PROFILE 2 DL Ikercsigás takarmánykeverő-kiosztó kocsik

PROFILE 2 DL takarmánykeverő-kiosztó kocsi sziluett

Ez az Ön méretre készült keverőkocsija, amelyet intenzív használatra terveztünk

A PROFILE 2 DL takarmánykeverő-kiosztó kocsik 2 függőleges keverőcsigával, nagy tartállyal és közvetlen oldalajtókon keresztül történő kiadagolással rendelkeznek. Ezek a gépek 18–34 m3-es kivitelben állnak rendelkezésre, és 90–265 egyedszámú állományok kiszolgálására alkalmasak.

Értékesítő keresés

Takarmánykeverő-kiosztó kocsik 2 függőleges csigával, intenzív használatra tervezve.

Ezek a 18–34 m3-es kapacitású gépek nagygazdaságok számára ideálisak, ugyanakkor kiválóan manőverezhetők szűk helyeken.
A PROFILE takarmánykeverő-kiosztó kocsik ezen új termékcsaládja újradefiniálja a vontatott keverő-kiosztó kocsik szektorának alapjellemzőit.

A PROFILE 2 CL takarmánykeverő-kiosztó kocsikat úgy terveztük, hogy a maximális lehetőségeket hozzák ki az adott tartálykapacitásból, a lehető legkisebb magasság mellett. A 18–26 m3-es típusok esetében egy tengellyel, míg a 28–34 m3-es esetében himbarendszerű tandem tengellyel szerelt PROFILE 2 DL keverő- és kiosztókocsikat úgy tervezték, hogy gazdaságon belül és kívül egyaránt elboldoguljanak.
PROFILE 2 DL függőleges ikercsigás takarmánykeverő-kiosztó kocsi munkavégzés közben

Az Ön előnyei

Tökéletesen összekevert takarmány

A K-NOX technológia biztosítja takarmánykeverő-kiosztó kocsijának hosszú távú működését.

K-NOX technológia (opcionális)

PROFILE 2 DL takarmánykeverő-kiosztó kocsija hosszú élettartamának biztosítása érdekében a K-NOX keverőcsigák (opció) alkalmazása alapvetően csökkenti a koptató hatású takarmányok és a szilázs savassága által okozott kopás mértékét.
A keverőcsigák évek alatti kopása egyenletesen jelentkezik a keverőcsigalevelek felületén és a központi kúpos tengelyen is. Ezért készül a K-NOX keverőcsigák minden része (a csigalevél, a kúp és a kaparóelemek) ugyanabból az ötvözetből.
A K-NOX egy ötvözet, amely az alábbiakból áll:
 • Króm („rozsdamentes v. saválló” acél) – nagyobb ellenállóképességet biztosít a szilázs savas közegével szemben.
 • Ferritek – a mechanikai ellenállóképességet és szilárdságot biztosítanak, ami különösen nagy fajsúlyú takarmányok esetén lényeges.
A K-NOX technológia növeli gépe majdani használtgép-értékesítési értékét, amennyiben majd erre kerül a sor. A használt takarmánykeverő-kiosztó kocsik értékét inkább keverőcsigák kopottsága határozza meg, semmint a gép kora. Egy olyan gép, amelynek fő részegységei még mindig tökéletes állapotban vannak, természetszerűleg magasabb használtgépértéket képvisel.

Exkluzív KUHN keverőcsiga!

A keverőcsiga kettős emelkedési szögű kivitelének köszönhetően a takarmány felaprítása/keverése attól függetlenül gyors, hogy mennyire van tele a gép.

Az energiafelhasználás csökkentése érdekében a PROFILE termékkínálat típusai aszimmetrikus késekkel vannak szerelve, amelyek öntisztító hatással, és – az állandó nyomatékátvitel érdekében – progresszív késkialakítással rendelkeznek. A folyamatos spirálszerkezet természetes módon alulról felfelé mozgatja a terményt az egyenletes átkeveredés érdekében, minden durva erőhatástól mentesen, hozzájárulva ezzel a kedvező üzemanyag-fogyasztáshoz a keverés közben.

A keverőcsiga anyagát és kialakítását úgy választottuk meg, hogy a kopásállóság maximális legyen.
Exkluzív KUHN keverőcsiga a KUHN PROFILE takarmánykeverő-kiosztó kocsikhoz

Jól bevált hajtómű és hajtásrendszer!

A gép hajtóműve kettős csapágyazású, ezért még egy teljes bála feldolgozása esetén keletkező erőhatásokkal is megbirkózik.
Az előfeszített alváz és a masszív keverőcsiga-alap együttese biztosítja a gép aljának maximális teherbírását.
Az egység egy – kb. a csiga magasságának feléig felérő – karimára illeszkedik, így a hajtómű védve van a csigára ható oldalirányú erőhatásoktól.
Jól bevált hajtómű: a KUHN széles körű tapasztalatát és műszaki szakértelmét tükrözi.

20% extra volumen!

A keverőtartály magasság-szélesség aránya a PROFILE 2 DL termékcsalád típusait határozottan a jelenleg elérhető legkompaktabb megoldások közé sorolja.
Az integrált vázszerkezet csökkenti a teljes magasságot, egyúttal megőrzi a kiváló szabad hasmagasságot. Például a PROFILE 26 m3-es gép 3,01 m magas.
A PROFILE termékcsalád magasság-szélesség aránya a jelenleg elérhető legkompaktabb gépekké teszik ezeket a típusokat

Mérlegelőrendszer: válassza ki az Önnek megfelelő adatfeldolgozási szintet

A mérőcellák mérete és a szabadalmaztatott integrációs rendszer biztosítja, hogy a KUHN PROFILE 2 DL/2CL típusú takarmánykeverő-kiosztó kocsik precíz mérést garantáljanak kis mennyiségek és teljes tartálynyi keverékek esetén is, maximálisan 34 m3 mennyiségig.

5 mérőcella: a szabadalmaztatott KUHN exkluzivitás!

Pontosság a kis mennyiségű keveréseknél is, és precizitás több tonna esetén is.

A PROFILE 2 DL-CL-PLUS típusok mérlegelési rendszere egy, a híd és a tartály közötti bölcsőbe integrált mérőcellák működésén alapul. A mérőcellák a gép haladási irányának megfelelően vannak elhelyezve, nem merőlegesen. Semmilyen, a szállításból adódó erőhatás nem gyakorol hatást a mérőcellák szerkezetére.

A 63,50 mm átmérőjű mérőcellák sokkal érzékenyebbek, mint a 80 mm-esek. Kis mennyiségű keverékek (néhány kg-os előkeverékek) is a legnagyobb pontossággal kerülnek mérésre és kezelésre.

A mérőcellák nagy száma (A PROFILE 2 DL-CL-PLUS termékcsalád típusaiban összesen 5) javítja a mérési pontosságot még a legnagyobb sűrűségű takarmánykeverékek (abraktakarmányok és alacsony szárazanyagtartalmú tömegtakarmányok keveréke) esetén is.

Opcionális DATA ADVANCE szoftver adatátvitelhez

 • Programozás (felhőn keresztüli kommunikációval) PC-ről vagy okostelefonról
 • Takarmányösszetevők, adagok és takarmánytételek módosítása a mérlegelési terminálról
 • Az állatok számának módosítása a mérlegelési terminálról
 • Listák és jelentések az elvégzett programokról az üzemelési eltérések összegzésével
 • Többfelhasználós kezelés (admin – felhasználók)
 • Felügyelet mérőszám-testreszabással
 • Adatmegosztás 3G modem vagy USB-pendrive segítségével
 • Adagköltségek és szárazanyag-tartalom számítása
 • Állománykezelés
A KUHN DG600 mérlegelő terminállal választhatja az opcionális „DTM ADVANCE” szoftvert az adatátvitelhez

A mérlegterminállal válassza ki digitális asszisztensét!

Kiválaszthatja ezen digitális eszközök egyikét a mérlegterminálhoz kínált megoldások futtatására. Új asszisztensét bárhová magával viheti! Takarmánykeverő-kiosztó kocsijának mérlegelő rendszerét vezérelni tudja feltöltés és kiosztás közben, de akár az irodájából is.
 • az ütésálló, 5,7” méretű mobil asszisztenssel az egész mérlegelési rendszer a zsebében van!
 • vagy az optimális navigációt szolgáló, terepváltozatú, 8”-os mobilasszisztenssel!

KUHN Feed Tracking GOLD esetében KDW 361 egységre is szükség van.
A DG600 és DG8000-IC programozható mérlegelési rendszerekben kiválaszthatja a digitális eszközt, amellyel a keverője mérlegelési rendszerét vezérelni szeretné.

Két interfész áll rendelkezésre, ahhoz igazodóan, hogy miként szeretné kezelni a takarmányozási információit.

A két alkalmazás, a KUHN Datamix View és a KUHN Datamix CONTROL előre fel van telepítve a mérlegelési asszisztens memóriájába. Az egyszerűen használható másodlagos kijelzőegységgel (KUHN Datamix VIEW) és az alkalmazással, amely lehetővé teszi, hogy asszisztense segítségével programozza és végrehajtsa a keverő mérlegelőegységének összes funkcióját (KUHN Datamix CONTROL), minden elvárása megvalósul. A gép körüli, 90 méteres kommunikációs zónában hozzáférhet az összes mérlegelési adathoz. A kapcsolat automatikusan újra helyreáll, amint Ön visszatér ebbe a zónába.
 • A KUHN Datamix VIEW segítségével asszisztense másodlagos kijelzőként funkcionál, amely mindig Önnél lehet!
 • a KUHN Datamix CONTROL segítségével asszisztense gépe mérlegelési rendszerének vezérlőközpontjává válik.
Két különböző interfész áll rendelkezésre, ahhoz igazodóan, hogy miként szeretné kezelni a takarmányozási információikat

Egyszerű megoldás a gyors takarmánykijuttatásra!

A PROFILE takarmánykeverő-kiosztó kocsiját konfigurálja az igényeihez – és ne fordítva!

Lehetséges kombinációk széles skálája!

Annak érdekében, hogy az állomány minden egyede megkapja a számára szükséges mennyiségű és minőségű takarmányt, a keverőkocsiból kikerülő takarmánynak megfelelően el kell keverednie, és a takarmánykiosztási útvonalon egyenletesen kell eloszlania. Fontos, hogy az egyszerre etetett állatok között kiosztáskor ne alakuljon ki konfrontáció a takarmányért egy karámon belül. Minden egyednek hozzá kell férnie a megfelelő mennyiségű és jó minőségű takarmánykeverékhez!

Amikor az állatok visszatérnek az épületbe a legelőről, a homogén, egyenletesen kiszórt takarmány a záloga annak, hogy az állatok ne lökdösődjenek és furakodjanak a takarmányért.

A PROFILE termékcsalád típusai a kijuttatási megoldások gazdag kínálatával rendelkeznek, hogy a takarmány minden típusú épületben megfelelően kiosztható legyen. Ha olyan istállóval rendelkezik, amelynek nincs külön kijárata, vagy peremes vályúkba vagy nagyon keskeny etetőútra kell adagolni, esetleg mindkét oldalra egyszerre kell kijuttatni, vagy egyéb akadályok miatt csak a gép hátulján történő kiadagolás jelent megoldást – a PROFIL termékkínálattal megoldást fog találni a problémára.

Kiadagoló surrantók: gyors kiosztás!

Annak érdekében, hogy minden épülethez megfelelő megoldást tudjunk kínálni, a kiadagoló surrantók kérés szerint jobb vagy bal oldalra, vagy akár hátsó központi helyzetben is felszerelhetők.

Az ajtók a jelenlegi, egyéb gyártmányokkal való összehasonlításban a legnagyobbak (szélességük a keverőcsigák átmérőjének 60%-a).

A PROFILE keverő-kiosztó kocsikon terelőlemez biztosítja, hogy a kerekek ne tapossanak a kiszórt takarmányon. Határolóponyva gondoskodik arról, hogy a takarmány ne szóródjon a vályún túlra.
Kiosztó surrantók a minden épületkialakításhoz alkalmassá tehető takarmánykiosztás érdekében.

Dönthető szállítószalagok az eltérő vályúkialakításokhoz történő alkalmazkodás érdekében

A PROFILE hidraulikusan dönthető szállítószalagok nagy választékával szerelhető fel, hogy magasabban elhelyezkedő vályúkba is megoldható legyen a kiadagolás. Az állítható szögállású PVC szállítószalagok eltérő hosszúságban rendelhetők.

Automatikusan indulnak a kiadagolónyílás nyitására, így nem halmozódik fel takarmány a nyílásnál.

A PROFILE dönthető szállítószalagok csendes működésűek, mindig tiszták, és egyszerűen karbantarthatóak: csak rendszeresen állítsa be a szalagfeszítettséget.
PROFILE_D_Tilting_Conveyor.jpg

PROFILE_D_Tilting_Conveyor.jpg

Média

PROFILE 2 DL munka közben