SPW INTENSE Önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsik

SPW INTENSE önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsikra vonatkozó leírás

Optimalizálja állatállománya takarmányozását!

SPW INTENSE önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsik 2 függőleges keverőcsigával és elülső keresztszalagos takarmánykiosztással. 14–27 m3-es kivitelben állnak rendelkezésre, 75–215 egyedszámú állományokhoz.

Értékesítő keresés

Önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsik gyártása terén szerzett sokéves tapasztalatunk erős alapjaira építkezve a KUHN SPW Intense termékcsalád egyesíti magában egy alom- és takarmánykezelő berendezésekre specializálódott termelési központ összes innovációját és ismereteit. A KUHN SPW Intense kialakítása figyelembe vette a modern állattartó gazdálkodás minden takarmányozási szempontját: megfelelő rostarány, homogén keverés, minőségi kiosztás stb. Az 5-ös károsanyag-kibocsátási kategóriájú, 250 LE-s motornak és a gép teljesítményét a megfelelő részegység számára priorizáló „marófej/keverőcsiga” hidraulikavezérlő rendszernek köszönhetően garantált az üzemanyag-takarékos működtetés. A nagyüzemek és termelőszövetkezetek számára ideális KUHN SPW Intense önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsik a piaci forgalomban elérhető legjobb menettulajdonságot biztosítják. A hátsó hídon összpontosuló tömegeloszlás sebességet és kényelmet nyújt a gép használatakor. Természetes, hogy egy professzionális gazdálkodó, aki mindennapos használat érdekében ruház be egy ilyen gépbe, azt érezhesse, hogy olyan partneri hálózat veszi körül, amely a szolgáltatásai és a háttér (alkatrészek stb.) miatt vált elismertté.
SPW INTENSE munkavégzés közben

Az Ön előnyei

Páratlan teljesítmény és menetkényelem

A KUHN SPW Intense önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsik: a joystickvezérlésű önjáró menetelés során a motor alkalmazkodik a terheléshez, ami üzemanyag-takarékos működést biztosít.

ÖNJÁRÓ működés

Gazdasági szempontból az SPW Intense egy olyan gép, amelynek működési költsége az egyik legalacsonyabb az elérhető gépek közül. Az SPW INTENSE típusok egy hathengeres, 250 LE-s, turbófeltöltéses motorral rendelkeznek, amely a kipufogórendszerbe történő AdBlue-befecskendezéssel csökkenti a nitrogén-oxidok kibocsátási szintjét.
A legtöbb energiaigényes funkció, mint a feltöltés/keverés folyamata, vagy a kiosztás és szállítás, mind nagyon alacsony motorfordulatszámon zajlik. Ez az optimális hatékonyságra hangolt motor alacsony fordulatszámon is képes maximális nyomatékot és teljesítményt leadni. A hengerűrtartalom nagyobb, mint a korábbi generációs gépeken, és a motor 10%-kal nagyobb nyomatékot biztosít. A nagy teljesítmény hihetetlenül alacsony üzemanyag-fogyasztási szinten érhető el.
A maximális termelékenység érdekében, a karbantartási időközök akár 1000 üzemórára is kinyújthatók.
A motortér a gép hátsó részén található, ami a tömegáthelyezésnek köszönhetően páratlan kapaszkodóképességet biztosít. A zajcsökkentés szintén kellemesen tetten érhető a fülkében.

VISIOSPACE kezelőfülke: kilátás - a biztonság szinonimája

Az új VISIOSPACE fülke összesített ablakfelülete 20%-kal meghaladja a korábbi változat üvegfelületeinek összegét. Az új kialakítás a jelenleg elérhető legjobb kilátást biztosítja a VISIOSPACE fülke számára. Minden, az előre történő kilátást akadályozó elem eltávolításra került, hogy biztosítható legyen a maximális precizitás a kulcsfontosságú silómegközelítési műveletek során. Az ajtón lévő nagyméretű ablak szintén a biztonságos vezetést szolgálja. A teljes ablakfelület melegedést elősegítő bevonattal van ellátva, ami biztosítja, hogy a keverőkocsi gyorsan üzemképessé tehető reggeli fagyok esetén, vagy amikor páralecsapódás lép fel az udvarról az istállóba történő behajtáskor. Az ablakfelületet kettős ablaktörlő tartja tisztán, amely 1400 mm-es karokkal és 3 permetezőfúvókával is rendelkezik.
A KUHN SPW Intense önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsik rendkívül nagy ablakfelülettel rendelkeznek

Páratlan használati kényelem és ergonómia, a kezelő szolgálatában

A kezelőfülke belső tere hatalmas méretekkel rendelkezik, és kényelmes kezelési élményt biztosít ehhez a mindennapos használatban lévő géphez. A joystick és a vezérlőpanel annak érdekében, hogy még egyenetlen terepen is maximális kényelmet nyújtson, a kezelőülésbe integráltan kapott helyet. A joystick kialakítása biztosítja a kezelő számára, hogy képletesen és szó szerint is „kézben tudja tartani a gépet”! Elsőként a munkamódot kell kiválasztani a négy lehetőség közül (feltöltés, kiosztás, szállítás vagy kézi működtetés), ami a vezérlőpanelen elhelyezkedő kapcsolókkal tehető meg. Ezt követően a gép a multifunkciós joystick segítségével kezelhető. Az adott időben szükségtelen funkciók letiltásra kerülnek. A joystick ergonómiája és rugalmas működése jelentős mértékben hozzájárul a kezelői kényelemhez. A gép hidrosztatikus hajtása, amely két, terhelés alatt váltható mechanikus fokozattal egészül ki, szintén a multifunkciós joystickről vezérelhető. A CCI terminál, kamerakijelző és a mérlegmonitor mind a VISIOSPACE fülke jobb oldali oszlopán vannak elhelyezve, biztosítva az említett információk folyamatos megjelenítését anélkül, hogy akadályoznák a kezelő kilátását a fülkéből. A kezelők értékelni fogják a csillapítókon elhelyezett VISIOSPACE fülke kényelmét, és az általa biztosított, teljesen hangszigetelt (71 dBA) munkakörnyezetet. A VISIOSPACE fülke három különböző belső kialakítással rendelhető (STANDARD, EDITION és ATTRACTIVE). A fülkébe történő bejutást és a kiszállást megfelelő hozzáférés biztosítja. A fülkepadlóba süllyesztett lépcsőfok helyet szabadít fel, amely dokumentumtárolóként funkcionál. A ventilátor teljesítménye a fülke gyorsabb felfűtése érdekében 50%-kal nagyobb a korábbi változathoz képest. A ventilátor légbevezetései a kezelői kényelmet szem előtt tartva, ideális helyeken kerültek elhelyezésre. A
A KUHN SPV Access/Power/Intense önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsik kezelői számára páratlan menetkényelem és ergonómia biztosított

A modern állattartó gazdálkodás takarmányozási szempontjait figyelembe véve terveztük

A KUHN SPW Intense önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsik kiemelkedő szilázsmarási teljesítménnyel rendelkeznek

Verhetetlen szilázsvágási teljesítmény!

A gyors feltöltés alapvető fontosságú egy önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsi számára. Az SPW Intense típusok ennek megfelelően széles (2,00 m), erős marófejjel rendelkeznek, amelynek teljesítménye az SPW Intense 14–18 m3-es típusai esetében 160 LE, a 19–27 m3)-es SPW Intense típusokon pedig 200 LE. Ez biztosítja bármely típusú takarmány gyors berakodását. A csavarozható kopópengéknek köszönhetően (amelyek így könnyen cserélhetők) a karbantartás is könnyebb és gyorsabb. A feltöltő szállítószalagot ezen az új típuson hidromotor hajtja, amely a szalag felső részén helyezkedik el. Ennek az elhelyezésnek következtében a motor felfelé húzza a szállítószalagot, ami a középvonali futásában is segíti. A szalag szélének idő előtti elkopása ezért jóval kisebb. Annak érdekében hogy az önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsik ezen új típusainak feltöltési sebessége jobb legyen, a töltőszalag 800 mm széles. A takarmány gyorsabban halad a marófej és a keverőtartály között.

Változtatható keverési sebesség

Az SPW Intense típuskínálat 14-től 27 m3 kapacitású tartályokkal rendelkező keverőkocsikat tartalmaz. A keverés két, függőleges helyzetű keverőcsiga segítségével valósul meg, amelyek speciális kialakítása nagyban hozzájárul a KUHN keverőkocsik kiváló reputációjához. Az SPW Intense 14–18 m3-es típusai esetében a csigák forgási sebessége 0-tól 50 ford./perc tartományban állítható, és így megfelelően igazítható a takarmány rosttartalmához. Az SPW Intense 19, 22, 25 és 27 m3-es típusai esetében a két keverőcsiga között merev kardántengelyes kapcsolattal rendelkező hidromotoros hajtásrendszer teszi lehetővé a kiváló rostaprítást és a kiosztást követő optimális leürítést. A fordulatszám 0–50 ford./perc tartományban állítható. Nincs szükség karbantartásra.
A KUHN SPW Intense önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsi keverőcsigák fordulatszámának fülkéből történő állítása, valamint a keverési idő programozási opciói lehetővé teszik a kezelő számára, hogy az aprítás intenzitását az egyes takarmányadagoknál eltérően szabályozza.

Kiosztás páratlan kényelem mellett

Az SPW Intense típusok széles keresztszalaggal vannak felszerelve, amely a fülke és a keverőtartály között helyezkedik el. Jobbra vagy balra is ki tudja juttatni a takarmányt, a kiadagolásra pedig remek rálátás nyílik a fülkéből. Az extra széles kiadagolónyílás valamint a változtatható sebességű kiadagolószalag egyenletes takarmánykiosztást biztosít. Opcióként az SPW Intense felszerelhető bal és jobb oldali hátsó ajtókkal is az olyan istállókhoz, amelyek nem áthajtó rendszerűek, valamint másodlagos kiadószalag is felszerelhető a magas vályúkhoz.
A KUHN SPW Intense keverőkocsik egy széles szállítószalaggal adagolják ki a takarmányt, amely a kiváló rálátás és az egyenletes takarmánysáv érdekében a gép elején helyezkedik el.

170 LE az egyszerűbb használat érdekében

A KUHN SPW Intense önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsik CCI terminálja azonnali és kézreeső vezérlést biztosít.

CCI: azonnali, kézreeső vezérlési lehetőség!

Az SPW Intense kezelőfülkéje a KUHN CCI terminállal van felszerelve. Színes érintőképernyőjével minden funkcionális adatot és mérlegelési információt egy helyen jelenít meg- A képernyőre vetett egyetlen pillantással áttekinthető a működtetéshez szükséges összes információ. 100%-ban hasznos technológia. A CCI terminál a gép karbantartási adatait, így a rendszeres szervizműveleteket is kezeli, valamint magában foglal minden diagnosztikai interfészt is. A CCI terminállal a marófej és a keverőcsiga fordulatszáma, valamint a kiosztó szállítószalag sebessége is azonnal állítható. A takarmányadatok kezelését tekintve: a CCI akár 80 takarmányadag-összetételt is képes tárolni, és 15 féle összetevőt képes kezelni. Név alapján képes memóriában eltárolni tíz takarmányozási programot. Az USB-porton keresztül az adatok a gazdaság számítógépére vihetők, ami minden művelet nyomon követhetővé tesz.

Teljes rugózás

Elől két, független rugózású féltengelyekkel, hátul laprugók által biztosított felfüggesztéssel rendelkező vázszerkezet biztosít kiváló menettulajdonságokat a gép számára. A kényelem optimális!
A KUHN SPW Intense önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsik teljes eszében rugózott felfüggesztéssel rendelkeznek.

Manőverezőképesség

A szűk épületek kiszolgálásához az SPW Intense típusok opcionálisan felszerelhetők kormányzott hátsó tengellyel is. Ennek megléte esetén a fordulási paraméterek nagymértékben javulnak.
Opcionális hátsótengely-kormányzás a KUHN SPW Intense önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsikon

Hozzáférés

A gép hátsó részén elhelyezett belsőégésű motor és más fő részegységek (szivattyúk, szűrők, mérőórák) az egyszerű karbantartás érdekében jól hozzáférhetők.
Az SPW INTENSE önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsik álló helyzetben

Az SPW INTENSE önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsik álló helyzetben

Média