GMD 1025 F frontfüggesztésű tárcsás fűkaszák

GMD 1025 F profil

Amikor a modern dizájn és a nagy teljesítmény találkozik

A két vágásszélességgel (3,10 és 3,50 m) elérhető GMD 1025 F tárcsás fűkaszák ideálisan használhatók hegyvidéki kaszálókon, és tökéletesen megfelelnek a közepes méretű gazdaságok illetve bérmunka-szolgáltatók igényeinek.

Értékesítő keresés

Korunk sikeres gazdaságainak fontos célkitűzése a profitabilitás növelése. Az állatállományt megfelelő tápértékű takarmánnyal kell ellátni, ugyanakkor az-önellátást is célul kell kitűzni a takarmány vonatkozásában. Ha egy évben a takarmány idegenanyag-tartalmát 4-ről 2%-ra tudjuk csökkenteni, akkor hektáronként 89 euro (kb. 35 ezer Ft) takarítható meg évente (a németországi Weser Ems régió agrárkamarája által végzett tanulmány szerint), ami mindenképp előnyt jelent egy nehéz mezőgazdasági környezetben. A kiváló minőségű takarmány előállításában a gazdálkodók számíthatnak a KUHN GMD 1025 frontfüggesztésű típusainak teljesítményére és megbízhatóságára. Két típus áll rendelkezésre: GMD 3125 F és GMD 3525 F. A munkateljesítmény növelése érdekében ezeket hármas gépkombinációban, GMD 8730, GMD 9530 vagy GMD 10030 típusokkal is használhatja.
GMD 1025 F munka közben

Az Ön előnyei

Kiváló takarmányminőség az állatállománya számára

A LIFT-CONTROL rendszer lehetővé teszi a kaszaegység terepegyenetlenségekhez történő alkalmazkodását.

LIFT-CONTROL hidropneumatikus felfüggesztéssel tiszta takarmány állítható elő

A nyomástároló akkumulátorral rendelkező hidropneumatikus LIFT-CONTROL rendszer helyettesíti a hagyományos rugót. Munka közben a kasza hátrafelé irányuló erőhatásnak van kitéve. Amikor ez az erőhatás fokozódik, a felfüggesztési rendszer is igazodik ehhez. Mindez az egyenetlen terephez történő hatékony alkalmazkodásban nyilvánul meg. A kaszálótarló nem sérül, és kevesebb szennyeződés kerül a takarmányba.

Tökéletes vágásminőség az OPTIDISC ELITE kaszagerendellyel

Az új OPTIDISC ELITE kaszagerendely gazdálkodók bevonásával került kifejlesztésre. A tárcsák közötti változtatható távolság, nagy átfedési zónák és az OPTIDISC kaszagerendely csökkentett dőlésszöge biztosítja az Ön által is elvárt minőséget. A GMD 3125 F ennek a kaszagerendelynek a legújabb változatával van felszerelve, amely mindig tiszta vágást garantál. Az OPTIDISC ELITE kaszagerendely exkluzív jellemzőkkel rendelkezik:
 • Azokban a tárcsaközökben, ahol a kések távolodnak egymástól, a késátfedés növelése érdekében kisebb a tárcsák közti térköz. Ez tiszta vágást eredményez, még ritka vagy alacsony növényállomány esetén is. (A)
 • Ahol a tárcsák összeforognak, ott a tárcsaközi távolság nagyobb. Ez nagyobb helyet biztosít a terménytömeg áthaladásához, amely így gyorsan a kasza mögé kerül, és nem zavarva a továbbiakban a kések munkáját. (B)
 • Az átfedési zónák csaknem megduplázódtak, ami jobb vágásminőséget biztosít nedves, tapadós (vagy vakondtúrásos) talajon, nagytömegű és elfekvő növényállományban, vagy késő ősszel vágott növénytakarónál.
 • A kisebb dőlésszög megakadályozza a hullámzó vágásképet, ami talajközeli vágáskor egyébként gyakori. A homogén és gyorsabb újrasarjadást is elősegíti, és megkönnyíti a betakarítási folyamatban soron következő gép munkáját.
 • Exkluzív, új kialakítású csapágyak és egy, a késeket még egy ütközés esetén is megbízhatóan tartó rögzítőszerkezet, amely 360°-os szabad forgást biztosít a kések számára.
Egyenetlen terepen, vagy nedves, tapadós talajkörülmények között általában talaj torlódhat fel a kaszagerendely előtt – de nem az OPTIDISC ELITE kaszagerendely esetében! Speciális kialakítású csúszótalpai elősegítik a siklást, és óvják a kaszálótarlót. Ez további előnyt jelent a takarmányminőség szempontjából, főként nehéz betakarítási
Az OPTIDISC ELITE kaszagerendely tárcsáinak változó nagyságú osztásközei

Nagyszerű takarmány keskeny renden

A GMD 1025 F kaszák mindkét végükön rendterelő dobokkal rendelkeznek, amelyek 20 cm-rel csökkentik a rendszélességet a normál rendhez képest. Ily módon a traktor kerekei nem tapossák a terményt.
A GMD 3125 F típus esetében a rendszélesség 20 cm-rel kisebb a hagyományos rend szélességénél

Kiváló talajfelszín-követés

A frontkaszák két, nagyméretű gömbcsuklókkal csatlakozó, erős alsó összekötőkarral rendelkeznek. A traktorhoz közelebbi csuklópontok alacsonyabban helyezkednek el, mint az elülsők. Ez a dinamikus feszültség jobb talajtól való távolságtartást biztosít, és hozzájárul a kaszaegység stabilabb és hatékonyabb talajfelszín-követésé, főként hegyvidéki terepen. A kaszaegység inga típusú felfüggesztéssel rendelkezik, így működése rugalmasan alkalmazkodik a terepegyenetlenségekhez. Az inga típusú mozgás maximálisan 30°-os billentési szöget tesz lehetővé. A csuklós karok akár 70 cm-es függőleges szabad magasságot is engednek megvalósítani.
Az inga típusú csuklószerkezettel a kaszaegység leköveti a talajegyenetlenségeket

Takarítson meg időt és pénzt

A tárcsát tartó tengely durva mechanikai behatás esetén elnyíródik, és ezzel védi a fogaskerekeket

Egy fűkasza, amelyre mindig számíthat

Az akadályokba ütközés ellen védő PROTECTADRIVE rendszer a kaszagerendelybe integráltan működik. Abban az esetben, ha a tárcsa nagy erővel egy akadályba ütközne, a tárcsa tengelye közvetlenül a csapágy felett, egy pontosan méretezett gyengítési horony mentén elnyíródik. A fogaskerekek védelem alatt állnak. A gép gyorsan és kis javítási költséggel újra munkába állítható. A
A tárcsák hosszú, az egész kaszagerendelyen átérő csavarokkal vannak rögzítve. Ez a megoldás kiküszöböli azt a veszélyt, hogy akadályba ütközés esetén a tárcsafoglalatok kiszakadjanak a kaszagerendelyből.
A kaszagerendely fő részeit csúcsminőségű alkatrészek erősítik:
 • Speciális tárcsacsapágyazás duplasoros ferde hatásvonalú golyóscsapágyakkal.
 • Nagy átmérőjű, precíziós megmunkálású kovácsolt acél fogaskerekek, 3 egyszerre kapcsolódó foggal.
 • Kovácsolt és teljes felületükön hőkezelt tárcsák.
 • Hőkezelt acélból készült tárcsás csúszótalpak, (felcsavarozható) védőlemez opcióval.
A gép minél hosszabb hasznos élettartama érdekében a kaszagerendely és a vázszerkezet közé ütközéscsillapítók vannak beépítve. A gép szerkezetét a külső, drasztikus – főként nagyobb sebességű munkavégzésnél előforduló – behatások kevésbé érintik.

Gyors karbantartás a FAST-FIT késrögzítési rendszernek köszönhetően

A GMD 3125 F fűkasza alapfelszereltségben FAST-FIT gyorskioldású késrögzítési rendszerrel van felszerelve, amely 3 fontos jellemzővel rendelkezik:
 • Egy erős laprugó állandó nyomást gyakorol a késtartóra, ugyanakkor a kés körbeforgását nem akadályozza.
 • A késrögzítő csapokon egy vállkialakítás nyújt kiegészítő biztonságot.
 • A laprugó a kés eltávolításához kizárólag a kés egyetlen helyzetében nyomható le, amikor a kés központi helyzetben van a csúszótalp fölött.
Ebből adódóan a tárcsa forgása közben a kés nem tud kiszabadulni. A költségcsökkentés érdekében a késtartó csap a laprugótól függetlenül, külön is cserélhető.
A kaszagerendely kompakt kivitelének és a védőburkolatokhoz rendkívül közel forgó, egyedi kialakítású késeknek köszönhetően a vágásminőség kiváló marad.
FAST-FIT gyorskioldású késrögzítési rendszer a gyors és biztonságos késcsere érdekében

A mechanikai behatásokkal szembeni védelemről egy rugalmas oldalsó védőburkolat gondoskodik

A FLEXPROTECT gumi oldalsó védőburkolat mechanikai behatásra a kasza törése vagy sérülése nélkül elhajlik, majd felveszi eredeti alakját. Ez az exkluzív kialakítású védőburkolat javítási költségeket takarít meg Önnek.
A GMD 3225 F fűkasza külső oldali FLEXPROTECT védőburkolata védi a kaszát az akadályokkal szemben.

Egy fűkasza, amely alkalmazkodik az ön tábláihoz

Használja GMD 3125 F frontkaszáját GMD1011 típusú hátsó kaszával

Vegye hasznát széles tartományban állítható átfedésnek, ami alkalmazkodási lehetőséget biztosít a táblaadottságokhoz.

A frontkaszák gépkombinációban használhatók a GMD hátsó függesztésű fűkaszákkal. A lejtőkön és a kanyarulatokban is tiszta vágáskép eléréséhez az átfedés szélessége 19 cm-rel változtatható a hátsó GMD 1011 típusú kaszák oldalirányú eltolásával. A front egység munkaszélességétől és a hátsó kapcsolószerkezettől függően 24–65 cm-es átfedés valósítható meg. Ez előnyös, ha széles nyomtávú traktort vagy széles gumiabroncsokat alkalmaznak.

Gyors és egyszerű beállítás

A kényelmes kezelés a KUHN prioritásainak egyike. A GMD 3125 F és 3525 F kaszák esetében a talajnyomás gyorsan és egyszerűen állítható a hidraulikus felfüggesztés segítségével, amely megfelelő szinten tartja a talajnyomást. A kaszaegységek kiemelése a forgókon a kaszaegységekbe integrált munkahenger segítségével történik, így a traktor frontfüggesztőművét nem kell működtetni.
A forgókon egy integrált munkahenger emeli fel a kaszaegységeket

Könnyed manőverezés és kiváló kilátás a fülkéből

A 3,00 (GMD 3125 F) és 3,48 méteres (GMD 3525 F) vonulási szélességek miatt ezek a gépek könnyen kezelhetők a közúton is. A biztonságosabb közúti közlekedés érdekében opcionális oldalsó visszapillantó tükrök állnak rendelkezésre.
GMD 3125 F közúton

GMD 3125 F és GMD 4411 fűkasza együttes munkavégzés közben

Média