GMD 100 F frontfüggesztésű tárcsás fűkaszák

A GMD 300 F típusú tárcsás frontkasza jellemzői

Sokrétű alkalmazhatóság különféle körülmények között!

A szálastakarmány-betakarításkor a fő cél a magas tápanyagtartalmú takarmány előállítása. A KUHN GMD 100 F sorozat tárcsás frontkaszáinak 2 típusa – előnyös tulajdonságainak köszönhetően – valódi hozzáadott értéket nyújt a gazdaságában.

Értékesítő keresés

A GMD 100 F sorozatú tárcsás frontkaszák 2 munkaszélességben (GMD 280 F és a GMD 310 F típusok) állnak rendelkezésre. A felszereltségi elemek széles választéka, a megbízhatóság, a vágásminőség és a kiváló talajfelszín-követés mind olyan értékes tulajdonságok, amelyek gazdasága változó körülményei ellenére kiemelkedő eredményt garantálnak.
GMD 300 F munka közben

Az Ön előnyei

Ügyeljen a takarmányminőségre!

Alakítson ki szellős rendeket a GMD 300 F frontkaszával

Törekedjen a szellős rendkialakításra

A silókban vagy bálákban tárolt takarmány minősége kulcsfontosságú tényező azoknak a gazdáknak, akik állatállományuk jövedelmezőségi mutatóit javítani szeretnék. A cél egyszerű: a lehető legtöbb tejet vagy húst kell előállítani a rendelkezésre álló takarmányadagból. A betakarítás során a takarmányminőségre fordított figyelem alapvető fontossággal bír! A GMD 100 F sorozat frontkaszáinak négy, szíjhajtású rendterelő hengere segíti a szellős, laza szerkezetű és keskeny rendek kialakítását, amelyeket nem taposnak a talajba a traktor kerekei. Ez megkönnyíti, hogy a bálázók vagy szénagyűjtő pótkocsik a talajjal való szennyezettség veszélye nélkül tudják összegyűjteni a rendet. Bizonyos esetekben, amikor hosszú szárú vagy nagy tömegű terményt kell betakarítani, a termény intenzívebb, hátra történő továbbítása érdekében fogazott fémrudak szerelhetők a dobokra.

Alkalmazkodjon a szabálytalan talajalakuláshoz

A „húzott” helyzetű kaszaegység rudakkal csatlakozik a vázhoz. Speciális felfüggesztési módjának köszönhetően oldalirányban +/- 6°-os szögtartományban, függőlegesen -6° és +5° között tud csuklani, de függőleges irányban 50 cm-t elmozdulni is képes. Ezek a paraméterek kiváló feltételeket biztosítanak a tiszta terményt garantáló tökéletes talajfelszín-követéshez a gyakorta nedves talajokon, vagy széna és szenázskészítéskor. Akadályhoz érve:A kaszaegység a síléc orrához hasonlóan megemelkedik, áthalad az akadály fölött, és automatikusan visszatér a normál munkahelyzetbe.
A GMD 100 F frontkaszák tökéletesen követik a talajfelszínt

Változó talajnyomás

A GMD 100 F frontkaszák felfüggesztő rugóinak optimális helyzete precíz és finoman hangolt talajnyomás-szabályozást tesz lehetővé. A kaszaegység által a talajra kifejtett nyomás ebből adódóan folyamatos és hatékony szabályozás alatt van. Ennek járulékos előnye a csúszótalpak kisebb kopásában is megmutatkozik. Az eredmény: Állandó vágásmagasság, megkímélt kaszálótarló és szennyeződésmentes takarmány.
A GMD 300 F frontkaszák alkalmazkodó talajnyomása óvja a kaszálótarlót

Ismerjen meg egy robusztus kaszaegységet

A GMD 100 F sorozatú frontkaszák kaszagerendelye

Maximális megbízhatóság a 100-as sorozatú kaszagerendellyel

A kaszagerendelyt úgy tervezték, hogy hatékonyan tudja kezelni az akadályokat. A PROTECTADRIVE hajtásvédelemmel, abban az esetben, ha a tárcsa nagy erővel egy akadályba ütközne, a tárcsa tengelye közvetlenül a csapágy felett, egy gondosan méretezett gyengítési horony mentén el tud nyíródni. A fogaskerekek így védettek. 15 percen belül a gép újra üzemképessé tehető, méghozzá nagyon alacsony javítási költséggel. A kaszagerendely legfontosabb részegységeinek tartósságáról csúcsminőségű alkatrészek gondoskodnak: - Speciális tárcsacsapágyazás duplasoros ferde hatásvonalú golyóscsapágyakkal.- Nagy átmérőjű, precíziós megmunkálású kovácsolt acél fogaskerekek, 3 egyszerre kapcsolódó foggal. - Kovácsolt és teljes felületükön hőkezelt tárcsák- Hőkezelt acélból készült tárcsás csúszótalpak, (felcsavarozható) védőlemez opcióval.

Maximális kaszagerendely-védelem

A tárcsák között elhelyezkedő acél védőlemezek a kitérő késeket automatikusan felfelé vezetve védik a kaszagerendelyt. Így a kaszagerendely nem sérül, és védelmet élvez a talaj és a takarmányban lévő szennyeződések koptató hatásával szemben. A hőkezeléssel kopásállóbbá tett csúszótalpak szintén védik a kaszagerendelyt.
Maximális kaszagerendely-védelem

Válassza a FAST-FIT késeket: Teljesen biztonságos rögzítés

A nagyszilárdságú acél kések rendkívül szigorú szabványoknak megfelelően készülnek. A nagyobb biztonság és tartósság érdekében a késrögzítés egy speciális rendszerrel történik. A GMD 100 F sorozat kaszái FAST FIT gyorsrögzítésű késekkel is felszerelhetők, amely 3 további dolgot garantál: < ul>
 • Egy erős laprugó állandó nyomást gyakorol a késtartó tengelyre: a kés szabadon forog.
 • A késrögzítő csapokon egy vállkialakítás garantál fokozott biztonságot.
 • A laprugós biztosítás csak akkor oldható ki, amikor a kés a csúszótalpon lévő bemélyedés fölött van.
 • Ebből adódóan a tárcsa forgása közben nem áll fenn a kés kiszabadulásának veszélye. A karbantartási költségek csökkentése érdekében a rögzítőcsap és a laprugó egymástól függetlenül cserélhető.
 • A kaszagerendely kompakt kivitelének és a védő csúszótalpakhoz a lehető legközelebb forgó, egyedi kialakítású késeknek köszönhetően a vágásminőség kiváló marad.
  FAST-FIT gyorskioldású késrögzítési rendszer

  Minden környezeti körülményhez alkalmassá tehető

  GMD 8730 típusú hátsó kaszával kombinált GMD 310 F fűkasza munkavégzés közben egy kaszálón

  Tökéletesen alkalmas gépkombinációban történő a használatra

  Két hátsó kaszaegységgel kombinálva a GMD 280 F és 310 F típusokkal akár 8,80 méteres együttes munkaszélesség is megvalósítható. A mellső függesztésű tárcsás fűkaszák kisebb tömege nagy munkateljesítményt biztosít még közepes teljesítményű traktorokkal is.

  Egy tartós fűkasza...

  Fűkaszájának kiemelkedő élettartamát biztosító jellemzők:
  • Robusztus, vastag profilú vázszerkezet
  • Erősített dobhajtás új típusú csapágyakkal és tömítésekkel
  • Nagy teljesítményhez tervezett hajtásrendszer
  • Egy új, elülső billenőfedél a zsírzási pontokhoz való jobb hozzáférés érdekében
  • Új, ergonomikus, könnyen felhajtható oldalsó védőelemek
  GMD 100 F sorozatú frontkaszák: megbízható és tartós

  A FLEXPROTECT védőburkolat: kerülje el a javítási költségeket

  A gépsérülés megakadályozása érdekében, a táblaszéleken vagy például egy fa mellett elhaladva a rugalmas oldalsó FLEXPROTECT védőburkolat elhajolva utat enged az akadálynak. Megelőzi a további javítási költségeket. Egyszerűen kiiktatható, szerszám nélkül
  A külső FLEXPROTECT védőburkolat

  GMD 300 F munka közben

  Média