RM kalapácsos szárzúzók

RM sziluett

Intenzív körülmények között is kiválóan teljesítő szárzúzók!

A merev vázkialakítású RM szárzúzók 2,36 – 4,01 m-es munkaszélességben állnak rendelkezésre, és max. 200 LE-s traktorokhoz illeszthetők. A csukható RM R típusok 4,80 – 6,10 m-es munkaszélességgel rendelkeznek, a működtetésük pedig akár 350 LE-s traktort is szükségessé tehet.

Értékesítő keresés

Az RM termékcsalád merev vagy csukható szárzúzói kiválóan alkalmasak szármaradványok zúzására például gabona-, kukorica- vagy napraforgótarlón, de legelők és füves területek karbantartására is tökéletesen használhatók. Főként növénytermesztő gazdaságok, gépszövetkezetek vagy bérmunka-szolgáltatók számára ideálisak. A rotor tervezésekor három fontos szempontot tartottunk szem előtt: a nagy átmérőt, a zúzókések hatásterületei közötti megfelelő átfedést, és a kések kellően nagy kerületi sebességét. A csavarvonalas késelrendezés elősegíti a biomasszára ható felszívó hatást, ami jobb aprítást jelent, és elősegíti a maradványok egyenletesebb eloszlását.
RM munka közben

Az Ön előnyei

Három kritérium: kifogástalan zúzásminőség

Az RM 320 típusú szárzúzók nagy keresztmetszetű három gerendelye a legnehezebb körülményekben is helytáll.

Három, nagy keresztmetszetű gerendely a legnehezebb körülmények kezelésére

Az RM szárzúzók már évek óta bizonyítják hatékony működésüket a szántóföldön, ami részben a kivételesen robusztus burkolatoknak köszönhető. A titok: a kialakítás három, nagy keresztmetszetű gerendelyt tartalmaz, hogy a legnehezebb körülmények se okozzanak gondot. A kövekkel szembeni hatékonyabb védelem érdekében az RM sorozat típusai 4 mm vastagságú, csavarozott béléslemezzel is rendelkeznek.

Az elvégzendő munkához legmegfelelőbb kalapácskéseket alkalmazzon.

A szükségletekhez igazodóan kétféle típusú zúzókés közül lehet választani. A különböző növénymaradványok finomra történő zúzásához használjon „Y”-késeket tarlótisztítóval, amely alapos tépő hatásával segíti biomassza lebomlását. Ezek a kések a burkolatba rakódó maradványokra is jelentős szívó hatást fejtenek ki. Az erősebb, elfásult szárakhoz használja a hosszú kalapácskéseket, amelyek a fűfélék mellett kukoricaszár vagy napraforgószár esetében is kiváló zúzásminőséget biztosítanak.
Y-kések az RM 610 típusú szárzúzón, minden típusú szármaradványhoz

Tartsa kézben a zúzási munkamagasságot

A növényi biomassza fölötti zúzásmagasság beállítható egyrészt önbeálló, magasságukban és oldalirányban állítható kerekekkel, vagy parlag- vagy legelőművelés esetén hengerrel.
A jobb talajfelszín-követés érdekében a felső támasztókar úszó helyzetben működik.
A zúzásmagasság állítására szolgáló önbeálló kerekek az RM szárzúzóknál


Nagyobb kényelem

Kettős, nagy teljesítményre készült hajtásrendszer az RM 320 és RM 400 szárzúzótípusokon

Használja ki a nagy teljesítményre tervezett hajtáslánc előnyeit

A 3,23 illetve 4,01 m munkaszélességű RM 320 és RM 400 típusokon a kettős hajtásnak köszönhetően az erőátvitel hatékonyabban oszlik el hajtásrendszerben. Az említett típusok 90–130 LE-s traktort igényelnek.

Egyszerűen cserélhető zúzókések

A burkolat hátsó része – a rotorhoz történő egyszerűbb hozzáférés érdekében – manuálisan felemelhető. Ez megkönnyíti a zúzókések cseréjét.
Az RM 320 szárzúzó hátsó burkolata manuálisan nyitható, így könnyű hozzáférést biztosít a rotorhoz késcsere esetén.

Nagyobb termelékenység

RM 610 szárzúzó munka közben, kukoricatarlón

Média