RW 1110 bálacsomagolók

KUHN RW 1110 bálacsomagoló sziluett

Gyors és megbízható bálacsomagolás

A KUHN RW 1110 egy hárompont-függesztésű, gyorscsatlakozó-kompatibilis típus, amely ideális szántóföldön vagy a majorban történő csomagolásra egyaránt. A tárolási helyen történő csomagolás azzal az előnnyel jár, hogy kisebb a fóliasérülés veszélye. Megfelelő gépkombináció egy kezelő által működtetett csomagolás esetén.

Értékesítő keresés

A KUHN RW 1110 – KUHN csomagolókra alapértelmezésben jellemző, erős és nagy vázszerkezetének köszönhetően képes nehéz, akár 1200 kg tömegű bálák csomagolására is. Az alacsony helyzetű, 4-hevederes forgóasztal kíméletes bálakilökést biztosít, így nincs szükség aktív eséscsillapításra. Az alacsony asztalhelyzet a fóliatekercsek cseréjét is megkönnyíti. A fólia – még nedves körülmények között is – határozott megtartása és vágása érdekében a csomagoló egy rugós, erős fogású fóliavágóval van felszerelve.

Az RW 1110 felszerelhető az innovatív, egyedülálló e-TWIN előfeszítővel is. Az e-TWIN technológiával a csomagolási idő – egy egyetlen előfeszítővel rendelkező csomagolóval összehasonlítva – 50%-kal csökken.

Válasszon a kézi vezérlésű változat (M) vagy az alapfelszereltségben RF távvezérléssel is rendelkező számítógép-vezérelt változat (C) közül.
KUHN RW 1110 bálacsomagoló munkavégzés közben

Az Ön előnyei

Gyors és megbízható bálacsomagolás

Csomagolóasztal 4 hevederrel

Kerek forgóasztal

A KUHN forgóasztalos hengerbála-csomagolók két hengerrel és négy széles, egymástól távol lévő hevederrel vannak felszerelve. Ez a kialakítás mély és stabil bölcsőt biztosít a bálának csomagoló forgóasztalon. A két nagyméretű támasztóhenger nagy stabilitást és megfelelő vezetést biztosít. A négy heveder a maximális tapadásnak köszönhetően egyenletesen forgatja a bálát. Az egyenletes bálaforgási sebesség nagyon fontos abból a szempontból, hogy – a tárolás alatti minőségmegőrzés érdekében – optimális fóliaátlapolás alakuljon ki.

Kúpos előfeszítők

Az alapfelszereltségbe tartozó előfeszítők, amelyek 750 mm-es tekercset tartanak, alumíniumból készülnek, és a fólia belazulását hivatottak megakadályozni. A fólia optimális szélességének fenntartása és a szakadás megelőzése érdekében az alumínium hengerek mindkét vége kúpos kialakítású. Az alumínium hengerek speciális, bordázott profilja megakadályozza, hogy levegő vagy víz kerüljön a fóliarétegek közé. Az előfeszítők elhelyezkedése nagyon egyszerűvé teszi a fóliatekercsek cseréjét. Az alapértelmezett, 70%-os előfeszítés egy kis karbantartásigényű, halkan működő fogaskerekes hajtóművel valósul meg. Lehetőség van opcióként egy 60%-os előfeszítést végző kit felszerelésére az alapértelmezett előfeszítettség csökkentése érdekében, nehéz csomagolási körülmények között.
A fólia optimális szélességének fenntartása érdekében az alumínium hengerek mindkét vége kúpos kialakítású.

e-TWIN technológia

A szokványos, egyszeres fóliatekercselés mellett a KUHN a kiváló minőségű, költséghatékony és gyors csomagolás érdekében az e-TWIN rendszert is felkínálja. Az e-TWIN technológia egy kombinált előfeszítő-kialakítás segítségével kiemelkedően jó fóliaelosztást tud megvalósítani, ami 50%-kal képes csökkenteni a csomagolási időt, valamint kisebb fóliafelhasználással jár. A kúpos végű előfeszítő hengerek úgy vannak elhelyezve, hogy a két 750 mm-es fóliaréteg 2/3-os átfedéssel találkozzon, és összeragasztva kettős réteget alkosson, mielőtt elhagyná az előfeszítő egységet. Bizonyos csomagológépeken opcióként elérhető az automata fóliaréteg-korrekciós készlet is. A korrekciós egység észleli a lefogyott fóliatekercset vagy a fóliaszakadást, és az asztalforgások szükséges számát úgy igazítja, hogy a bálán ennek ellenére a szükségesnek megfelelő rétegszám legyen.

Az e-TWIN specifikus előnyei:
  • 50%-os csomagolásiidő-megtakarítás
  • További fóliamegtakarítás érhető el megnövelt előfeszítettség esetén
  • A szorosan záródó bálacsomagok elősegítik a légmentességet, és ezzel a takarmány minőségét
  • Extrém szakadási ellenállás minden körülmény esetén
  • Kézi és számítógép vezérlésű változatban is rendelkezésre áll.
A kúpos végű előfeszítő hengerek úgy vannak elhelyezve, hogy a két 750 mm-es fóliaréteg 2/3-os átfedéssel találkozzon, és összeragasztva kettős réteget alkosson, mielőtt elhagyná az előfeszítő egységet.

Fóliavágók

Amint a fóliarétegek száma elérte a tervezettet, a fóliát a vágószerkezet határozottan megtartja, és elvágja. A rugófeszítéses, nagy fogáserejű vágóegység automatikusan rögzíti és vágja el a fóliát, minden extra ellenőrzés szükségessége nélkül.
A rugófeszítéses, nagy fogáserejű vágóegység automatikusan rögzíti és vágja el a fóliát.

Kíméletes bálakilökés

Az alacsony helyzetű asztal kíméletes bálalegördítést tesz lehetővé.

Alacsony helyzetű asztal

Az alacsony helyzetű asztal kíméletes bálakilökést biztosít, így nincs szükség eséscsillapításra. Az alacsony asztalhelyzet a fóliatekercsek cseréjét is megkönnyíti.

Kézi vagy számítógépes vezérlés

Az RW 1110 típusú, számítógép-vezérelt változat (C), alapfelszereltségű RF távvezérléssel működtethető a rakodógépből is, amennyiben külön energiaszolgáltató egység vagy egy másik traktor biztosítja a csomagológép olaj- és áramellátását.

Vezérlőrendszerek

A típustól és a kezelői preferenciáktól függően két különböző vezérlőrendszer áll rendelkezésre:

A manuális változat (M) két karral és bowdennel működik, és alapfelszereltségben tartalmazza a KBC 30 típusú bála és rétegszámlálót és az automata leállítást. A bála- és rétegszámláló a fóliarétegeket és a lecsomagolt bálákat tartja számon. Az autostop leállítási funkció automatikusan leállítja a csomagolóasztalt, amint a fóliarétegek száma elérte a beállítottat. Ezzel a kézi vezérlésű bálacsomagoló tulajdonképpen egy félautomata vezérlésű géppé módosul.

Az RW 1110 C változat számítógépes rendszerrel van felszerelve. Ez az egyszerűen használható, automatikus vezérlést biztosító számítógépes rendszer a VT 30 típusú bálázóterminálhoz hasonló, felhasználóbarát interfésszel rendelkezik. A csomagológép vezérelhető a rakodógépről is az alapfelszereltségű RF távvezérlő egységgel, amennyiben külön energiaszolgáltató egység vagy egy másik traktor biztosítja a csomagológép olaj- és áramellátását.
RW 1110 hengerbálát csomagol egy kecskeistálló előterében

Specifikációk

Műszaki jellemzők
 
Bálaméretek (szélesség x átmérő) (cm)
Maximális bálatömeg (kg)
Géphossz (cm)
Gépszélesség (cm)
Gépmagasság (cm)
Csatlakozás
Beadagoló rendszer
Csomagolóasztal
Bálatámasztó görgők
Szabályozás
Félautomata működtetés KBC 30 bála- és csomagolásszámlálóval és automatikus asztalmegállítással
Készlet automatikus leállításhoz ha a fólia lefogyott/elszakadt
Az első tekercs leürülése után automatikus fóliaréteg-korrekciós készlet
RF távvezérlés
Teljesen automata fóliavágó
Előfeszítő egység
Fóliatekercs-tároló
Előfeszítés mértéke egyes nyújtás
Előfeszítés mértéke, E-TWIN
Minimálisan szükséges hidraulikus csatlakozások a traktoron
Előírt olajszállítás és -nyomás
Tömeg min - max (kg)
RW 1110 C RW 1110 M
120 x 100–150 120 x 100–150
1200 1200
290 290
186 186
260 260
3-pont felfüggesztés, kat. 1 és 2 + US U-keret csatlakozó (ISO 11001-1) 3-pont felfüggesztés, kat. 1 és 2 + US U-keret csatlakozó (ISO 11001-1)
külső külső
4 szíj 4 szíj
szimpla előfeszítő 2x állítható / e-TWIN 3x fix szimpla előfeszítő 2x állítható / e-TWIN 3x fix
VT 30 számítógép vezérléssel Manuális 2 karos / kábeles vezérlés
alapfelszereltségben
alapfelszereltségben
alapfelszereltségben e-TWIN konfigurációban
alapfelszereltségben
alapfelszereltségben alapfelszereltségben
szimpla 750 mm vagy e-TWIN előfeszítő szimpla 750 mm vagy e-TWIN előfeszítő
4 tekercshez. opcióként 4 tekercshez, opcióként
alapfelszereltségben 70% (60% opcióként) alapfelszereltségben 70% (60% opcióként)
alapfelszereltségben 90% (70% és 60% opcióként) alapfelszereltségben 90% (70% és 60% opcióként)
1 egyszeres működésű szabad visszafolyással vagy 1 kettős működésű 1 egyszeres működésű szabad visszafolyással vagy 1 kettős működésű
26 l/perc 150 bar nyomáson 26 l/perc 150 bar nyomáson
850–900 850–900

Média