PROFILE PLUS 2 CS Ikercsigás takarmánykeverő-kiosztó kocsik

PROFILE PLUS 2 CS takarmánykeverő-kiosztó kocsi sziluett

Megszámlálhatatlan megoldás!

A PROFILE PLUS 2 CS takarmánykeverő-kiosztó kocsik 2 függőleges keverőcsigával, szalmafúvó turbinával, keskeny tartállyal és keresztszalagos kiadagolással rendelkeznek. Ezek a gépek 15–20 m3-es kivitelben állnak rendelkezésre, és 75–150 egyedszámú állományok kiszolgálására alkalmasak.

Értékesítő keresés

A PROFILE PLUS függőleges ikercsigás takarmánykeverő-kiosztó kocsik ezen új termékcsaládját a rendkívül sok kijuttatási konfiguráció teszi egyedülállóvá. A kedvezőtlen épületadottságok miatt sok gazdaság nem tudott átállni a takarmánykeverő-kiosztó kocsik használatára. A PROFILE PLUS függőleges ikercsigás keverő-kiosztó kocsik praktikus megoldást kínálnak erre a problémára – Ön is meg lesz elégedve ezzel a kettős használatú, magas műszaki felszereltségű géppel.

A közös hajtáslánccal rendelkező két keverőcsiga a takarmányt 8-as alakban keveri, ami optimális terményáramlást hoz létre a keverőtartályban, elakadások nélkül, takarékos energiafelhasználás mellett. Mint az egycsigás PROFILE keverő-kiosztó kocsiknál, a széles kiadagolóajtó (1100 mm) ennél a típusnál is gyors takarmánykiosztást biztosít.
PROFILE PLUS 2 CS függőleges ikercsigás takarmánykeverő-kiosztó kocsi munkavégzés közben

Az Ön előnyei

Kivételes keverési minőség, csökkentett költségszinten

Tökéletesen beállított feltöltési arány a KUHN PROFILE PLUS takarmánykeverő-kiosztó kocsikon

Tökéletesen szabályozott feltöltési arány

A keverőtartály elöl, hátul és oldalt is visszahajló peremmel rendelkező kialakítása (a PROFILE típusok specifikuma) akadálytalan takarmánycirkulációt biztosít. Az aprítás és a keverés során a teljes tartálytartalom részt vesz a folyamatban. Nincsenek „holtzónák”, ahová a takarmány be tudna rakódni: minden egyes m3 felhasználásra kerül! A keverőcsigák kettős emelkedési szögű kivitelének köszönhetően a takarmány felaprítása/keverése gyors, függetlenül attól, hogy mennyire van tele a gép.

Teljesítményigény: minőségi takarmánykeverő-kiosztó kocsik verhetetlen áron!

7 LE/t takarmánykeverék: takarítson meg pénzt az üzemanyagon!

A PROFILE típusok alacsonyabb teljesítményigénye számos műszaki megoldás eredménye:
- Keverőcsiga-kialakítás: a keverőcsiga folyamatos spirált alkotó csigalevelei a tartály aljáról minden erőltetés nélkül, folyamatosan áramoltatják felfelé a takarmányt. A jobb üzemanyag-hatékonyság érdekében a keverési folyamat egyszerű és zökkenőmentes.
- Keverőcsiga-átmérő: minél kisebb a keverőcsiga átmérője, annál rövidebb az alsó kaparóelem, és az energiaigény is kisebb.
- Keverőcsiga forgásiránya: a két függőleges keverőcsigával rendelkező keverő-kiosztó kocsikban a takarmány 8-as alakban keveredik. A jobb energiahatékonyság érdekében ez biztosítja a szabályos takarmánycirkulációt, és megakadályozza a takarmány tartályfalra történő felrakódását.

Az opcionális kétfokozatú hajtómű tovább csökkenti a teljesítményigényt. Ez az opció olyan gazdálkodók számára javasolt, akik nagy távolságokra hordják ki a takarmányt a keverőkocsival. A keverőcsigák alacsonyabb fordulatszámú fokozata kíméletes indítást tesz lehetővé közvetlenül a kiosztás előtt.
A 6086F számú, német DLG tesztnek alávetett KUHN PROFILE takarmánykeverő-kiosztó kocsi

Exkluzív KUHN keverőcsiga!

A keverőcsiga kettős emelkedési szögű kivitelének köszönhetően a takarmány felaprítása/keverése attól függetlenül gyors, hogy mennyire van tele a gép.

Az energiafelhasználás csökkentése érdekében a PROFILE termékkínálat típusai aszimmetrikus késekkel vannak szerelve, amelyek öntisztító hatással, és – az állandó nyomatékátvitel érdekében – progresszív késkialakítással rendelkeznek. A folyamatos spirálszerkezet természetes módon alulról felfelé mozgatja a terményt az egyenletes átkeveredés érdekében, minden durva erőhatástól mentesen, hozzájárulva ezzel a kedvező üzemanyag-fogyasztáshoz a keverés közben.

A keverőcsiga anyagát és kialakítását úgy választottuk meg, hogy a kopásállóság maximális legyen.
Exkluzív KUHN keverőcsiga a KUHN PROFILE PLUS takarmánykeverő-kiosztó kocsikhoz

Jól bevált hajtómű és hajtásrendszer!

A gép hajtóműve kettős csapágyazású, ezért még egy teljes bála feldolgozása esetén keletkező erőhatásokkal is megbirkózik.
Az előfeszített alváz és a masszív keverőcsiga-alap együttese biztosítja a gép aljának maximális teherbírását.
Az egység egy – kb. a csiga magasságának feléig felérő – karimára illeszkedik, így a hajtómű védve van a csigára ható oldalirányú erőhatásoktól.
Jól bevált hajtómű: a KUHN széles körű tapasztalatát és műszaki szakértelmét tükrözi

Keverés: pontosság, 1,2%-os hibahatárral!

A KUHN TMR takarmánykeverő-kiosztó kocsik keverési minősége egészen új szintet képvisel. Egy frissen kijuttatott takarmányadag nyolc különböző pontjáról vett 5-5 minta elemzése során megállapítást nyert, hogy, a szárazanyagtartalom relatív szórása mindössze 1,2%, már egy 3 perces keverést követően is (6086F sz., DLG tesztvizsgálatnak alávetett PROFILE függőleges iker keverőcsigás takarmánykeverő-kiosztó kocsi).

Homogén takarmányeloszlás biztosított még a leghosszabb vályúk mentén is: minden egyed ugyanolyan tápanyagösszetételű takarmánykeverékhez jut.
A 6086F számú, német DLG tesztnek alávetett KUHN PROFILE takarmánykeverő-kiosztó kocsi

158 kg szalma percenként!

PROFILE PLUS: egy KUHN szalmafúvóhoz méltó átbocsátási mennyiség!

POLYDRIVE rendszer által hajtott turbina

A szalmafúvó turbina működtetéséről – a rugalmas indítás és a minél halkabb működés érdekében – kapcsolható szíjhajtás gondoskodik. A turbina leállításához nem kell lekapcsolni a TLT-hajtást. A turbina nagy átmérőjének (1540 mm) köszönhetően a szalmafúvás hatósugara 18 m.

A kétfokozatú hajtómű lehetővé tesz egy mérsékeltebb erejű kijuttatást almozáshoz vagy egyéb közeli kijuttatásokhoz.

VENTIDRIVE

A PROFILE PLUS szalmafúvó nyílás (VENTIDRIVE szabadalmaztatott aszimmetrikus forma) javítja a szalma turbina általi felszívását. A szokványos szalmaátbocsátás már alacsony fordulatszám mellett is garantált. A szalma-visszaáramlás jelensége, ami lapátkerekes turbináknál, négyszögletes nyílások esetén elő szokott fordulni, már a múlté.

A pillanatnyi szalmafúvási teljesítmény egyenértékű a KUHN dedikált szalmafúvó gépeinek teljesítményével!
A VENTIDRIVE szalmanyílás szabadalmaztatott, aszimmetrikus formája fokozza a PROFIL PLUS típusok szalmaszívási és kifúvási teljesítményét.

Keresztszalagos kiosztás: maximális rálátás

A PROFILE PLUS takarmánykeverő-kiosztó kocsiját konfigurálja az igényeihez – és ne fordítva!

Lehetséges kombinációk széles skálája!

Annak érdekében, hogy az állomány minden egyede megkapja a számára szükséges mennyiségű és minőségű takarmányt, a keverőkocsiból kikerülő takarmánynak megfelelően el kell keverednie, és a takarmánykiosztási útvonalon egyenletesen kell eloszlania. Fontos, hogy az egyszerre etetett állatok között kiosztáskor ne alakuljon ki konfrontáció a takarmányért egy karámon belül. Minden egyednek hozzá kell férnie a megfelelő mennyiségű és jó minőségű takarmánykeverékhez!

Amikor az állatok visszatérnek az épületbe a legelőről, a homogén, egyenletesen kiszórt takarmány a záloga annak, hogy az állatok ne lökdösődjenek és furakodjanak a takarmányért.

A PROFILE termékcsalád típusai a kijuttatási megoldások gazdag kínálatával rendelkeznek, hogy a takarmány minden típusú épületben megfelelően kiosztható legyen. Ha olyan istállóval rendelkezik, amelynek nincs külön kijárata, vagy peremes vályúkba vagy nagyon keskeny etetőútra kell adagolni, esetleg mindkét oldalra egyszerre kell kijuttatni, vagy egyéb akadályok miatt csak a gép hátulján történő kiadagolás jelent megoldást – a PROFIL termékkínálattal megoldást fog találni a problémára.

Keresztszalagos kiosztás: maximális rálátás

A keresztszalag a PROFILE PLUS típusok hátulján helyezhető el.

A takarmány alapfelszereltségben jobbra és balra is kihordatható. A szállítószalagot mindkét végén hidromotor hajtja, így forgásiránytól függetlenül garantált a tökéletes működés.

A PVC szállítószalag kialakítása biztosítja, hogy a takarmány a szalag alatt nem kerül visszahordásra. A takarmányozási útvonal a kiosztást követően mindig tiszta marad.

Opcióként a keresztirányú szállítószalag hidraulikusan, 250 mm-re jobbra vagy balra eltolható – ideális megoldás arra, hogy a szálas, rostos takarmányt távol tartsa kocsi kerekeitől, és közelebb juttassa az etetőkorláthoz!
Keresztszalagos takarmánykiosztás a KUHN PROFILE PLUS takarmánykeverő-kiosztó kocsival: a bal/jobb oldali kiosztás az alapfelszereltség része

PROFILE_PLUS_2_CS_view_01.jpg

Média

PROFILE PLUS 2 CS munkavégzés közben