PROFILE PLUS 1 CL Egycsigás takarmánykeverő-kiosztó kocsik

A PROFILE PLUS 1 CL részletes leírása

Extra kapacitás!

PROFILE PLUS 1 CL keverőkocsi, 1 függőleges csigával, szalmafúvóval, keresztszalagos kijuttatással és széles tartállyal. 12–15 m3-es kivitelben állnak rendelkezésre, 60–110 egyedszámú állományokhoz.

Értékesítő keresés

A jelenleg elérhető legnagyobb kapacitás a legkisebb magasság mellett!

Az egyetlen függőleges keverőcsigával rendelkező takarmánykeverő-kiosztó kocsi új megoldást kínál azoknak a gazdáknak, akik nehezen hozzáférhető istállóépületekkel rendelkeznek és/vagy sokféle, nem szokványos kijuttatási módot alkalmaznak. Ezeknek az egycsigás PROFILE PLUS keverő-kiosztó kocsiknak a kompakt méret a legfontosabb jellemzőjük, mindamellett egy szalmaterítésre is alkalmas, sokoldalú gép minden más tulajdonságával is rendelkeznek. A tartály geometriája nagy kapacitást biztosít kis magasság mellett. Például a 13 m3-es típus nem éri el a 3 m-es magasságot.
PROFILE PLUS 1 CL munkavégzés közben

Az Ön előnyei

Tökéletesen összekevert takarmány

A KUHN PROFILE takarmánykeverő-kiosztó kocsi: a legkisebb magasság, a jelenleg megvásárolható versenytárs gyártmányok között!

Extra kapacitás!

A jelenleg elérhető legnagyobb kapacitás a legkisebb magasság mellett!

Az egyetlen függőleges keverőcsigával rendelkező takarmánykeverő-kiosztó kocsik eme szériája új megoldást kínál azoknak a gazdáknak, akik nehezen hozzáférhető istállóépületekkel rendelkeznek és/vagy sokféle, nem szokványos kijuttatási módot alkalmaznak.

Ezeknek az egycsigás PROFILE PLUS keverő-kiosztó kocsiknak a kompakt méret kulcsfontosságú jellemzőjük. A tartály geometriája nagy kapacitást biztosít kis magasság mellett. Például a 13 m3-es típus nem éri el a 3 m-es magasságot.

Exkluzív KUHN keverőcsiga!

A keverőcsiga kettős emelkedési szögű kivitelének köszönhetően a takarmány felaprítása/keverése attól függetlenül gyors, hogy mennyire van tele a gép.

Aszimmetrikus fogakkal rendelkező kések az öntisztító hatás elősegítésére. A teljesítményigény csökkentése érdekében, az állandó nyomatékátvitel biztosítására a PROFILE PLUS típusok progresszív vágókésekkel vannak szerelve. A takarmány folyamatosan áramlik alulról felfelé egy spirálvonal mentén, minden rángatás, egyenetlen mozgás nélkül. A keverési folyamat alatt az üzemanyag-fogyasztás mérsékelt.

A keverőcsiga anyagát és kialakítását úgy választottuk meg, hogy a kopásállóság maximális legyen.
Exkluzív KUHN keverőcsiga a KUHN PROFILE takarmánykeverő-kiosztó kocsikhoz

Jól bevált hajtómű és hajtásrendszer

A gép hajtóműve kettős csapágyazású, ezért még egy teljes bála feldolgozása esetén keletkező erőhatásokkal is megbirkózik.

Az előfeszített alváz és a masszív keverőcsiga-alap együttese biztosítja a gép aljának maximális teherbírását.

Az egység egy – kb. a csiga magasságának feléig felérő – karimára illeszkedik, nem pedig közvetlenül a tartály aljára, így a hajtómű védve van a csigára ható oldalirányú erőhatásoktól.
Jól bevált hajtómű: a KUHN széles körű tapasztalatát és műszaki szakértelmét tükrözi.

Figyelje meg az „ajtószélesség / keverőcsiga-átmérő” arányt!!

Takarítson meg időt a nagyobb kiadagolási sebességre tervezett PROFILE PLUS egycsigás típusokkal. Az ajtók 1100 mm szélesek, ami 60%-át teszi ki a keverőcsiga átmérőjének. Ez a felülmúlhatatlan arány gyors, egyenletes kiosztást garantál, még szálas takarmánykeverék kiosztásakor is. A keverőtartály egy vagy akár több kiadóajtóval is felszerelhető, az istálló kialakításától függően.
PROFILE PLUS 1 CL munkavégzés közben

158 kg szalma percenként!

PROFILE PLUS: a jelenleg elérhető leggyorsabb szalmafúvó!

POLYDRIVE rendszer által hajtott turbina

A szalmafúvó turbina működtetéséről – a rugalmas indítás és a minél halkabb működés érdekében – kapcsolható szíjhajtás gondoskodik. A turbina leállításához nem kell lekapcsolni a TLT-hajtást. A turbina nagy átmérőjének (1540 mm) köszönhetően a szalmakifúvás hatósugara 18 m.

A kétfokozatú hajtómű lehetővé tesz egy mérsékeltebb erejű kijuttatást pihenőboxos istállókhoz vagy egyéb közeli kijuttatásokhoz.

VENTIDRIVE

A PROFILE PLUS szalmafúvó nyílás (VENTIDRIVE szabadalmaztatott aszimmetrikus forma) javítja a szalma turbina általi felszívását. A szokványos szalmaátbocsátás már alacsony motorfordulatszám mellett is garantált. A szalma visszaáramlása, ami lapátkerekes turbináknál, négyszögletes nyílások esetén elő szokott fordulni, itt nem jelent problémát.

A pillanatnyi szalmafúvási teljesítmény egyenértékű a KUHN dedikált szalmafúvó gépeinek teljesítményével!
A VENTIDRIVE szalmanyílás szabadalmaztatott, aszimmetrikus formája fokozza a PROFIL PLUS típusok szalmaszívási teljesítményét.

Keresztszalagos kiosztás: maximális láthatóság

Konfigurálja KUHN PROFILE PLUS takarmánykeverő-kiosztó kocsiját az igényeihez – és ne fordítva!

Lehetséges kombinációk széles skálája!

Annak érdekében, hogy az állomány minden egyede megkapja a számára szükséges mennyiségű és minőségű takarmányt, a keverőkocsiból kikerülő takarmánynak megfelelően el kell keverednie, és a takarmánykiosztási útvonalon egyenletesen kell eloszlania. Fontos, hogy az egyszerre etetett állatok között kiosztáskor ne alakuljon ki konfrontáció a takarmányért. Minden egyednek hozzá kell férnie a megfelelő mennyiségű és jó minőségű takarmánykeverékhez!

Amikor az állatok visszatérnek az épületbe a legelőről, a homogén, egyenletesen kiszórt takarmány a záloga annak, hogy az állatok ne lökdösődjenek és furakodjanak a takarmányért.

A PROFILE termékcsalád típusai a kijuttatási megoldások gazdag kínálatával rendelkeznek, hogy a takarmány minden típusú épületben megfelelően kijuttatható legyen. Ha olyan istállóval rendelkezik, amelynek nincs külön kijárata, vagy peremes vályúkba vagy nagyon keskeny etetőútra kell adagolni, esetleg mindkét oldalra egyszerre kell kijuttatni, vagy egyéb akadályok miatt csak a gép hátulján történő kiadagolás jelent megoldást – a PROFIL PLUS termékkínálattal megoldást fog találni a problémára.

Keresztszalagos kiosztás: maximális rálátás

A keresztirányú szalag a PROFILE PLUS 1 CL típusok hátulján helyezhető el.

A takarmány alapfelszereltségben jobbra és balra is kihordatható. A szállítószalagot mindkét végén hidromotor hajtja, így forgásiránytól függetlenül garantált a tökéletes működés.

A PVC szállítószalag kialakítása biztosítja, hogy a takarmány a szalag alatt nem kerül visszahordásra. A takarmányozási útvonal a kiosztást követően mindig tiszta marad.

Opcióként a keresztirányú szállítószalag hidraulikusan, 250 mm-re jobbra vagy balra eltolható – ideális megoldás szálas, rostos takarmány kiosztásakor!
Keresztszalagos takarmánykiosztás a KUHN PROFILE PLUS takarmánykeverő-kiosztó kocsival: a bal/jobb oldali kiosztás az alapfelszereltség része

PROFILE PLUS 1 CL munkavégzés közben

Média

PROFILE PLUS 1 CL munkavégzés közben