PRIMOR 2060 M szalmafúvó és takarmánykiosztó, függesztett változat

A Primor 2060 M függesztett változat részletes jellemzői

Manőverezőképesség!

PRIMOR 2060 M típusú, függesztett szalmafúvó és takarmánykiosztó, POLYDRIVE rendszerrel, és 2 m3-es kapacitással

Értékesítő keresés

Oszlatási teljesítmény!

A PRIMOR 2060 M szalmafúvó és takarmánykiosztó egy multifunkciós gép, amely az oszlatórotort hajtó, szabadalmaztatott POLYDRIVE rendszernek köszönhetően hosszú szálas takarmányok, például szenázs kezelésére is alkalmas.

Az eredmény egy kiváló minőségű alom, és garantált kényelem az állatállománya számára: a pneumatikus oszlatókamra biztosítja, hogy a szalma egyenletesen kerüljön terítésre a teljes almozott területen, akár 18 m-es távolságban. A szalmaszálak megőrzött szerkezete jobb alomminőséget biztosít.
Függesztett PRIMOR 2060 M működés közben

Az Ön előnyei

Minden típusú bálával üzemeltethető

Teljesen önálló bálafelvétel a KUHN PRIMOR 2060 M szalmafúvó-takarmánykiosztóval

Teljesen önálló bálafelvétel!

Az enyhén lejtős hátsó lenyíló ajtó egy szintben van a szállítószalaggal, megkönnyítve a henger- és nagy szögletes bálák feladását, külső rakodógép használata nélkül.

A PRIMOR 2060 M terményterét úgy terveztük, hogy hengeres (1 db, max. 1,8 m átmérőjű hengerbála) és szögletes nagybála (1 bála, max. 2,7 m-es hosszúságig) egyaránt beleférjen.

Szükséghelyzetben a PRIMOR 2060 M fűszenázs és kukoricaszilázs kiosztására is alkalmazható.

Manőverezőképesség!

A függesztett kialakítás miatt a PRIMOR 2060 M rendkívül könnyen manőverezhető, ami biztosítja a szűk épületek, egyirányú etetőfolyosók, szűk almozott területek stb. könnyű megközelítését.

A fúvótorony a turbina tetején helyezkedik el, hogy a teljes szélesség a szalmaszórási, és a takarmánykiosztási üzemmódban is minimális legyen.

A gép teljes hossza mindössze 2,89 méter!
Kiemelkedő manőverezőképesség a KUHN PRIMOR 2060 M szalmafúvó és takarmánykiosztó függesztett kialakításának köszönhetően

Kiváló minőségű szalmakijuttatás és szálastakarmány-etetés

A PRIMOR 2060 M szalmafúvó és takarmánykiosztó a szabadalmaztatott POLYDRIVE rendszerünkkel működik, a mechanikus hajtásrendszer erejét a hidraulikus megoldás rugalmasságával kombinálva, a problémamentes kijuttatás érdekében, még a leghosszabb rostszállakkal is megbirkózva.

POLYDRIVE etetőrotor-hajtás

A szabadalmaztatott POLYDRIVE rendszerrel a beadagolórotor a turbinakerék által generált energiát hasznosítja. A hosszú szálú rostokat tartalmazó takarmány kiosztása már nem időt rabló, nehéz munka.

A traktorból elektromos vezérlőelemekkel lekapcsolható szíjhajtásnak köszönhetően megszakíthatja a kifúvást, amikor a kiosztási úton akadályokba ütközik (oszlopok, itatóvályúk, elhaladó dolgozók stb.)

Egy 1,4 m átmérőjű szenázsbála kiosztásához mindössze 2,5 percre van szükség!

Az oszlatórotor minden típusú takarmányt képes kezelni, még a hosszú szálúakat is

A PRIMOR 2060 M szalmafúvó és takarmánykiosztó univerzális beadagolórotorral rendelkezik, és az ezen elhelyezkedő nyolctagú tárcsasorra erősített bontókések optimális szálhosszúságot állítanak be.

A szabályozó fogak biztosítják az egyenletes beadagolást a turbinához. Úgy vannak kialakítva és elhelyezve, hogy a takarmány az oszlatórotor teljes hosszában fellazuljon.
A KUHN PRIMOR 2060 M szalmafúvó és takarmánykiosztó minden terményhez alkalmas adagolórotorja hatékonyan kezeli a hosszú rostszálakat

Szabályos, egyenletes szalmamennyiség, minden egyes m2-re

A turbinakeréken 8 csavarozott lapát helyezkedik el, amelyek közül 2 kissé hosszabb, hogy sebességkülönbséget hozzon létre a turbinán belül, és fokozza a szalma szóródását.

A lapátok nagy felülete biztosítja, hogy a takarmány biztonsággal felkerüljön a kifúvótoronyba. Az eredmény egy egyenletes, állandó szalmaeloszlás a teljes területen, anélkül, hogy a kifúvótorony terelőjén állítani kellene.
A KUHN PRIMOR 2060 M szalmafúvó és takarmánykiosztó berendezésnek köszönhetően egyenletesen terített szalmatömeg, és megelégedett állatállomány.

KUHN – a legismertebb márkanév a szalmafúvás terén!

A lapátok és a turbina bevezetése közötti 150 mm-es távolságot mi „pneumatikus szeparátorkamrának” hívjuk.

Az ebben a térben áramló levegőmennyiség „húzza” a takarmányt, és egyúttal kíméletesen fel is lazítja. A szalma így gyakorlatilag sértetlen marad. Az eredmény egy olyan alom, amely ellenállóbb, hosszabb ideig friss marad, és kiváló komfortérzetet nyújt az állatai számára!
Hatékony szalmalazítás a szalma további aprítása nélkül, a KUHN PRIMOR 2060 M szalmafúvó és takarmánykiosztó pneumatikus szeparátorkamrájának köszönhetően.

Kényelmes működtetéshez tervezett kezelőelemek

Ergonomikus elektromos vezérlőelemek a KUHN PRIMOR 2060 M szalmafúvó és takarmánykiosztó kényelmes napi használatához

Alapfelszereltségben elektromos vezérlőelemek

Az elektromos vezérlőelemek problémamentes felhasználói élményt biztosítanak. A kompakt vezérlőpanelt úgy terveztük meg, hogy minden típusú traktor fülkéjében gond nélkül el lehessen helyezni.

Gépe összes funkciója működtethető anélkül, hogy Önnek el kellene hagynia a kezelőülést.

Az egyetlen művelet, amely távvezérlő kábel használatát teszi szükségessé, az a turbinafordulatszám változtatása (310 és 620 ford./perc között)

Egyetlen vezérlőfelületen, egyazon kézzel meg tudja változtatni a fúvótorony irányultságát és a terelőlemez állásszögét!
A KUHN PRIMOR 2060 M szalmafúvó üzemmódban, 300°-ban forgatható fúvótoronnyal

Specifikációk

Műszaki jellemzők
 
Kapacitás, felemelt betárolóajtóval (m3)
Szalma befújása almozott területekre és állásokba
Beadagolás
Elválasztó rendszer
Beadagolás
Max. kifúvási távolság
Világítás
TLT teljesítményigény szenázsbálák nélkül, kW (LE)
TLT teljesítményigény szenázsbálákkal, kW (LE)
Min./max kimenő teljesítmény 180 bar mellett (szükséges nyomás)
A rakodott bálák tömege, méretei és száma
PRIMOR 2060 M
2
Kör- és szögletes bálák
Minden takarmány etetésére (hosszú rostú takarmányokat is beleértve)
hajtás POLYDRIVE rendszerrel
Hidraulikus rakodóhátfal a kör- és négyszögletes bálák rakodásához
jobb oldalon 18 m-ig (és bal oldalon 13 m-ig a 300°-ban kihajtható csúszdával)
-
66 (90)
66 (90)
30–45
Lásd a „Javasolt használat és műszaki adatok” táblázatot

Média

A KUHN PRIMOR 2060 M szállítási helyzetben
A KUHN PRIMOR 2060 M szállítási helyzetben
A KUHN PRIMOR 2060 M szállítási helyzetben
Több