Kapás tarlóművelő kultivátorok CULTIMER M/L

CULTIMER till sziluett

Kiváló működés a legkeményebb körülmények mellett is

A CULTIMER az ideális tarlóművelő kultivátor a gazdasága számára. A mezőgazdasági vállalkozások számára kialakított különböző típusaival ez a többcélú tarlóművelő kultivátor három műveletet végez el egyetlen menetben.

Értékesítő keresés

A CULTIMER tarlóművelő kultivátorok termékcsaládja két kategóriára osztható: A CULTIMER M típusok 2 sorban, míg a CULTIMER L típusok 3 sorban elhelyezett kapákkal rendelkeznek. Ezek a tarlóművelő kultivátorok traktorok széles köréhez (75–420 LE) illeszthetők. A CULTIMER íves kapaszárak talajkeverő képességükről híresek, amelye bármely talajtípuson ki tudnak fejteni.
A kopórészek (művelőcsúcsok, kapaszányak, lúdtalp kapák) sokféleségének köszönhetően sokféle talajművelés megvalósítható: sekély tarlóművelés 2–7 cm mélységben, megállapodott magágy létrehozása; növénymaradványok talajba keverése 7–15 cm mélységben a szerves anyag felső rétegben tartásával; talajlazítás vagy mélyebb művelés 35 cm-es mélységig a jó vízbefogadás elősegítésére.
A különböző munkakörülményekhez történő alkalmazkodás érdekében a CULTIMER kultivátorok különböző egyengető eszközökkel és számos típusú hengerrel is kiegészíthetők. A CULTIMER kínálatra a gyors és egyszerű beállítások jellemzők, ami optimális felhasználói kényelmet biztosít.
CULTIMER munkavégzés közben

Az Ön előnyei

Tarlóművelő kultivátorok többcélú kapákkal

A CULTIMER L 5000 intenzív keverő hatással rendelkezik a szalma talajba juttatására

Minden igénynek megfelelően

A CULTIMER többcélú tarlóművelő kultivátorok kiváló munkát végeznek a talajon az egy menetben elvégzett három műveletnek köszönhetően:
  • A művelőszerszámok meghántják a tarlót, lazítják és keverik is a talajt. Íves száraikkal és csavart terelőikkel a talaj és a szármaradványok homogén keverékét állítják elő. A növénymaradványok a jobb lebomlás érdekében egyenletesen kerülnek szétosztásra a teljes munkaszélességben. A kapatestek és a kapasorok közötti nagyobb távolságnak köszönhetően csökken az eltömődés veszélye, még nagy növénymaradvány-mennyiség esetén is.
  • Az egyengető tárcsák gondoskodnak a szalma jó eloszlatásáról, és egyengetik a felszínt a hengerek előtt. Az egyengető tárcsák állandó munkaminőséget biztosítanak, még köves talajon is. A CULTIMER M 100, L100 és L100R típusok egyengető simítóval is felszerelhetők. Ez a gazdaságos alternatíva tökéletesen alkalmazható tarlóművelésre laza vagy közepesen kötött talajokon.
  • A hengerek segítségével a talaj hatékonyan visszatömöríthető a nedvesség megóvása és a jó csírázást biztosító talaj-mag kontaktus javítása érdekében. A visszatömörítés kívánatos mértékéhez igazodóan a KUHN teljes hengerkínálatot nyújt a könnyűtől a nehéz hengerekig, amelyek közül kiválasztható a munkakörülményekhez legmegfelelőbb.

Kiemelkedő munkaminőség

A CULTIMER talajba hatolási képessége a kapaelemek elhelyezkedésének és íveltségének köszönhetően kifogástalan. A teljesítményszükséglet kisebb, mint egyenes kapaszárak esetében, és az optimális keverőhatás is garantált.
Csavart terelőelemeivel a CULTIMER tökéletesen keveri be a talajba a szármaradványokat, ideális környezetet biztosítva ezzel a szalma lebomlásának.
A 85 cm-es vázmagassággal a munkaminőség minden körülmények között fenntartható. A kapaszárak közötti távolság megakadályozza az eltömődést, és nagy növénytömeg esetén is kiváló teljesítményt nyújt, még nagy sebesség mellett is.
A CULTIMER L 300 típushoz hasonlóan, más CULTIMER típusok is homogén talaj-szalma keveréket hoznak létre

A talajba hatolás garantált

A kapa a CULTIMER központi eleme; tökéletesen stabilnak kell lennie, még kemény talajon is. A Non-Stop mechanikus (NSM), kettős rugóval ellátott biztosítás 600 kg-os nyomást biztosít a művelőszerszám csúcsán. A védelem aktiválódása (kitérés) esetén 30 cm-es szabad magasság valósul meg az akadály áthaladásához, és a kapa gyorsan visszatér munkahelyzetbe a további minőségi tarlóművelés érdekében, még köves talajon is. A karbantartási költségek minimálisak, és növelhető a munkateljesítmény. A Non Stop mechanikus biztosítás fokozott kezelői kényelmet jelent, mivel a működéshez nincs szükség alkatrészcserére.
A CULTIMER M és L100 / 100R típusok Safe-T vagyis szakítócsavaros biztosítással is felszerelhetők. Gazdaságos alternatívaként a Safe-T biztosítás ideális megoldást jelent kövektől mentes, könnyű talajokon.
A művelőcsúcsokra gyakorolt 3 000 kg-os nyomás megakadályozza az ok nélküli kioldásokat. A szakítócsavaros biztosítás hatékonyabb és egyszerűbb a csavar cseréje, mint a nyírócsapos megoldás esetében.
A CULTIMER kultivátorok két művelőelem-biztosítási módjának ábrázolása: az NSM biztosítás és a „T”-biztosítás.

Optimális szintű kezelői kényelem

A CULTIMER egyszerű munkamélység-állítása

Egyszerű beállítások

A CULTIMER típusokat az egyszerű és gyors beállítás jellemzi, a munkasebesség és a kezelési kényelem növelése érdekében. A munkamélység állítása nagyon egyszerűen, mechanikusan állítható hézagoló elemek segítségével. Kényelmesebb megoldás az opcióként rendelkezésre álló hidraulikus munkamélység-állítás.
Az egyengető munkaeszköz központi forgattyúkaros állítással rendelkezik, a külső tárcsák pedig oldalirányban is állíthatók a még precízebb egyengetés érdekében.
A tárcsák vagy egyengető simítók a hengersorral dolgoznak együtt. Ennek megfelelően, ha a munkamélység változik, az egyengetés beállításain nem kell változtatni.

Kevesebb karbantartás a nagyobb profitabilitás érdekében

Egy tarlóművelő kultivátor vásárlásakor számításba kell venni a karbantartás várható időszükségletét és költségeit. A CULTIMER termékcsaládot úgy tervezték, hogy karbantartási igénye minimális legyen, és biztosítsa befektetése profitabilitását.
A hegesztett szerkezet és a felhasznált anyagok minősége biztosítja a CULTIMER váz páratlanul robusztus felépítését. Akár NSM, akár szakítócsavaros kapaszárbiztosítás mellett dönt, biztos lehet a nagy megbízhatóságban és az alacsony karbantartási igényben.
Az NSM (Non-Stop mechanikus) biztosítás nem igényel karbantartást vagy kenést.
A Safe-T biztosítás szakítócsavar-cseréje – az állásidő minimalizálása érdekében – gyorsan és egyszerűen végrehajtható.
CULTIMER L 5000 mély tarlóművelésben

A kezelői kényelem kiemelt szempont

A CULTIMER L 1000 a traktor függesztőkarjaira kapcsolódik. Ez megkönnyíti a manőverezést a forgókon és meggyorsítja a munkát.
A vonórúdtoldat 110°-os kormányozhatósági szögtartományt biztosít, függetlenül az alkalmazott traktortól. Azon felhasználók számára, akik kivételes munkaminőségre törekednek, opcionális mellső mélységhatároló kerekek és úszó helyzetű vonórúd áll rendelkezésre a tökéletes talajfelszín-követéshez. A fokozott használati kényelem érdekében a mélységhatároló kerekek és a henger hidraulikus állítású változatban is elérhető. Ezek az opciók nagy hasznára vannak azoknak a gazdálkodóknak, akik menet közben kívánnak finombeállításokat végezni.
A CULTIMER L a manőverezés megkönnyítése érdekében a traktor függesztőkarjaira csatlakozik

Minden követelménynek megfelelő felszereltség

A 80 mm-es művelőcsúcs és a karbid szárnyak a CULTIMER teljes potenciálját kiaknázzák.

Az egyedi igények kielégítésének szempontjai

Az optimális eredmény elérése érdekében alapvető fontossággal bír a megfelelő művelőszerszám kiválasztása. Sekély tarlóműveléshez a 350 mm-es lúdtalp kapa biztosítja a teljes fogásszélesség megművelését. Ez ideális a magágykészítéshez, és a csírázás támogatásához.
Mélyebb, 7–15 cm mélységű tarlóműveléshez válassza a 80 mm-es művelőcsúcsot, 350 mm-es kapaszárnyakkal (a CULTIMER M esetében 480 mm). A szárnyak biztosítják a talaj és a növénymaradványok intenzív keveredését.
A talaj mélyebb átdolgozásához és nagymennyiségű növénymaradvány talajba keveréséhez a 80 mm-es művelőcsúcs kapaszárnyak nélkül is használható, max 35 cm-es mélységig. A 80 mm-es művelőcsúcs alapfelszereltségben a szokványosnál 20%-kal hosszabb élettartamú csúcsokat jelent. Volfrám-karbid bevonattal ellátott csúcsok is rendelhetők, amelyek a normál csúcsoknál nyolcszor hosszabb élettartamúak.
Végezetül – a kíméletes talajműveléshez 50 mm-es művelőcsúcs is rendelkezésre áll, amelyhez kisebb vonóerő szükséges, és megelőzhető a nagy rögök felszakítása.

Talajegyengetés

A talajegyengetés és a növénymaradványok eloszlatása nagyon fontos a gyors lebomlás elősegítése érdekében. A henger visszatömörítő, lezáró munkájának minősége attól függ, hogy előtte milyen egyenletes a talaj.
A gumiblokkok közbeiktatásával rögzített egyengető tárcsák hatékony egyengetést biztosítanak, még kövek vagy nagy tömegű szármaradvány esetén is.
A CULTIMER M 100 valamint a CULTIMER L 100 / 100R típusok esetében egyengető simító is rendelkezésre áll. Ideálisan használhatók könnyű és közepesen kötött talajokon, és jó alternatívái a tárcsának.
Karbantartásmentessége és központi állíthatósága magas szintű kényelmet és precizitást biztosít.
A CULTIMER L 400R egyengető tárcsával is rendelkezik

Hengerek széles választéka

A jó minőségű lezárás alapvető fontossággal bír a sikeres tarlóművelés szempontjából. A talaj hatékony lezárására a KUHN hengerek széles választékával áll rendelkezésre. Az Ön gazdaságára jellemző talajtípushoz igazodóan meg fogja találni a szükségleteihez legjobban illeszkedő hengert:
  • Csőpálcás henger: ez a gazdaságos és könnyű henger kiválóan működik könnyű és közepesen kötött talajokon (csak vontatott típusokon áll rendelkezésre)
  • T-Ring henger: vályogtalajokra ideális, könnyű, de a kiváló rögtörő és szalmakezelő henger. Durván elmunkált felületet hagy maga után a kéregképződés megelőzése érdekében.
  • T-Liner henger: Ez a henger megőrizte a T-Ring henger agresszív profilját, de jobban alkalmazható köves és nedves körülmények között.
  • V-Liner henger: Ez a henger kiváló rögtörő és egyengető hatással bír minden talajtípuson. Köves körülmények esetén nem javasolt.
  • Packliner henger: Nehéz, kötött talajokra ideális, gumikerekes henger, amely maximális felszíni visszatömörítő hatást biztosít.
  • HD-Liner 600: „V”-profiljának köszönhetően elősegíti a kötött talajok gyorsabb száradását. Ez a nehéz henger erős, mélyre ható visszatömörítő hatással rendelkezik a henger teljes szélességében.
Erőteljes visszatömörítést biztosító HD-Liner hengerrel felszerelt CULTIMER L 4000.

A CULTIMER L 400R egyengető tárcsával is rendelkezik

Specifikációk

Műszaki jellemzők
 
Minimális traktorteljesítmény (kW/LE)
Max. traktorteljesítmény (kW/LE)
Munkaszélesség (m)
Szállítási szélesség (m)
Fogak száma
Egyengető tárcsák száma
Munkamélység (cm)
Kapcsolószerkezet szerelék
Weight approx (kg) with T-Safety and T-Liner roller
Weight approx (kg) with T-Liner roller
Hozzávetőleges tömeg (kg) (NSM biztosítás T-liner hengerrel)
Hidraulikus átalakítás
Gerendelymagasság (cm)
Művelőszerszámok szélessége terelővel, szárnyak nélkül (mm)
CULTIMER L 4000 CULTIMER L 5000 CULTIMER L 6000 CULTIMER L 300 CULTIMER L 350 CULTIMER L 400R
118/160 147/200 177/240 88/120 103/140 118/160
200/280 260/350 313/420 132/180 155/210 177/240
4 5 5,85 3 3,5 4
2,82 2,82 2,82 3 3,5 2,82
13 16 19 10 12 13
10 12 14 8 9 10
5-től 35-ig 5-től 35-ig 5-től 35-ig 5-től 35-ig 5-től 35-ig 5-től 35-ig
Forgócsap Kat 2 vagy 3 Szélesség Kat 3 Forgócsap Kat 3 vagy 4N
1675 1885 2392
4643 5055 5707
2162 2481 3430
Lásd a „Hidraulikus követelmények” oldalt Lásd a „Hidraulikus követelmények” oldalt Lásd a „Hidraulikus követelmények” oldalt Lásd a „Hidraulikus követelmények” oldalt Lásd a „Hidraulikus követelmények” oldalt Lásd a „Hidraulikus követelmények” oldalt
85 85 85
80 80 80

Média