GMD 10 - 100 fűkasza sziluett

Egyszerű és megbízható kialakítású fűkaszák

A GMD 10 és a GMD 100 sorozat típusait a kis és közepes gazdaságok számára terveztük. Egyszerű felépítésükben számos előnyös jellemző kombinálódik. 
Ezek a gépek tiszta és egyenletes vágást biztosítanak. Kaszagerendelyük rendkívül hatékonyan működő, robusztus szerkezet.

Értékesítő keresés

A GMD 10 és GMD 100 sorozatok típusai kis és közepes gazdaságok igényeihez idomulnak, amelyek nagy követelményeket támasztanak a megbízhatóság és a vágásminőség terén. Kompakt kialakításuk tökéletesen alkalmassá teszi őket a kisebb teljesítményű traktorokkal történő üzemeltetésre. 100-as sorozatú kaszagerendellyel rendelkeznek (kivéve a GMD 355-ös típust, amelyben OPTIDISC kaszagerendely működik), és egyéb olyan részegységeket tartalmaznak, amelyek biztosítják számukra a kaszáláshoz szükséges szilárd felépítést.
A GMD 10 sorozat 4 típust tartalmaz, 1,60–2,80 méteres munkaszélesség-tartományban: GMD 16 (1,60 m), GMD 20 (2,00 m), GMD 24 (2,40 m), GMD 28 (2,80 m). A GMD 100 sorozat 4 típust tartalmaz, 2,40–3,51 méteres munkaszélesség-tartományban: GMD 240 (2,40 m), GMD 280 (2,80 m), GMD 240 (3,10 m), GMD 355 (3,51 m).
GMD 240 at work

Az Ön előnyei

Egyszerű, megbízható kialakítás

PROTECTADRIVE védelmi rendszer

A rendkívül megbízható 100-as sorozatú kaszagerendely

A kaszagerendelyt úgy tervezték, hogy ne okozzanak neki problémát az akadályok. A PROTECTADRIVE hajtásvédelemnek köszönhetően, abban az esetben, ha a tárcsa nagy erővel egy akadályba ütközne, a tárcsa tengelye közvetlenül a csapágy felett, egy speciálisan méretezett gyengítési horony mentén el tud nyíródni. Ebből adódóan a fogaskerekek védelem alatt állnak. A gép kevesebb mint 15 perc alatt ismét üzemképessé tehető, méghozzá alacsony javítási költség mellett. A kaszagerendely fő részeit csúcsminőségű alkatrészek erősítik:
 • Speciális tárcsacsapágyazás duplasoros ferde hatásvonalú golyóscsapágyakkal.
 • Nagy átmérőjű, precíziós megmunkálású, egyszerre 3 foggal kapcsolódó, kovácsolt acél fogaskerekek.
 • Speciális kialakítású hajtóművek, amelyek megakadályozzák az összekötőcsavarokon keletkező feszültség kialakulását.
 • A késrögzítés kovácsolt acél fészekben. Teljes egészében hőkezelt tárcsák, az elhasználódás csökkentése érdekében.

A kaszát kitérő kaszavédelmi mechanizmus óvja a sérüléstől

Ha a kasza beleütközne valamibe, akkor a kitérő kaszavédelmi mechanizmus a kaszaegységet enyhén hátrafelé engedi csuklani, így az ütközés ereje mérséklődik. Hátramenetbe kapcsolva egyszerűen alaphelyzetbe állítható a rendszer.
A kaszát kitérő kaszavédelmi mechanizmus óvja a sérüléstől

FAST-FIT: 100%-os biztonságú késrögzítés

Minden, GMD 10 és GMD 100 sorozatú kasza csavarozott késrögzítési rendszerrel rendelkezik.
A GMD 240 – 355 típusok FAST-FIT gyorskioldású késrögzítési rendszerrel is rendelhetők, aminek 3 előnyös vonzata is van:
- Egy erős laprugó állandó nyomást gyakorol a késtartóra, de a kés mozgását ez nem akadályozza.
 • A késrögzítő csapokon egy vállkialakítás nyújt kiegészítő biztonságot.
 • A laprugó a kés eltávolításához kizárólag a kés egyetlen helyzetében nyomható le, amikor a kés központi helyzetben van a csatlakozás fölött.
Ezért a tárcsa forgása közben a kés nem tud kiszabadulni. Az alacsony karbantartási költségek érdekében a rögzítőcsapok és a laprugók külön is cserélhetők.
A kaszagerendely kompakt kivitele és a kések speciális alakja miatt, ami a csúszótalpakhoz kivételesen közel engedi őket dolgozni, a vágásminőség a kiváló marad.
FAST-FIT - gyorskioldású késrögzítési rendszer

A szálastakarmány minősége meghatározza gazdasága jövedelmezőségét

Rugós felfüggesztési rendszer

Tökéletes talajfelszín-követés

A csuklós működésű kaszaegység maximális pontossággal követi a talaj egyenetlenségeit partoldalak vagy árkok kaszálása esetén is.
A kaszaegység felfüggesztési rendszere egy rugót tartalmaz, amely alkalmazkodik a kaszagerendely talajegyenetlenségeket lekövető úszó mozgásához.
A GMD 100-as sorozat típusain az emelő és függesztőrendszer lehetővé teszi mind a kaszagerendely, mind pedig a belső csúszótalpak talajhoz képest történő megemelését, kizárólag a kasza saját hidraulikus munkahengerét működtetve. A traktor hárompont-függesztőműve változatlanul az előre beállított magasságban marad. A hidraulikus határoló kíméletesen megállítja a kaszaegység emelését, amikor az már kész rendek fölött halad át. Ez lejtős területen dolgozva nagyon előnyös tulajdonság.
A kaszagerendely és a traktor hátsó kerekei közötti távolság nagyon kicsi. Ezáltal a kaszagerendely nagyon gyorsan képes reagálni a tábla változásaira, és egyöntetű vágásmagasságot biztosít.
A tárcsák speciális kialakítása biztosítja a levágott termény gyors továbbítását a kasza mögé, ezáltal megakadályozza, hogy a terményt a kések újraszabdalják.
A GMD 355 típus esetében a kaszaegység talajnyomását egy akkumulátorral összekapcsolt hidraulikus munkahenger szabályozza.

Működtetési lehetőségek széles köre

A kaszaegység csuklós mozgástartománya lehetővé teszi a töltésoldalak és árokpartok felfelé akár 35 -os, lefelé irányulóan pedig akár 25  hajlászögig történő kaszálását, típustól függően (a GMD 355 esetében -30° a legnagyobb lefelé irányuló hajlásszög).
-25°–35°-os hajlásszöget is kezelni képes kinetika

Tökéletes kialakítású rendek

A szélső tárcsakúp mögött egy rendterelő tárcsa van felszerelve, amely elválasztja a már levágott terményt a lábon állótól, hogy a traktor jobb oldali kerekei ne a már levágott terményen tapossanak. A rendterelő tárcsa rendhatároló lemezzel szembeni előnyei a következők:
 • Teljes egészében elfér a ponyva alatt.
 • Nem érintkezik a talajjal.
 • A hátramenet vagy fordulás nem tud benne kárt okozni.
A rendterelő tárcsának köszönhetően tökéletes formájú rendek

Egyszerűen működtethető, gyors beállítások

Egyetlen eszköz minden beállításhoz

Egyetlen eszköz minden beállításhoz

Egyetlen, a fűkaszával együtt szállított szerszám az alábbiak végrehajtására:
 • a felfüggesztés rugóerősségének állítása,
 • a védőburkolat kinyitására,
 • a szíjfeszesség állítására,
 • késcseréhez (ha csavarozottak),

A főszezonban nincs elvesztegethető idő

A 100-as sorozat típusainak kaszagerendelyén lévő tárcsacsapágyak gyorsan és egyszerűen leszerelhetők, így bármilyen javítás költséghatékonyan és minimális kieső idővel elvégezhető.
A főszezonban történő időmegtakarítás érdekében a GMD 240, 280 és 310 típusú tárcsás fűkaszák olyan hajtástengellyel rendelkeznek, amelynek zsírzását elég 100 üzemóránként elvégezni.
Mindössze négy zsírzószemet kell zsírozni.
A félautomata szíjfeszítés pontos és egyszerű.
A tárcsacsapágy cseréje a 100-as sorozatú kaszagerendelyen

Függesztőszerkezet-kompatibilitás

A GMD 240 – 310 típusú fűkaszák 50 mm-es jobbra és balra történő oldaleltolási mozgástartománnyal rendelkeznek, ami biztosítja a teljes vágásszélességet, amikor a fűkasza eltérő nyomtávszélességű traktorokhoz csatlakozik.
Egy hosszabb bal oldali függesztőcsap áll rendelkezésre, amellyel a GMD 240 – 310 típusok jobbra történő eltolása akár 200 mm-re növelhető.
A GMD 240, 280 és 310 típusok a 2. kategóriájú gyorscsatlakozó kerettel rendelkező traktor függesztőrendszerekkel kompatibilisek. Önnek csak egy rögzítőcsapot kell a helyére dugnia, amely opcióként elérhető.
Gyorscsatlakozó

GMD 100 at work

Média

GMD 240 at work