PROFILE CROSSMIX 2 CS ikercsigás takarmánykeverő-kiosztó kocsik

PROFILE CROSSMIX 2 CS takarmánykeverő-kiosztó kocsi sziluett

Terepváltozatú PROFILE kínálat!

A PROFILE CROSSMIX 2 CS takarmánykeverő-kiosztó kocsik 2 függőleges keverőcsigával, keskeny tartállyal és keresztszalagos kiadagolással rendelkeznek. Ezek a gépek 14–20 m3-es kivitelben állnak rendelkezésre, és 70–150 egyedszámú állományok kiszolgálására alkalmasak.

Értékesítő keresés

A PROFILE CROSSMIX 2 CS termékcsalád a keverőtartály szélességénél szélesebben elhelyezkedő kerekekkel terveztük, olyan gazdaságok részére, ahol nagy távolságokat, esetlen nehéz terepen kell bejárni a keverő-kiosztó kocsival. A vázszerkezetbe integrált, nagy átmérőjű kerekek kiváló menettulajdonságokat biztosítanak nehéz útviszonyok mellett is. A PROFILE CROSSMIX 2 CS takarmánykeverő-kiosztó kocsikat úgy terveztük, hogy bárhol elmenjenek.

A PROFILE CROSSMIX 2 CS típusok másik kulcsfontosságú jellemzője minden bizonnyal a kiosztási minőség (sebesség és egyöntetűség), ami a nagyméretű, a gép elülső részén elhelyezett keresztszalagnak köszönhető.
PROFILE CROSSMIX 2 CS takarmánykeverő-kiosztó kocsi munka közben

Az Ön előnyei

Kivételes keverési minőség, csökkentett költségszinten

PROFILE_CROSSMIX__CS_recessed_wheels.jpg

A legjobb terepes gép: besüllyesztett vázszerkezet és vázba süllyesztett kerekek

A kerekek vázszerkezetben kialakított pozíciója 2,40 m alatt tartja a gép teljes szélességét a 14 m3-es változat esetében! A besüllyesztett váz- és tartálykialakítás garantálja a szerkezet hosszú távú működését, egyúttal:
 • jelentősen csökkenti a gépmagasságot: a gép még a legalacsonyabb épületekbe is követheti a traktort,
 • megfelelő szabad hasmagasságot tart fenn (390 mm, 385/55 R22.5 méretű gumiabroncsokkal). Az egyenetlen padozattal rendelkező épületek többé már nem jelentenek akadályt !

Teljesítményigény: minőségi takarmánykeverő-kiosztó kocsik verhetetlen áron!

7 LE/t takarmánykeverék: takarítson meg pénzt az üzemanyagon!
A PROFILE típusok kisebb teljesítményigénye számos technológiai kialakítás eredménye:
 • Keverőcsiga-kialakítás: a keverőcsiga folyamatos spirált alkotó csigalevelei a tartály aljáról minden erőltetés nélkül, folyamatosan áramoltatják a takarmányt felfelé. A jobb üzemanyag-hatékonyság érdekében a keverési folyamat egyszerű és zökkenőmentes.
 • Keverőcsiga-átmérő: minél kisebb a keverőcsiga átmérője, annál rövidebb az alsó kaparóelem, és az energiaigény is kisebb.
 • Keverőcsiga forgásiránya: a két függőleges keverőcsigával rendelkező keverő-kiosztó kocsikban a takarmány 8-as alakban keveredik. A jobb energiahatékonyság érdekében ez biztosítja a szabályos takarmánycirkulációt, és megakadályozza a takarmány tartályfalra történő felrakódását.
Az opcionális kétfokozatú hajtómű tovább csökkenti a teljesítményigényt. Ez az opció olyan gazdálkodók számára javasolt, akik nagy távolságokra hordják ki a takarmányt a keverőkocsival. A keverőcsigák alacsonyabb fordulatszámú fokozata kíméletes indítást tesz lehetővé közvetlenül a kiosztás előtt.
A 6086F számú, német DLG tesztnek alávetett KUHN PROFILE takarmánykeverő-kiosztó kocsi

Exkluzív KUHN keverőcsiga!

A keverőcsiga kettős emelkedési szögű kivitelének köszönhetően a takarmány felaprítása/keverése attól függetlenül gyors, hogy mennyire van tele a gép.

Az energiafelhasználás csökkentése érdekében a PROFILE termékkínálat típusai aszimmetrikus késekkel vannak szerelve, amelyek öntisztító hatással, és – az állandó nyomatékátvitel érdekében – progresszív késkialakítással rendelkeznek. A folyamatos spirálszerkezet természetes módon alulról felfelé mozgatja a terményt az egyenletes átkeveredés érdekében, minden durva erőhatástól mentesen, hozzájárulva ezzel a kedvező üzemanyag-fogyasztáshoz a keverés közben.

A keverőcsiga anyagát és kialakítását úgy választottuk meg, hogy a kopásállóság maximális legyen.
Exkluzív KUHN keverőcsiga a KUHN PROFILE takarmánykeverő-kiosztó kocsikhoz

Jól bevált hajtómű és hajtásrendszer!

A gép hajtóműve kettős csapágyazású, ezért még egy teljes bála feldolgozása esetén keletkező erőhatásokkal is megbirkózik.
Az előfeszített alváz és a masszív keverőcsiga-alap együttese biztosítja a gép aljának maximális teherbírását.
Az egység egy – kb. a csiga magasságának feléig felérő – karimára illeszkedik, így a hajtómű védve van a csigára ható oldalirányú erőhatásoktól.
Jól bevált hajtómű: a KUHN széles körű tapasztalatát és műszaki szakértelmét tükrözi.

Keverés: pontosság, 1,2%-os hibahatárral!

A KUHN TMR takarmánykeverő-kiosztó kocsik keverési minősége egészen új szintet képvisel. Egy frissen kijuttatott takarmányadag nyolc különböző pontjáról vett 5-5 minta elemzése során megállapítást nyert, hogy, a szárazanyagtartalom relatív szórása mindössze 1,2%, már egy 3 perces keverést követően is (6086F sz., DLG tesztvizsgálatnak alávetett PROFILE függőleges iker keverőcsigás takarmánykeverő-kiosztó kocsi).

Homogén takarmányeloszlás biztosított még a leghosszabb vályúk mentén is: minden egyed ugyanolyan tápanyagösszetételű takarmánykeverékhez jut.
A 6086F számú, német DLG tesztnek alávetett KUHN PROFILE takarmánykeverő-kiosztó kocsi

Mérlegelőrendszer: válassza ki az Önnek megfelelő adatfeldolgozási szintet

A KUHN DG600 mérlegelő terminállal választhatja az opcionális „DTM ADVANCE” szoftvert az adatátvitelhez

Programozható mérlegelő egység: egyszerű, funkcionális és intuitív

A KUHN DG600 terminállal optimalizálhatja idejét azáltal, hogy gondosan előkészíti a különféle takarmányösszetevők mennyiségét. Egyszerűen programozza be a takarmányadagokat egyedre és keverési adagra vonatkozóan, mielőtt megtöltené a TMR keverő-kiosztó kocsit. Az ezt követő napokon Önnek mindössze annyit kell tennie, hogy ellenőrzi vagy módosítja az egyes keverésekre eső egyedszámot, és a mérlegelő egység automatikusan kijelzi, hogy milyen mennyiségeket kell betöltenie a keverőtartályba. Ha az adatkezelést egy további szintre kívánja emelni, akkor válassza a KUHN DG8000-IC terminált.

KUHN DG600 programozható mérlegelő rendszer: a takarmányösszetevő megnevezését és tömegét egyidejűleg megjelenítő, dupla LCD-képernyőnek köszönhetően a terminálinterfész intuitív módon kezelhető. Megnevezéssel láthatja el a takarmányösszetevőket, a kiosztási helyeket és a receptúrákat. A mérlegelő terminál 99 receptúrát képes tárolni, amelyek 24 összetevőből állhatnak, és 48 keverési adag elkészítésére használhatók. A programozást elvégezheti egyedre számolva vagy össztömegre vonatkoztatva. A takarmányösszetevőkre vonatkozóan felhasználási jelentést is generálhat.

KUHN DG8000-IC programozható mérlegelési rendszer: A mérlegelő terminál 99 receptúrát képes tárolni, amelyek 24 összetevőből állhatnak, és 128 keverési adag elkészítésére használhatók. A rendszerben 48 ügyfél kezelhető. A takarmányozott egyedszámot és a takarmányösszetevők tömegét a terminálon lehet megváltoztatni. A terminál a „DTM IC Cloud” szoftverrel programozható: egyedszámra, összes állománylétszámra vagy százalékosan.
A KUHN DG8000-IC mérlegelő terminál kompatibilis a NIR szárazanyag-mérési rendszerrel és a takarmány-nyomonkövetési rendszerrel (automata etetés adagonként).

Opcionális DATA ADVANCE szoftver adatátvitelhez

 • Programozás (felhőn keresztüli kommunikációval) PC-ről vagy okostelefonról
 • Takarmányösszetevők, adagok és takarmánytételek módosítása a mérlegelési terminálról
 • Az állatok számának módosítása a mérlegelési terminálról
 • Listák és jelentések az elvégzett programokról az üzemelési eltérések összegzésével
 • Többfelhasználós kezelés (admin – felhasználók)
 • Felügyelet mérőszám-testreszabással
 • Adatmegosztás 3G modem vagy USB-pendrive segítségével
 • Adagköltségek és szárazanyag-tartalom számítása
 • Állománykezelés
A KUHN DG600 mérlegelő terminállal választhatja az opcionális „DTM ADVANCE” szoftvert az adatátvitelhez

A mérlegterminállal válassza ki digitális asszisztensét!

Kiválaszthatja ezen digitális eszközök egyikét a mérlegterminálhoz kínált megoldások futtatására. Új asszisztensét bárhová magával viheti! Takarmánykeverő-kiosztó kocsijának mérlegelő rendszerét vezérelni tudja feltöltés és kiosztás közben, de akár az irodájából is.
 • az ütésálló, 5,7” méretű mobil asszisztenssel az egész mérlegelési rendszer a zsebében van!
 • vagy az optimális navigációt szolgáló, terepváltozatú, 8”-os mobilasszisztenssel!

KUHN Feed Tracking GOLD esetében KDW 361 egységre is szükség van.
A DG600 és DG8000-IC programozható mérlegelési rendszerekben kiválaszthatja a digitális eszközt, amellyel a keverője mérlegelési rendszerét vezérelni szeretné.

Két interfész áll rendelkezésre, ahhoz igazodóan, hogy miként szeretné kezelni a takarmányozási információit.

A két alkalmazás, a KUHN Datamix View és a KUHN Datamix CONTROL előre fel van telepítve a mérlegelési asszisztens memóriájába. Az egyszerűen használható másodlagos kijelzőegységgel (KUHN Datamix VIEW) és az alkalmazással, amely lehetővé teszi, hogy asszisztense segítségével programozza és végrehajtsa a keverő mérlegelőegységének összes funkcióját (KUHN Datamix CONTROL), minden elvárása megvalósul. A gép körüli, 90 méteres kommunikációs zónában hozzáférhet az összes mérlegelési adathoz. A kapcsolat automatikusan újra helyreáll, amint Ön visszatér ebbe a zónába.
 • A KUHN Datamix VIEW segítségével asszisztense másodlagos kijelzőként funkcionál, amely mindig Önnél lehet!
 • a KUHN Datamix CONTROL segítségével asszisztense gépe mérlegelési rendszerének vezérlőközpontjává válik.
Két különböző interfész áll rendelkezésre, ahhoz igazodóan, hogy miként szeretné kezelni a takarmányozási információikat

Keresztszalagos kiosztás: maximális rálátás

Extra széles ajtó a KUHN PROFILE CROSSMIX takarmánykeverő-kiosztó kocsikon szálas, rostos takarmányhoz!

Extra széles ajtó a szálas takarmányokhoz!

A PROFILE CROSSMIX 2 CS takarmánykeverő-kiosztó kocsik alapfelszereltségben széles keresztszalaggal rendelkeznek a jobb vagy baloldali takarmánykiosztáshoz, és ehhez még extra széles kiadóajtó is társul. Az 1200 mm széles nyíláson keresztül a szálas, rostos takarmány is anélkül el tudja hagyni keverőteret, hogy ezt erőteljes aprításnak kellene megelőzni. A keverőcsigák munkáját egy második, kettős hajlítású kaparóelem segíti, amely a takarmányt az ajtó felé tereli, és nem engedi újra és újra körözni a tartályban.

Keresztszalagos kiosztás: maximális rálátás

A PROFILE típusokon a keresztszalag elöl vagy hátul is elhelyezhető.

A takarmány alapfelszereltségben jobbra és balra is kihordatható. A szállítószalagot mindkét végén hidromotor hajtja, így forgásiránytól függetlenül garantált a tökéletes működés.

A PVC szállítószalag kialakítása biztosítja, hogy a takarmány a szalag alatt nem kerül visszahordásra. A takarmányozási útvonal a kiosztást követően mindig tiszta marad.

Opcióként a keresztirányú szállítószalag hidraulikusan, 250 mm-re jobbra vagy balra eltolható – ideális megoldás arra, hogy a szálas, rostos takarmányt távol tartsa kocsi kerekeitől, és közelebb juttassa az etetőkorláthoz!
Keresztszalagos takarmánykiosztás a KUHN PROFILE takarmánykeverő-kiosztó kocsival: a bal/jobb oldali kiosztás az alapfelszereltség része

Szabadalmaztatott, bölcső alakú FLEXILIFT szállítószalag, a keverő vázszerkezetében

A FLEXILIFT szállítószalag a keresztirányú szalagok egy új alternatívája. Lehetővé teszi a magas (1200 mm) vályúkba történő kijuttatást anélkül, hogy növelné a kocsi szélességét. A FLEXILIFT opcióként áll rendelkezésre minden PROFILE CL típushoz.

A szállítószalag hajlásszöge a kitolás mértékétől függ: egyetlen, egyszerű vezérlőelemmel mindkét mozgás irányítható.

A FLEXILIFT szállítószalag folyamatos szalagként működik. A csatlakozó szakaszokkal működő normál dönthető vagy keresztirányú szállítószalagokkal ellentétben nincs takarmányveszteség a kijuttatási útvonalon.

A FLEXILIFT szállítószalag megfordítható forgásirányú és szimmetrikus kialakítású. Attól függően, hogy melyik oldalon szeretné használni magas szállítószalagot, a hivatalos KUHN viszonteladójának szervize egyszerűen meg tudja fordítania szállítószalag forgásirányát üzembe helyezéskor.
A FLEXILIFT szállítószalag kiegyenesedve becsúszik a PROFILE CL takarmánykeverő-kiosztó kocsi vázszerkezetébe

PROFILE_CROSSMIX__CS_recessed_wheels.jpg

Média

PROFILE CROSSMIX 2 CS munka közben