GMD 1030 profil

Maximális teljesítmény, optimális takarmányminőség

Ez, a három vágásszélességben (8,30 m-től 9,93 m-ig) rendelkezésre álló típuscsalád maximális területteljesítményt nyújt, bármilyen, a betakarított termény minőségében megmutatkozó kompromisszum nélkül. Bérmunka-szolgáltatók, gépszövetkezetek és nagygazdaságok számára.

Értékesítő keresés

A kaszálandó területek egyre nagyobbak, ugyanakkor a kaszálásra optimális időablakok egyre szűkebbek. Mi a helyzet a takarmányminőséggel?

Ha figyelembe vesszük, hogy a takarmányba kerülő szennyeződések szintjének 4-ről 2%-ra történő csökkentése éves szinten 89 euró (30-35ezer Ft)/ha megtakarítást jelent, akkor alapvető igényként fogalmazódik meg a szennyeződésmentes takarmány előállítása. Számíthat termékkínálatunk tagjainak teljesítményére, minőségi munkájára és megbízhatóságára. A GMD hármas kombinációk kompromisszumok nélkül segítenek Önnek megvalósítani a teljesítményt és a minőséget érintő céljait. A GMD hármas kaszakombinációk három változatban állnak rendelkezésre, működtetésükhöz pedig legalább 120 LE-s traktorok szükségesek. GMD 8730 (8,30 – 8,80 m), GMD 9530 (9,13 – 9,53 m), GMD 10030 (9,53 – 9,93 m).

A GMD 3125 F vagy a GMD 3525 F frontkaszák használatával ugyanazt a műszaki színvonalat veheti igénybe, mint a hátsó függesztésű változatok esetében!
GMD 1030 munkavégzés közben

Az Ön előnyei

Maximális területteljesítmény, optimális takarmányminőség

A NON-STOP védelmi rendszer elmozdulási tartománya

A tiszta takarmány titka: LIFT-CONTROL hidropneumatikus felfüggesztés

A takarmányba kerülő szennyeződések szintjének 4-ről 2%-ra történő csökkentése éves szinten 89 euró (30-35ezer Ft)/ha* megtakarítást jelent A LIFT-CONTROL hidropneumatikus felfüggesztési rendszerrel a szennyeződések visszaszorítása többé már nem probléma. Ez sokkal több, mint egy rugózási rendszer: hagyományos rugók helyett nyomástároló akkumulátorokat használ.
A hármas fűkasza-kombinációk egyedülálló kinematikai rendszerét az alábbi elemek alkotják: a kaszaegység rugózását biztosító munkahenger (1), egy biztonsági kioldó munkahenger (2), egy állítható nyomású akkumulátor (3) és egy, a gép tömegközéppontjához közel elhelyezett csuklópont (4).
A rugózási rendszer működésének következtében kevesebb szennyeződés kerül a takarmányba, és csökken a kaszagerendely talajra gyakorolt nyomása is, ami az üzemanyag-fogyasztás és a csúszótalpkopás csökkenését is maga után vonja, és gondoskodik a kaszálótarló megóvásáról.
*A németországi Weser Ems tartomány agrárkamarájának kutatói végeztek egy vizsgálatot az egyik németországi takarmány-előállító régióban. Egy 2%-os és egy 4% idegenanyag-tartalommal rendelkező szenázst vizsgáltak olyan szempontból, hogy az etetésük milyen pénzügyi hatást gyakorol egy tejelő gazdaság működésére. Miután megállapították a tápértékekben mutatkozó különbséget, kiszámították azt is, hogy mennyi koncentrált takarmányra volna szükség a rosszabb takarmány kompenzálására ugyanolyan szintű tejtermelés érdekében.

OPTIDISC ELITE: az utolérhetetlen kaszagerendely

Az új OPTIDISC ELITE kaszagerendely gazdálkodók bevonásával került kifejlesztésre. A tárcsák közötti változtatható távolság, nagy átfedési zónák és az OPTIDISC kaszagerendely csökkentett dőlésszöge biztosítja az Ön által is elvárt minőséget. Az GMD 1030 TRIPLES az említett kaszagerendely legújabb változatával rendelkezik, amely mindig tiszta vágást garantál. Az OPTIDISC ELITE kaszagerendely exkluzív jellemzőket vonultat fel:
 • A tárcsák közötti térközök az átfedés növelése érdekében a szétforgó tárcsák között kisebbek. Ez még ritka vagy alacsony növényállomány esetén is tiszta vágásképet eredményez. (A)
 • Ahol a tárcsák összeforognak, ott a tárcsaközök távolsága nagyobb. Ez nagyobb helyet biztosít a terménytömeg áthaladásához, amely így gyorsan a kasza mögé kerül, és nem zavarva a továbbiakban a kések munkáját. (B)
 • Az átfedési zónák csaknem megduplázódtak, ami jobb vágásminőséget biztosít nedves, tapadós (vagy vakondtúrásos) talajon, nagytömegű és elfekvő növényállományban, vagy késő ősszel vágott növénytakarónál.
 • A kisebb dőlésszög megakadályozza a hullámzó vágásképet, ami talajközeli vágáskor egyébként gyakori. A homogén és gyorsabb újrasarjadást is elősegíti, és megkönnyíti a betakarítási folyamatban soron következő gép munkáját.
 • Exkluzív kialakítású, új csapágyak, és a késeket még egy ütközés esetén is megbízhatóan tartó rögzítőszerkezet, amely egyébként 360°-os szabad forgást biztosít.
Egyenetlen terepen, vagy nedves, tapadós talajkörülmények között általában talaj torlódhat fel a kaszagerendely előtt – de nem az OPTIDISC kaszagerendely esetében! Speciális kialakítású csúszótalpai elősegítik a felsiklást, és óvják a kaszálótarlót. Ez további előnyt jelent a takarmányminőség
Az OPTIDISC kaszagerendely eltérő nagyságú tárcsaközei

Talajfelszín-követés a hátsó kaszaegységek mozgástartományának köszönhetően

A GMD hármas kaszakombináció hátsó kaszaegységei majdnem minden terepalakulást képesek lekövetni a következő jellemzőiknek köszönhetően:
 • inga típusú csuklószerkezettel függesztett egységek,
 • 20 cm-es hidraulikus oldalirányú mozgástartomány,
 • majdnem 50 cm-es függőleges irányú elmozdulás,
 • hozzávetőleg 20°-os szögtartományú elmozdulás, 50 cm-es átfedéssel.
Meggyőző adatok bizonyítják, hogy a KUHN minden lehetségest megtett a takarmányminőség javításáért!
Hibátlan kaszálási munkaminőség a GMD 9530 típussal

Idő- és költségtakarékosság

A NON-STOP védelmi rendszer elmozdulási tartománya

LIFT-CONTROL CONTROL és NON- STOP biztosítás együtt

Senki sem engedheti meg magának, hogy a kaszája megsérüljön egy észre nem vett akadály vagy egy rossz manőver miatt.
Egy akadályba történő ütközés esetén az érintett kaszaegység egy tengely körül hátrafelé csuklik (4). Ezzel egyidejűleg olaj áramlik a LIFT-CONTROL felfüggesztési rendszer munkahengerébe. A bekövetkező nyomásnövekedés által a kaszaegység megemelkedik, és ezáltal áthaladhat az akadály fölött. Ezt követően a kaszaegység automatikusan, megállás szükségessége nélkül visszatér a kiindulási helyzetbe.
 • A védelem akkor is hatékonyan működik, ha a forgástengelyhez közelebbi tárcsák érik az akadályt, mivel a csuklópont megfelelően távol van az első tárcsától (A).
 • Az egyes kaszaegységek független felfüggesztése megakadályozza, hogy az akadály elkerülésekor az ellentétes oldali kaszaegység előre lendüljön.
 • A hidraulikus védelem kioldási ellenállása a kaszálási körülmények függvényében állítható. A munkahenger két helyzetben rögzíthető (nyilak): a második helyzetben nagyobb erőhatás kell a kioldáshoz, például nagyobb menetsebesség vagy különösen nehéz körülmények.

Maximális megbízhatóság és stabilitás

A kaszagerendelyt úgy tervezték, hogy ne okozzanak neki problémát az akadályok. A PROTECTADRIVE hajtásvédelemnek köszönhetően, abban az esetben, ha a tárcsa nagy erővel egy akadályba ütközne, a tárcsa tengelye közvetlenül a csapágy felett, egy gondosan méretezett gyengítési horony mentén el tud nyíródni. Ennek eredményeképpen a fogaskerekek védelme biztosított. A gép kevesebb mint 15 perc alatt ismét üzemképessé tehető, méghozzá alacsony javítási költség mellett.
KUHN előnyök: A tárcsák csapágyháza hosszú, az egész kaszagerendelyen átérő csavarokkal van rögzítve. Ez a megoldás kiküszöböli azt a veszélyt, hogy akadályba ütközés esetén a tárcsafoglalatok kiszakadjanak a kaszagerendelyből. A kaszagerendely fő részeit csúcsminőségű alkatrészek erősítik:
 • Speciális tárcsacsapágyazás duplasoros ferde hatásvonalú golyóscsapágyakkal.
 • Nagy átmérőjű, precíziós megmunkálású, egyszerre 3 foggal kapcsolódó, kovácsolt acél fogaskerekek.
 • Kovácsolt és teljes felületükön hőkezelt tárcsák.
 • Hőkezelt acélból készült tárcsás csúszótalpak, (felcsavarozható) védőlemez opcióval.
A gép minél hosszabb hasznos élettartama érdekében a kaszagerendely és a vázszerkezet közé ütközéscsillapítók vannak beépítve. A gép szerkezetét a külső, drasztikus – főként nagyobb sebességű munkavégzésnél előforduló – behatások kevésbé érintik.
PROTECTADRIVE kitérő védelmi rendszer

Minimális karbantartás

Nem kell időt pazarolnia felesleges karbantartásra.
Az OPTIDISC kaszagerendely tökéletes példa a gyártó és a gazdálkodók szoros együttműködése által létrehozott hozzáadott értékre. Ez egy olyan megoldás, amely tökéletesen megfelel a munkakövetelményeknek, és időt takarít meg Önnek.
 • Élettartamkenés. A kaszagerendely nem igényel karbantartást.
 • FAST-FIT gyorskioldású késrögzítési rendszer, 100%-os biztonság. Az erős laprugó a fokozott biztonság érdekében állandó nyomást gyakorol a késtartóra. A kések cseréje mindössze néhány percet vesz igénybe.
A karbantartási igény minimális: csupán alkalomszerűen szükséges, a hajtásrendszer és a csuklópontok vonatkozásában.
FAST-FIT gyorskioldású késrögzítési rendszer

FLEXPROTECT védőburkolat: csökkentse javítási költségeit

A táblaszegélyeken vagy fák mentén történő kaszálás közben történő burkolatsérülés megakadályozása érdekében a FLEXPROTECT védőburkolat elhajlik, majd felveszi eredeti alakját. Ez a kialakítás elkerülhetővé teszi a további javítási költségeket. A védőburkolat működtetése hidraulikus.
A külső FLEXPROTECT védőburkolat

A szükséges szélesség: se több, se kevesebb

GMD 9530 típusú hármas fűkasza működés közben

Megfelelő átfedés a táblákhoz való alkalmazkodás érdekében

A lejtőkön és szűk fordulókban is megfelelő vágás érdekében a kaszaegységek oldalirányban 20 cm-rel eltolhatók, hogy megfelelő átfedést lehet biztosítani az elülső és hátsó egységek között.
A gépkombinációban résztvevő kaszatípusoktól függően az átfedés 30–70 cm lehet.
A kezelő a traktorfülkéből tudja állítani a munkaszélességet. Ez a funkció valódi hozzáadott értéket jelent a nagy kerékkel szerelt traktorok esetében (GMD 9530 -10030).
A két hátsó egység független kiemelésének lehetősége jelentős előnyt jelent, ha háromszög alakú táblákon kell kaszálni. A manőverek egyszerűbben és gyorsabban végrehajthatók. A kaszaegység egy kettős működésű szeleppel hozható szállítási helyzetbe.
A GMD 8730 esetében a kaszaegységek három helyzetben (1, 2, 3) rögzíthetők a tartókarokon a munkakörülmények függvényében (lejtők, táblaméret, a frontkasza szélessége...). Ily módon igazítani lehet a gépkombináció munkaszélességét a körülményekhez, vagy jelentős átfedést lehet kialakítani a mellső és a hátsó egységek munkasávjai között.

Nagy munkaszélesség, kompakt tárolási helyzet

A GMD hármas kaszakombinációk ebben a termékcsaládban kompakt tárolási méreteikkel tűnnek ki.
A gép függőleges helyzetben minden kiegészítés nélkül tárolható.
Ez azt jelenti, hogy a legtöbb gépszínben nem okoz problémát a tárolása.
GMD hármas fűkasza tárolási helyzetben

Egyedi kaszaegység-kiemelés a GMD 9530 típuson

Média