PROFILE 1 CL egycsigás takarmánykeverő-kiosztó kocsik

PROFILE 1 CL takarmánykeverő-kiosztó kocsi sziluett

Extra kapacitás!

A PROFILE 1 CL takarmánykeverő-kiosztó kocsik 1 függőleges keverőcsigával, nagy tartállyal és keresztszalagos kiadagolással rendelkeznek. Ezek a gépek 9–15 m3-es kivitelben állnak rendelkezésre, és 45–110 egyedszámú állományok kiszolgálására alkalmasak.

Értékesítő keresés

A jelenleg elérhető legnagyobb kapacitás a legkisebb magasság mellett!

Ezek az egyetlen függőleges keverőcsigával rendelkező takarmánykeverő-kiosztó kocsik új megoldást kínálnak azoknak a gazdáknak, akik nehezen hozzáférhető istállóépületekkel rendelkeznek és/vagy sokféle kijuttatási módot alkalmaznak.

Ezeknek az egycsigás PROFILE keverő-kiosztó kocsiknak a kompakt méret kulcsfontosságú jellemzőjük. A tartály geometriája nagy kapacitást biztosít kis magasság mellett. Például a 13 m3-es típus nem éri el a 3 m-es magasságot.
PROFILE 1 CL takarmánykeverő-kiosztó kocsi munka közben

Az Ön előnyei

Tökéletesen összekevert takarmány

KUHN PROFILE takarmánykeverő-kiosztó kocsik: a legkisebb magasság, a jelenleg megvásárolható versenytárs gyártmányok között!

Extra kapacitás!

A jelenleg elérhető legnagyobb kapacitás a legkisebb magasság mellett!

Ezek az egyetlen függőleges keverőcsigával rendelkező takarmánykeverő-kiosztó kocsik új megoldást kínálnak azoknak a gazdáknak, akik nehezen hozzáférhető istállóépületekkel rendelkeznek és/vagy sokféle kijuttatási módot alkalmaznak.

Ezeknek az egycsigás PROFILE keverő-kiosztó kocsiknak a kompakt méret kulcsfontosságú jellemzőjük. A tartály geometriája nagy kapacitást biztosít kis magasság mellett. Például a 13 m3-es típus nem éri el a 3 m-es magasságot.

Exkluzív KUHN keverőcsiga!

A keverőcsiga kettős emelkedési szögű kivitelének köszönhetően a takarmány felaprítása/keverése attól függetlenül gyors, hogy mennyire van tele a gép.

Az energiafelhasználás csökkentése érdekében a PROFILE termékkínálat típusai aszimmetrikus késekkel vannak szerelve, amelyek öntisztító hatással, és – az állandó nyomatékátvitel érdekében – progresszív késkialakítással rendelkeznek. A folyamatos spirálszerkezet természetes módon alulról felfelé mozgatja a terményt az egyenletes átkeveredés érdekében, minden durva erőhatástól mentesen, hozzájárulva ezzel a kedvező üzemanyag-fogyasztáshoz a keverés közben.

A keverőcsiga anyagát és kialakítását úgy választottuk meg, hogy a kopásállóság maximális legyen.
Exkluzív KUHN keverőcsiga a KUHN PROFILE takarmánykeverő-kiosztó kocsikhoz

Jól bevált hajtómű és hajtásrendszer!

A gép hajtóműve kettős csapágyazású, ezért még egy teljes bála feldolgozása esetén keletkező erőhatásokkal is megbirkózik.
Az előfeszített alváz és a masszív keverőcsiga-alap együttese biztosítja a gép aljának maximális teherbírását.
Az egység egy – kb. a csiga magasságának feléig felérő – karimára illeszkedik, így a hajtómű védve van a csigára ható oldalirányú erőhatásoktól.
Jól bevált hajtómű: a KUHN széles körű tapasztalatát és műszaki szakértelmét tükrözi.

Figyelje meg az „ajtószélesség / keverőcsiga-átmérő” arányt!!

Takarítson meg időt a nagyobb kiadagolási sebességre tervezett, egy keverőcsigás PROFILE típusokkal. Az ajtók 1100 mm szélesek, ami 60%-át teszi ki a keverőcsiga átmérőjének. Ez a felülmúlhatatlan arány gyors, egyenletes kiosztást garantál, még szálas takarmánykeverék kiosztásakor is. A keverőtartály egy vagy akár több kiadóajtóval is felszerelhető, az istálló kialakításától függően.
PROFILE 1 CL takarmánykeverő-kiosztó kocsi munka közben

Mérlegelőrendszer: válassza ki az Önnek megfelelő adatfeldolgozási szintet

A KUHN DG600 mérlegelő terminállal választhatja az opcionális „DTM ADVANCE” szoftvert az adatátvitelhez

Programozható mérlegelő egység: egyszerű, funkcionális és intuitív

A KUHN DG600 terminállal optimalizálhatja idejét azáltal, hogy gondosan előkészíti a különféle takarmányösszetevők mennyiségét. Egyszerűen programozza be a takarmányadagokat egyedre és keverési adagra vonatkozóan, mielőtt megtöltené a TMR keverő-kiosztó kocsit. Az ezt követő napokon Önnek mindössze annyit kell tennie, hogy ellenőrzi vagy módosítja az egyes keverésekre eső egyedszámot, és a mérlegelő egység automatikusan kijelzi, hogy milyen mennyiségeket kell betöltenie a keverőtartályba. Ha az adatkezelést egy további szintre kívánja emelni, akkor válassza a KUHN DG8000-IC terminált.

KUHN DG600 programozható mérlegelő rendszer: a takarmányösszetevő megnevezését és tömegét egyidejűleg megjelenítő, dupla LCD-képernyőnek köszönhetően a terminálinterfész intuitív módon kezelhető. Megnevezéssel láthatja el a takarmányösszetevőket, a kiosztási helyeket és a receptúrákat. A mérlegelő terminál 99 receptúrát képes tárolni, amelyek 24 összetevőből állhatnak, és 48 keverési adag elkészítésére használhatók. A programozást elvégezheti egyedre számolva vagy össztömegre vonatkoztatva. A takarmányösszetevőkre vonatkozóan felhasználási jelentést is generálhat.

KUHN DG8000-IC programozható mérlegelési rendszer: A mérlegelő terminál 99 receptúrát képes tárolni, amelyek 24 összetevőből állhatnak, és 128 keverési adag elkészítésére használhatók. A rendszerben 48 ügyfél kezelhető. A takarmányozott egyedszámot és a takarmányösszetevők tömegét a terminálon lehet megváltoztatni. A terminál a „DTM IC Cloud” szoftverrel programozható: egyedszámra, összes állománylétszámra vagy százalékosan.
A KUHN DG8000-IC mérlegelő terminál kompatibilis a NIR szárazanyag-mérési rendszerrel és a takarmány-nyomonkövetési rendszerrel (automata etetés adagonként).

Opcionális DATA ADVANCE szoftver adatátvitelhez

 • Programozás (felhőn keresztüli kommunikációval) PC-ről vagy okostelefonról
 • Takarmányösszetevők, adagok és takarmánytételek módosítása a mérlegelési terminálról
 • Az állatok számának módosítása a mérlegelési terminálról
 • Listák és jelentések az elvégzett programokról az üzemelési eltérések összegzésével
 • Többfelhasználós kezelés (admin – felhasználók)
 • Felügyelet mérőszám-testreszabással
 • Adatmegosztás 3G modem vagy USB-pendrive segítségével
 • Adagköltségek és szárazanyag-tartalom számítása
 • Állománykezelés
A KUHN DG600 mérlegelő terminállal választhatja az opcionális „DTM ADVANCE” szoftvert az adatátvitelhez

A mérlegterminállal válassza ki digitális asszisztensét!

Kiválaszthatja ezen digitális eszközök egyikét a mérlegterminálhoz kínált megoldások futtatására. Új asszisztensét bárhová magával viheti! Takarmánykeverő-kiosztó kocsijának mérlegelő rendszerét vezérelni tudja feltöltés és kiosztás közben, de akár az irodájából is.
 • az ütésálló, 5,7” méretű mobil asszisztenssel az egész mérlegelési rendszer a zsebében van!
 • vagy az optimális navigációt szolgáló, terepváltozatú, 8”-os mobilasszisztenssel!

KUHN Feed Tracking GOLD esetében KDW 361 egységre is szükség van.
A DG600 és DG8000-IC programozható mérlegelési rendszerekben kiválaszthatja a digitális eszközt, amellyel a keverője mérlegelési rendszerét vezérelni szeretné.

Két interfész áll rendelkezésre, ahhoz igazodóan, hogy miként szeretné kezelni a takarmányozási információit.

A két alkalmazás, a KUHN Datamix View és a KUHN Datamix CONTROL előre fel van telepítve a mérlegelési asszisztens memóriájába. Az egyszerűen használható másodlagos kijelzőegységgel (KUHN Datamix VIEW) és az alkalmazással, amely lehetővé teszi, hogy asszisztense segítségével programozza és végrehajtsa a keverő mérlegelőegységének összes funkcióját (KUHN Datamix CONTROL), minden elvárása megvalósul. A gép körüli, 90 méteres kommunikációs zónában hozzáférhet az összes mérlegelési adathoz. A kapcsolat automatikusan újra helyreáll, amint Ön visszatér ebbe a zónába.
 • A KUHN Datamix VIEW segítségével asszisztense másodlagos kijelzőként funkcionál, amely mindig Önnél lehet!
 • a KUHN Datamix CONTROL segítségével asszisztense gépe mérlegelési rendszerének vezérlőközpontjává válik.
Két különböző interfész áll rendelkezésre, ahhoz igazodóan, hogy miként szeretné kezelni a takarmányozási információikat

Keresztszalagos kiosztás: maximális rálátás

A PROFILE takarmánykeverő-kiosztó kocsiját konfigurálja az igényeihez – és ne fordítva!

Lehetséges kombinációk széles skálája!

Annak érdekében, hogy az állomány minden egyede megkapja a számára szükséges mennyiségű és minőségű takarmányt, a keverőkocsiból kikerülő takarmánynak megfelelően el kell keverednie, és a takarmánykiosztási útvonalon egyenletesen kell eloszlania. Fontos, hogy az egyszerre etetett állatok között kiosztáskor ne alakuljon ki konfrontáció a takarmányért egy karámon belül. Minden egyednek hozzá kell férnie a megfelelő mennyiségű és jó minőségű takarmánykeverékhez!

Amikor az állatok visszatérnek az épületbe a legelőről, a homogén, egyenletesen kiszórt takarmány a záloga annak, hogy az állatok ne lökdösődjenek és furakodjanak a takarmányért.

A PROFILE termékcsalád típusai a kijuttatási megoldások gazdag kínálatával rendelkeznek, hogy a takarmány minden típusú épületben megfelelően kiosztható legyen. Ha olyan istállóval rendelkezik, amelynek nincs külön kijárata, vagy peremes vályúkba vagy nagyon keskeny etetőútra kell adagolni, esetleg mindkét oldalra egyszerre kell kijuttatni, vagy egyéb akadályok miatt csak a gép hátulján történő kiadagolás jelent megoldást – a PROFIL termékkínálattal megoldást fog találni a problémára.

Keresztszalagos kiosztás: maximális rálátás

A PROFILE típusokon a keresztszalag elöl vagy hátul is elhelyezhető.

A takarmány alapfelszereltségben jobbra és balra is kihordatható. A szállítószalagot mindkét végén hidromotor hajtja, így forgásiránytól függetlenül garantált a tökéletes működés.

A PVC szállítószalag kialakítása biztosítja, hogy a takarmány a szalag alatt nem kerül visszahordásra. A takarmányozási útvonal a kiosztást követően mindig tiszta marad.

Opcióként a keresztirányú szállítószalag hidraulikusan, 250 mm-re jobbra vagy balra eltolható – ideális megoldás arra, hogy a szálas, rostos takarmányt távol tartsa kocsi kerekeitől, és közelebb juttassa az etetőkorláthoz!
Keresztszalagos takarmánykiosztás a KUHN PROFILE takarmánykeverő-kiosztó kocsival: a bal/jobb oldali kiosztás az alapfelszereltség része

Szabadalmaztatott, bölcső alakú FLEXILIFT szállítószalag, a keverő vázszerkezetében

A FLEXILIFT szállítószalag a keresztirányú szalagok egy új alternatívája. Lehetővé teszi a magas (1200 mm) vályúkba történő kijuttatást anélkül, hogy növelné a kocsi szélességét. A FLEXILIFT opcióként áll rendelkezésre minden PROFILE CL típushoz.

A szállítószalag hajlásszöge a kitolás mértékétől függ: egyetlen, egyszerű vezérlőelemmel mindkét mozgás irányítható.

A FLEXILIFT szállítószalag folyamatos szalagként működik. A csatlakozó szakaszokkal működő normál dönthető vagy keresztirányú szállítószalagokkal ellentétben nincs takarmányveszteség a kijuttatási útvonalon.

A FLEXILIFT szállítószalag megfordítható forgásirányú és szimmetrikus kialakítású. Attól függően, hogy melyik oldalon szeretné használni magas szállítószalagot, a hivatalos KUHN viszonteladójának szervize egyszerűen meg tudja fordítania szállítószalag forgásirányát üzembe helyezéskor.
A FLEXILIFT szállítószalag kiegyenesedve becsúszik a PROFILE CL takarmánykeverő-kiosztó kocsi vázszerkezetébe

PROFILE 1 CL takarmánykeverő-kiosztó kocsi munka közben

Média

PROFILE 1 CL takarmánykeverő-kiosztó kocsi munka közben