KUHN VB 7190 változó kamrás hengeres bálázó sziluett

Állandó nagy teljesítmény, minden körülmények között

A KUHN VB 7100 kínálat gépei új etalont teremtenek a hengerbálázásban. Minden helyzetben támaszkodhat a következetesen nagy teljesítményre. Nem számít, hogy milyen terményről van szó, nem számít, hogy milyen napszak van: ezek a bálázók kiemelkedő tömörségű bálákat, nagy kapacitást és maximális élettartamot nyújtanak. A VB 7100 sorozat gépei ott kelnek életre, ahol más gépek már küszködnek.

Értékesítő keresés

A VB 7160 és 7190 nagyteljesítményű típusokkal folyamatosan nagy teljesítmény érhető el, minden körülmények között. Ezeket a bálázókat a világ legigényesebb gazdálkodóival és bérmunka-szolgáltatóival együtt, és számukra megfelelően fejlesztettük ki.
NAGYTÖMÖRSÉGŰ BÁLÁK
A KUHN által szabadalmaztatott* i-DENSE rendszer jóvoltából akár 140 kg/m3 sűrűségű bálákat is képesek készíteni szalmából. Ez a kettős feszítőkarrendszer a nedvességérzékelő méréseinek megfelelően, automatikusan állítja a bálanyomást a terményhez és a terményállapothoz igazodóan, anélkül, hogy a kezelőnek ebbe be kellene avatkoznia.
NAGY KAPACITÁS A MUNKA TELJES IDEJE ALATT
A rendfelszedőtől a bálakilökőig, a VB 7100 minden alkatrészét úgy terveztük, hogy maximális kapacitást nyújtson, a legnagyobb hatékonyság mellett. Legyen szó szenázsról, szénáról vagy szalmáról – a bálázó, a körülményektől függően, akár 30 t/h teljesítményt is képes nyújtani. Mindezeken túlmenően a VB 7100 bálázók rendelkeznek a leggyorsabb kamraajtó-működtetéssel a jelenleg kapható bálázók közül. 4 másodpercen belül lezajlik a bálakiadás és a kamraajtó visszazárása.
MAXIMÁLIS ÉLETTARTAM, MINIMÁLIS ÁLLÁSIDŐ
A részegységek extrém tartóssága gondoskodik az állásidők minimalizálásáról, és hasznos bálázási idő maximalizálásáról. A nagy igénybevételre tervezett kivitelnek köszönhetően ezek a bálázók biztosítják azt a megbízhatóságot és robusztus felépítést, amire Önnek szüksége van.
MINDENT AZ ÖN KÉNYELME ÉRDEKÉBEN
Miközben a bálázója az i-DENSE rendszernek köszönhetően gondoskodik a kellő tömörségről és az alacsony üzemanyag-fogyasztásról, Önnek csak a vezetésre kell koncentrálnia. A KUHN által szabadalmaztatott* tartókonzolokat tartalmazó hálós kötözőrendszer megkönnyíti a hálótekercsek behelyezését.
* Szabadalmi
VB 7100 munkavégzés közben

Az Ön előnyei

Nagy kapacitás a munkavégzés teljes ideje alatt

Széles, bütykös vezérlőpályás rendfelszedő, hengeres terményleszorítóval és rendterelővel.

Optimális terményfelszedés

Minden VB 7100-as típus széles, bütykös vezérlőpályás rendfelszedővel, hengeres terményleszorítóval és rendterelővel rendelkezik (átmérő: 217 mm). A rendfelszedő a gép kapacitásának teljes kihasználásához van méretezve. 230 cm-es munkaszélességével minden rendkialakítást képes kezelni, és nem fogja Önt cserben hagyni, még a legmostohább terményállapot esetében sem. Az egyenes rendfelszedőfogak elősegítik a terményszabadítást és mérséklik a felcsavarodást. A rendfelszedő hengere rászorítja a terményt a fogakra, mérsékli a rend elcsúszását, ebből adódóan mérsékli a levélveszteséget, és a rend kiegyenlítése által növeli a bálázás hatékonyságát.
A 230 cm-es rotorral rendelkező típus normál lengő felfüggesztéssel és opcionálisan csuklós rendszerű rendfelszedővel van felszerelve a változó talajfelszínhez történő alkalmazkodás érdekében. A 230 cm-es rendfelszedők terményvezetője erőteljesebb és hatékonyabb felszedést biztosít a fogak felszedési pozícióban mutatott nagyobb mértékű kitolódása, és – a beadagoláshoz közelítve – termény fogakról történő lehúzása miatt. A bütykös vezérlőpálya egyenesen lefelé húzza a fogakat a hátsó helyzetben, hogy azok ne csavarják fel a terményt. Ezáltal ez az egyedüli hibrid rendfelszedő a jelenleg elérhető, hasonló gépek között.
Gazdasága speciális igényeinek kielégítéséhez válasszon INTEGRAL ROTORJAINK közül: az aprítás nélkül OPTIFEED rotort, vagy a 14- vagy 23-késes OPTICUT aprítórotort.

INTEGRAL ROTOR technológia

A teljes VB típuskínálatban elérhető INTEGRAL ROTOR technológiánk az OPTIFEED és az OPTICUT típusokban öltenek testet. Ez az egyszerű, karbantartást nem igénylő terménybeadagolási rendszer folyamatosan óriási áteresztőképességet garantál. A rotor és a rendfelszedő fogai között lévő kis távolság folyamatos terményáramlást biztosít. Ez az aktív terménybeadagolás nagyon nagy munkasebességet tesz lehetővé, ami növeli a termelékenységet és mérsékli a terménykárosodást. Az INTEGRAL ROTOR Hardox® kopólemezekkel ellátott rotorfogakkal rendelkezik A Hardox® kialakítást a rotorfogak kopásának mérséklése érdekében extrém keménység és szívósság jellemzi.
A VB 7100-as típusok 3 féle INTEGRAL ROTOR kialakítással rendelkeznek
A rotor és a rendfelszedő fogai között lévő kis távolság folyamatos terményáramlást biztosít.

Vágás nélkül: OPTIFEED Rotor

Az OPTIFEED rotorkialakítás a különálló beadagolófogakkal és integrált csigával hozzájárul a rend kiegyenlítéséhez azáltal, hogy egyenletesen teríti szét a terményt az egyöntetű bálakialakítás érdekében.
OPTIFEED rotor a VB 7100 típusokon

Aprítás: OPTICUT rotorok

A KUHN OPTICUT (OC) aprítórotorok korlátlan terményfelvételi kapacitást és kiváló vágásminőséget biztosítanak. Az elliptikus formájú rotorfogakkal rendelkező OC aprítórotorok a felhasználók körében a piacon elérhető egyik legjobb vágórendszerként híresült el. A szenázs már a folyamat elején a késekhez kerül, ami javítja a terményáramlást és a vágási teljesítményt, ugyanakkor minimális erőt igényel – ez a nemkívánatos eltömődéseket is megelőzi.
OPTICUT 14
A 14-késes OPTICUT rendszerrel működő INTEGRAL ROTOR nagy előnye, hogy kiegyenlíti a rendben lévő anyageloszlási rendellenességeket, és a maximális bálázókapacitás érdekében aktív beadagolást biztosít a bálázóba. A 14-késes OPTICUT aprítórendszer 70 mm-es elméleti szecskahosszal működik. Minden egyes kés rugós védelemmel rendelkezik, amely megakadályozza a sérülésüket egy kemény tárgyba történő ütközésük esetén. A GROUP SELECTION funkció jóvoltából a kezelő a saját döntése alapján 0, 4, 7 vagy 14 kést működtethet.
OPTICUT 23
A 23-késes OPTICUT rendszerrel működő INTEGRAL ROTOR még intenzívebb aprítási teljesítménnyel és kiváló mechanikai védelemmel rendelkezik. A 23-késes OPTICUT rendszer 70 mm-es elméleti szecskahosszt állít elő. Minden egyes kés rugós védelemmel rendelkezik egy esetleges idegen anyag rotorhoz kerülése esetére. A GROUP SELECTION funkció jóvoltából a kezelő a saját döntése alapján 0, 7, 11, 12, vagy 23 kést működtethet.
A GROUP SELECTION funkciónak köszönhetően a kések cseréje is egyszerűbb, és kényelmesebb a kezelés is.
OPTICUT aprítórotor a VB 7100 típusokon

Szabadon forgó hengerek tömítései

A fő hajtott hengereken 500 mm-es önbeálló görgőscsapágyak vannak, a szabadon futó hengereknél pedig speciális, a KUHN által szabadalmaztatott* tömítéssel rendelkező csapágyak. Ezek a speciális tömítések egyedi fejlesztésű gyűrűrendszert tartalmaznak, amely megakadályozza a szennyeződés csapágyakba történő bejutását.
Szabadalmaztatott tömítések a szabadon futó hengerek csapágyainál

Nagy tömörségű bálák

i-DENSE automatikus bálatömörség-szabályozás

i-DENSE rendszer – Intelligens tömörségszabályozás

A szabadalmaztatott* i-DENSE rendszer jóvoltából szalmából akár 140 kg/m3 tömörségű bálák készítése is lehetséges. Ez az intelligens kettős feszítőkaros rendszer optimális tömörítőerő-eloszlást biztosít. Az elülső feszítőkar minden körülmények között létrehozza az optimális indítókamrát és kezdő bálaformát. A hátsó feszítőkar hozza létre a nagy hevederes feszítőerőt a kőkemény bálák kialakításához.
Ez a kettős feszítőkarrendszer a nedvességérzékelő méréseinek megfelelően, automatikusan állítja a bálanyomást a terményhez és a terményállapothoz igazodóan, anélkül, hogy a kezelőnek ebbe be kellene avatkoznia. Mindez a bálázó rendkívül gazdaságos üzemeléséhez vezet, a teljesítményt érintő kompromisszumok nélkül.

Gyors, tökéletes bálaképzés

Az i-DENSE rendszer és a már jól bevált „4 heveder + 3 henger” bálakamra-kialakítás együttes működésének köszönhetően a bálázó gyors, biztonságos és konzisztens bálakialakítást biztosít bármilyen terménykörülmény esetén, még szenázs esetén is. A felső kamrahenger agresszív profilja elősegíti a termény érintkezését, és mérsékli a terményveszteséget. A bálázó elülső szakasza egy nagyméretű, sima hengerrel és egy hajtott tisztítóhengerrel van felszerelve, ami megakadályozza, hogy a termény felhalmozódjon a gép elején. A KUHN i-DENSE és PROGRESSIVE DENSITY rendszerei és az intelligens bálakamra-kialakítás együttesen biztosítják a tökéletes bálakialakítást.
A VB 7100 típus bálakamrájában 4 heveder és három henger működik.

A jelenleg elérhető leggyorsabb bálakamraajtó-működtetés

A VB 7100 bálázók rendelkeznek a leggyorsabb kamraajtó-működtetéssel a jelenleg kapható bálázók közül. 4 másodpercen belül lezajlik a bálakiadás és a kamraajtó visszazárása.
Kamraajtó-működtetés 4 másodperc alatt

Biztos bálakötözési megoldások

A KUHN kötözési megoldásai a legmegbízhatóbb és legbiztonságosabb kötözést garantálják.

Szilárd bálaforma

A tökéletes bála létrehozásának egyik befejező művelete a kötözés. A bálapalást rögzítése, – részben a bála elemektől való védelme, részben pedig az alakjának megóvása érdekében – az egyik legfontosabb művelet. Minél kevesebb idő szükséges egy bála kötözéséhez, annál nagyobb a bálázási tevékenység teljesítménye. A KUHN kötözési megoldásai a jelenleg elérhető legmegbízhatóbb és legbiztonságosabb kötözést garantálják.

Kiváló hálóterítés

Az aktív nyújtási technológiával működő hálós kötözés állandó hálófeszítettséggel rendelkező, szilárd bálaformát biztosít a teljes kötözési ciklus alatt. A háló bálakamra elejére kerül, hogy a bála azonnal el tudja kapni. Egy kiegészítő hálótekercstartó lehetővé teszi a kezelő számára, hogy még egy hosszú munkanapra is elegendő hálót vigyen magával. A hálótekercs cseréje egyszerűen, biztonságosan a talajon állva kivitelezhető.
A KUHN innovatív kialakításának köszönhetően a hálós kötözés folyamata során a háló feszítettsége nem változik. A hálós kötözőrendszer a bála forgási sebességének 90%-ával forog, hogy ezáltal megfeszüljön, de ne szakadjon el. Az előre feszített háló olyan bálát eredményez, amely megtartja a tömörségét. A hálós kötözőrendszer szétteríti a hálót a bála széléig, hogy ne alakuljanak ki légkamrák a bála bekötését követően, mivel így óvható meg hosszú ideig a takarmányminőség.
Az aktív nyújtási technológiával működő hálós kötözés állandó hálófeszítettséggel rendelkező, szilárd bálaformát biztosít.

Zsineges kötözés

A kettős zsineges kötözőkar-rendszert használ, a kötözési ciklusidő minimálisra csökken. A zsineges kötözési ciklusban mindkét zsineg a bála szélénél indul, és keresztezik egymást, mielőtt még a bála középvonalába érnének. A bála középvonalában ismét átfedésbe kerülnek. Ez biztosítja a zsinegek rögzítettségét, és hogy ne maradjon szabadon zsinegvég.
A kettős kötözőkar-rendszerrel a kötözési ciklusidő minimálisra csökken.

Hálótekercstartó konzolok

A hálós kötözőrendszer megkönnyíti a tekercsek felrakását a gép mindkét oldalán. Az új, KUHN által szabadalmaztatott* tartókonzoloknak köszönhetően úgy lehet könnyedén rácsúsztatni a hálótekercset a hálós kötözőegységre a tárolóból, hogy meg kellene emelni az egész tekercset. Mi több: a hálótekercset biztonságosan, a talajon állva adhatja fel a gépre.
KUHN által szabadalmaztatott hálótekercstartó konzolok

Felszereltség

Szalma hengerbálákat készítő VB 7190 bálázó szép, kék ég alatt

Média