RW 1410-1610 bálacsomagolók

KUHN RW 1410 önrakodó hengerbála-csomagoló sziluett

Amikor a sokoldalúság és a hatékonyság számít

A KUHN RW 1410 és 1610 típusai vontatott, önrakodó bálacsomagolók, amelyek nagyszerű sokoldalúságot és hatékonyságot mutatnak. Az RW 1410 típus 150 cm átmérőjű és 1000 kg tömegű bálákat képes felemelni, míg a professzionális RW 1610 akár 1200 kg-os bálákat is képes kezelni.

Értékesítő keresés

A kínálat középső részén elhelyezkedő KUHN RW 1410 a legsokoldalúbb önrakodó hengerbála-csomagoló. A KBC 30 bála- és rétegszámlálót, valamint autostop funkciót is tartalmazó, manuális vezérlésű változat (M) kezeléséhez 3 bowdenműködtető kar szükséges. A számítógép-vezérelt változat (C) biztosítja a teljesen automatikus csomagolási folyamathoz szükséges összes információt és lehetőséget. A fóliatekercs lefogyásakor vagy fóliaszakadás esetén történő automatikus leállás (autostop funkció) alapfelszereltség.

A professzionális KUHN RW 1610 hengerbála-csomagoló ideális választás azon gazdaságok számára, amelyeknél a nagy kapacitás és hatékonyság alapkövetelmény. Alacsony asztalmagassággal és alapfelszereltségben nagyméretű hátsó kerekekkel rendelkező, masszív kialakításának köszönhetően nincs szükség aktív működésű bálaesés-csillapításra. Ez további műveleteket tesz elhagyhatóvá, és a bálák menet közben is lehelyezhetők. A traktorra irányuló folyamatos tömegátterhelés megakadályozza a hegyi körülmények közötti megcsúszást. Ezen kívül az RW 1610 képes egy második bála felvételére és szállítására a felrakókaron, csomagolás közben. A csomagoló alapfelszereltségben nagy fogóerővel rendelkező fóliavágóval, és 2 fóliatekercs elhelyezésére alkalmas tartóval rendelkezik. A csomagológép kezeléséhez 3 bowdenműködtető kar szükséges (M változat). Ebben az esetben is alapfelszereltség a KBC 30 bála- és rétegszámlálót, valamint autostop funkció. A számítógépes vezérlőegységgel történő működtetés (C változat) egy másik lehetőség.
KUHN RW 1410 önrakodó hengerbála-csomagoló munkavégzés közben

Az Ön előnyei

Kiváló, nagy kapacitású csomagolás

Csomagolóasztal 4 hevederrel

Kerek forgóasztal

A KUHN forgatóasztalos hengerbála-csomagolók két hengerrel és négy széles, egymástól távol lévő hevederrel vannak felszerelve. Ez a kialakítás mély és stabil bölcsőt biztosít a bálának csomagoló forgóasztalon. A két nagyméretű támasztóhenger nagy stabilitást és megfelelő vezetést biztosít. A négy heveder a maximális tapadásnak köszönhetően egyenletesen forgatja a bálát. Az egyenletes bálaforgási sebesség nagyon fontos abból a szempontból, hogy – a tárolás alatti minőségmegőrzés érdekében – optimális fóliaátlapolás alakuljon ki.

Kúpos előfeszítők

Az alapfelszereltségbe tartozó előfeszítők, amelyek 750 mm-es tekercset tartanak, alumíniumból készülnek, és a fólia belazulását hivatottak megakadályozni. A fólia optimális szélességének fenntartása és a szakadás megelőzése érdekében az alumínium hengerek mindkét vége kúpos kialakítású. A az alumínium hengerek speciális, bordázott profilja megakadályozza, hogy levegő vagy víz kerüljön a fóliarétegek közé. Az előfeszítők elhelyezkedése nagyon egyszerűvé teszi a fóliatekercsek cseréjét. Az alapértelmezett, 70%-os előfeszítés egy kis karbantartásigényű, halkan működő fogaskerekes hajtóművel valósul meg. Lehetőség van opcióként egy 60%-os előfeszítést végző kit felszerelésére az alapértelmezett előfeszítettség csökkentése érdekében, nehéz csomagolási körülmények között.
A fólia optimális szélességének fenntartása érdekében az alumínium hengerek mindkét vége kúpos kialakítású.

e-TWIN technológia

A szokványos, egyszeres fóliatekercselés mellett a KUHN a kiváló minőségű, költséghatékony és gyors csomagolás érdekében az e-TWIN rendszert is felkínálja. Az e-TWIN technológia egy kombinált előfeszítő-kialakítás segítségével kiemelkedően jó fóliaelosztást tud megvalósítani, ami 50%-kal képes csökkenteni a csomagolási időt, valamint kisebb fóliafelhasználással jár. A kúpos végű előfeszítő hengerek úgy vannak elhelyezve, hogy a két 750 mm-es fóliaréteg 2/3-os átfedéssel találkozzon, és összeragasztva kettős réteget alkosson, mielőtt elhagyná az előfeszítő egységet. Bizonyos csomagológépeken opcióként elérhető az automata fóliaréteg-korrekciós készlet is. A korrekciós egység észleli a lefogyott fóliatekercset vagy a fóliaszakadást, és az asztalforgások szükséges számát úgy igazítja, hogy a bálán ennek ellenére a szükségesnek megfelelő rétegszám legyen.

Az e-TWIN specifikus előnyei:
  • 50%-os csomagolásiidő-megtakarítás
  • További fóliamegtakarítás érhető el megnövelt előfeszítettség esetén
  • A szorosan záródó bálacsomagok elősegítik a légmentességet, és ezzel a takarmány minőségét
  • Extrém szakadási ellenállás minden körülmény esetén
  • Kézi és számítógép vezérlésű változatban is rendelkezésre áll.
A kúpos végű előfeszítő hengerek úgy vannak elhelyezve, hogy a két 750 mm-es fóliaréteg 2/3-os átfedéssel találkozzon, és összeragasztva kettős réteget alkosson, mielőtt elhagyná az előfeszítő egységet.

Fóliavágók

Amint a fóliarétegek száma elérte a tervezettet, a fóliát a vágószerkezet határozottan megtartja, és elvágja. A jól ismert ollós típusú vágószerkezet megtartja és elvágja a fóliát. A kialakításnak köszönhetően a fólia teljes szélességében átvágásra kerül. A fóliát szorítópofák fogják össze, és a vágás még azelőtt megtörténik, hogy a kész bála legördülne. A szorítópofák szilárdan tartják a fólia végét, készen állva a következő bála csomagolására.
A rugófeszítéses, nagy fogáserejű vágóegység automatikusan rögzíti és vágja el a fóliát.

Kíméletes bálakilökés

Az alacsony helyzetű asztal kíméletes bálalegördítést tesz lehetővé.

Alacsony profilú vázkialakítás

A KUHN vontatott bálacsomagolói egyedi, alacsony profilú kialakítással rendelkeznek, amely ideális stabilitást biztosít bálafelvételkor, csomagolás közben, illetve a bála legördítésekor. A hátsó tengely helyzet alacsonyabb asztalmagasságot biztosít, így nincs érdemi szükség a bálalegördítés (aktív) csillapítására. Folyamatos tömegátterhelés valósul meg a traktorra, ami megakadályozza a vonórúd fel-le mozgását, és a traktor kerékcsúszását is mérsékli emelkedőn felfelé haladva, bálával a felvevőkaron vagy a forgóasztalon. A maximális teljesítmény érdekében a kész bálák menet közben is legördíthetők a tarlóra.

Kézi vagy számítógépes vezérlés

A számítógépes vezérléssel rendelkező RW 1610 változat (C) magában foglalja a szabadalmaztatott AUTOLOAD funkciót, és nagymértékben növeli a gép általános hatékonyságát, valamint a bálafelvételi és rakodási kapacitást. A nagy távolságú, biztonságos RF távvezérlés opcionális kiegészítő.

Vezérlőrendszerek

A típustól és a kezelői preferenciáktól függően két különböző vezérlőrendszer áll rendelkezésre:

A manuális változat (M) három karral és bowdennel működik, és alapfelszereltségben tartalmazza a KBC 30 típusú bála és rétegszámlálót és az automata leállítást. A bála- és rétegszámláló a fóliarétegeket és a lecsomagolt bálákat tartja számon. Az autostop leállítási funkció automatikusan leállítja a csomagolóasztalt, amint a fóliarétegek száma elérte a beállítottat. Ezzel a kézi vezérlésű bálacsomagoló tulajdonképpen egy félautomata vezérlésű géppé módosul.

Az RW 1410 számítógép-vezérelt változata (C) egy olyan terminállal rendelkezik, amely biztosítja a teljesen automatikus csomagolási folyamathoz szükséges összes információt és lehetőséget. A fóliatekercs lefogyásakor vagy fóliaszakadás esetén történő automatikus leállás (autostop funkció) alapfelszereltség.

A magasabb felszereltségű, számítógépes vezérléssel rendelkező RW 1610 változat (C) magában foglalja a szabadalmaztatott AUTOLOAD funkciót, és nagymértékben növeli a gép általános hatékonyságát, valamint a bálafelvételi és rakodási kapacitást. A nagy távolságú, biztonságos RF távvezérlés opcionális kiegészítő.

AUTOLOAD

A professzionális RW 1610 típus számítógép-vezérlésű változata (C) képes egy második bála felvételére és szállítására a felrakókaron, csomagolás közben. Az integrált, szabadalmaztatott* AUTOLOAD funkciónak köszönhetően a csomagoló megnövelt bálafelvételi és csomagolási kapacitással rendelkezik. A funkcióval a kezelő teljes mértékben a vezetésre koncentrálhat, miközben a csomagolási folyamat automatikusan kezdetét veszi, amint a bálát a felrakókar felvette. Még az a folyamat is teljesen automatikusan zajlik, amikor csomagolás közben a felrakókar egy második bálát vesz fel szállítási céllal.
A csomagolási folyamat automatikusan kezdetét veszi, amint a bálát a felrakókar felvette.

RW 1610 szállítási helyzetben, közúton

Specifikációk

Műszaki jellemzők
 
Bálaméretek (szélesség x átmérő) (cm)
Maximális bálatömeg (kg)
Géphossz (cm)
Gépszélesség (cm)
Gépmagasság (cm)
Beadagoló rendszer
Automata bálafeladási funkció (AUTOLOAD)
Egy második bálát tud vinni a felrakókaron
Csomagolóasztal
Bálatámasztó görgők
Szabályozás
Félautomata működtetés KBC 30 bála- és csomagolásszámlálóval és automatikus asztalmegállítással
Készlet automatikus leállításhoz ha a fólia lefogyott/elszakadt
RF távvezérlés
Teljesen automata fóliavágó
Előfeszítő egység
Fóliatekercs-tároló
Előfeszítés mértéke egyes nyújtás
Előfeszítés mértéke, E-TWIN
Minimálisan szükséges hidraulikus csatlakozások a traktoron
Előírt olajszállítás és -nyomás
Közúti világítás
Be tudja fordítani a kerekeket az országúti vonuláshoz
Tömeg min - max (kg)
RW 1410 M RW 1410 C RW 1610 M RW 1610 C
120 x 100–150 120 x 100–150 120 x 100–150 120 x 100–150
1000 1000 1100 (1200 opcionális) 1100 (1200 opcionális)
455 455 420 420
245 ##ÚJ SOR## (253 360/55-12 kerekeken) 245 ##ÚJ SOR## (253 360/55-12 kerekeken) 250 ##ÚJ SOR## (271 380/55-17 kerekeken) 250 ##ÚJ SOR## (271 380/55-17 kerekeken)
251 251 253 253
oldalsó rakodókar oldalsó rakodókar oldalsó rakodókar oldalsó rakodókar
alapfelszereltségben
alapfelszereltségben alapfelszereltségben
4 szíj 4 szíj 4 szíj 4 szíj
szimpla előfeszítő 2x állítható / e-TWIN 3x fix szimpla előfeszítő 2x állítható / e-TWIN 3x fix szimpla előfeszítő 2x állítható / e-TWIN 3x fix szimpla előfeszítő 2x állítható / e-TWIN 3x fix
Manuális 3 karos / kábeles vezérlés VT 30 számítógép vezérléssel Manuális 3 karos / kábeles vezérlés VT 30 számítógép vezérléssel
alapfelszereltségben alapfelszereltségben
alapfelszereltségben (e-TWIN rendszerrel, amikor mindkét tekercs üres) alapfelszereltségben (e-TWIN rendszerrel, amikor mindkét tekercs üres)
opcionális opcionális
alapfelszereltségben alapfelszereltségben alapfelszereltségben alapfelszereltségben
szimpla 750 mm vagy e-TWIN előfeszítő szimpla 750 mm vagy e-TWIN előfeszítő szimpla 750 mm vagy e-TWIN előfeszítő szimpla 750 mm vagy e-TWIN előfeszítő
4 tekercshez, opcióként 4 hengerhez opcióként két tekercshez alapfelszereltségben, 6-hoz opció két tekercshez alapfelszereltségben, 6-hoz opció
alapfelszereltségben 70% (60% opcióként) alapfelszereltségben 70% (60% opcióként) alapfelszereltségben 70% (60% opcióként) alapfelszereltségben 70% (60% opcióként)
alapfelszereltségben 90% (70% és 60% opcióként) alapfelszereltségben 90% (70% és 60% opcióként) alapfelszereltségben 90% (70% és 60% opcióként) alapfelszereltségben 90% (70% és 60% opcióként)
1 egyszeres működésű szabad visszafolyással vagy 1 kettős működésű 1 egyszeres működésű szabad visszafolyással vagy 1 kettős működésű 1 egyszeres működésű szabad visszafolyással vagy 1 kettős működésű 1 egyszeres működésű szabad visszafolyással vagy 1 kettős működésű
26 l/perc 150 bar nyomáson 26 l/perc 150 bar nyomáson 26 l/perc 150 bar nyomáson 26 l/perc 150 bar nyomáson
opcionális (EU homologizált: alapfelszereltségben) opcionális (EU homologizált: alapfelszereltségben) alapfelszereltségben alapfelszereltségben
RHS - alapfelszereltségben. LHS - opcionális RHS - alapfelszereltségben. LHS - opcionális
850–1100 850–1100 1500–1750 1500–1750

Média

RW 1610 vontatott hengerbála-csomagoló egy bála felvétele és egy másik bála csomagolása közben.