GMD 1021 F kompakt, frontfüggesztésű tárcsás fűkaszák

GMD 2721 F frontkasza sziluett

A minden terepen jól működő kasza, hegyi viszonyokhoz

Kompakt és könnyű kivitelük tökéletesen alkalmassá teszi ezeket a kaszákat a meredek lejtőkön végzendő munkákhoz.

Értékesítő keresés

A GMD 1021 F kaszasorozattal gazdagodott a kompakt frontkaszák kínálata. A GMD 2721 F és a GMD 3121 F típusokat a KUHN 2,7 m illetve 3,14 méteres munkaszélességben kínálja. Kompakt és könnyű kivitelük tökéletesen alkalmassá teszi ezeket a kaszákat a meredek lejtőkön végzendő munkákhoz.
GMD 1021 F munka közben

Az Ön előnyei

Kézben tartott működés akár 30%-os lejtést meghaladó lejtőkön

Egy normál traktor lejtős területen kaszál

Egy kialakítás, amely kiemelkedik a többi közül

A GMD 1021 F típusok kisebb méretű traktorok vagy hegyi kivitelű traktorok ideális munkaeszközei. Ezek a fűkaszák normál traktorokhoz is csatlakoztathatók, csakúgy, mint a hegyi terepre tervezett speciális traktorokhoz, mint például az AEBI vagy a REFORM, mivel tömegük mindössze 575 illetve 635 kg. A gép talajkövetéséről két rugó vagy a traktor függesztőművébe integrált rugózás gondoskodik. Az inga típusú csuklós mozgás elmozdulási szögtartománya a megfelelő talajfelszín-követés érdekében +/- 8°.

OPTIDISC ELITE: az optimális vágás

Az OPTIDISC ELITE kaszagerendely tárcsáinak változó nagyságú osztásközei

Vágásminőség: kifogástalan

Az új OPTIDISC ELITE kaszagerendely gazdálkodók bevonásával került kifejlesztésre. A tárcsák közötti változtatható távolság, nagy átfedési zónák és az OPTIDISC kaszagerendely csökkentett dőlésszöge biztosítja az Ön által is elvárt minőséget. Az FC 1030 TRIPLES az említett kaszagerendely legújabb változatával rendelkezik, amely mindig tiszta vágást garantál. Az OPTIDISC ELITE kaszagerendely exkluzív jellemzőkkel rendelkezik:
  • Azokban a tárcsaközökben, ahol a kések távolodnak egymástól, a késátfedés növelése érdekében kisebb a tárcsák közti térköz. Ez még ritka vagy alacsony növényállomány esetén is tiszta vágásképet eredményez. (A)
  • Ahol a tárcsák összeforognak, ott a tárcsaközi távolság nagyobb. Ez nagyobb helyet biztosít a terménytömeg áthaladásához, amely így gyorsan a kasza mögé kerül, és nem zavarva a továbbiakban a kések munkáját. (B)
  • Az átfedési zónák csaknem megduplázódtak, ami jobb vágásminőséget biztosít nedves, tapadós (vagy vakondtúrásos) talajon, nagytömegű és elfekvő növényállományban, vagy késő ősszel vágott növénytakarónál.
  • A kisebb dőlésszög megakadályozza a hullámzó vágásképet, ami talajközeli vágáskor egyébként gyakori. A homogén és gyorsabb újrasarjadást is elősegíti, és megkönnyíti a betakarítási folyamatban soron következő gép munkáját.
  • Exkluzív, új kialakítású csapágyak és egy, a késeket még egy ütközés esetén is megbízhatóan tartó rögzítőszerkezet, amely 360°-os szabad forgást biztosít a kések számára.

Egyenetlen terepen, vagy nedves, tapadós talajkörülmények között általában talaj torlódhat fel a kaszagerendely előtt – de nem az OPTIDISC ELITE kaszagerendely esetében! Speciális kialakítású csúszótalpai elősegítik a felsiklást, és óvják a kaszálótarlót. Ez további előnyt jelent a takarmányminőség szempontjából, főként nehéz

Maximális megbízhatóság és stabilitás

A kaszagerendelyt úgy tervezték, hogy ne okozzanak neki problémát az akadályok. A PROTECTADRIVE hajtásvédelemnek köszönhetően, abban az esetben, ha a tárcsa nagy erővel egy akadályba ütközne, a tárcsa tengelye közvetlenül a csapágy felett, egy gondosan méretezett gyengítési horony mentén el tud nyíródni. Ennek eredményeképpen a fogaskerekek védelme biztosított. A gép kevesebb mint 15 perc alatt ismét üzemképessé tehető, méghozzá alacsony javítási költség mellett.
KUHN előnyök: A tárcsák csapágyháza hosszú, az egész kaszagerendelyen átérő csavarokkal van rögzítve. Ez a megoldás kiküszöböli azt a veszélyt, hogy akadályba ütközés esetén a tárcsafoglalatok kiszakadjanak a kaszagerendelyből. A kaszagerendely fő részeit csúcsminőségű alkatrészek erősítik:
  • Speciális tárcsacsapágyazás duplasoros ferde hatásvonalú golyóscsapágyakkal.
  • Nagy átmérőjű, precíziós megmunkálású, egyszerre 3 foggal kapcsolódó, kovácsolt acél fogaskerekek.
  • Kovácsolt és teljes felületükön hőkezelt tárcsák.
  • Hőkezelt acélból készült tárcsás csúszótalpak, (felcsavarozható) védőlemez opcióval.
A gép minél hosszabb hasznos élettartama érdekében a kaszagerendely és a vázszerkezet közé ütközéscsillapítók vannak beépítve. A gép szerkezetét a külső, drasztikus – főként nagyobb sebességű munkavégzésnél előforduló – behatások kevésbé érintik.
A PROTECTADRIVE védelmi rendszer óvja a kaszagerendelyt egy nagy erejű, ütésszerű terhelés esetén.

FAST-FIT: 100%-os biztonságú rögzítés

A fűkaszák alapfelszereltségben a FAST-FIT gyors késrögzítéssel rendelkeznek. Egy erős laprugó a fokozott biztonság érdekében állandó nyomást biztosít a késrögzítésre. A kés cseréjéhez mindössze pár percre van szükség. A kés képes 360°-ban, szabadon körbefordulni. Az OPTIDISC kaszagerendelyen történő késcserét egy leszerelhető késtartó doboz könnyíti meg.
FAST-FIT gyorskioldású késrögzítési rendszer

Ergonómia praktikummal ötvözve

A külső FLEXPROTECT védőburkolat

FLEXPROTECT védőburkolat: csökkentse javítási költségeit

A táblaszegélyeken vagy fák mentén történő kaszálás közben történő burkolatsérülés megakadályozása érdekében a FLEXPROTECT védőburkolat elhajlik, majd felveszi eredeti alakját. Ez a kialakítás elkerülhetővé teszi a további javítási költségeket. A védőburkolat csukása manuálisan is egyszerű művelet, de opcionális hidraulikus működtetés is elérhető.

Megfontolásra javasolt részegységek

A gép csatlakoztatása és lecsatlakoztatása valamint tisztítása egyszerűen elvégezhető műveletek, és ez tökéletesen összhangban van a gép modern megjelenésével.
GMD 1021 tisztítási helyzetben

Gyorsabb vízleadás a TC 320 típusú szársértővel

A hegyekben gyakran nagyon szűkek az időablakok. A gyors terménybetakarítással maximalizálni kell a lehetőségeket. Használjon gépkombinációban egy hátulra függesztett TC 320 típusú szársértőt egy GMD 1021 F frontkaszával, és érje el a kitűzött céljait minél gyorsabban.
GMD 3121 F frontkasza hátsó függesztésű TC 320 típusú szársértővel gépkombinációban

GMD 3121 F munka közben

Média