PERFORMER talajművelés sziluett

Kiváló teljesítmény egy menetben

A KUHN PERFORMER a tökéletes talajművelés minden feladatot a legjobb minőségben végrehajtó eszköze lehet a gazdaságában. Ez a tárcsákkal és kapaelemekkel felszerelt eszköz egy menetben 4 műveletet képes végrehajtani: növénymaradványok felaprítása, talajba keverés vagy lazítás, egyengetés és lezárás.

Értékesítő keresés

A PERFORMER egy tárcsa- és kapaelemeket kombináló kultivátor, amely a „min-till” (minimális talajművelés) szektorban erősíti a KUHN pozícióját. A közepestől a nagy teljesítményű (180–700 LE) traktorokkal működtethető PERFORMER gépcsalád azon mezőgazdasági vállalkozások igényeit elégíti ki, akik optimális munkateljesítményt kívánnak megvalósítani nagyon szűk időablakokban.
A PERFORMER nagyszabású költségmegtakarításra ad lehetőséget: egyetlen gép, egyetlen kezelő, egy menetben végzett munka, és kisebb üzemanyag-felhasználás, mint hagyományos talajművelés esetén. A gépüzemeltetési költségek és a munkabérköltségek csökkenése nagyobb jövedelmezőséget biztosít gazdasága számára.
A PERFORMER kultivátor a talajszerkezet javítása által lehetőséget biztosít a hozamok javítására, és az SH vetőgéppel történő egyidejű vetésre is.
PERFORMER munkavégzés közben

Az Ön előnyei

Nagy teljesítményű típusok kínálata

A PERFORMER 4000 „One Pass” rendszerben, tárcsákkal, kapákkal és hengerrel

4 művelet egy menetben

Az talaj összetételétől és a szerkezetétől, valamint az előveteménytől és a következő növény igényeitől is függően minden tábla más művelést igényel. A PERFORMER kivételes variálhatóságának köszönhetően tökéletesen alkalmassá tehető a különféle követelményekhez.
 • Egy menet: Ha a munkavégzésre alkalmas időablakok szűkek, és a betakarítást követően egy menetben szeretné megművelni a talajt, akkor erre a PERFORMER az ideális gép.
 • Mélylazítás: Amikor a talaj mély átdolgozást igények, ugyanakkor a felszíni talajréteget korlátozottan akarja bolygatni, akkor 50 mm széles művelőcsúcsok szerelhetők a kapaszárakra.
 • Sekély keverő hatás: Amikor a szerves anyagot a felső talajrétegekben kívánja tartani, és csak kis mélységű művelést szeretne végezni. 
A PERFORMER – tárcsák és szárnyas kapák alkalmazásával – sekély tarlóművelésre is használható.

Abban az esetben, ha a rögtörést a téli fagy természetes porlasztó hatására bízná, megvan arra is a lehetősége, hogy a gépet hengerek nélkül használja. Ilyenkor a munkamélységet a kerekek határolják be. Minden egyes kerék mögött egy kapaszár lazítja fel a keréknyomot.
Könnyű talajokon, nedves körülmények között a hengerek súlya átterhelhető a kerekekre.

One Pass rendszer a területteljesítmény maximalizálása érdekében

A „One Pass” (egymenetes) rendszer számos talajművelő eszköz kombinált alkalmazását jelenti a talaj 15–35 cm mélyen, egyetlen menetben történő megművelése érdekében.
A két független tárcsasor 510 mm átmérőjű tárcsái hatékonyan aprítják fel a növénymaradványokat és a gyökereket.
A 4 sorba rendezett íves kapák gondoskodnak a szalma mélyre történő bekeveréséről, bedolgozásáról. A 85 cm-es vázmagassággal még nagytömegű szármaradvány esetében is garantált a gép megfelelő működése.
Az egymenetes („One Pass”) műveléshez 80 mm szélességű művelőcsúcsok használatosak.
Mély talajműveléshez a felszíni talajréteg kisebb mértékű bolygatása mellett, 50 mm széles művelőcsúcs használatos. A talaj teherbíró képessége megtartott, és a szervesanyag a talajtermékenység növelése érdekében a felszín közelében marad.
Az egyengető tárcsák gondoskodnak arról, hogy a megművelt talaj a hengerek előtt kiegyenlítésre kerüljön.
A kívánt visszatömörítő hatáshoz igazodóan a PERFORMER három különböző hengerrel is felszerelhető:
 • HD-Liner 700 henger, ’V’-alakú profillal;
 • Dupla U-henger;
 • Packliner henger gumikerekekkel
A „One Pass” rendszerrel nagy mértékű megtakarítások érhetők el: egyetlen gép, egyetlen kezelő, egy menetben végzett munka, és kisebb üzemanyag-felhasználás, mint hagyományos talajművelés esetén.
Tarlóművelés V-Liner hengerrel felszerelt PERFORMER 5000-rel

Tárcsák és kapák független alkalmazása

A PERFORMER biztosítja a különböző eszközök egymástól független használatának lehetőségét.
A tárcsák önállóan is használhatók nagy munkasebességű, 10 cm-es munkamélységű tarlóhántásra. A két sorban elhelyezkedő, 510 mm átmérőjű tárcsák biztosítják a növénymaradványok és a gyökerek hatékony felaprítását a lebomlás elősegítése érdekében.
A kapák önállóan alkalmazva erőteljes keverő hatást fejtenek ki 5–35 cm-es munkamélységben. Ebben az esetben a gép elején lévő tárcsák visszahúzott helyzetben vannak, és lehetővé teszik, hogy csak a 4 kapasor dolgozzon.
A kiválasztott művelőcsúcstól függően a PERFORMER számos feladat elvégzésére alkalmas: sekély tarlóművelés, mélyebb tarlóművelés vagy mélylazítás.

Az egyes művelőeszközök független vagy egymással kombinált alkalmazása számos talajművelési feladat elvégzését teszi lehetővé egyetlen géppel.
A PERFORMER 2 tárcsa- és 4 kapasorának egymástól független vagy kombinált alkalmazása

Minden felhasználási irányhoz alkalmassá tehető

A PERFORMER 4000 két tárcsasorának független használata

Két tárcsasor a nagy munkasebességű tarlóművelés érdekében

A PERFORMER 2 sorban elhelyezkedő, 510 mm átmérőjű, finoman csipkézett szélű tárcsákkal rendelkezik.
A tárcsák felaprítják a talajmaradványokat és a gyökérrendszert, hogy azok könnyebben le tudjanak bomlani, és a talaj fertilitásának érdekében a szerves anyagot biztosítanak a felszín közelében.
Az 510 mm átmérőjű, enyhén ívelt és finoman csipkézett szélű tárcsák homogén tarlóművelést garantálnak a gép teljes munkaszélességében. A tárcsák hosszú élettartamát a kopást mérséklő 6 mm-es anyagvastagságuk is garantálja.
A PERFORMER lehetőséget biztosít a tárcsák független vagy más munkaeszközökkel kombináltan történő használatára:
 • önállóan intenzív keverő munkát biztosítanak 10 cm-es mélységben.
 • a kapákkal együtt alkalmazva a kapák elhaladása előtt felaprítják a szármaradványokat.
A tárcsák biztosításáról 4 rugalmas poliuretán blokk gondoskodik, ami lehetővé teszi, hogy a tárcsa kitérjen az esetleges akadályok útjából. Mivel a tárcsák független felfogatásúak, ilyenkor csak az érintett tárcsa tér ki, és a munkamélység változatlan marad.
A csapágyak élettartamkenéssel rendelkeznek. Nincs szükség karbantartásra, ami csökkenti az állásidőt, és biztosítja a gép hosszabb élettartamát. A tárcsák cseréjekor sem kerülhet szennyeződés a csapágyakhoz.

A 4 sorban elhelyezkedő kapák tökéletes keverőhatást biztosítanak.

A tárcsákhoz hasonlóan a PERFORMER 4 kapasora is használható önállóan, vagy a többi eszközzel kombináltan.
A CULTIMER-hez hasonlóan, a PERFORMER kapák is figyelemre méltó talaj-szalma keverési minőséget biztosítanak 5–35 cm-es munkamélységben. Az íves kapaszárak azok hajlított terelőelemei keverőképességük okán széles körű elismertségnek örvendenek a felhasználók körében.
A kapák 4 sorban történő elosztása elősegíti a növénymaradványok átáramlását, és segít elkerülni az eltömődéseket.
A fogak munkamélységét a Non-Stop hidraulikus védelmi rendszer 900 kg-os nyomáshatárral állandó szinten tartja.
A PERFORMER kapaszárakra szerelhető művelőcsúcsok széles kínálata áll rendelkezésre:
 • a 80 mm-es művelőcsúcs és a 350 mm-es szárnyak tökéletesek a sekély tarlóműveléshez. A szárnyak biztosítják az ívelt kapaszárak keverő hatásának erősítését, valamint, hogy a gyökérrendszert a teljes munkaszélességben kitépjék a kapák
 • mélyebb talajműveléshez, amennyiben nagyobb mennyiségű növénymaradványt kell a talajba keverni, a 80 mm-es (szárnyak nélküli) művelőcsúcs nyújt ideális megoldást a 35 cm-es mélységbe történő bekeveréshez;
 • az 50 mm-es művelőcsúcs biztosítja az extra teljesítmény nélküli talajlazítás lehetőségét, a kövek felszínre hozása nélkül.
PERFORMER kapák sorokban

Egyengetés és lezárás: az eredményes tarlóművelés kulcsa

A jó minőségben végzett egyengetés leegyszerűsíti a soron következő műveletet. A PERFORMER a kezelőülésből bármikor állítható egyengető tárcsával rendelkezik. Ez az egyszerű és rendkívül precíz beállítással menet közben lehet alkalmazkodni a talajkörülményekhez. A növénymaradványok jobb áteresztése és a köves területen végzett munka hatékonysága érdekében a tárcsák gumiblokkos biztonsági védelemmel rendelkező, íves karokra vannak felszerelve, A még nagyobb kényelem érdekében az egyengető tárcsák csapágyazása nem igényel karbantartást.

A teljes munkaterület homogén lezárása mérsékli a talajeróziót és elősegíti a víz talajba szivárgását. A PERFORMER-hez három henger közül lehet választani:
 • A HD-Liner henger, 700 mm-es átmérőjével 225 kg/m-es fajlagos talajnyomást fejt ki. „V”-profilja függőlegesen és oldalirányban is fejt ki nyomást, a henger teljes szélességében. Tökéletesen alkalmas nedves és köves talajkörülményekhez. A „V”-profil mérsékli a talajfelszínt érő erózió hatását, és biztosítja a víz megfelelő beszivárgását a talajba.
 • A 600 mm átmérőjű dupla „U”-henger jó teherbíró képességet és kiváló felszíni lezárást biztosít (175 kg/m) a talaj számára. Az „U”-profil elősegíti a talaj-talaj érintkezést, ami mérsékli a kopást, és megakadályozza a felrakódást. Öntisztuló képességgel rendelkezik, és nem tömődik el.
 • A 600 mm-es Packliner henger egy gumiabroncsos henger, amely könnyű talajra ideális. Kiválóan működik megállapodott magágy készítésekor. 165 kg/m-es tömörítő hatásával kiváló magágy-előkészítő eszköz.
A PERFORMER működésének köszönhető homogén egyengető és visszatömörítő hatás a teljes munkaszélességben

Kiváló minőségű tarlóművelési megoldás

A munkamélység beállítása egyenesen a fülkéből végezhető

Egyszerű, szerszám nélküli beállítás

Az időmegtakarítás és a területteljesítmény növelése érdekében a PERFORMER típuscsalád gépein minden beállítás hidraulikusan kivitelezhető a kezelőfülkéből.
 • A nyitótárcsák munkamélysége hidraulikusan állítható a kezelőfülkéből. Optimalizálhatja a növénymaradvány-aprítást és -bekeverést, és mindezt fokozott kényelemben teheti meg.
 • Az egyengető tárcsák szintén folyamatosan állíthatók egy hidraulikus munkahenger és egy kezelőfülkéből látható kijelző segítségével.
 • A henger beállítása ékekkel történik, és nagyon egyszerűen és pontosan kivitelezhető, szerszámhasználat nélkül.
Minden hidraulikus funkció központilag kezelhető a KTH 105 négyfunkciós hidraulikus választókar segítségével. A gépnek mindössze 2 darab kettős működésű kihelyezett hidraulikus szelepre van szüksége a gépfunkciókhoz, és 1 darab egyszeres működésű szelepre az NSH nyomás biztosításához.

Minőségi kopóalkatrészek

A KUHN eredeti kopóalkatrészek minősége elvitathatatlan. Hosszabb élettartamot, nagyobb jövedelmezőséget és területteljesítményt garantálnak. A művelőcsúcsok kovácsolt acélból készülnek, és további megmunkálással még tovább tolják ki a használhatóság határait.

A 80 mm-es művelőcsúcs sokoldalúan használható, és 5–35 cm mélységű munkavégzésre alkalmas. Ideális eszköz nagy mennyiségű növénymaradvány talajba keveréséhez. Sekély tarlóműveléshez 350 mm-es szárnyakkal szerelhető fel. A két oldalsó csavarnak köszönhetően ezek gyorsan és egyszerűen szerelhetők fel. A szárnyak a növénymaradványok intenzív talajba keverését segítik elő a teljes munkaszélességben.
A 80 mm-es művelőcsúcs és a 350 mm-es szárnyak normál kivitelben vagy karbid változatban állnak rendelkezésre. A karbid kopólemezek tízszeres kopásállósággal rendelkeznek, mint a normál kopóalkatrészek. Tizedannyi alkatrészcserével a karbid megoldások időmegtakarítást is jelentenek.

Az 50 mm-es művelőcsúcs mélyebb művelésre ajánlott. Akár 35 cm mélyen is meg tudja repeszteni a talajt. Az 50 mm-es csúccsal, amely csak karbid változatban áll rendelkezésre, kisebb a vonóerőigény, és a kövek felszínre hozatala is kisebb mértékű.
Egy PERFORMER 6000 összecsukott, szállítási helyzetben

Talajművelés és takarónövények vetése egyetlen menetben

A PERFORMER felszerelhető takarónövények vetésére alkalmas vetőegységekkel az egy menetben történő talajelőkészítéshez és vetéshez. 200, 380 illetve 600 literes kapacitásukkal az SH 201, 402 illetve 600 típusú vetőegységek függetlenséget biztosítanak Önnek. Lehetővé teszik olyan takarónövények vetését, mint a facélia, mustár, perje vagy a herefélék. Olajrepce talajelőkészítése és vetése szintén lehetséges.
A szükséges menetek számának csökkentésével jelentősen javul a talajszerkezet és a talaj biológiai aktivitása. Az idő- és költségmegtakarítás szintén jelentős: számokban kifejezve 30–50% is lehet.
A PERFORMER SH 201 vetőegységgel felszerelve, takarónövények vetéséhez

PERFORMER kapák sorokban

Specifikációk

Műszaki jellemzők
 
Minimális traktorteljesítmény (kW/LE)
Max. traktorteljesítmény (kW/LE)
Munkamélység (cm)
Munkasebesség (km/h)
Munkaszélesség (m)
Szállítási szélesség (m)
Gerendelymagasság (cm)
Tárcsák száma
Csúcsok
Fogak
Tárcsaátmérő (mm)
Szárak száma
Egyengető tárcsák száma
Hozzávetőleges tömeg (kg) HD-Liner Ø 700 mm hengerrel
Oldalsó kerekek
Hidraulikus átalakítás
Működtetési és funkcionális vezérlés
PERFORMER 3000 PERFORMER 4000 PERFORMER 5000 PERFORMER 6000 PERFORMER 7000
133/180 177/240 220/300 264/360 308/420
256/350 293/400 367/500 440/600 514/700
Tárcsák: 10 cm - Fogak: 35 cm Tárcsák: 10 cm - Fogak: 35 cm Tárcsák: 10 cm - Fogak: 35 cm Tárcsák: 10 cm - Fogak: 35 cm Tárcsák: 10 cm - Fogak: 35 cm
8 - 10 8 - 10 8 - 10 8 - 10 8 - 10
2,95 3,85 5 5,95 7
3 3 3 3 3
85 85 85 85 85
22 30 38 46 54
Alapfelszereltségben 80 mm Alapfelszereltségben 80 mm Alapfelszereltségben 80 mm Alapfelszereltségben 80 mm Alapfelszereltségben 80 mm
Non Stop hidraulikus biztosítás(NSH) Non Stop hidraulikus biztosítás(NSH) Non Stop hidraulikus biztosítás(NSH) Non Stop hidraulikus biztosítás(NSH) Non Stop hidraulikus biztosítás(NSH)
ø 510 mm (vastagság 6 mm) ø 510 mm (vastagság 6 mm) ø 510 mm (vastagság 6 mm) ø 510 mm (vastagság 6 mm) ø 510 mm (vastagság 6 mm)
10 14 18 22 26
8 10 12 14 18
4930 6900 7600 8600 9700
- - - 340/55-16 340/55-16
Lásd a „Hidraulikus követelmények” oldalt Lásd a „Hidraulikus követelmények” oldalt Lásd a „Hidraulikus követelmények” oldalt Lásd a „Hidraulikus követelmények” oldalt Lásd a „Hidraulikus követelmények” oldalt
KTH 105 (tárcsás barázdanyitó, egyengető tárcsa és henger) KTH 105 (csukható, tárcsás barázdanyitó, egyengető tárcsa és henger) KTH 105 (csukható, tárcsás barázdanyitó, egyengető tárcsa és henger) KTH 105 (csukható, tárcsás barázdanyitó, egyengető tárcsa és henger) KTH 105 (csukható, tárcsás barázdanyitó, egyengető tárcsa és henger)

Média