PRIMOR 2060 H szalmafúvó és takarmánykiosztó, függesztett változat

A Primor 2060 H függesztett változat részletes jellemzői

Minden típusú bálához!

PRIMOR 2060 H, hidraulikus hajtású oszlatórotorral (turbinától független) és 2 m3-es kapacitással rendelkező, függesztett szalmafúvó és takarmánykiosztó

Értékesítő keresés

A tervezésekor minden gazdálkodó elsődleges szempontját tartottuk szem előtt: az állatállomány kényelmét!

Még a legnagyobb elvárásokat támasztó gazdákat is le fogja nyűgözni az az alomminőség és az állatok közérzete, amely a PRIMOR 2060 típusú szalmafúvónak köszönhető

A PRIMOR 2060 H alkalmassá tehető arra, hogy kielégítse speciális műszaki igényeit. Rendkívül könnyen használhatónak terveztük, a kiváló szalmaeloszlás érdekében pneumatikus turbinával és szeparátorkamrával, valamint speciális elektromos vezérlőrendszerrel (opcionális extra felszereltség).

A szállítószalag-rendszer robusztus felépítésének biztosítására 10 mm-es, tengeri alkalmazásra is megfelelő láncokat és 4 ötvény lánckereket alkalmaztunk. A kiemelkedő tisztaság érdekében a szállítószalag alapfelszereltségben kettős aljkialakítással rendelkezik, ami megakadályozza a széleknél bekövetkező szalmaveszteséget.
A KUHN PRIMOR 2060 H működés közben

Az Ön előnyei

A feltöltés nem igényel külön szerszámot

Teljesen önálló bálafelvétel a KUHN PRIMOR 2060 H szalmafúvóval

Teljesen önálló bálafelvétel!

Az enyhe hajlásszögnek és a rézsűs feladásnak köszönhetően a bálák bejuttatása nem igényel külső segítséget. A kezelőnek – a turbina alacsony helyzetének köszönhetően – akadálytalan rálátása van a kezelőfülkéből a bálafelvételi folyamatra.

Annak biztosítására, hogy a bála a zsineg eltávolítását követően is a helyén maradjon, a lenyíló hátsó ajtó konvex profillal rendelkezik. Mivel a hátsó ajtó tökéletesen egy vonalban van a szállítószalaggal, a szögletes nagybálák felvételéhez Önnek nem kell kiszállnia a traktorból. Nincs szükség toldatra sem: a szabványos terménytartály és lenyíló hátsó ajtó kialakítása biztosítja egy (max. 2,7 m hosszú) szögletes nagybála, vagy egy (max. 1,95 m átmérőjű) hengerbála felvételét.

A két munkahenger rögzítési pontjai biztosítják, hogy a lenyíló hátsó ajtó megfelelő emelőerővel rendelkezzen, még a legnehezebb bálák felemeléséhez is.

A PRIMOR 2060 H alapfelszereltségben tartalmaz két oszlopot, amelyek feladata a szögletes bála szelvényeinek megtartása. Egy, a lenyíló hátsó ajtóra erősített rögzítő biztosítja, hogy az oszlopok mindig könnyen hozzáférhetők legyenek.

Jó minőségű szalmaalom készítése,

A PRIMOR 2060 H szalmafúvóra szerelt, hidraulikus hajtású oszlatórotornak köszönhetően a terítés elején és végén is állandó szintű a szalmatömegáram.

Hidraulikus hajtású oszlatórotor

A beadagolórotort hidromotor hajtja, amely a szalmafúvó turbinától függetlenül működik. A gép indításkori energiaigénye nem nagy, ami mindent felülmúló működésbeli rugalmasságot biztosít (például a szalmabefúvás szüneteltetése oszlopoknál, ahol akadályozott a kifúvás).

Az oszlatórotor hatékonyan szabályozza a turbinába belépő szalma tömegáramát, és a pozíciója a turbina takarmányra gyakorolt hatását is befolyásolni hivatott: a szalma ezért sértetlen marad, és hosszabb ideig szolgál alomként.

Szabályos, egyenletes szalmamennyiség, minden egyes m2-re

A turbinakerék 8 lapátot tartalmaz, amelyek közül 2 valamivel hosszabb, mint a többi (a kerék középpontja felé).

A szalma egyenletesen terül szét a turbina teljes felületén, és a létrejövő sebességkülönbségek fokozzák a szalma szóródását.

Mindez szabályos, állandó mértékű szalmaeloszlást biztosít a teljes almozott területen, anélkül, hogy a kifúvótornyot előre-hátra mozgatni kellene.

Az egyszerű karbantartás érdekében a lapátok csavarokkal vannak felerősítve. Hegesztés hiányában a kiegyensúlyozottság tökéletes.
A KUHN PRIMOR 2060 H szalmafúvónak köszönhetően egyenletesen terített szalmatömeg, és megelégedett állatállomány.

A szalmaszálak rostszerkezetének védelme

A turbinaházban lévő (a lapátok és a turbina bevezetése közötti) szabad teret „pneumatikus szeparátorkamrának” hívjuk. Az ezen a kamrán keresztül mozgó levegő magával húzza a szalmát, ugyanakkor kíméletesen fel is lazítja az összekapaszkodó szálakat. A szalma így gyakorlatilag sértetlen marad. Az alom így ellenállóbb lesz, és tovább friss marad. Ezáltal az almozásra ritkábban van szükség (és sokkal könnyebb az alom eltávolítása).
Hatékony szalmalazítás a szalma további aprítása nélkül, a KUHN PRIMOR 2060 H szalmafúvó pneumatikus szeparátorkamrájának köszönhetően.

Kezelőelemek választéka!

Ergonomikus elektromos vezérlőelemek a KUHN PRIMOR 2060 H szalmafúvó kényelmes napi használatához

Kezelőelemek választéka!

A magasságában és mélységében állítható konzolra erősített közvetlen vezérlőpanel teljes mértékben hozzáférhető. 4 közvetlenül a szelepekhez kapcsolódó vezérlőkar áll rendelkezésre a gép összes funkciójának működtetésére. A szállítószalag sebessége a vezérlőegységen lévő gombbal állítható.

Az opcionális elektromos vezérlőpanel minden kényelmi funkciót biztosít, amelyet csak el lehet várni egy mindennapos használatra tervezett géptől. A gép összes funkcióját (hátsó ajtó, szállítószalag, oszlatórotor és kifúvótorony működtetése) egyetlen vezérlőfelületen egyesítő elektromos vezérlőpanel jól áttekinthető, kompakt és egyszerűen használható.
PRIMOR 2060 H szalmaterítési üzemmódban

Specifikációk

Műszaki jellemzők
 
Kapacitás, felemelt betárolóajtóval (m3)
Traktor függesztőmű
Szalma befújása almozott területekre és állásokba
Beadagolás
Max. kifúvási távolság
Turbinafordulatszám (ford./perc)
Gumiabroncsok
Világítás
Min./max kimenő teljesítmény 180 bar mellett (szükséges nyomás)
A rakodott bálák tömege, méretei és száma
FÜGGESZTETT PRIMOR 2060 H [PRIM2060HA03] [PRIM2060HSPA02]
2
Függesztett
Kör- és szögletes bálák
-
jobb oldalon 18 m-ig ## ÚJ SOR##. (És bal oldalon 13 m-ig a 300°-ban kihajtható csúszdával)
540
-
-
30–45
Lásd a „Javasolt használat és műszaki adatok” táblázatot

Média

KUHN PRIMOR 2060 H szállítási módban
KUHN PRIMOR 2060 H szállítási módban
PRIMOR 2060 H szalmaterítési üzemmódban
Több