PRIMOR 2060 H szalmafúvó és takarmánykiosztó, félig függesztett változat

A Primor 2060 H félig függesztett változat részletes jellemzői

Alacsony teljesítményű traktorokhoz tervezve

PRIMOR 2060 H, hidraulikus hajtású oszlatórotorral (turbinától független) és 2 m3-es kapacitással rendelkező, félig függesztett szalmafúvó és takarmánykiosztó

Értékesítő keresés

A tervezésekor minden gazdálkodó elsődleges szempontját tartottuk szem előtt: az állatállomány kényelmét!

Még a legnagyobb elvárásokat támasztó gazdákat is le fogja nyűgözni az alomminőség és az állatok közérzete, amely a PRIMOR 2060 típusú szalmafúvónak köszönhető.

A PRIMOR 2060 H alkalmassá tehető arra, hogy kielégítse speciális műszaki igényeit. Rendkívül könnyen használhatónak terveztük, a kiváló szalmaeloszlás érdekében pneumatikus turbinával és szeparátorkamrával, valamint speciális elektromos vezérlőrendszerrel (opcionális extra felszereltség) rendelkezik.

A szállítószalag-rendszer robusztus felépítésének biztosítására 10 mm-es, tengeri alkalmazásra is megfelelő láncokat és 4 ötvény lánckereket alkalmaztunk. A kiemelkedő tisztaság érdekében a szállítószalag alapfelszereltségben kettős aljkialakítással rendelkezik, ami megakadályozza a széleknél bekövetkező szalmaveszteséget.
Félig függesztett PRIMOR 2060 H működés közben

Az Ön előnyei

A feltöltés nem igényel külön szerszámot

Teljesen önálló bálafelvétel a KUHN PRIMOR 2060 H szalmafúvóval

Teljesen önálló bálafelvétel!

Az enyhe hajlásszögnek és a rézsűs feladásnak köszönhetően a bálák felvétele nem igényel külső segítséget. A kezelőnek – a turbina alacsony helyzetének köszönhetően – akadálytalan rálátása van a kezelőfülkéből a bálafelvételi folyamatra.

A tengelymagasság elektromos vezérléssel állítható, így a terménytér tökéletesen egy vonalba hozható a lenyíló hátsó ajtóval.

Annak biztosítására, hogy a bála a zsineg eltávolítását követően is a helyén maradjon, a lenyíló hátsó ajtó konvex profillal rendelkezik. Mivel a hátsó ajtó tökéletesen egy vonalban van a szállítószalaggal, a szögletes nagybálák felvételéhez Önnek nem kell kiszállnia a traktorból. Nincs szükség toldatra sem: a szabványos terménytartály és lenyíló hátsó ajtó kialakítása biztosítja egy (max. 2,7 m hosszú) szögletes nagybála, vagy egy (max. 1,95 m átmérőjű) hengerbála felvételét.

A két munkahenger rögzítési pontjai biztosítják, hogy a lenyíló hátsó ajtó megfelelő emelőerővel rendelkezzen, még a legnehezebb bálák felemeléséhez is.

A PRIMOR 2060 H alapfelszereltségben tartalmaz két oszlopot, amelyek feladata a szögletes bála szelvényeinek megtartása. Egy, a lenyíló hátsó ajtóra erősített rögzítő biztosítja, hogy az oszlopok mindig könnyen hozzáférhetők legyenek.

Elektromos vezérlőelemek

Az elektromos vezérlőelemek az alapfelszereltség részét képezik, és minden kényelmi funkciót biztosítanak, amelyet csak elvárhat egy mindennapos használatra tervezett géptől. A gép összes funkcióját (hátsó ajtó, szállítószalag, oszlatórotor és kifúvótorony működtetése) egyetlen vezérlőfelületen egyesítő elektromos vezérlőpanel jól áttekinthető, kompakt és egyszerűen használható.
Ergonomikus elektromos vezérlőelemek a KUHN PRIMOR 2060 H szalmafúvó kényelmes napi használatához

Jó minőségű szalmaalom készítése

A PRIMOR 2060 H szalmafúvóra szerelt, hidraulikus hajtású oszlatórotornak köszönhetően a terítés elején és végén is állandó szintű a szalmatömegáram.

Hidraulikus hajtású oszlatórotor

A beadagolórotort hidromotor hajtja, amely a szalmafúvó turbinától függetlenül működik. A gép indításkori energiaigénye nem nagy, ami mindent felülmúló működésbeli rugalmasságot biztosít (például a szalmabefúvás szüneteltetése oszlopoknál, ahol akadályozott a kifúvás).

Az oszlatórotor hatékonyan szabályozza a turbinába belépő szalma tömegáramát, és a pozíciója a turbina takarmányra gyakorolt hatását is befolyásolni hivatott: a szalma ezért sértetlen marad, és hosszabb ideig szolgál alomként.

Szabályos, egyenletes szalmamennyiség, minden egyes m2-re

A turbinakerék 8 lapátot tartalmaz, amelyek közül 2 valamivel hosszabb, mint a többi (a kerék középpontja felé).

A szalma egyenletesen terül szét a turbina teljes felületén, és a létrejövő sebességkülönbségek fokozzák a szalma szóródását.

Mindez szabályos, állandó mértékű szalmaeloszlást biztosít a teljes almozott területen, anélkül, hogy a kifúvótornyot előre-hátra mozgatni kellene.

Az egyszerű karbantartás érdekében a lapátok csavarokkal vannak felerősítve. Hegesztés hiányában a kiegyensúlyozottság tökéletes.
A KUHN PRIMOR 2060 H szalmafúvónak köszönhetően egyenletesen terített szalmatömeg, és megelégedett állatállomány.

A szalmaszálak rostszerkezetének védelme

A turbinaházban lévő (a lapátok és a turbina bevezetése közötti) szabad teret „pneumatikus szeparátorkamrának” hívjuk. Az ezen a kamrán keresztül mozgó levegő magával húzza a szalmát, ugyanakkor kíméletesen fel is lazítja az összekapaszkodó szálakat. A szalma így gyakorlatilag sértetlen marad. Az alom így ellenállóbb lesz, és tovább friss marad. Ezáltal az almozásra ritkábban van szükség (és sokkal könnyebb az alom eltávolítása).
Hatékony szalmalazítás a szalma további aprítása nélkül, a KUHN PRIMOR 2060 H szalmafúvó pneumatikus szeparátorkamrájának köszönhetően.

Félig függesztett kivitel

PRIMOR 2060 H félig függesztett szalmafúvó kis teljesítményű traktorokhoz

Félig függesztett változat, kis teljesítményű traktorokhoz

A félig függesztett PRIMOR 2060 H ideálisan használható kis teljesítményű traktorokkal (minimális-teljesítményigény 37 kW / 50 LE).

Két tengelyállító munkahengerének köszönhetően a gép a bálafelvételkor teljesen a talajszinten helyezkedik el.
Félig függesztett PRIMOR 2060 H működés közben

Média

Félig függesztett PRIMOR 2060 H, bal hátsó nézet
Félig függesztett PRIMOR 2060 H, bal elülső nézet
Félig függesztett PRIMOR 2060 H szállítási módban
Több