PRIMOR 3570 M Szalmafúvó és takarmánykiosztó

A PRIMOR 3570 M részletes jellemzői

Kis teljesítményű traktorokhoz tervezve!

PRIMOR 3570 M típusú, vontatott szalmafúvó és takarmánykiosztó, POLYDRIVE rendszerrel, és 3,5 m3-es kapacitással

Értékesítő keresés

A PRIMOR 3570 M típust olyan gazdálkodók részére fejlesztettük, akik 3,5 m3-es kapacitással rendelkező, 50 LE-s (szenázsbálák esetén 70 LE-s) traktorral is üzemeltethető szalmafúvót és takarmánykiosztót keresnek.

Nagy kapacitásának köszönhetően a PRIMOR 3570 M hozzájárul a ciklusidők csökkentéséhez: 1 db 2,00 m átmérőjű bála, vagy 2 db 1,5 m átmérőjű bála A gép könnyedén elboldogul akár 2,7 m hosszúságú szögletes nagybálákkal is.

Az alapfelszereltségbe tartozó állítható szabályozófogakkal a gép alkalmazkodni képes a szórandó anyag tulajdonságaihoz azáltal, hogy az oszlatórendszer működését módosítja.
PRIMOR 3570 M munkavégzés közben

Az Ön előnyei

Minden típusú bálázott termény kiosztására

A PRIMOR 3570 M szalmafúvó és takarmánykiosztó a szabadalmaztatott POLYDRIVE rendszerünkkel működik, a mechanikus hajtásrendszer erejét a hidraulikus megoldás rugalmasságával kombinálva, a problémamentes kijuttatás érdekében, még a leghosszabb rostszállakkal is megbirkózva.

POLYDRIVE beadagolórotor-hajtás

A szabadalmaztatott POLYDRIVE rendszerrel etetőrotor a turbinakerék által generált energiát hasznosítja. A hosszú szálú rostokat tartalmazó takarmány kiosztása már nem időt rabló, nehéz munka.

A traktorból elektromos vezérlőelemekkel lekapcsolható szíjhajtásnak köszönhetően megszakíthatja a kifúvást, amikor a kiosztási úton akadályokba ütközik (oszlopok, itatóvályúk, elhaladó dolgozók stb.)

Egy 1,4 m átmérőjű szenázsbála kiosztásához mindössze 2,5 percre van szükség!

Minden terményhez alkalmas etetőrotor

A PRIMOR 3570 M szalmafúvó és takarmánykiosztó univerzális beadagolórotorral rendelkezik, amelyen a nyolctagú tárcsasorra erősített bontókések nem roncsolják a szilázs és ehhez hasonló takarmányok szerkezetét (nincs „őrlő” hatás).

A szabályozó fogak biztosítják az egyenletes beadagolást a turbinához. Úgy vannak kialakítva és elhelyezve, hogy a takarmány az oszlatórotor teljes hosszában fellazuljon.
A KUHN PRIMOR 3570 M szalmafúvó és takarmánykiosztó minden terményhez alkalmas beadagolórotorja hatékonyan kezeli a hosszú rostszálakat

Folyamatos állítás!

A PRIMOR 3570 M állítható szabályozórendszerrel van felszerelve. 3 előre beállított pozícióval és egy opcionális hidraulikus állítórendszerrel a szabályozó fogak kulcsszerepet játszanak a gép kiváló alkalmazkodóképességében.

A nehezen kijuttatható takarmányok esetén (hosszú szálú széna és szenázsbálák) a fogtartó gerendely alsó helyzete biztosítja, hogy a takarmány ne jusson túl könnyen a turbinához. A rotor ekkor hatékonyan és egyenletesen szétszedi a rostszálakat.

Amikor alomterítés történik, akkor a szalma minőségének megőrzése kulcsfontosságú! Ekkor a fogak felemelt helyzetben történő használata fokozza a szalma szabad áramlását a turbinához. A roncsoló hatás minimális.
A PRIMOR 3570 M szalmafúvó és takarmánykiosztó szabályzófogainak megfelelő beállítása

Szilázskiosztáshoz

A szilázst etető gazdák számára egy, a turbinával egy vonalban elhelyezett, opcionális surrantó biztosítja, hogy a takarmány a fúvótorony elhagyását követően rögtön elterelésre kerüljön, és szabályos rendet képezzen.

A széles nyílásnak köszönhetően nem áll fönt az eltömődés veszélye hosszú szálrostos takarmányok esetén sem. Kézi működtetés.

A surrantó hossza a traktor nyomtávjához igazítható.
Mivel a surrantó teljesen egy vonalban van turbinával, a PRIMOR 3570 M tökéletesen alkalmas a szilázskiosztásra

Jó minőségű szalmaalom készítése

A KUHN PRIMOR 3570 M szalmafúvó és takarmánykiosztónak köszönhetően egyenletesen terített szalmatömeg, és megelégedett állatállomány.

Szabályos, egyenletes szalmamennyiség

A turbinakeréken 8 csavarozott lapát helyezkedik el, amelyek közül 2 kissé hosszabb, hogy sebességkülönbséget hozzon létre a turbinán belül, és fokozza a szalma szóródását.

A lapátok nagy felülete biztosítja, hogy a takarmány biztonsággal felkerüljön a kifúvótoronyba. Az eredmény egy egyenletes, állandó szalmaeloszlás a teljes területen, anélkül, hogy a kifúvótorony terelőjén állítani kellene.

KUHN – a legismertebb márkanév a szalmafúvás terén!

A lapátok és a turbina bevezetése közötti 150 mm-es távolságot mi „pneumatikus szeparátorkamrának” hívjuk.

Az ebben a térben áramló levegőmennyiség „húzza” a takarmányt, és egyúttal kíméletesen fel is lazítja. A szalma így gyakorlatilag sértetlen marad. Az eredmény egy olyan alom, amely ellenállóbb, hosszabb ideig friss marad, és kiváló komfortérzetet nyújt az állatai számára!
Hatékony szalmalazítás a szalma további aprítása nélkül, a KUHN PRIMOR 3570 M szalmafúvó és takarmánykiosztó pneumatikus szeparátorkamrájának köszönhetően.

Mindennapos kényelem

Ergonomikus elektromos vezérlőelemek a KUHN PRIMOR 3570 M szalmafúvó és takarmánykiosztó kényelmes napi használatához

Alapfelszereltségben elektromos vezérlőelemek

Az elektromos vezérlőelemek problémamentes felhasználói élményt biztosítanak. A kompakt vezérlőpanelt úgy terveztük meg, hogy minden típusú traktor fülkéjében gond nélkül el lehessen helyezni.

Gépe összes funkciója működtethető anélkül, hogy Önnek el kellene hagynia a kezelőülést.

Az egyetlen művelet, amely távvezérlő kábel használatát teszi szükségessé, az a turbinafordulatszám változtatása (310 és 620 ford./perc között)

Egyetlen vezérlőfelületen, egyazon kézzel meg tudja változtatni a fúvótorony irányultságát és a terelőlemez állásszögét!

A gép egyszerűen rakodható

Az enyhén lejtős hátsó lenyíló ajtó egy szintben van a szállítószalaggal, megkönnyítve a hengerbálák felvételét.

A PRIMOR 3570 M terményterét úgy terveztük meg, hogy hengeres (1 db, max. 2 m átmérőjű hengerbála) és szögletes nagybála (1 bála, max. 2,7 m-es hosszúságig) egyaránt beleférjen.

Kényszerhelyzetben a PRIMOR 3570 M fűszenázs és kukoricaszilázs kiosztására is alkalmazható.
A KUHN PRIMOR 3570 M szalmafúvó és takarmánykiosztó megrakása

Tartósságra tervezve!

A PRIMOR szalmafúvók és takarmánykiosztók egyszerű karbantartást igényelnek.

A szalag egy önálló egységet képez, amely csavarokkal van felerősítve a tartálytestre. A szalag sok évig tart, és ha oda kerül a sor – könnyen cserélhető. A szalag tisztán tartása érdekében egy integrált leürítőnyílás rendelkezik már alapfelszereltségben: nincs több
felrakódás a szalag alján.

Az öntöttvas lánckerekek és tengeri alkalmassági fokozatú lánc biztosítja, hogy a szalag tökéletesen fusson.
A KUHN PRIMOR 3570 M: tartós használatra készült

A KUHN PRIMOR 3570 M szalmás almozási módban

Specifikációk

Műszaki jellemzők
 
Traktor függesztőmű
Szalma befújása almozott területekre és állásokba
Beadagolás
Elválasztó rendszer
Beadagolás
Max. kifúvási távolság
Turbina
Szabályozó fogakat tartalmazó gerendely
Állvány
Gumiabroncsok
Világítás
TLT teljesítményigény szenázsbálák nélkül, kW (LE)
TLT teljesítményigény szenázsbálákkal, kW (LE)
Min./max kimenő teljesítmény 180 bar mellett (szükséges nyomás)
A rakodott bálák tömege, méretei és száma
PRIMOR 3570 M
Vontatott (kapcsolórúddal)
Kör- és szögletes bálák
Minden takarmány etetésére (hosszú rostú takarmányokat is beleértve)
hajtás POLYDRIVE rendszerrel
Hidraulikus rakodóhátfal a körbálák talajra rakodásához
jobb oldalon 18 m-ig (és bal oldalon 13 m-ig a 300°-ban kihajtható csúszdával)
Turbinaalj K-NOX-ból
3 állású fix gerendely
Teleszkópos támasztóláb
10/75x15.3–14 PR
Közúti világítás (LED)
37 (51)
51 (70)
30–45
Lásd a „Javasolt használat és műszaki adatok” táblázatot

Média

A KUHN PRIMOR 3570 M feltöltése