GMD 1051 TC vontatott tárcsás fűkaszák

GMD 5251 TC profil

Kaszáljon nagy szélességben, kaszáljon gyorsan, kaszáljon tisztán

A nagyszélességű GMD 5251 TC típusú vontatott fűkaszával akár 7 hektárt is le tud kaszálni óránként egy átlagos traktorral. A gép 5,20 m-es munkaszélességének köszönhetően nagy területteljesítménnyel rendelkezik.

Értékesítő keresés

A központi vonórúddal rendelkező GMD 5251 TC nagyszélességű, vontatott, tárcsás fűkasza a mellső-hátsó függesztett gépkombinációk gazdaságos alternatívája. Kisebb a vonóerőigénye, így kisebb teljesítményű traktorral is üzemeltethető, és mellső függesztőműre sincs szükség. 5,20 m-es munkaszélességével ez a típus nagy területteljesítményre képes. 120–130 LE-s traktorokkal tökéletesen működtethető.
GMD 1051 TC munkavégzés közben

Az Ön előnyei

Kiváló takarmányminőség az állatállománya számára

Az OPTIDISC ELITE kaszagerendely tárcsáinak változó nagyságú osztásközei

Tökéletes vágásminőség OPTIDISC ELITE kaszaszerkezettel

Az új OPTIDISC ELITE kaszagerendely gazdálkodók bevonásával került kifejlesztésre. A tárcsák közötti változtatható távolság, nagy átfedési zónák és az OPTIDISC kaszagerendely csökkentett dőlésszöge biztosítja az Ön által is elvárt minőséget. Az FC 1030 TRIPLES az említett kaszagerendely legújabb változatával rendelkezik, amely mindig tiszta vágást garantál. Az OPTIDISC ELITE kaszagerendely exkluzív jellemzőket vonultat fel:
 • A tárcsák közötti térközök az átfedés növelése érdekében a szétforgó tárcsák között kisebbek. Ez tiszta vágást eredményez, még ritka vagy alacsony növényállomány esetén is.<> Ahol a tárcsák összeforognak, ott a tárcsaközi távolság nagyobb. Ez nagyobb helyet biztosít a terménytömeg áthaladásához, amely így gyorsan a kasza mögé kerül, és nem zavarva a továbbiakban a kések munkáját (B).
 • Az átfedési zónák csaknem megduplázódtak, ami jobb vágásminőséget biztosít nedves, tapadós (vagy vakondtúrásos) talajon, nagytömegű és elfekvő növényállományban, vagy késő ősszel vágott növénytakarónál.
 • A kisebb dőlésszög megakadályozza a hullámzó vágásképet, ami talajközeli vágáskor egyébként gyakori. A homogén és gyorsabb újrasarjadást is elősegíti, és megkönnyíti a betakarítási folyamatban soron következő gép munkáját.
 • Exkluzív kialakítású, új csapágyak, és a késeket még egy ütközés esetén is megbízhatóan tartó rögzítőszerkezet, amely egyébként 360°-os szabad forgást biztosít.
Egyenetlen terepen, vagy nedves, tapadós talajkörülmények között általában talaj torlódhat fel a kaszagerendely előtt – de nem az OPTIDISC kaszagerendely esetében! Speciális kialakítású csúszótalpai elősegítik a felsiklást, és óvják a kaszálótarlót. Ez további előnyt jelent a takarmányminőség

Tökéletes talajfelszín-követés és tarlóvédelem

A 4-rugós felfüggesztési rendszernek köszönhetően a takarmányminőség és a tápérték megóvása biztosított. A kaszaegység csuklóinak kinetikája tökéletes talajkövetést biztosít. A kivételesen nagy kerekek (400/60-15.5) nyomvonala a kialakításnak köszönhetően nem tapossa a rendet. A talajra gyakorolt fajlagos nyomásuk is kisebb, ami segít a kaszálótarló megóvásában, és nem gátolja az újrasarjadást.
A kerekek rendet elkerülő nyomvonala és a kisebb fajlagos talajnyomás kifejezett védelmet jelent a kaszálótarló számára

Egy tökéletesen kialakított rend

A nedvességleadás meggyorsítása érdekében termény 4,40 m széles rendeken kerül elhelyezésre. Ez megkönnyíti a rendterítők későbbi munkáját. A két rendterelő helyzetének megfelelő beállításával a rend ketté is osztható.
A jól kialakított rend körülbelül 4,40 m széles

Takarítson meg időt és pénzt

A tárcsát tartó tengely durva mechanikai behatás esetén elnyíródik, és ezzel védi a fogaskerekeket

Egy fűkasza, amelyre mindig számíthat

Az akadályokba ütközés ellen védő PROTECTADRIVE rendszer a kaszagerendelybe integráltan működik. Abban az esetben, ha a tárcsa nagy erővel egy akadályba ütközne, a tárcsa tengelye közvetlenül a csapágy felett, egy pontosan méretezett gyengítési horony mentén elnyíródik. A fogaskerekek védelem alatt állnak. A gép gyorsan és kis javítási költséggel újra munkába állítható. A
A tárcsák hosszú, az egész kaszagerendelyen átérő csavarokkal vannak rögzítve. Ez a megoldás kiküszöböli azt a veszélyt, hogy akadályba ütközés esetén a tárcsafoglalatok kiszakadjanak a kaszagerendelyből.
A kaszagerendely központi részeit csúcsminőségű alkatrészek erősítik:
 • Speciális tárcsacsapágyazás duplasoros ferde hatásvonalú golyóscsapágyakkal.
 • Nagy átmérőjű, precíziós megmunkálású kovácsolt acél fogaskerekek, 3 egyszerre kapcsolódó foggal.
 • Teljes felületükön kovácsolt és hőkezelt tárcsák.
 • Hőkezelt acélból készült tárcsás csúszótalpak, (felcsavarozható) védőlemez opcióval.
A gép minél hosszabb hasznos élettartama érdekében a kaszagerendely és a vázszerkezet közé ütközéscsillapítók vannak beépítve. A gép szerkezetét a külső, drasztikus – főként nagyobb sebességű munkavégzésnél előforduló – behatások kevésbé érintik.

Gyors karbantartás a FAST-FIT késrögzítési rendszernek köszönhetően

A GMD 5251 TC fűkasza alapfelszereltségben FAST-FIT gyorskioldású késrögzítési rendszerrel van felszerelve, amely 3 fontos jellemzővel rendelkezik:
 • Egy erős laprugó állandó nyomást gyakorol a késtartóra, ugyanakkor a forgást nem akadályozza.
 • A késrögzítő csapokon egy vállkialakítás nyújt kiegészítő biztonságot.
 • A laprugó a kés eltávolításához kizárólag a kés egyetlen helyzetében nyomható le, amikor a kés központi helyzetben van a csúszótalp fölött. 
Ebből adódóan a tárcsa forgása közben a kés nem tud kiszabadulni. A költségcsökkentés érdekében a késtartó csap a laprugótól függetlenül, külön is cserélhető.
A kaszagerendely kompakt kivitelének és a védőburkolatokhoz rendkívül közel forgó, egyedi kialakítású késeknek köszönhetően a vágásminőség kiváló marad.
FAST-FIT gyorskioldású késrögzítési rendszer a gyors és biztonságos késcsere érdekében

Kényelmes működtetésű, hatékony fűkasza

A GYRODINE függesztőszerkezet megkönnyíti a manőverezést, és optimális felhasználói kényelmet biztosít

Keskeny szállítási helyzet

A kényelmes kezelés a KUHN priritásainak egyike. A központi vonórúddal rendelkező GMD 5251 TC típusú vontatott kaszakombináció jelentősen képes megnövelni a területteljesítményt. A GYRODINE függesztőszerkezet megkönnyíti a manőverezést. Robusztus kialakítású és akár 90°-os kifordulást is képes megvalósítani, miközben a TLT-hajtásvonalat egyenesen tartja. Ezáltal jóval könnyebb a manőverezés. A karbantartási igény nem számottevő: mindössze egy olajcserepont van. A gép elfordulás ellen biztosított csapokkal csatlakozik a traktorhoz. A kapcsolószerkezet rendkívül megbízható, és biztonságos manőverezést tesz lehetővé. A fűkasza elfordulás ellen biztosított csapokkal csatlakozik a traktor alsó függesztőkarjaihoz. A kapcsolószerkezet nagyon biztonságos és megbízható.

Nincs szükség speciális traktorra

A GMD 5251 TC a mellső-hátsó függesztett kaszakombinációk gazdaságos alternatívája. Kisebb a vonóerőigénye, így kisebb teljesítményű traktorral is üzemeltethető, és mellső függesztőműre sincs szükség. 5,20 m-es munkaszélességével ez a típus nagy területteljesítményre képes. 120–130 LE-s traktorokkal tökéletesen működtethető.
Használja kaszáját akár egy kisebb teljesítményű traktorral

Kényelmes vágásmagasság-állítás

Állítsa gépét szállítási helyzetbe kevesebb mint 10 másodperc alatt egy 2 kerékkel rendelkező hordozóváz lebillentésével. Vonuláskor a maximális szélesség 2,90 m. A kasza gyorsan, egyszerűen és praktikusan szállítható közúton és a táblák közötti átállások során.
GMD 5251 TC közúton

KUHN GMD 5251 TC large-width trailed disc mower on the road

Média

KUHN GMD 5251 TC large-width trailed disc mower on the road