MASTER L függesztett ekék

MASTER L sziluett

A szántás új perspektívái

A MASTER 153 és a 183 közé pozícionált MASTER L típust közepes méretű gazdaságok általi, intenzív használatra terveztük.

Értékesítő keresés

Az egyszerű és robusztus kialakítású MASTER L sorozat 200–300 LE-s traktorokhoz való. Az erőt, a megbízhatóságot és a munkaminőséget magában egyesítve nyújtja a legjobb szántási teljesítményt.
A MASTER L függesztett ekékkel növénykultúrái termesztése sikeresebb lesz, talajainak agronómiai értéke pedig megóvásra kerül a hatékonyan aláforgatott szervesanyagnak köszönhetően. Nagyobb munkaszélesség és kiváló manőverezhetőség az üzemeltetési költségek csökkentése érdekében.

4–6 eketestes változatban áll rendelkezésre, különféle, illetve változtatható fogásszélességgel, valamint szakítócsavaros vagy non-stop hidraulikus biztosítással. A MASTER L termékcsalád számos exkluzív tulajdonsággal és kiegészítők gazdag kínálatával is rendelkezik a gazdálkodók és a bérmunka-szolgáltató igényeinek kielégítésére. A MASTER L az egyszerű és ügyes állítási megoldásainak köszönhetően új etalont testesít meg a nagy precizitású szántás terén.
A hegesztett kialakítás gondoskodik a MASTER L ekék fokozott megbízhatóságáról

Az Ön előnyei

Érjen el nagyobb teljesítményt költségei csökkentése mellett

A Pro-Set beállítási rendszer meggyorsítja a MASTER L ekék munkába állítását.

Pro-Set beállítási rendszer

Ez a kényelmes megoldás garantálja az eke gyors és egyszerű beállítását. A „Pro-Set” rendszerrel – az elülső barázdakorrekciónak köszönhetően a kezelő garantáltan tökéletes beállítást tud megvalósítani a munka során, valamint képes mérsékelni a kopást, csökkenteni tudja a vonóerőigényt és az üzemanyag-fogyasztást.

Mérsékelt túlnyúlás, a stabilitás veszélyeztetése nélkül

A MASTER L átgondolt tervezésének köszönhetően a mélységhatároló kerék a vázhoz közelebb helyezkedik el, így az eke a táblaszélhez közelebb képes szántani. Az eke konfigurációjához igazodóan számos kerékpozíció áll rendelkezésre. Akár van toldat felszerelve, vagy sem, a kerék az eke határvonalain belül helyezkedik el. A táblák a szegélyükhöz közelebb művelhetők, ami segít a gyomok térnyerésének visszaszorításában. A fokozott stabilitás érdekében a gerendely végére is szerelhető mélységhatároló kerék, amely tovább javítja a vontatási jellemzőket.
A MASTER L mélységhatároló kereke a vázhoz közelebb helyezkedik el, csökkentve túlnyúlás mértékét.

3D-Skim előhántó-beállítás

A szabadalmaztatott „3D-Skim” rendszer egyszerű, gyors beállítást tesz lehetővé bármilyen körülmények között, és nem igényel szerszámokat. Egyetlen műveletben, egyidejűleg lehet beállítani az előhántó munkamélységét és a behatolási szöget. Az előhántó profilja szintén nagyon fontos. A VARI-MASTER L előhántó ergonomikus alakja elősegíti a talajáramlást.
A VARI-MASTER L előhántó kialakítása és a 3D-Skim beállítás a kifogástalan szármaradvány-leforgatás érdekében.

Kényelem kompromisszum nélkül

A VARI-MASTER L tarlón járó változata felülnézetből

Tarlón vagy barázdában járó változat

A MULTI és a VARI-MASTER L függesztett váltvaforgató ekék tarlón járó és barázdában járó változatban is elérhetők.

Precíz és eszközt nem igénylő beállítások

A MASTER L ekékkel a kezelőnek nem kell időt pazarolnia aprólékos beállításokra. A KUHN szem előtt tartotta a kezelők kényelmét, amikor az ekét egyszerűen és precízen használhatónak tervezte. Minden beállítást hidraulikusan is el lehet végezni, a traktorfülkéből vezérelve. Ez az opció kifejezetten javasolt abban az esetben, ha a gazdaságában változatos talajviszonyokkal kell dolgoznia. A MASTER L ekék egyszerű és pontos beállításai az üzemanyag-fogyasztás csökkentését és az idő előtti elhasználódás megelőzését is elősegítik.
A fülkéből történő hidraulikus állítás azonnali alkalmazkodást jelent a munkakörülményekhez

OptiDrive függesztőszerkezet

A VARI-MASTER L függesztőszerkezete 3N, 3 és 4N kategóriájú csatlakozásokkal rendelhető. A fix csatlakozókengyelekkel az eke csatlakoztatása egyszerű, és az alsó függesztőkarok magasságbeállításával könnyen optimalizálható a traktor vonóereje. Az OptiDrive függesztőszerkezettel egyszerű a munka- és szállítási helyzet közötti váltás, anélkül, hogy a felső támasztókart le kellene venni vagy szállítási helyzetbe kellene állítani. Az OptiDrive függesztőszerkezet egy lengéscsillapító rendszert is tartalmaz. Ez a felfüggesztés jelentősen javítja a kezelői kényelmet forduláskor és közúti közlekedéskor, és egyúttal az ekét és a traktort is védi.
Az EasyDrive és az OptiDrive függesztőszerkezetek egyszerűsítik a munka- ill. szállítási helyzet közötti váltást.

A mechanikailag hegesztett szerkezet gondoskodik a MASTER L ekék fokozott megbízhatóságáról

Erős, hegesztett szerkezet

A MASTER L függesztett ekék megtartották azt a szilárd, erős felépítést, amely a MASTER 123, 153 és 183 sorozatok típusait jellemezték. A hegesztett szerkezet hosszú élettartamra garantálja a MASTER L ekék kiváló teljesítményét:
  • Az egy darabból készült függesztőszerkezet 300 LE-s teljesítményt képes közvetíteni.
  • A függesztőszerkezet lehetővé teszi a maximális oldaleltolás elérését anélkül, hogy ez nehezebbét tenné az ekét.
  • Az erősített szerkezet a tömegközépponton túli ekeszakasz szilárdságáról is gondoskodik.
A keretes szerkezet tovább javítja a MASTER L egyébként is robusztus felépítését.
  • A nagyszilárdságú acél használatával az eke könnyebb lett, anélkül, hogy teljesítménye csökkent volna.
  • Az optimális tömegeloszlás tovább javítja a VARI-MASTER L stabilitását és manőverezhetőségét.
  • A KUHN MASTER L ekék úgy vannak tervezve, hogy kiállják az idő próbáját, és ezalatt ne veszítsenek használati értékükből.

A fogásszélesség-változtatási rendszer 100%-ban a vázba integrálva működik

A VARI-MASTER L változtatható szélességet biztosító összekötő karja a KUHN exkluzív megoldása, és teljes egészében a gerendelyen belül található. Nem igényel karbantartást, mert a rendszer teljesen védve van a portól és egyéb szennyeződésektől. Ez jelentős idő- és költségmegtakarítást jelent, miáltal VARI-MASTER L ekéje hozzájárul tevékenysége eredményességéhez. A változtatható fogásszélességű rendszer egy memória munkahengert is tartalmaz, miáltal a fogásszélesség minden fordulót követően a kívánt mértékűre állítható vissza. Ezen kívül a rendszer az első eketestet is automatikusan pozícionálja, a fogásszélességnek megfelelően.

A VARI-MASTER L segítségével a kezelő azonnal és könnyedén alkalmassá tudja tenni az ekét a változó munkakörülmények kezelésére.

A MULTI-MASTER L a jelenleg forgalomban lévő ekék között a legegyszerűbb beállítással rendelkezik. Az új MULTI pozícionáló rendszernek köszönhetően a munkaszélesség állítása csavarok meglazítása nélkül, egyszerűen elvégezhető. A MULTI-MASTER ekével – az eketestenként akár 20 hüvelykes (50 cm) fogásszélességgel – nagy területteljesítmény érhető el.
A fogásszélesség-változtatási rendszer 100%-ban védett helyen, a gerendely belsejében működik.

Kiváló minőségű alkatrészek a hosszabb hasznos munkavégzés érdekében

A KUHN saját gyáraiban kovácsolt és készített, kiváló minőségű kopóalkatrészeket kínál. A VARI-MASTER L ekék kormánylemezei eltérő rétegvastagságú TRIPLEX technológiával készülnek. A TRIPLEX technológia a KUHN egyik exkluzivitása, amely kiváló szántásminőséget és páratlan kopásállóságot biztosít. A TRIPLEX kormánylemezt három anyagréteg alkotja, amelyek eltérő keménységűek és eltérő vastagságúak, és ez a felépítés optimalizálja a kormánylemezek kopásállóságát:

1.  A 3,3 mm vastagságú kopófelület egy vastagabb és rendkívül kemény rétegből áll, ami a kormánylemez hosszú élettartamát garantálja.
2.  A 2,3 mm vastagságú középső réteg kevésbé kemény, hogy képes legyen felvenni a ütésszerű terheléseket, és rugalmasságot adjon a kormánylemeznek.
3.  A legutolsó réteg egy nagyon vastag és kemény réteg, amely szerkezeti szilárdságot és merevséget biztosít a kormánylemeznek.

A hőkezeléssel kiegészítve, az eltérő rétegvastagságú TRIPLEX felépítés akár 40%-kal hosszabb élettartamot garantál a kormánylemeznek. A fokozott kopásállóság és az optimális talajba hatolási képesség biztosítása érdekében az orrbetétek és a szántóvasak anyaga kovácsolt acél.
A TRIPLEX szerkezetet alkotó három, eltérő vastagságú réteg részletes nézete

A fülkéből történő hidraulikus állítás azonnali alkalmazkodást jelent a munkakörülményekhez

Média