es, mind pedig a 890-es típus alapfelszereltségébe tartozik, javítva a kezelői ergonómiát és a működtetési hatékonyságot.
KUHN MERGE MAXX 890 működés közben

Az Ön előnyei

Egyszerűség, sokoldalúság és alkalmazhatóság

MM890_MultipleDeliveryOptions.JPG

Többféle rendképzési lehetőség

Az MM 701 és 890 szénára használatos szalagos rendképzővel megvalósítható balra, jobbra vagy szétosztva történő rendképzés, illetve az egyik oldali szalag felemelésével féloldalas működés is. Mindkét típus esetében 50/50 %-ban szét lehet osztani a terménytömeget, ami a jobb betakarítási hatékonyság érdekében egyöntetű terménymennyiséget biztosít. Az a képességük, hogy a szárnyak egymástól függetlenül felemelhetők, a táblák megkezdésekor, a táblán lévő terepakadályok körüli rendegyesítéseknél vagy szabálytalan alakú táblák elszigetelt terményszakaszainak kezelésekor is nagyon fontos

IntelliMerge™ ISOBUS vezérlési rendszer

Az IntelliMerge™ ISOBUS vezérlőrendszer lehetővé teszi a kezelő számára a gép működtetését, beállítások elvégzését, teljesítmény-visszajelzés megtekintését és diagnosztika futtatását. A kezelők a maximális hatékonyság érdekében a táblaviszonyokhoz és a terménykörülményekhez igazíthatják gépeiket.
MM_IntelliMerge-logo.jpg

OptiSense™ szalagmegállás-jelző

Az OptiSense™ szalagmegállás-jelző figyelmezteti a kezelőt, ha a szalag – a kapacitásának határait közelítve – lassulni kezdene. Ily módon a kezelőnek lehetősége van beavatkozni még azelőtt, hogy a gép eltömődne. Ha a szalag megáll, az érzékelő leállítja a gépet, ezáltal elkerülhető a szalagok károsodása és a gép eltömődése. A szállítószalag irányát jelző nyíl színe – jelezve, hogy melyik szalag állt meg – pirosra változik. Ez a funkció az egyes szalagok fordítógörgőinek fordulatszámának felügyeletével működik. A funkció segíti a kezelőt a működés optimalizálásában, a gép folyamatos, hatékonyabb működésének biztosításában.
MM-890_OptiSense_option_B.jpg

Constant Float® felfüggesztés

Egy egyszerű és hatékony mechanikus felfüggesztési rendszer a kifogástalan úszó működés érdekében. Ez, a KUHN vontatott tárcsás fűkaszák által inspirált, egyedi kialakítás – az iparág más rendegyesítőivel ellentétben – nem támaszt bonyolult hidraulikus követelményeket és nem igényli a traktor kihelyezett hidraulikaszelepének úszóhelyzeti működését sem. A felfüggesztés mozgástartománya minden felszedőegységen 35 cm (+20 cm, -15 cm).
MM890_ConstantFloatSuspension.JPG

Kis szállítási szélesség, egyszerű vonulás

Az egyszerű összecsukható kivitel gyors átváltást tesz lehetővé munkahelyzetből szállítási helyzetbe. A szállítási széleség 3,1 m, a magasság pedig 3,7 m. A vonóberendezés vonulás és munkavégzés során is kiegyenlített terhelése folyamatosan segíti a kezelőt a gép feletti kontroll megőrzésében. A munkahelyzetből szállítási helyzetbe történő átváltás gyors, és a csukáshoz mindössze fejenként egy hidraulikaszelep szükséges.
MM890_NarrowTransport.JPG

A terményfelszedővel kezdődik

MM701_High-Capacity-Pickups.jpg

Nagykapacitású rendfelszedők integrált keretszerkezettel

Az ipari felhasználásra tervezett rendfelszedők kíméletesen bánnak a terménnyel, mindazonáltal extrém igénybevételre készítették és vizsgálták be azokat. A központi bütyökkialakítás és a nagyméretű, nagy igénybevételre tervezett, tömített közlőfejcsapágy kivételesen hosszú élettartamot garantál a legmostohább körülmények között is. A KUHN nagykapacitású terményfelszedőit a szilárdságuk és tartósságuk érdekében integrált keretszerkezetbe tervezték és építették. Ez a megoldás a gép tisztaságát is segít megőrizni, mivel nincs hely a termény felrakódására.

Úszó helyzetű terményleszorító és alapfelszereltségű terményháló

Az úszó helyzetű terményleszorítót nem kell állítani, ha eltérő terménnyel dolgozik a gép. A leszorító úszó működésű felfogatásának egyszerű geometriája biztosítja, hogy a vezetőelemek a terménymennyiséghez automatikusan optimálisan helyezkedjenek el. A hosszú, ívelt vezetőelemek kiválóan irányítják a terményáramot a szállítószalag középvonalába, és elősegítik a laza és egyenletes rend kialakítását.

Az alapfelszereltséget képező terményhatároló háló mérsékli a levélveszteséget a termény szalagra érkezésekor, és végső soron elősegíti, hogy a levelek a rend terménytömegébe kerüljenek. A háló szükség szerint állítható teljesen kitolt, félig kitolt vagy teljesen visszahúzott helyzetbe.
MM701_FloatingWindguard_CropNetting.jpg

Nagy teherbírású szállítószalagok

Ipari minőségű szállítószalagok biztosítják, hogy a termény hatékonyan a rendre kerüljön, függetlenül attól, hogy melyik oldalra történik a kihordás. A szállítószalag öntisztuló, és önbeálló (nem igényel futásbeállítást). Minden szállítószalagon van egy könnyen hozzáférhető összeillesztési hely, amelynek segítségével a szalag szükség szerint leszerelhető vagy cserélhető, a normál elhasználódás vagy karbantartás miatt. 

Egy gyorskioldású szalagfeszítési rendszer egyszerűsíti le a tárolást és a rutinszerű beállítást. Az egyik oldalról történő egyszerű beállítás egységes feszítettséget biztosít a szalag teljes szélességében. Javasolt, hogy használatok között és szezonon kívül szüntessék meg a szalag feszítettségét.
MM890_BeltConveyors.JPG

Feltekeredésgátló tárcsák

A hosszú szálú terményfélék (pl. zab vagy hosszú szálú fűfélék) feltekeredésének minimalizálására HDPE anyagból készült, a fogtartó rudakkal együtt forgó, feltekeredésgátló tárcsák vannak felszerelve a terményfelszedő egységek végén. Ez a kis fejlesztés nagymértékben csökkenti azt a helyet, ahová a termény fel tud csavarodni, amint az a versenytárs rendegyesítőkön megfigyelhető.
MM_AntiWrap_Guard.jpg

Úszó működésű csúszótalpak

Minden egység alatt kettős, széles csúszótalpak biztosítják a terepalakuláshoz történő gyors alkalmazkodást, és egyúttal az alacsony talajnyomást. Az úszó működésű csúszótalpak a KUHN exkluzív felszereltségi elemei. A csuklós működésnek köszönhetően a terményfelszedő légpárnás hajóként siklik át a nyomvályúk és egyéb terepegyenetlenségek fölött. Ezen kívül a csúszótalpak speciális alakja és csuklós működése öntisztulást is biztosít a táblavégi fordulási helyzetben történő kiemeléskor, így megelőzi a terménnyel való felrakódást. Az egyenletes kopás és a hosszabb élettartam érdekében a csúszótalpak megfordíthatók a felfogatásukon.
MM890_FloatingSkidShoe.JPG

Kevesebb karbantartási időre van szükség

MM890_HydraulicControls_02.JPG

Hidraulikus vezérlőelemek

Az MM 701 és 890 típusok a traktor részéről két kihelyezett hidraulikaszelepet igényelnek az egységek szállítási helyzetből fordulási vagy munkahelyzetbe történő emeléséhez/süllyesztéséhez. A szalagos rendképzők felfüggesztési rendszere egy oválfuratos összekötőelemet használ, így a traktor hidraulikaszelepeinek nem szükséges úszó helyzetben lenniük.

 A hidraulikaszivattyú a minden szalagegység hátsó oldalán található hidraulikatömbön keresztül szivattyúz olajat a funkciókhoz (terményfelszedő és a szalag hajtása, felszedő magasságállítása). Az említett funkciók elektronikusan vezérelhetők az ISOBUS terminálon keresztül.

Központi kenési rendszer

Az MM 890 szalagos rendképző központi kenési rendszerrel van felszerelve, amely az MM 701-es típuson opcionális felszereltséget képez. Minden kenést igénylő csukási és felfüggesztési részegység egyetlen pontról zsírozható. Ez a rendszer nem pusztán egy zsírelosztó blokk, hanem azt is biztosítja, hogy a megfelelő mennyiségű zsír kerüljön minden egyes kenési pontra a gépen, miközben a kezelőnek mindössze egy zsírzószemet kell kezelnie. A rendszeres karbantartás időszükségletének további csökkentése érdekében opcionális felszereltségként automata zsírzórendszer is kiépíthető.
MM890_CentralLubricationSystem.jpg

2-pontos felfüggesztés

A speciális kialakítású 2-pontos függesztőszerkezet egyszerűvé és könnyen kivitelezhetővé teszi a csatlakoztatást. A forgó rendszerű függesztőszerkezet kiküszöböli a hajtáslánc rázkódását, és akár 90 fokos kifordítást is lehetővé tesz. A minden egyes szalagegységet kiszolgáló hidraulikaszivattyú a függesztőszerkezetbe van beépítve. Az MM 701-es típus függesztőszerkezete 2/3N/3 kategóriájú, gyorscsatlakozó-kompatibilis. Az MM 890-es típus függesztőszerkezete 2/3N/3/4N kategóriájú, gyorscsatlakozó-kompatibilis.
MM890_2pointhitch.JPG

Csapágyak kopóperselyezése

Az iparágban egyedülállóan az alapfelszereltségbe tartozó kopóperselyek maximalizálják a fogtartó rudak élettartamát azáltal, hogy könnyen cserélhető, osztott foglalati felületet biztosítanak. Ha a rendképzőt koptató hatású talajon használja, akkor ezt a jellemzőt különösen értékelni fogja, mivel a kopópersely könnyen cserélhető a fogtartó rudak kiszerelése nélkül, kevesebb mint egy percen belül.
MM_WearGuards.jpg

Gyors és egyszerű rendszeres karbantartás

A két darabból álló polietilén fogtartórúd-csapágy nagymértékben leegyszerűsíti a rendszeres karbantartást. A KUHN MM szalagos rendképzők mostantól új, kevesebb alkatrészből álló fogrögzítő szerelvénnyel rendelkeznek. A speciális tervezésű csavar önmagának tart ellen, így mindössze egyetlen kulcs szükséges a felszedőfogak cseréjéhez. A jól bevált kopópersellyel rendelkező osztott csapágy és a feltekeredésgátló tárcsák szintén hozzájárulnak a rendszeres karbantartás időszükségletének csökkentéséhez és a terményfelszedő megbízhatóságának növeléséhez.
MM890_TineBar_Bearing_02.jpg

KUHN MERGE MAXX 890 működés közben

Média