GMD 1011 LIFT-CONTROL tárcsás fűkaszák

GMD 3111 fűkasza sziluett

Mondjon igent a területteljesítményre, és nemet a takarmány szennyeződésére!

Ez az ötféle munkaszélességű (2,67–4,35 m) típusokat felvonultató termékcsalád közepes vagy nagy méretű gazdaságok vagy bérmunka-szolgáltatók számára nyújt ideális megoldást. Tegye takarmány-előállítását jövedelmezőbbé az exkluzív LIFT-CONTROL felfüggesztési rendszerrel és a NON-STOP biztosítással.

Értékesítő keresés

A nagygazdaságok mindig is tudatában voltak annak, hogy a költséghatékonyság nagy fontossággal bír. A költséghatékonyság megvalósításának kulcstényezője: biztosítani, hogy az állatállomány teljes tápértékű takarmányt kapjon, továbbá a kasza élettartama a lehető leghosszabb legyen.
Ezek az alapelvek érvényesültek a GMD 1011 LIFT-CONTROL kaszák tervezésekor is. A LIFT-CONTROL felfüggesztési rendszernek és a NON-STOP biztosításnak köszönhetően a kasza követi a talajfelszín egyenetlenségeit, és automatikusan kitér az akadályok elől. A javítási és karbantartási költségek alacsony szintűek, és a takarmányminőség kifogástalansága biztosított.
A GMD 1011 LIFT-CONTROL termékcsaládban öt, 80+ LE traktorteljesítményt igénylő típus található: GMD 2811 (2,67 m), GMD 3111 (3,10 m), GMD 3511 (3,51 m), GMD 4011 (3,95 m), GMD 4411 (4,35 m).
GMD 1011 munkavégzés közben

Az Ön előnyei

Mondjon igent a területteljesítményre, és nemet a takarmány szennyeződésére!

A LIFT-CONTROL felfüggesztés működésben

A tiszta takarmány titka: LIFT-CONTROL hidropneumatikus felfüggesztés

Ez az ötféle munkaszélességű (2,67–4,35 m) típusokat felvonultató termékcsalád közepes vagy nagy méretű gazdaságok vagy bérmunka-szolgáltatók számára nyújt ideális megoldást. Tegye takarmány-előállítását jövedelmezőbbé az exkluzív LIFT-CONTROL felfüggesztési rendszerrel és a NON-STOP biztosítással.

OPTIDISC ELITE: az utolérhetetlen kaszagerendely

Az új OPTIDISC ELITE kaszagerendely gazdálkodók bevonásával került kifejlesztésre. A tárcsák közötti változtatható távolság, nagy átfedési zónák és az OPTIDISC kaszagerendely csökkentett dőlésszöge biztosítja az Ön által is elvárt minőséget. Az FC 1030 TRIPLES az említett kaszagerendely legújabb változatával rendelkezik, amely mindig tiszta vágást garantál. Az OPTIDISC ELITE kaszagerendely exkluzív jellemzőkkel rendelkezik: Az átfedési zónák csaknem megduplázódtak, ami jobb vágásminőséget biztosít nedves, tapadós (vagy vakondtúrásos) talajon, nagytömegű és elfekvő növényállományban, vagy késő ősszel vágott növénytakarónál.
A kisebb dőlésszög megakadályozza a hullámzó vágásképet, ami talajközeli vágáskor egyébként gyakori. A homogén és gyorsabb újrasarjadást is elősegíti, és megkönnyíti a betakarítási folyamatban soron következő gép munkáját.
Exkluzív, új kialakítású csapágyak, és egy, a késeket még egy ütközés esetén is megbízhatóan tartó rögzítőszerkezet, amely 360°-os szabad forgást biztosít a kések számára.
Egyenetlen terepen, vagy nedves, tapadós talajkörülmények között általában talaj torlódhat fel a kaszagerendely előtt – de nem az OPTIDISC ELITE kaszagerendely esetében! Speciális kialakítású csúszótalpai elősegítik a felsiklást, és óvják a kaszálótarlót. Ez további előnyt jelent a takarmányminőség szempontjából, főként nehéz betakarítási körülmények között.
Az OPTIDISC kaszagerendely eltérő nagyságú tárcsaközei

A kaszaegység inga típusú csuklószerkezetének talajfelszín-követő működése

A kaszaegység a tömegközéppontjánál fogva van felfüggesztve.
Központi csuklópontja stabilitást és kiegyensúlyozott működést biztosít a legegyenetlenebb terepen is. A talajfelszín-követés tökéletes, még nagy munkasebesség mellett is. A kaszálótarló nem sérül, és a takarmányba kerülő szennyeződés minimális. A GMD 1011 LIFT-CONTROL kaszaegységek vágásmagassága állandó, és majdnem tökéletesen lekopírozzák a talajfelszínt, ami az alábbi jellemzőknek köszönhető:
  • Inga típusú csuklószerkezettel rögzülő kaszaegység,
  • 31°-os lehetséges szögkitéréssel.
Meggyőző adatok bizonyítják, hogy a KUHN mindent megtett a takarmányminőség javításáért.
Központi, inga típusú csuklószerkezettel felfüggesztett kaszaegység

EXKLUZÍV: rugózás vonuláskor és munkavégzés közben

A nagy sebességű közúti közlekedés ma már alapelvárás. A GMD 4011 és 4411 fűkaszák hidropneumatikus rugózással rendelkeznek, amely a közúti közlekedést még kényelmesebbé teszi. A rendszer a nagyobb stabilitás és menetbiztonság érdekében csillapítja az egyenetlen útfelületek miatt keletkező rázkódást Ez a funkció a táblavégi fordulóknál is nagyon hasznos tud lenni.
Rázkódásmentes haladás hidropneumatikus rugózással

Idő- és költségmegtakarítás

A NON-STOP védelmi rendszer elmozdulási tartománya

EXKLUZÍV: LIFT-CONTROL és NON- STOP biztosítás együtt

Egyetlen gazda sem engedheti meg magának, hogy a szezon közepén tönkre tegye a kaszáját egy akadályba történő ütközés vagy egy rossz manőver miatt. Ezek a kaszák egy olyan aktív védelmi rendszerrel vannak felszerelve, amely állandó szintű talajnyomást biztosít 11°-os dőlésszögig. Ha a kaszaegység akadályba ütközik, a talajnyomás lecsökken, és a kaszaegység akár 25 fokos szögben kitér hátrafelé, és áthalad az akadály fölött. Az aktív Non-Stop kitérő kaszavédelmi rendszer akkor is hatékonyan működik, ha a kaszagerendelyt a bal oldalon éri az ütközés, mivel a kar csuklópontja elég messze van az első tárcsától (A). A NON-STOP rendszer működése után a kaszaegység automatikusan visszaáll a kiindulási munkahelyzetbe. A felfüggesztés és a NON-STOP védelmi rendszer ebben a gépben működő kombinációja egyedülálló a piacon.

Maximális megbízhatóság és stabilitás

A kaszagerendely kialakítását úgy tervezték, hogy hatékonyan tudja kezelni az akadályokat. A PROTECTADRIVE hajtásvédelemmel, abban az esetben, ha a tárcsa nagy erővel egy akadályba ütközne, a tárcsa tengelye közvetlenül a ház felett, egy átgondoltan méretezett gyengítési horony mentén el tud nyíródni. A fogaskerekek védelem alatt állnak. A gép kevesebb mint 15 percen belül újra üzemképessé tehető. A kaszagerendelyt úgy tervezték, hogy ne okozzanak neki problémát az akadályok. A PROTECTADRIVE hajtásvédelemnek köszönhetően, abban az esetben, ha a tárcsa nagy erővel egy akadályba ütközne, a tárcsa tengelye közvetlenül a csapágy felett, egy gondosan méretezett gyengítési horony mentén el tud nyíródni. Ennek eredményeképpen a fogaskerekek védelme biztosított. A gép kevesebb mint 15 perc alatt ismét üzemképessé tehető, méghozzá alacsony javítási költség mellett.
KUHN előnyök: A tárcsák csapágyháza hosszú, az egész kaszagerendelyen átérő csavarokkal van rögzítve. Ez a megoldás kiküszöböli azt a veszélyt, hogy akadályba ütközés esetén a tárcsafoglalatok kiszakadjanak a kaszagerendelyből. A kaszagerendely fő részeit csúcsminőségű alkatrészek erősítik:
  • Speciális tárcsacsapágyazás duplasoros ferde hatásvonalú golyóscsapágyakkal.
  • Nagy átmérőjű, precíziós megmunkálású, egyszerre 3 foggal kapcsolódó, kovácsolt acél fogaskerekek.
  • Kovácsolt és teljes felületükön hőkezelt tárcsák.
  • Hőkezelt acélból készült tárcsás csúszótalpak, (felcsavarozható) védőlemez opcióval.
A gép minél hosszabb hasznos élettartama érdekében a kaszagerendely és a vázszerkezet közé ütközéscsillapítók vannak beépítve. A gép szerkezetét a külső, drasztikus – főként nagyobb sebességű munkavégzésnél előforduló – behatások kevésbé érintik.
A PROTECTADRIVE védelmi rendszer óvja a kaszagerendelyt egy nagy erejű, ütésszerű terhelés esetén.

A karbantartási időszükséglet minimális

Nem kell időt pazarolnia felesleges karbantartásra.
Az OPTIDISC kaszagerendely tökéletes példa a gyártó és a gazdálkodók szoros együttműködése által létrehozott hozzáadott értékre. Ez egy olyan megoldás, amely tökéletesen megfelel a munkakövetelményeknek, és időt takarít meg Önnek.
  • Élettartamkenés. A kaszagerendely nem igényel karbantartást.
  • FAST-FIT gyorskioldású késrögzítési rendszer, 100%-os biztonság. Az erős laprugó a fokozott biztonság érdekében állandó nyomást gyakorol a késtartóra. A kések cseréje mindössze néhány percet vesz igénybe.
A karbantartási igény minimális: csupán alkalomszerűen szükséges, a hajtásrendszer és a csuklópontok vonatkozásában.
FAST-FIT gyorskioldású késrögzítési rendszer

Gyors és egyszerű beállítás

Egyszerű felfüggesztésállítás

Egyszerű felfüggesztésállítás

A talajnyomás állítása gyorsan és könnyen elvégezhető. A felfüggesztés hidraulikakörében uralkodó nyomás módosításával állítható. Mindössze néhány másodpercet vesz igénybe, és nem igényel szerszámhasználatot.

Egyszerű és hatékony csukás/nyitás

A gép traktorhoz történő csatlakoztatásakor, a tömegkiegyensúlyozás érdekében nem szükséges a függesztőkarok hosszán állítani. Munkahelyzetben a gép nyitását követően a vágásmagasság automatikusan 45/50 mm-re áll be. A gép csukódása hátrafelé és vízszintesen történik. A gép a szállítási helyzetben csatlakoztatható le a traktorról, ami lehetővé teszi a keskeny tárolószínekben történő elhelyezését is. Nagyméretű támasztólábai stabil tárolást biztosítanak.
GMD 1011 LIFT-CONTROL kasza szállítási helyzetben

Ergonomikus kialakítás

A szerszámosláda a gép függesztőszerkezetébe van beépítve. A kezelési kézikönyv szintén itt tárolható.
A gép egyszerűen tisztítható, mivel minden részegység könnyen hozzáférhető.
Szerszámosláda a gép függesztőszerkezetében

GMD 1011 táblavégi forduláskor

Média