GMD 1023 F frontfüggesztésű tárcsás fűkaszák

GMD 1023 F profil

Könnyű és kompakt, minden táblára

Fedezze fel az új, GMD 3123 F típusú frontfüggesztésű tárcsás fűkaszát. 3,10 m-es munkaszélességével tökéletesen illeszkedik a közepes méretű gazdaságok adottságaihoz.

Értékesítő keresés

A új GMD 3123 F típusú tárcsás frontkaszát olyan gazdák számára terveztük, akik könnyebb, 80- 80 LE körüli traktorral is üzemeltethető kaszát keresnek. Kompakt kialakításának és kisebb tömegének köszönhetően ez egy ideális kasza sík és hegyes-dombos területekre egyaránt.
Az OPTIDISC ELITE kaszagerendely legújabb változatával rendelkezik, amely mindig tiszta vágást garantál.
GMD 1023 F munka közben

Az Ön előnyei

Egy egyszerűen kiváló vágásminőség!

Az OPTIDISC ELITE kaszagerendely tárcsáinak változó nagyságú osztásközei

OPTIDISC ELITE: elképesztő teljesítmény!

Az új OPTIDISC ELITE kaszagerendely gazdálkodók bevonásával került kifejlesztésre. A tárcsák közötti változtatható távolság, nagy átfedési zónák és az OPTIDISC kaszagerendely csökkentett dőlésszöge biztosítja az Ön által is elvárt minőséget. A GMD 3123 F ennek a kaszagerendelynek a legújabb változatával van felszerelve, amely mindig tiszta vágást garantál. Az OPTIDISC ELITE kaszagerendely exkluzív jellemzőket vonultat fel:
 • A tárcsák közötti térközök az átfedés növelése érdekében a szétforgó tárcsák között kisebbek. Ez tiszta vágást eredményez, még ritka vagy alacsony növényállomány esetén is. (A)
 • Ahol a tárcsák összeforognak, ott a tárcsaközi távolság nagyobb. Ez nagyobb helyet biztosít a terménytömeg áthaladásához, amely így gyorsan a kasza mögé kerül, és nem zavarva a továbbiakban a kések munkáját. (B)
 • Az átfedési zónák csaknem megduplázódtak, ami jobb vágásminőséget biztosít nedves, tapadós (vagy vakondtúrásos) talajon, nagytömegű és elfekvő növényállományban, vagy késő ősszel vágott növénytakarónál.
 • A kisebb dőlésszög megakadályozza a hullámzó vágásképet, ami talajközeli vágáskor egyébként gyakori. A homogén és gyorsabb újrasarjadást is elősegíti, és megkönnyíti a betakarítási folyamatban soron következő gép munkáját.
 • Exkluzív, új kialakítású csapágyak, és egy, a késeket még egy ütközés esetén is megbízhatóan tartó rögzítőszerkezet, amely 360°-os szabad forgást biztosít a kések számára.
Egyenetlen terepen, vagy nedves, tapadós talajkörülmények között általában talaj torlódhat fel a kaszagerendely előtt – de nem az OPTIDISC ELITE kaszagerendely esetében! Speciális kialakítású csúszótalpai elősegítik a siklást, és óvják a kaszálótarlót. Ez további előnyt jelent a takarmányminőség

Rásimulnak a talajra!

A mellső kaszaegységeknek rugalmasnak kell lenniük, hogy problémamentesen alkalmazkodni tudjanak a tábla egyenetlenségeihez. Gyakran extrém körülményeknek vannak kitéve.
A GMD 3123 F tárcsás frontkaszát kifejezetten erre a célra terveztük. Inga típusú csuklós felfüggesztéssel rendelkezik, amely +/- 12°-os mozgástartománnyal rendelkezik, így képes lekövetni a terep egyenetlenségeit. Két, a traktorhoz csatlakozó felfüggesztő rugó csökkenti a talajnyomást, és ezáltal biztosítja a kaszálótarló megóvását.
A talajnyomás mértékének módosítása a két erős rugó állításával.

Tökéletes szerkezetű rendek

Sík terepen vagy hegyvidéken egyedi tárcsaforgás optimalizálja a vágásminőséget és a rendkialakítást. A rend mérete 1,2 és 1,4 m között változhat.
Az alapfelszereltség részét képező rendterelő tárcsák hatékonyan központosítják a terményáramot. A rend a traktor keréknyomvonalai között képződik, és a kerekek nem tapossák össze.
Rendterelő tárcsa felszerelve

Takarítson meg időt és pénzt

A tárcsát tartó tengely durva mechanikai behatás esetén elnyíródik, és ezzel védi a fogaskerekeket

Rendkívül megbízható és masszív kaszagerendely

A kaszagerendely kialakítását úgy tervezték, hogy hatékonyan tudja kezelni az akadályokat. A PROTECTADRIVE hajtásvédelemmel, abban az esetben, ha a tárcsa nagy erővel egy akadályba ütközne, a tárcsa tengelye közvetlenül a ház felett, egy átgondoltan méretezett gyengítési horony mentén el tud nyíródni. A fogaskerekek védelem alatt állnak. 15 percen belül a gép újra üzemképessé tehető, méghozzá nagyon alacsony javítási költséggel.
A házat hosszú, a teljes kaszagerendelyt átérő csavarok rögzítik. Ez a kialakítás megakadályozza, hogy egy erős, ütésszerű behatásra a ház kiszakadjon a helyéről.
A kaszagerendely központi részeit csúcsminőségű alkatrészek erősítik:
 • Speciális, duplasoros, ferde hatásvonalú golyóscsapágyakkal rendelkező kaszagerendely.
 • Nagy átmérőjű, precíziós megmunkálású, egyszerre 3 foggal kapcsolódó, kovácsolt acél fogaskerekek.
 • Kovácsolt és teljes felületükön hőkezelt tárcsák.
 • Hőkezelt acélból készült tárcsás csúszótalpak, (felcsavarozható) védőlemez lehetőségével.
A gép minél hosszabb hasznos élettartama érdekében a kaszagerendely és a vázszerkezet közé gumibakok vannak beépítve. Nagy menetsebesség esetén az ütésszerű terhelések kevésbé károsítják a gép szerkezetét.

FAST-FIT: 100%-os biztonságú késrögzítés

A GMD 3123 F fűkasza alapfelszereltségben FAST-FIT gyorskioldású késrögzítési rendszerrel van felszerelve, amely 3 fontos jellemzővel rendelkezik:
 • Egy erős laprugó állandó nyomást gyakorol a késtartóra, ugyanakkor a kés körbeforgását nem akadályozza.
 • A késrögzítő csapokon egy vállkialakítás nyújt kiegészítő biztonságot.
 • A laprugó a kés eltávolításához kizárólag a kés egyetlen helyzetében nyomható le, amikor a kés központi helyzetben van a csúszótalp fölött. 
Ebből adódóan a tárcsa forgása közben a kés nem tud kiszabadulni. A költségcsökkentés érdekében a késtartó csap a laprugótól függetlenül, külön is cserélhető.
A kaszagerendely kompakt kivitelének és a védőburkolatokhoz rendkívül közel forgó, egyedi kialakítású késeknek köszönhetően a vágásminőség kiváló marad.
FAST-FIT gyorskioldású késrögzítési rendszer a gyors és biztonságos késcsere érdekében

Oldalsó védőburkolatok

A táblaszegélyeken vagy fák mentén történő kaszálás közben történő burkolatsérülés megakadályozása érdekében a rugalmas külső védőburkolat, a FLEXPROTECT képes meghajolni, majd felvenni az eredeti formáját, miáltal javítási költség takarítható meg. Egyszerűen szerszám használata nélkül működésbe hozható, sőt egy opcionális hidraulikus vezérlés megléte esetén a traktorfülkéből működtethető.
FLEXPROTECT oldalvédők

Egy könnyű, kompakt fűkasza

Gépkombinációban üzemelő GMD 3123 F és GMD 4010 típusú kaszák, 7,05 méteres együttes munkaszélességet megvalósítva.

Közepes teljesítményű traktorokhoz tervezve

A GMD 3123 F a közepes teljesítményű traktorok tökéletes kaszája. A gép arányos kialakítása rendkívül robusztussá és stabillá teszi munkavégzés közben. A nagyobb területteljesítmény érdekében a GMD 3123 F gépkombinációban is üzemeltethető a hátsó függesztésű GMD 8730 típussal vagy a GMD LIFT-CONTROL 1011 sorozat bármely más típusával.

Egy könnyű, stabil gép

Könnyebb súlyának és csökkentett kinyúlásának köszönhetően kisebb terhelést jelent a mellső híd számára, és ez elősegíti a terep nagyszerű lekövetését. Egy erős laprugó tökéletesen stabilizálja a kaszaegységet a táblavégi fordulókban és a közúton egyaránt.
GMD 3123 F munka közben

Könnyed manőverezés és kiváló kilátás a fülkéből

A 3,00 méteres vonulási szélesség könnyen kezelhetővé teszi a gépet, főként közúton. A biztonságosabb közúti közlekedés érdekében opcionális oldalsó visszapillantó tükrök állnak rendelkezésre.
Vonulásnál kompakt, és nem akadályozza a kilátást

Gépkombinációban üzemelő GMD 3123 F és GMD 8730 típusú kaszák, 8,20 és 8,75 méter közötti együttes munkaszélességet megvalósítva.

Média