GMD 1021 F kompakt, frontfüggesztésű tárcsás fűkaszák

GMD 2721 F frontkasza sziluett

A minden terepen jól működő kasza, hegyi viszonyokhoz

Kompakt és könnyű kivitelük tökéletesen alkalmassá teszi ezeket a kaszákat a meredek lejtőkön végzendő munkákhoz.

Értékesítő keresés

A GMD 1021 F kaszasorozattal gazdagodott a kompakt frontkaszák kínálata. A GMD 2721 F és a GMD 3121 F típusokat a KUHN 2,7 m illetve 3,14 méteres munkaszélességben kínálja. Kompakt és könnyű kivitelük tökéletesen alkalmassá teszi ezeket a kaszákat a meredek lejtőkön végzendő munkákhoz.
GMD 1021 F munka közben

Az Ön előnyei

Kézben tartott működés akár 30%-os lejtést meghaladó lejtőkön

Egy normál traktor lejtős területen kaszál

Egy kialakítás, amely kiemelkedik a többi közül

A GMD 1021 F típusok kisebb méretű traktorok vagy hegyi kivitelű traktorok ideális munkaeszközei. Ezek a fűkaszák normál traktorokhoz is csatlakoztathatók, csakúgy, mint a hegyi terepre tervezett speciális traktorokhoz, mint például az AEBI vagy a REFORM, mivel tömegük mindössze 575 illetve 635 kg. A gép talajkövetéséről két rugó vagy a traktor függesztőművébe integrált rugózás gondoskodik. Az inga típusú csuklós mozgás elmozdulási szögtartománya a megfelelő talajfelszín-követés érdekében +/- 8°.

OPTIDISC ELITE: az optimális vágás

Az OPTIDISC ELITE kaszagerendely tárcsáinak változó nagyságú osztásközei

Vágásminőség: kifogástalan

Az új OPTIDISC ELITE kaszagerendely gazdálkodók bevonásával került kifejlesztésre. A tárcsák közötti változtatható távolság, nagy átfedési zónák és az OPTIDISC kaszagerendely csökkentett dőlésszöge biztosítja az Ön által is elvárt minőséget. Az GMD 2721 F and GMD 3121 F mowers az említett kaszagerendely legújabb változatával rendelkezik, amely mindig tiszta vágást garantál. Az OPTIDISC ELITE kaszagerendely exkluzív jellemzőkkel rendelkezik:
  • Azokban a tárcsaközökben, ahol a kések távolodnak egymástól, a késátfedés növelése érdekében kisebb a tárcsák közti térköz. Ez még ritka vagy alacsony növényállomány esetén is tiszta vágásképet eredményez. (A)
  • Ahol a tárcsák összeforognak, ott a tárcsaközi távolság nagyobb. Ez nagyobb helyet biztosít a terménytömeg áthaladásához, amely így gyorsan a kasza mögé kerül, és nem zavarva a továbbiakban a kések munkáját. (B)
  • Az átfedési zónák csaknem megduplázódtak, ami jobb vágásminőséget biztosít nedves, tapadós (vagy vakondtúrásos) talajon, nagytömegű és elfekvő növényállományban, vagy késő ősszel vágott növénytakarónál.
  • A kisebb dőlésszög megakadályozza a hullámzó vágásképet, ami talajközeli vágáskor egyébként gyakori. A homogén és gyorsabb újrasarjadást is elősegíti, és megkönnyíti a betakarítási folyamatban soron következő gép munkáját.
  • Exkluzív, új kialakítású csapágyak és egy, a késeket még egy ütközés esetén is megbízhatóan tartó rögzítőszerkezet, amely 360°-os szabad forgást biztosít a kések számára.

Egyenetlen terepen, vagy nedves, tapadós talajkörülmények között általában talaj torlódhat fel a kaszagerendely előtt – de nem az OPTIDISC ELITE kaszagerendely esetében! Speciális kialakítású csúszótalpai elősegítik a felsiklást, és óvják a

Maximális megbízhatóság és stabilitás

A kaszagerendelyt úgy tervezték, hogy ne okozzanak neki problémát az akadályok. A PROTECTADRIVE hajtásvédelemnek köszönhetően, abban az esetben, ha a tárcsa nagy erővel egy akadályba ütközne, a tárcsa tengelye közvetlenül a csapágy felett, egy gondosan méretezett gyengítési horony mentén el tud nyíródni. Ennek eredményeképpen a fogaskerekek védelme biztosított. A gép kevesebb mint 15 perc alatt ismét üzemképessé tehető, méghozzá alacsony javítási költség mellett.
KUHN előnyök: A tárcsák csapágyháza hosszú, az egész kaszagerendelyen átérő csavarokkal van rögzítve. Ez a megoldás kiküszöböli azt a veszélyt, hogy akadályba ütközés esetén a tárcsafoglalatok kiszakadjanak a kaszagerendelyből. A kaszagerendely fő részeit csúcsminőségű alkatrészek erősítik:
  • Speciális tárcsacsapágyazás duplasoros ferde hatásvonalú golyóscsapágyakkal.
  • Nagy átmérőjű, precíziós megmunkálású, egyszerre 3 foggal kapcsolódó, kovácsolt acél fogaskerekek.
  • Kovácsolt és teljes felületükön hőkezelt tárcsák.
  • Hőkezelt acélból készült tárcsás csúszótalpak, (felcsavarozható) védőlemez opcióval.
A gép minél hosszabb hasznos élettartama érdekében a kaszagerendely és a vázszerkezet közé ütközéscsillapítók vannak beépítve. A gép szerkezetét a külső, drasztikus – főként nagyobb sebességű munkavégzésnél előforduló – behatások kevésbé érintik.
A PROTECTADRIVE védelmi rendszer óvja a kaszagerendelyt egy nagy erejű, ütésszerű terhelés esetén.

FAST-FIT: 100%-os biztonságú rögzítés

A fűkaszák alapfelszereltségben a FAST-FIT gyors késrögzítéssel rendelkeznek. Egy erős laprugó a fokozott biztonság érdekében állandó nyomást biztosít a késrögzítésre. A kés cseréjéhez mindössze pár percre van szükség. A kés képes 360°-ban, szabadon körbefordulni. Az OPTIDISC kaszagerendelyen történő késcserét egy leszerelhető késtartó doboz könnyíti meg.
FAST-FIT gyorskioldású késrögzítési rendszer

Ergonómia praktikummal ötvözve

A külső FLEXPROTECT védőburkolat

FLEXPROTECT védőburkolat: csökkentse javítási költségeit

A táblaszegélyeken vagy fák mentén történő kaszálás közben történő burkolatsérülés megakadályozása érdekében a FLEXPROTECT védőburkolat elhajlik, majd felveszi eredeti alakját. Ez a kialakítás elkerülhetővé teszi a további javítási költségeket. A védőburkolat csukása manuálisan is egyszerű művelet, de opcionális hidraulikus működtetés is elérhető.

Megfontolásra javasolt részegységek

A gép csatlakoztatása és lecsatlakoztatása valamint tisztítása egyszerűen elvégezhető műveletek, és ez tökéletesen összhangban van a gép modern megjelenésével.
GMD 1021 tisztítási helyzetben

Gyorsabb vízleadás a TC 320 típusú szársértővel

A hegyekben gyakran nagyon szűkek az időablakok. A gyors terménybetakarítással maximalizálni kell a lehetőségeket. Használjon gépkombinációban egy hátulra függesztett TC 320 típusú szársértőt egy GMD 1021 F frontkaszával, és érje el a kitűzött céljait minél gyorsabban.
GMD 3121 F frontkasza hátsó függesztésű TC 320 típusú szársértővel gépkombinációban

GMD 3121 F munka közben

Média