FC 3115 D forma

Kétségkívül rendkívül gazdag műszaki tartalommal

Az első kasza, amely 3,10 és 3,50 méteres munkaszélességgel, szársértővel, LIFT-CONTROL felfüggesztési kinematikával és függőleges csukódással gazdagítja a KUHN függesztett szárzúzós fűkaszáinak kínálatát.

Értékesítő keresés

A KUHN új, FC 3115 D/R és FC 3515 D/R típusú szársértős fűkaszáiban első alkalommal jelenik meg együtt a szársértő, a LIFT-CONTROL felfüggesztés és függőleges csukódás. Ezek a hiánypótló típusok 3,10 és 3,50 méteres munkaszélességben rendelhetők. Szálastakarmány-termesztésre specializálódott gazdaságokba vagy bérmunka-szolgáltatók számára terveztük. A területteljesítményt frontkasza alkalmazásával lehet növelni. Az exkluzív LIFT-CONTROL felfüggesztéssel és a NON-STOP biztosítással ezek a szársértős fűkaszák folyamatos talajfelszín-követést biztosítanak, ami minden körülményre alkalmassá tehető. Ezek a gépek a legújabb fejlesztések mellett a FAST FIT gyorskioldású késrögzítési rendszert is integráló OPTIDISC ELITE kaszagerendellyel vannak felszerelve, amely nem igényel karbantartást.
FC 3115 D munkavégzés közben

Az Ön előnyei

Az első KUHN függőleges csukódású FC kasza

A DIGIDRY csuklós acél lengőujjas szársértő különösen alkalmas nehéz kaszálás körülmények esetén.

Szársértés csuklós acél lengőujjakkal

A DIGIDRY csuklós acél lengőujjas szársértő tökéletesen alkalmas nehéz körülményekre. Ez az 540 mm átmérőjű henger kivételes szársértési teljesítményt nyújt:
 • Egyöntetű vízleadás nagy szélességben, még nehéz körülmények között is.
 • Mérsékelt teljesítményigény nagy tömegű vagy hosszú szálú termény esetén is.
 • A csuklós lengőujjak ki tudják kerülni a bekerülő idegen anyagokat.
 • A termény rendre rakása vagy széles terítése.
Könnyen alkalmassá tehető az aktuális terménytípushoz a szársértő fordulatszámának változtatásával (2 fokozat). A fordulatszám csökkentése sérülékeny termény esetében ideális, és üzemanyagot is megtakarít, például kései kaszáláskor, kisebb terménytömegnél (755 ford./perc). Sűrű növényállományban a fordulatszám növelhető (1000 ford./perc).

Szársértés SQUAREFLEX poliuretán hengerekkel

A speciális profilkialakítású SQUAREFLEX hengerekkel működő szársértő ideálisan alkalmazható sérülékeny terményben, pl. lucernában, illetve kiválóan alkalmazható még nagy tömegű és olyan, hosszú szárú termények esetében, mint az árpa-zab vegyes vetés vagy a perje. A poliuretán hengerek speciális mintázatának köszönhetően a növények szárai szabályos rendben töredeznek meg. A nagy hengerátmérő nagy áteresztőképességet biztosít, elősegítve a termény gyors átengedését, és a felcsavarodás megakadályozását. A hengerek közötti nyomás egy könnyen hozzáférhető csavarorsóval állítható. A hengerek közötti rés lehetővé teszi a takarmányba került idegen anyagok áthaladását. <br />Mechanikailag az alsó henger 2 hajtóműről kap hajtást, és nem igényel karbantartást. A felső henger speciális fogaskerékhajtással rendelkezik. Használja ki az élettartamra kiterjedő, tökéletes szinkronműködés előnyeit, és minimális karbantartási idejét. <br />Egy, az Arvalis (Francia Mezőgazdasági Intézet), a Mezőgazdasági Kamara és az FD CUMA gépüzemeltető szövetkezet által még 2016-ban végzett vizsgálat rávilágított a hengerek előnyeire. Körülbelül 100 euró takarítható meg hektáronként és kaszálásonként, és már a második éjszaka után közel 80%-os szárazanyag-tartalom érhető el, miközben más megoldások ezt az eredményt csak a harmadik éjszaka utánra voltak képesek utolérni. Ez mindenesetre megfontolandó, mielőtt eldöntené, milyen gépet vásárol legközelebb.
A SQUAREFLEX hengeres szársértő tökéletesen alkalmas sérülékeny takarmánynövényekhez

126°-os függőleges csukódás

A kompakt vonulási helyzet és a traktor hátsó kerekeinek optimális egyensúlyi terhelése érdekében a kaszaegység maximálisan 126°-ban csukódik be.
Az FC 3115 típusú szársértős fűkasza a kompakt vonulási méretek érdekében 126°-os függőleges csukódásra képes.

Megbízható takarmányminőség

Az FC 3115 és FC 3515 szársértős fűkaszák LIFT-CONTROL felfüggesztési rendszere biztosítja az állandó vágásmagasságot, és óvja a kaszálótarlót.

LIFT-CONTROL felfüggesztés: a tiszta termény záloga!

A nyomástároló akkumulátorral rendelkező hidropneumatikus LIFT-CONTROL felfüggesztési rendszer a hagyományos rugós felfüggesztést helyettesíti. Egy hatékony, állandó felfüggesztés szabályos vágásmagasságot biztosít, csökkenti a vonóerőigényt, védi a kaszálótarlót és gondoskodik arról, hogy minél kevesebb szennyeződés kerüljön a terménybe.

OPTIDISC ELITE: lélegzetelállító minőség

Az új OPTIDISC ELITE kaszagerendely gazdálkodók/felhasználók bevonásával került kifejlesztésre. A tárcsák eltérő osztásközei, a nagy átfedési területek és a kis kaszálási szög biztosítja az elvárt vágásminőséget. Ezzel az új, a legújabb fejlesztéseket is integráló kaszagerendellyel rendelkező FC 3115 és FC 3515 típusok minden helyzetben tiszta és szabályos vágásképet produkálnak. Az OPTIDISC ELITE kaszagerendely számos exkluzív dologgal rendelkezik:
 •  A tárcsák közötti térközök a kések vágásterülete közötti átfedés növelése érdekében a szétforgó tárcsák között kisebbek. Tiszta és szabályos vágáskép még rövid szárú vagy ritkás állományban is (A).
 •  Azokban a tárcsaközökben, ahol a tárcsák összeforognak, a terménytömeg áthaladását elősegítendő, a tárcsák közötti távolság nagyobb. A terménytömeg gyorsan hátra kerül, a kaszálási folyamat nem akadályozott (B).
 • Az átfedési terület majdnem megduplázódott, ami a jobb vágásminőséget szolgálja a nedves, tapadós (vagy vakondtúrásos) talajokon, nagytömegű és elfekvő termény esetében illetve késő ősszel történő betakarításkor.
 • A kisebb dőlésszög: ha a vágás hajlásszöge viszonylag kicsi, akkor ez megakadályozza a hullámzó vágásképet. Ez az egyöntetű és gyorsabb újrasarjadzást is segíti, és a soron következő betakarítógépek beállítását is megkönnyíti.
 • Új, egyedi kialakítású tárcsacsapágyak és az exkluzív rögzítési mód garantálják, hogy a kések egy esetleges akadályba ütközés esetén sem szabadulhatnak ki, a forgásuk azonban 360 fokban biztosított.
Hegyvidéken, nedves
Az OPTIDISC ELITE kaszagerendely számos egyedi megoldással rendelkezik:

Biztonságos kaszálás

A NON-STOP biztonsági rendszer elmozdulási tartománya gondoskodik az FC 3115 szársértős kasza hatékony védelméről akadályba ütközés esetén.

NON-STOP védelmi rendszer, LIFT-CONTROL rendszerrel együttműködésben

A mozgalmas fő szezonban kaszája csak nagyon kis valószínűséggel sérülhet meg egy észre nem vett akadály vagy egy rosszul felmért manőver miatt. Használja ki a legjobban! <br />A NON-STOP ACTIVE biztosításnak köszönhetően a kaszaegység egy akadályba történő ütközés esetén hátrafelé képes elfordulni. A kifordulás csuklópontja az első tárcsától megfelelően távol van, így még az ezzel a tárcsával történő ütközés esetén is hatékonyan működik a rendszer. A kaszaegységet a talaj fölött tartó munkahengerben uralkodó nyomás ilyenkor jelentősen megnő, ami felemeli a kaszaegységet, és így az sérülés nélkül el tudja kerülni az akadályokat. Ezt követően a kaszaegység automatikusan visszatér a kiindulási helyzetbe.

Megbízható, maximális fenntarthatóság

A kaszagerendelyt úgy tervezték, hogy az akadályok ne okozzanak kárt benne. Abban az esetben, ha a tárcsa nagy erővel egy akadályba ütközne, a PROTECTADRIVE védelmi rendszernek köszönhetően a tárcsatengely közvetlenül a csapágy felett, egy pontosan méretezett gyengítési horony mentén elnyíródik. A fogaskerekek így védettek. 15 percen belül a gép újra üzemképessé tehető, méghozzá nagyon alacsony javítási költséggel.
A csapágyak hosszú, a kaszagerendelyen átmenő csavarokkal vannak rögzítve. Így kizárt, hogy egy erős, ütésszerű behatásra csapágyak kimozduljanak a helyükről.
A kaszagerendely „gerincét” csúcsminőségű alkatrészek erősítik.
 • Speciális, duplasoros, ferde hatásvonalú golyóscsapágyakkal rendelkező kaszagerendely.
 • Nagy átmérőjű, precíziós megmunkálású, egyszerre 3 foggal kapcsolódó, kovácsolt acél fogaskerekek.
 • Kovácsolt és teljes felületükön hőkezelt tárcsák.
 • Hőkezelt acél tárcsás csúszótalpak, amelyek (csavaros rögzítésű) acéllemez rátéttel láthatók el.

A gép minél hosszabb hasznos élettartama érdekében a kaszagerendely és a vázszerkezet közé gumibakok vannak beépítve. Nagy menetsebesség esetén az ütésszerű terhelések kevésbé terhelik a gép szerkezetét.
A PROTECTADRIVE rendszer elnyíródásos működése csökkenti a karbantartás költségeit egy akadályba történő erős ütközés esetén.

Minimális karbantartás

A karbantartás nem vesz igénybe sok időt.
Az OPTIDISC ELITE kaszagerendely tökéletes példa a gyártó és a gazdálkodók szoros együttműködése által létrehozott hozzáadott értékre. Ezzel a berendezéssel időt takaríthat meg a következők miatt: '#NewLine'
  #NewLine
 • Élettartamkenéssel rendelkezik. Nincs szükség a kaszagerendely karbantartására.
 • "#NewLine" #NewLine #NewLine-
 • FAST-FIT gyorskioldású késrögzítési rendszer, 100%-os biztonság. A laprugó a fokozott biztonság érdekében állandó nyomást gyakorol a kést rögzítő csavarra. A kések cseréje mindössze pár percet vesz igénybe
 • . #NewLine
#NewLine A karbantartás alapvetően a hajtás és egy pár csuklópont kenésére szorítkozik, és ezek elvégzése is csupán kényelmesen kezelhető időközönként szükséges.
A FLEXPROTECT védőburkolat védi FC 3115 szársértős fűkaszáját azáltal, hogy a szegélyek kaszálásakor megelőzi a sérüléseket.

FLEXPROTECT védőburkolat: csökkentse javítási költségeit

Egyedi jellemzőként és a fűkasza sérülésektől való megóvása érdekében a FLEXPROTECT védőburkolat szegélyek mentén vagy fák mellett haladva, és azokhoz érve elhajlik, majd visszanyeri eredeti alakját. Ez megelőzi a további javítási költségeket.
A FLEXPROTECT védőburkolat védi FC 3115 szársértős fűkaszáját azáltal, hogy a szegélyek kaszálásakor megelőzi a sérüléseket.

FC 3115 D munkavégzés közben

Média