FC 1025 F szársértős tárcsás fűkaszák

KUHN FC 3125 F sziluett

Amikor a modern kialakítás és a nagy teljesítmény találkozik

FC 3125 F és 3525 F szársértős frontkaszák 3,11 illetve 3,50 méteres munkaszélességgel.

Értékesítő keresés

Amikor ránéz az FC szársértős fűkaszára, az első benyomása feltétlenül az lesz, hogy a dizájnja lenyűgöző. Mindazonáltal a belső felépítés is megér egy részletesebb szemrevételezést, mivel ezeken a típusokon annyi KUHN működési funkció található meg, hogy nehéz hiánytalanul felsorolni: speciális vázszerkezet-kialakítás a tökéletes talajfelszín-követés érdekében, karbantartásmentes OPTIDISC ELITE kaszagerendely az optimális vágás biztosítására, PROTECTADRIVE kaszavédelem és FAST-FIT gyorskioldású késrögzítési rendszer, hidropneumatikus LIFT-CONTROL rugózással rendelkező kaszaegység, egyszerű beállítás a fokozott kezelői kényelem érdekében, erős és biztonságos, 2. kategóriájú (’A’ keret nélküli) csatlakozás, amely nagy távolságot biztosít a TLT-nek, csuklós acél lengőujjas rotoros szársértő.
KUHN FC 3125 D típusú szársértős fűkasza munkavégzés közben

Az Ön előnyei

Optimális takarmányminőség az állomány számára

A LIFT-CONTROL felfüggesztés lehetővé teszi a kaszaegység alkalmazkodását a változó terepviszonyokhoz.

A LIFT-CONTROL talajnyomás-csökkentő rendszernek köszönhetően tiszta takarmány

A hidropneumatikus LIFT-CONTROL felfüggesztési rendszer nyomástároló akkumulátorral helyettesíti a hagyományos rugós rendszert. A hatékony és állandó szintű erő egyöntetű vágásmagasságot biztosít, csökkenti a vonóerőszükségletet, védi a terményt, és gondoskodik arról, hogy minél kevesebb szennyeződés kerüljön a takarmányba.

Kiváló talajfelszín-követés

A frontkaszaegységeknek rugalmasnak kell lenniük, hogy problémamentesen tudjanak alkalmazkodni minden terepalakuláshoz. Ugyanakkor gyakran nagyobb erőhatásoknak is ki vannak téve. A KUHN FC frontfüggesztésű kaszaegységek felkészültek erre a kihívásra. A frontfüggesztésű szársértős fűkaszák kinematikáját két, gömbcsuklós, robusztus alsó összekötőrúd határozza meg. Az összekötőrudak csuklópontjai a traktor felőli oldalon alacsonyabban vannak, mint elöl. A kaszaegységre ható dinamikus terhelés kiváló talajfelszín-követést biztosít a kasza számára, főként hegyi terepen. A kaszaegység inga típusú csuklómechanizmussal is rendelkezik, és minden irányban képes elmozdulni. Keresztirányban 30°-os billenésre, vertikálisan pedig közel 70 cm-es elmozdulásra képes!
Az inga típusú csuklómechanizmusnak köszönhetően a kaszaegység könnyen alkalmazkodik a változó talajfelszínhez.

Tökéletes vágásminőség az OPTIDISC ELITE kaszaszerkezetnek köszönhetően

Az új OPTIDISC ELITE kaszagerendely gazdálkodók bevonásával került kifejlesztésre. Az eltérő tárcsaköztávolságok, a nagy vágásterület-átfedés és a kis vágási szög biztosítja a kívánt kaszálási munkaminőséget. Ezzel, a legfrissebb fejlesztéseket magában foglaló kaszagerendellyel felszerelve az FC 3125 F and 3525 F tiszta és egyenletes vágásképet garantál minden helyzetben. Az OPTIDISC ELITE kaszagerendely számos egyedi jellemzővel rendelkezik:
 • Azokban a tárcsaközökben, ahol a tárcsák szétforognak, az átfedés növelése érdekében kisebb a tárcsák közti távolság. A tarlókép tiszta és szabályos, még rövid szárú vagy ritka növényállomány esetén is. (A)
 • Az összeforgó tárcsák közötti távolság nagyobb, hogy több hely álljon rendelkezésre a terménytömeg áthaladására. A termény akadálytalanul a kasza mögé kerül, így a kaszaműködés nem akadályozott. (B)
 • Csaknem duplájára növelt vágásterület-átfedés a jobb vágásminőség érdekében nedves körülmények között, tapadós talajon (vagy vakondtúrások esetén), nagy tömegű, esetleg dőlt terménynél, vagy késő ősszel történő vágáskor.
 • Kisebb vágási szög: alacsony tarló hagyása esetén ezzel megelőzhető az egyébként jellemző hullámzó vágáskép. Ez a gyorsabb újrasarjadzást is segíti és egységesebbé teszi, valamint a soron következő gépek beállítását is megkönnyíti.
 • Új egyedi formájú tárcsacsapágyak, valamint exkluzív késrögzítés, amely biztosítja, hogy a kések egy ütközés esetén is a helyükön maradjanak, ugyanakkor szabadon, 360 fokban képesek legyenek körbefordulni.
Hegyvidéken, nedves körülmények között vagy tapadós növényállományban, talaj rakódhat fel a kaszagerendely elejére, kivéve az OPTIDISC ELITE esetében! Speciális csúszótalpai elősegítik a talajfelszín-követést, és óvják a kaszálótarlót. Ez a takarmány minőségét is védi,
Az OPTIDISC ELITE kaszagerendely eltérő nagyságú tárcsaosztásközei

DIGIDRY acél lengőujjak az eltérő körülmények között is nagy teljesítményű munkához

Az acélujjas szársértő nagyon hatékonyan működik nagytömegű, hosszú szálú vagy túlérett állományban, de nagy áteresztőképességének köszönhetően rövidszárú termények esetében is kiváló. Az ilyen típusú szársértő által felvett teljesítmény kicsi, mivel a termény nem tölt sok időt a gépben, és nem történik újrafeldolgozás. Az acélujjas szársértők kiváló formájú, szellős rendeket képeznek. Az ujjak – elhelyezkedésüknek köszönhetően – megemelik a terményt, és felfelé dobják, mielőtt az visszahullana a rendre. A termény optimálisan átszellőzik, és az így felgyorsult vízleadás miatt energiában és tápanyagokban is gazdagabb marad.
A megfelelő szársértő-beállításokkal az acélujjak lucernában is használhatók.
A szársértési működés intenzitása állítható:
 • A terelőlemez állításával.
 • Választható a szársértő fordulatszáma.
Az DIGIDRY acélujjak nagyon hatékonyan működnek nagy tömegű, hosszú vagy túlérett állományban, de alacsony növényállomány esetén is.

SQUAREFLEX poliuretán hengerek sérülékeny terményekhez

Egy, az Arvalis (Francia Mezőgazdasági Intézet), a Mezőgazdasági Kamara és az FD gépüzemeltető szövetkezet által végzett vizsgálat rávilágított a különböző szársértőkhöz tartozó vízleadási görbék különbözőségeire. A legjobb eredményeket SQUAREFLEX poliuretán hengeres szársértők használata hozta: Több mint 80%-os szárazanyagtartalom a második estére, szemben más módszerek esetében csak a harmadik estén mért hasonló adataival.
A SQUAREFLEX poliuretán felületében lévő speciális mintázat megragadja a terményszálakat, függetlenül attól, hogy milyen irányban állnak. A hengereket egymásnak nyomó erő egy könnyen hozzáférhető szabályozócsavarral állítható. Ezen kívül a hengerek – egy esetlegesen a terménybe kerülő idegen anyag átengedése érdekében – képesek eltávolodni egymástól.
Mindkét henger hajtóműről kap hajtást (nincs lánc vagy szíj!) Állandó szinkronban futnak: hosszabb az élettartama és nem igényel karbantartást. Mindkét henger 780 ford./perc fordulatszámmal forog, biztosítva az optimális működést minden körülmények között, minden termény esetén, legyen az sérülékeny takarmánynövény, perje, cirok vagy zsenge termény.
A SQUAREFLEX hengeres szársértő sérülékeny takarmánynövényekhez ideális

Takarítson meg időt és pénzt

A tárcsa tengelyének egy erős ütközés következtében történő elnyíródása védi a fogaskerekeket.

Megbízható fűkasza minden körülményre

A kaszagerendelyt úgy tervezték, hogy hatékonyan tudja kezelni az akadályokat. A PROTECTADRIVE hajtásvédelemmel, abban az esetben, ha a tárcsát egy nagyon erős mechanikai behatás érné, a tárcsa tengelye közvetlenül a ház felett, egy átgondoltan méretezett gyengítési horony mentén el tud nyíródni. Ily módon a fogaskerekek védelem alatt állnak, és a gép 15 percen belül újra üzemképessé tehető, méghozzá nagyon alacsony javítási költséggel.
A házat hosszú, a teljes kaszagerendelyt átérő csavarok rögzítik. Ez a kialakítás megakadályozza, hogy egy erős, ütésszerű behatásra a ház kiszakadjon a helyéről.
A kaszagerendely „gerincét” csúcsminőségű alkatrészek erősítik:
 • Speciális, duplasoros, ferde hatásvonalú golyóscsapágyakkal rendelkező kaszagerendely.
 • Nagy átmérőjű, precíziós megmunkálású, egyszerre 3 foggal kapcsolódó, kovácsolt acél fogaskerekek.
 • Kovácsolt és teljes felületükön hőkezelt tárcsák.
 • Hőkezelt acélból készült tárcsás csúszótalpak, (felcsavarozható) védőlemez lehetőségével.
A gép minél hosszabb hasznos élettartama érdekében a kaszagerendely és a vázszerkezet közé gumibakok vannak beépítve. Nagy menetsebesség esetén az ütésszerű terhelések kevésbé károsítják a gép szerkezetét.

A FAST-FIT késrögzítési rendszernek köszönhetően gyors karbantartás

A FC 1025 F szársértős fűkaszák alapfelszereltségben a FAST-FIT gyorskioldású késrögzítési rendszerrel vannak felszerelve, amely 3 további dologra nyújt garanciát:
 • Egy erős, rugóterhelésű lemez állandó nyomást gyakorol a késtartó csapra, de nem fékezi a kés forgását.
 • A késtartó csapokon egy vállkialakítás fokozza a biztonságot.
 • A laprugós biztosítás csak akkor hajlítható lefelé, amikor az a csúszótalpon lévő bemélyedés fölött van.
Ebből adódóan a tárcsa forgása közben nem áll fenn a rögzítés kinyílásának veszélye. A karbantartási költségek csökkentése érdekében a rögzítőcsavar és a laprugók külön is cserélhetők. A kaszagerendely kompakt kivitelének és a védő csúszótalpakhoz a lehető legközelebb forgó, egyedi kialakítású késeknek köszönhetően a vágásminőség kiváló marad.
A FAST-FIT késrögzítési rendszer meggyorsítja és biztonságosabbá teszi a késcserét.

Rugalmas oldalsó behatás elleni védelem

A FLEXPROTECT polietilén oldalsó védőburkolat akadályba történő ütközés esetén a kasza törése vagy károsodása nélkül képes deformálódni. Az akadály elhagyását követően ismét felveszi eredeti alakját. Ennek az exkluzív részegységnek köszönhetően költségeket takaríthat meg.
A FLEXPROTECT külső oldalvédő burkolat védelmet nyújt az FC 3225 F fűkasza számára az akadályokkal szemben.

Egy fűkasza, könnyedén igazítható az Ön területeihez

Használja FC 3125 F szársértős frontkaszáját FC típusú hátsó szársértős kaszával

Használja ki a változtatható átfedés előnyeit

A lejtőkön és az íveken történő pontos munka érdekében a hátsó kaszaegységek átfedése – maximálisan 19 cm-es eltolással – állítható. A maximálisan kialakítható átfedés a hátsó kasza típusától és a frontkasza munkaszélességétől függően 24 – 65 cm. Ez nagyon előnyös lehet gumihevederes vagy széles abronccsal szerelt traktorok esetében.

Gyors és egyszerű beállítás

A talajnyomás egyszerűen állítható egy hidraulikus felfüggesztési rendszeren keresztül, amely gondoskodik a megfelelő szint tartásáról. A tábla végén, a frontkaszaegység egy integrált munkahenger segítségével emelhető ki. A DIGIDRY acél lengőujjas szársértővel rendelkező FC frontkaszatípusokon egy váltókar segítségével lehet kiválasztani a szársértő rotor fordulatszámát (755 vagy 1000 ford./perc). A SQUAREFLEX hengeres szársértővel rendelkező típus mellett dönt, akkor központi nyomásállítással tudja a hengereket összepréselő erőt beállítani. Akár 500 kg-nak megfelelő nyomóerő is megvalósítható.
A kaszaegység integrált munkahenger segítségével emelhető ki a táblavégi fordulókban.

Manőverezőképesség és rálátás

A magasabb szintű kényelem és a rálátás érdekében az oldalsó védőelemek hidraulikusan hajthatók be, opcióként pedig oldalsó visszapillantó tükrök is rendelkezésre állnak.
Az FC 3125 F vonulásra készen

KUHN FC 3125 D típusú szársértős fűkasza munkavégzés közben

Média