KARL – önvezető megoldás a növénytermesztés szolgálatában

Zárkózzon fel a mezőgazdasági fejlődés egyik új mérföldkövéhez.

A KARL egy fejlesztési koncepció, amely új műszaki lehetőségeket kínál, és nagyszerű munkavégzési rugalmasságot biztosít az olyan gazdák számára, akik visszatérő munkaerőproblémáikra keresnek megoldást.

Egy önvezető megoldás

A KARL eszköz emberi beavatkozás nélkül végzi a munkát. Amint a tábla körülhatárolása megtörtént, a kezelő létrehoz egy munkafeladatot, elhelyezi a KARL eszközt a táblán, beállítja a munkaparamétereket, és elindítja a feladatot, amely ezt követően automatikusan zajlik.

A glimpse of the future of crop production: KARL, an autonomous machine concept by KUHN

A vezető maga az eszköz

A végeredmény egy sikeres agronómiai művelet, amely optimális munkavégzési paramétertartományban történik, például megfelelő munkamélységben, vagy pontos fajlagos vetőmag-kijuttatási mennyiséget alkalmazva, vagy a szármaradványokat alaposan és precízen felaprítva. A KARL-hoz csatlakoztatott munkaeszköz átviszi a megfelelő munkateljesítményhez szükséges információt, és – a különféle talajokhoz és növénykultúrákhoz alkalmazkodva – a KARL beállítja a munkaeszköz paramétereit. A KARL segítségével megvalósítható műveletek közül a talajműveléssel, ezen belül is a forgóborona alkalmazásával kezdtük, de még sok más lehetőség van előttünk.

Az említetteken túlmenően a KARL tökéletesen alkalmas bizonyos rendellenes működések észlelésére, és önállóan alkalmaz ezekre korrekciós beavatkozásokat.

 How KARL, a concept of autonomous machine, can revolutionize crop production
An innovative solution for independent field work: KARL, the autonomous machine for crop production

Flottában működtetve, a munkateljesítmény növelése érdekében

175 LE-s teljesítményével a KARL képes kielégíteni a legtöbb mezőgazdasági üzem által támasztott elvárásokat, legyenek azok közepes vagy nagy gazdaságok. Hogyan? A flottában történő alkalmazás által biztosított rugalmasság segítségével. Egy második vagy akár egy harmadik KARL járművet munkába állítva többszörösére növelhető a munkateljesítmény. Mindez nagyon egyszerűen elvégezhető a rendszer mobil applikációjának segítségével.

KUHN's vision of autonomous crop production: KARL, a machine that works independently in the field

Kiemelt figyelmet fordítottunk az erőforrások megóvására

A legértékesebb erőforrásunk a talaj, ezért a KARL mérete és tömege, valamint különböző méretekben rendelkezésre álló gumihevederes járószerkezete mérsékli a talajnyomást, és ezáltal minimalizálja a talajtömörítő hatást. A kisebb mértékű tömörödés enyhébb eróziót jelent, élénkül a talajélet és a gyökérfejlődés feltételei javulnak.

 

Ezt a projektet a "Investing for the Future" program és a „France Relance” helyreállítási terv támogatta.

Investir l'avenir and France Relance support
KARL, autonomous solution for crop production

5 évvel ezelőtt nagyratörő célt tűztünk ki magunk elé: olyan forradalmi megoldás megalkotását, amely gyökeresen átformálja a modern mezőgazdaságot.