PROFILE 2 DS Ikercsigás takarmánykeverő-kiosztó kocsik

PROFILE 2 DS takarmánykeverő-kiosztó kocsi sziluett

Kompakt kivitel és sokoldalúság – egy nyerő kombináció, amely minden épülethez használható!

A PROFILE 2 DS takarmánykeverő-kiosztó kocsik 2 függőleges keverőcsigával, keskeny tartállyal és közvetlen oldalajtókon keresztül történő kiadagolással rendelkeznek. Ezek a gépek 12–20 m3-es kivitelben állnak rendelkezésre, és 60–150 egyedszámú állományok kiszolgálására alkalmasak.

Értékesítő keresés

Kiváló teljesítmény minden méretben!

A PROFILE 2 DS típuskínálat egy 12 m3-es típussal indul, és további olyan típusokat ölel fel, egészen 20 m3-es kapacitásig, amelyek szélesség- és magasságkorlátot jelentő épületekkel rendelkező, szálas, rostos takarmányt etető gazdaságok számára ideálisak!

Ezek a típusok kisebb átmérőjű keverőcsigákkal vannak felszerelve, és ennek megfelelően a teljesítményigényük is kisebb.

A PROFILE 2 DS függőleges iker keverőcsigás takarmánykeverő-kiosztó kocsi egyszerű és rendkívül funkcionális kialakítással és alacsony kis feltöltési magassággal rendelkezik. A kerekek a keverőtartály alatt helyezkednek el, hogy mindössze 1,85 m-re csökkentsék a gép teljes szélességét, és képessé tegyék a gépet a legkülönbözőbb kijuttatási helyzetek kezelésére.
PROFILE 2 DS függőleges ikercsigás takarmánykeverő-kiosztó kocsi munkavégzés közben

Az Ön előnyei

Kivételes keverési minőség, csökkentett költségszinten

A 6086F számú, német DLG tesztnek alávetett KUHN PROFILE takarmánykeverő-kiosztó kocsi

Teljesítményigény: minőségi takarmánykeverő-kiosztó kocsik verhetetlen áron!

7 LE/t takarmánykeverék: takarítson meg pénzt az üzemanyagon!
A PROFILE típusok kisebb teljesítményigénye számos technológiai kialakítás eredménye:
 • Keverőcsiga-kialakítás: a keverőcsiga folyamatos spirált alkotó csigalevelei a tartály aljáról minden erőltetés nélkül, folyamatosan áramoltatják a takarmányt felfelé. A jobb üzemanyag-hatékonyság érdekében a keverési folyamat egyszerű és zökkenőmentes.
 • Keverőcsiga-átmérő: minél kisebb a keverőcsiga átmérője, annál rövidebb az alsó kaparóelem, és az energiaigény is kisebb.
 • Keverőcsiga forgásiránya: a két függőleges keverőcsigával rendelkező keverő-kiosztó kocsikban a takarmány 8-as alakban keveredik. A jobb energiahatékonyság érdekében ez biztosítja a szabályos takarmánycirkulációt, és megakadályozza a takarmány tartályfalra történő felrakódását.
Az opcionális kétfokozatú hajtómű tovább csökkenti a teljesítményigényt. Ez az opció olyan gazdálkodók számára javasolt, akik nagy távolságokra hordják ki a takarmányt a keverőkocsival. A keverőcsigák alacsonyabb fordulatszámú fokozata kíméletes indítást tesz lehetővé közvetlenül a kiosztás előtt.

Exkluzív KUHN keverőcsiga!

A keverőcsiga kettős emelkedési szögű kivitelének köszönhetően a takarmány felaprítása/keverése attól függetlenül gyors, hogy mennyire van tele a gép.

Az energiafelhasználás csökkentése érdekében a PROFILE termékkínálat típusai aszimmetrikus késekkel vannak szerelve, amelyek öntisztító hatással, és – az állandó nyomatékátvitel érdekében – progresszív késkialakítással rendelkeznek. A folyamatos spirálszerkezet természetes módon alulról felfelé mozgatja a terményt az egyenletes átkeveredés érdekében, minden durva erőhatástól mentesen, hozzájárulva ezzel a kedvező üzemanyag-fogyasztáshoz a keverés közben.

A keverőcsiga anyagát és kialakítását úgy választottuk meg, hogy a kopásállóság maximális legyen.
Exkluzív KUHN keverőcsiga a KUHN PROFILE takarmánykeverő-kiosztó kocsikhoz

Jól bevált hajtómű és hajtásrendszer!

A gép hajtóműve kettős csapágyazású, ezért még egy teljes bála feldolgozása esetén keletkező erőhatásokkal is megbirkózik.
Az előfeszített alváz és a masszív keverőcsiga-alap együttese biztosítja a gép aljának maximális teherbírását.
Az egység egy – kb. a csiga magasságának feléig felérő – karimára illeszkedik, így a hajtómű védve van a csigára ható oldalirányú erőhatásoktól.
Jól bevált hajtómű: a KUHN széles körű tapasztalatát és műszaki szakértelmét tükrözi.

Keverés: pontosság, 1,2%-os hibahatárral!

A KUHN TMR takarmánykeverő-kiosztó kocsik keverési minősége egészen új szintet képvisel. Egy frissen kijuttatott takarmányadag nyolc különböző pontjáról vett 5-5 minta elemzése során megállapítást nyert, hogy, a szárazanyagtartalom relatív szórása mindössze 1,2%, már egy 3 perces keverést követően is (6086F sz., DLG tesztvizsgálatnak alávetett PROFILE függőleges iker keverőcsigás takarmánykeverő-kiosztó kocsi).

Homogén takarmányeloszlás biztosított még a leghosszabb vályúk mentén is: minden egyed ugyanolyan tápanyagösszetételű takarmánykeverékhez jut.
A 6086F számú, német DLG tesztnek alávetett KUHN PROFILE takarmánykeverő-kiosztó kocsi

Tökéletesen szabályozott feltöltési arány

A keverőtartály elöl, hátul és oldalt is visszahajló peremmel rendelkező kialakítása (a PROFILE típusok specifikuma) akadálytalan takarmánycirkulációt biztosít. Az aprítás és a keverés során a teljes tartálytartalom részt vesz a folyamatban. Nincsenek „holtzónák”, ahová a takarmány be tudna rakódni: minden egyes m3 felhasználásra kerül! A keverőcsigák kettős emelkedési szögű kivitelének köszönhetően a takarmány felaprítása/keverése gyors, függetlenül attól, hogy mennyire van tele a gép.
Tökéletesen beállított feltöltési arány a KUHN PROFILE 2DS takarmánykeverő-kiosztó kocsikon

Mérlegelőrendszer: válassza ki az Önnek megfelelő adatfeldolgozási szintet

A KUHN DG600 mérlegelő terminállal választhatja az opcionális „DTM ADVANCE” szoftvert az adatátvitelhez

Programozható mérlegelő egység: egyszerű, funkcionális és intuitív

A KUHN DG600 terminállal optimalizálhatja idejét azáltal, hogy gondosan előkészíti a különféle takarmányösszetevők mennyiségét. Egyszerűen programozza be a takarmányadagokat egyedre és keverési adagra vonatkozóan, mielőtt megtöltené a TMR keverő-kiosztó kocsit. Az ezt követő napokon Önnek mindössze annyit kell tennie, hogy ellenőrzi vagy módosítja az egyes keverésekre eső egyedszámot, és a mérlegelő egység automatikusan kijelzi, hogy milyen mennyiségeket kell betöltenie a keverőtartályba. Ha az adatkezelést egy további szintre kívánja emelni, akkor válassza a KUHN DG8000-IC terminált.

KUHN DG600 programozható mérlegelő rendszer: a takarmányösszetevő megnevezését és tömegét egyidejűleg megjelenítő, dupla LCD-képernyőnek köszönhetően a terminálinterfész intuitív módon kezelhető. Megnevezéssel láthatja el a takarmányösszetevőket, a kiosztási helyeket és a receptúrákat. A mérlegelő terminál 99 receptúrát képes tárolni, amelyek 24 összetevőből állhatnak, és 48 keverési adag elkészítésére használhatók. A programozást elvégezheti egyedre számolva vagy össztömegre vonatkoztatva. A takarmányösszetevőkre vonatkozóan felhasználási jelentést is generálhat.

KUHN DG8000-IC programozható mérlegelési rendszer: A mérlegelő terminál 99 receptúrát képes tárolni, amelyek 24 összetevőből állhatnak, és 128 keverési adag elkészítésére használhatók. A rendszerben 48 ügyfél kezelhető. A takarmányozott egyedszámot és a takarmányösszetevők tömegét a terminálon lehet megváltoztatni. A terminál a „DTM IC Cloud” szoftverrel programozható: egyedszámra, összes állománylétszámra vagy százalékosan.
A KUHN DG8000-IC mérlegelő terminál kompatibilis a NIR szárazanyag-mérési rendszerrel és a takarmány-nyomonkövetési rendszerrel (automata etetés adagonként).

Opcionális DATA ADVANCE szoftver adatátvitelhez

 • Programozás (felhőn keresztüli kommunikációval) PC-ről vagy okostelefonról
 • Takarmányösszetevők, adagok és takarmánytételek módosítása a mérlegelési terminálról
 • Az állatok számának módosítása a mérlegelési terminálról
 • Listák és jelentések az elvégzett programokról az üzemelési eltérések összegzésével
 • Többfelhasználós kezelés (admin – felhasználók)
 • Felügyelet mérőszám-testreszabással
 • Adatmegosztás 3G modem vagy USB-pendrive segítségével
 • Adagköltségek és szárazanyag-tartalom számítása
 • Állománykezelés
A KUHN DG600 mérlegelő terminállal választhatja az opcionális „DTM ADVANCE” szoftvert az adatátvitelhez

A mérlegterminállal válassza ki digitális asszisztensét!

Kiválaszthatja ezen digitális eszközök egyikét a mérlegterminálhoz kínált megoldások futtatására. Új asszisztensét bárhová magával viheti! Takarmánykeverő-kiosztó kocsijának mérlegelő rendszerét vezérelni tudja feltöltés és kiosztás közben, de akár az irodájából is.
 • az ütésálló, 5,7” méretű mobil asszisztenssel az egész mérlegelési rendszer a zsebében van!
 • vagy az optimális navigációt szolgáló, terepváltozatú, 8”-os mobilasszisztenssel!

KUHN Feed Tracking GOLD esetében KDW 361 egységre is szükség van.
A DG600 és DG8000-IC programozható mérlegelési rendszerekben kiválaszthatja a digitális eszközt, amellyel a keverője mérlegelési rendszerét vezérelni szeretné.

Két interfész áll rendelkezésre, ahhoz igazodóan, hogy miként szeretné kezelni a takarmányozási információit.

A két alkalmazás, a KUHN Datamix View és a KUHN Datamix CONTROL előre fel van telepítve a mérlegelési asszisztens memóriájába. Az egyszerűen használható másodlagos kijelzőegységgel (KUHN Datamix VIEW) és az alkalmazással, amely lehetővé teszi, hogy asszisztense segítségével programozza és végrehajtsa a keverő mérlegelőegységének összes funkcióját (KUHN Datamix CONTROL), minden elvárása megvalósul. A gép körüli, 90 méteres kommunikációs zónában hozzáférhet az összes mérlegelési adathoz. A kapcsolat automatikusan újra helyreáll, amint Ön visszatér ebbe a zónába.
 • A KUHN Datamix VIEW segítségével asszisztense másodlagos kijelzőként funkcionál, amely mindig Önnél lehet!
 • a KUHN Datamix CONTROL segítségével asszisztense gépe mérlegelési rendszerének vezérlőközpontjává válik.
Két különböző interfész áll rendelkezésre, ahhoz igazodóan, hogy miként szeretné kezelni a takarmányozási információikat

Közvetlen oldalsó kiadagolás a gyors takarmánymozgatás érdekében!

A PROFILE takarmánykeverő-kiosztó kocsiját konfigurálja az igényeihez – és ne fordítva!

Lehetséges kombinációk széles skálája!

Annak érdekében, hogy az állomány minden egyede megkapja a számára szükséges mennyiségű és minőségű takarmányt, a keverőkocsiból kikerülő takarmánynak megfelelően el kell keverednie, és a takarmánykiosztási útvonalon egyenletesen kell eloszlania. Fontos, hogy az egyszerre etetett állatok között kiosztáskor ne alakuljon ki konfrontáció a takarmányért egy karámon belül. Minden egyednek hozzá kell férnie a megfelelő mennyiségű és jó minőségű takarmánykeverékhez!

Amikor az állatok visszatérnek az épületbe a legelőről, a homogén, egyenletesen kiszórt takarmány a záloga annak, hogy az állatok ne lökdösődjenek és furakodjanak a takarmányért.

A PROFILE termékcsalád típusai a kijuttatási megoldások gazdag kínálatával rendelkeznek, hogy a takarmány minden típusú épületben megfelelően kiosztható legyen. Ha olyan istállóval rendelkezik, amelynek nincs külön kijárata, vagy peremes vályúkba vagy nagyon keskeny etetőútra kell adagolni, esetleg mindkét oldalra egyszerre kell kijuttatni, vagy egyéb akadályok miatt csak a gép hátulján történő kiadagolás jelent megoldást – a PROFIL termékkínálattal megoldást fog találni a problémára.

Kiadagoló surrantók: gyors kiosztás!

Annak érdekében, hogy minden épülethez megfelelő megoldást tudjunk kínálni, a kiadagoló surrantók kérés szerint jobb vagy bal oldalra, vagy akár hátsó központi helyzetben is felszerelhetők.

Az ajtók a jelenlegi, egyéb gyártmányokkal való összehasonlításban a legnagyobbak (szélességük a keverőcsigák átmérőjének 60%-a).

A PROFILE keverő-kiosztó kocsikon terelőlemez biztosítja, hogy a kerekek ne tapossanak a kiszórt takarmányon. Határolóponyva gondoskodik arról, hogy a takarmány ne szóródjon a vályún túlra.
Kiosztó surrantók a minden épületkialakításhoz alkalmassá tehető takarmánykiosztás érdekében.

Dönthető szállítószalagok az eltérő vályúkialakításokhoz történő alkalmazkodás érdekében

A PROFILE hidraulikusan dönthető szállítószalagok nagy választékával szerelhető fel, hogy magasabban elhelyezkedő vályúkba is megoldható legyen a kiadagolás. Az állítható szögállású PVC szállítószalagok eltérő hosszúságban rendelhetők.

Automatikusan indulnak a kiadagolónyílás nyitására, így nem halmozódik fel takarmány a nyílásnál.

A PROFILE dönthető szállítószalagok csendes működésűek, mindig tiszták, és egyszerűen karbantarthatóak: csak rendszeresen állítsa be a szalagfeszítettséget.
A KUHN PROFILE típuskínálat dönthető szállítószalagjai csendes működésűek és egyszerűen karbantarthatók.

PROFILE 2 DS munka közben

Média

PROFILE 2 DS munka közben