Az FC 1030 RA szársértős fűkasza rendegyesítővel

Az FC 9330 RA formája

Kaszálás, szársértés, rendképzés!

9,30 méteres munkaszélességével az FC 9330 RA óriási területteljesítményre képes anélkül, hogy kompromisszumokba kényszerítené a kezelőt a terményminőség terén. Ezt a gépet bérmunka-szolgáltatók, gépszövetkezetek és nagygazdaságok számára terveztük.

Értékesítő keresés

A kaszálandó területek nagysága folyamatosan növekszik, ugyanakkor az optimális kaszálás időablakok szűkülnek. A takarmányba kerülő szennyeződések arányát 4-ről 2%-ra csökkentve éves szinten 89 euró (30-35ezer Ft) összeg takarítható meg hektáronként*. Ezért olyan lényeges, hogy a betakarításkor ne kerüljön talaj vagy egyéb szennyeződés a takarmányba. A KUHN megoldások munkaminőségére és megbízhatóságára mindig számíthat.
Az új FC 9330 RA szársértős fűkasza rendegyesítőjével már lehetőség nyílik a frissen kaszált terményből képzett, egységes rend kialakítására.
FC 3125 F vagy FC 3525 F frontkaszával alakítható ki teljes értékű gépkombináció.
FC 9330 RA munkavégzés közben

Az Ön előnyei

Egy új kaszakialakítás

A szállítószalagos szársértős fűkasza munkavégzés közben, Németországban.

Ezen a nagyméretű típuson a mérsékelt tömeg kompakt kivitellel párosul.

A gép tervezésekor a tömeg leszorítása és a traktor részegységeinek kisebb terhelése lényeges szempontok voltak. Ezek a célkitűzések megvalósultak, mivel a vázszerkezet új kialakítást kapott, a rendegyesítő egység tartókarjaival sikerült csökkenteni a súlyterhelést, és a tömegközéppont – a hagyományos gépkialakításhoz képest – 15 cm-rel történő előrébb hozásával kompaktabb kivitelt valósítottunk meg. A terménytovábbító szállítószalagok vázának alumínium anyagával is jelentős tömegcsökkentést tudtunk elérni. Az észszerűség határain belül történő tömegcsökkentés a munkavégzés szempontjából is előnyös: alacsonyabb teljesítményigény és kisebb talajtömörítés. Ezen túlmenően a hidropneumatikus felfüggesztés működése jobb talajfelszín-követést eredményez.

Egy nagyszélességű gép, amellyel mégis könnyű manőverezni

Figyelemre méltó stabilitás, főként szállítás közben. A gép kialakítása kevésbé terheli a traktor hátsó tengelyét, mivel a szalag vázszerkezete alumíniumból készül, a kaszaegységek pedig közelebb helyezkednek el a traktorhoz. Az észszerűen kisebb tömeg és az optimalizált tömegközéppont javítja a traktor egyensúlyát és stabilitását, ezáltal biztonságosabb vonulást tesz lehetővé.
Rendegyesítővel felszerelt szársértős fűkasza szállítási helyzetben, közúton

Kompaktabb gép, egyszerűbb hozzáféréssel

Az elülső védőfüggöny szállítási helyzetben automatikusan visszahúzódik csukott pozícióba, hogy biztosítsa a traktor hátuljához történő egyszerűbb és biztonságos hozzáférést. A kések cseréjét vagy a gép tisztítását szolgáló jobb hozzáférés érdekében akkor is visszahajthatók, amikor a gép munkahelyzetben van. Szezonon kívül, a helyigény csökkentése érdekében a kasza függőleges helyzetben tárolható.
A traktor hátsó része könnyen megközelíthető: a kasza elülső védőkerete a kasza felhajtott helyzetében visszahúzódik.

Minőségi munkavégzés talajfelszín-követéssel

Az OPTIDISC ELITE kaszagerendely kiváló vágásminőséget biztosít

Használja ki az OPTIDISC ELITE kaszagerendely előnyeit

A két kaszaegység OPTIDISC ELITE kaszagerendelyei 8 tárcsával 3,50 méteres munkaszélességet biztosítanak. A kanyarokban és a lejtőkön az optimális munkavégzés érdekében az FC 3125F frontkasza vágási területével való átfedés mindkét oldalon 42 cm! A tiszta takarmány alapvető fontosságú, ha az állomány koncentrálttakarmány-fogyasztásán megtakarítást kívánunk elérni. Az OPTIDISC ELITE kaszagerendely eltérő tárcsaköztávolságai, nagy átfedései és kis kaszálási hajlásszöge biztosítják az elvárt minőséget.
Azokban a tárcsaközökben, ahol a tárcsák menetirány szerint szétforognak, a kések nagyobb átfedése érdekében a közök kisebbek. Tiszta kaszálás még rövid szárú vagy ritkás állományban is.
Ahol a tárcsák összeforognak, a térköz nagyobb, hogy a termény átáramlása akadálytalanabb legyen. A termény gyorsan hátra kerül, a kaszaműködés nem akadályozott.
Hegyvidéken, nedves vagy tapadós növényállományban, talaj rakódhat fel a kaszagerendely elejére, kivéve az OPTIDISC ELITE esetében! Speciális csúszótalpai elősegítik a felsiklást, és óvják a kaszálótarlót. Ez további előnyöket jelent a takarmányminőség szempontjából főként nehéz betakarítási körülmények között.

Maximális megbízhatóság és masszív felépítés

A kaszagerendelyt úgy terveztük, hogy megbirkózzon az akadályokkal. A PROTECTADRIVE védelmi rendszernek köszönhetően ha a tárcsa nagy erővel egy akadályba ütközne, a tárcsa tengelye közvetlenül a csapágy felett, egy pontosan méretezett gyengítési horony mentén elnyíródik. A fogaskerekek védettek. 15 percen belül a gép újra üzemképessé tehető, méghozzá nagyon alacsony javítási költséggel.
A csapágyakat hosszú, a teljes kaszagerendelyt átérő csavarok rögzítik. A csapágyak kiszakadása egy nagy erejű mechanikai behatás esetén sem valószínű.
A kaszagerendely lényegi részeit csúcsminőségű alkatrészek erősítik:
- Speciális, duplasoros, ferde hatásvonalú golyóscsapágyakkal rendelkező kaszagerendely.
- Nagy átmérőjű, precíziós megmunkálású, egyszerre 3 foggal kapcsolódó, kovácsolt acél fogaskerekek.
- Kovácsolt, és teljes felületükön hőkezelt tárcsák.
- Hőkezelt acél tárcsás csúszótalpak, (csavarozott) védőrátét felszerelésének lehetőségével.< br /> A gép minél hosszabb hasznos élettartama érdekében a kaszagerendely és a vázszerkezet közé gumi csillapítók vannak beépítve. Nagy sebességgel történő kaszáláskor a gép szerkezetét kevésbé érik az ütésszerű mechanikai behatások.
A PROTECTADRIVE védelmi rendszer óvja a kaszagerendelyt egy nagy erejű, ütésszerű terhelés esetén.

A karbantartási szükséglet minimális

A karbantartás nem vesz igénybe az idejét.
Az OPTIDISC ELITE kaszagerendely tökéletes példa a gyártó és a gazdálkodók szoros együttműködése által létrehozott hozzáadott értékre. Ez a megoldás teljesen illeszkedik a mindennapi gyakorlatba, és segít Önnek időt megtakarítani az alábbiak miatt:
  • Élettartamkenés. Karbantartásmentes kaszagerendely.

  • A 100%-os biztonságot nyújtó FAST-FIT késrögzítési rendszerben a teljes biztonság érdekében egy laprugó gyakorol állandó nyomást a késtartó csapra. A késcsere minimális idő alatt elvégezhető.

A karbantartás alapvetően a hajtás és egy pár csuklópont kenésére szorítkozik, és ezek elvégzése is csupán kényelmesen kezelhető időközönként szükséges.
Takarítson meg időt a FAST-FIT gyorskioldású késrögzítési rendszerrel

NON-STOP védelmi rendszer, LIFT-CONTROL felfüggesztéssel együttműködésben

A fő szezonban senki sem engedheti meg magának, hogy a kaszája megsérüljön egy észre nem vett akadály , vagy akár egy rossz manőver miatt.
Egy akadályba történő ütközés esetén az érintett kaszaegység egy csuklási tengely körül hátrafelé elfordul. Ezt követően a kaszaegység automatikusan – megállás szükségessége nélkül – visszatér a kiindulási helyzetbe.
## NewLine ##
    ## NewLine ##
  • A védelem akkor is hatékonyan működik, ha a belső tárcsák ütköznek az akadályba, ugyanis a csuklópont az első tárcsától is megfelelően messze van.
  • ## NewLine ##
  • A kaszaegység elülső éle kissé megemelkedik, ami további növeli az akadálytól való távolságot. ## NewLine ##
A LIFT-CONTROL felfüggesztéssel és a NON-STOP védelmi rendszerrel a kaszaegység védelmet élvez az akadályokkal szemben.

Nagy teljesítmény és könnyen szabályozható szársértés

Az új, acélujjakkal rendelkező szársértő hozzájárul a gép tömegcsökkentéséhez. A karral váltható kétfokozatú hajtómű lehetőséget biztosít arra, hogy a szársértőt – kényesebb takarmánynövények esetében – alacsonyabb fordulatszámon működtessék. A szársértés intenzitása egyszerűen állítható a terményhez és az időjárási körülményekhez. Az alapfelszereltségbe tartozó terményvisszanyerő lemez, amely a kaszaegység és a szállítószalagok között helyezkedik el, megakadályozza a terményveszteséget.
A szállítószalagok hajtásáról két szivattyú gondoskodik, a központi vázba épített tartály hidraulikafolyadék áramoltatásával. A többi hidraulikus funkciót (összecsukás, forduláskori kiemelés, szalagpozicionálás, felfüggesztés) egy terhelésérzékeléses hidraulikus egység szolgálja ki, amely traktor hidraulikarendszerére csatlakozik. Ez a kialakítás nem jelent számottevő hidraulikus terhelést munka közben, megelőzi a túlmelegedést, és fokozza a gépfunkciók reakciókészségét. A szállítószalagok feszességét központilag, gyorsan és egyszerűen lehet állítani.
A terményszállító szalaggal kiegészített szársértő minőségi szársértést és rendképzést valósít meg

ISOBUS technológia egy fűkaszán

FC 9330 RA szársértős fűkaszája minden vezérlőeleme az ISOBUS CCI terminálon található.

Minden beállítás a fülkéből történik, ISOBUS segítségével

A gép vezérlésére szolgáló minden elem a traktor ISOBUS terminálján vagy opcionálisan a CCI800 / CCI1200 terminálon áll rendelkezésre. Minden gépfunkció és a frontkasza egyaránt könnyedén vezérelhető. Minden beállítás és kijelző egy ránézésre áttekinthető. Az olyan funkciók, mint az integrált táblavégi fordulóautomatika megkönnyítik a kaszakombináció kezelését. Az eszközkompatibilitásra vonatkozó további információkért forduljon bizalommal KUHN partneréhez.

Még nagyobb használati kényelem

Egy ISOBUS-os joystick – például a CCI A3 (opcionális felszereltségi elem) – hozzáadásával tovább fokozható a kényelem.
Tegye kényelmesebbé és egyszerűbbé a használatot az opcionális CCI A3 joystick használatával

FC 9330 RA szársértős fűkasza rendegyesítővel munkavégzés közben, a kaszáló szélén.

Média