GF 1002 gépsziluett

Nézze meg, milyen kompakt lehet egy 4–8 rotoros rendterítő.

Ezek az ötféle munkaszélességben (5,20–7,80 m) rendelkezésre álló gépek ideálisan közepes méretű gazdaságokban használhatók – megbízható és kompakt rendterítők, amelyek teljes biztonsággal mozognak közúton.

Értékesítő keresés

A GF 1002 típusú rendterítők egyszerűek és gazdaságosak. 4–8 rotorral, 5,20–7,80 méter munkaszélességgel és hidraulikus csukási rendszerrel rendelkeznek. Tökéletes választást jelentenek olyan gazdálkodók részére, akik kisebb rendkezelésre váró területtel bírnak. Ezeket a gépeket kifejezetten arra terveztük, hogy kompakt kivitelükkel optimális biztonságot nyújtsanak vonuláskor.
A KUHN által feltalált DIGIDRIVE rendszerrel és az élettartamkenéssel rendelkező rotorházzal a karbantartással töltött idő lényegesen kevesebb.
A rendterítő típusától függően a következő hasznos jellemzőkre számíthat:
 • Nagyméretű rotorok hosszú szálú és sűrű termény kezeléséhez.
 • Kis átmérőjű rotorok rövid szálú terményekhez, optimális terménymozgatással és a 33%-kal rövidebb vízleadási idővel.
GF 1002 típusú gép munkavégzés közben

Az Ön előnyei

Kompakt 4- és 8-rotoros rendterítők

GF 5902 szállítási helyzetben

Kényelem és biztonság a GF 5202, GF 5902 és GF 6502 típusokkal

Ezek a rendterítők hidraulikusan csukhatók össze szállítási helyzetbe, amikor is a gép szélessége nem haladja meg a 3,00 métert (a GF 5902 esetében 2,55 méter).
Az alapfelszereltségbe tartozó jelző és világítási panelekkel ezek a rendterítők teljesen alkalmasak a közúti közlekedésre.
A gép alig szélesebb, mint a traktor, és nagyon kényelmesen lehet velük közlekedni, ami főként a keskeny, táblákhoz vezető bekötőutakon mutatkozik meg. A vonulási magasság praktikusan 3,02 m alatt marad.

A GF 7802 és GF 7902 sziklaszilárd stabilitása

Bár a munkaszélességük nagy, a GF 7802 és GF 7902 típusok 6 illetve 8 rotorjukat olyan kompakt méretre képesek összecsukni, hogy kényelmes vonulást tesznek lehetővé, és a nehezen megközelíthető táblákhoz való bejutás sem jelent gondot a számukra (3 méternél kisebb szélesség, és 3,36 illetve 2,95 méteres magasság).
Az ezeken a rotoros rendterítőkön alkalmazott exkluzív és szabadalmaztatott stabilizáló rendszer az erős rugók és a hidraulikus felfüggesztés kombinációja. A páratlan rugózás és menetkomfort különösen a nagysebességű közúti vonuláskor hasznos. A rotorok stabil, traktor mögötti helyzete biztosított, még kanyarban történő hirtelen fékezéskor is:
 • Ezeknek a gépeknek a stabilitásáról hidraulikus felfüggesztés gondoskodik a munkavégzés közbeni fordulások alkalmával. A két nagyméretű csillapítónak köszönhetően a rendterítő kiemeléskor automatikusan és finoman újra középhelyzetbe áll.
 • A gép rugalmasságát integrált rugók biztosítják az optimális rendterítési pozíció fenntartása közben.
 • Integrált szilentblokkok veszik fel az ütésszerű terheléseket rossz minőségű utakon, és a felfüggesztési rendszer kontrollálja a gép mozgását.
 • GF 7902: Ezen kívül a központi géprészegységek öntöttvasból készülnek!
GF 7802 szállítási helyzetben

Mérsékelt karbantartásigény

A DIGIDRIVE rendszer

DIGIDRIVE: a rendterítés forradalma

Amikor egy KUHN mérnöke feltalálta ezt a hajtáskapcsolatot, a rendkezelés egy új korszakba lépett.
Innentől kezdve lehetségessé vált nagyszámú rotor meghajtása és hihetetlenül kompakt méretre történő összecsukása, és mindezek mellett a karbantartási igény nullára csökkent. Valódi forradalmi újítás volt ez!
A DIGIDRIVE ujjas tengelykapcsolat 20 évvel ezelőtti bevezetése óta több mint egymillió rendterítő rotor működik ilyen rendszerrel a világon, kiemelkedő megbízhatósággal. A DIGIDRIVE rendszer alkatrészei kéregedzett acélból készülnek, és nem igényelnek karbantartást.

Egy hosszú élettartamra tervezett rotorház

A vezérlés nagy átmérőjű, kétsoros, ferde hatásvonalú golyóscsapágyakkal valósul meg (1). Tökéletes tömítéssel rendelkeznek, ami megakadályozza a kenőanyag szivárgását és a szennyeződések bejutását (2). A szögletes vázon masszív felfogatással rögzül, távtartókkal és hosszú átmenő csavarokkal. Ezeknél a rotorházaknál a zsírzási pontok viszonylagosan kis számú csuklópontra korlátozódnak, miáltal Ön több időt tölthet a szántóföldi munkával a karbantartás helyett.
Egy hosszú élettartamra tervezett rotorház

100%-ban átforgatott termény a táblán, egyszerű

A kerítések vagy szomszédos táblák mentén végzett rendezett és tiszta rendterítés érdekében a gépek egy oldalra járást mechanikusan lehetővé tevő rendszerrel vannak felszerelve (a hidraulikus rendszer opció). Az oldalra járó mód lejtőn is nagyon hasznos, a termény röppályájának szabályozása és az optimális terítés érdekében.
GF 5202 oldalra járó működésben

Terményterelők a kerekek tisztán tartása érdekében

Zsenge, szénhidrátokban gazdag vagy hosszú szálú, kései termény kezelése nagy kihívás lehet. A terményszálak feltekeredhetnek a keréktartókra, és ennek letakarítása nagy kieső idővel jár. Használja ki a GF 5902-típus esetében, hogy a terményterelők megakadályozzák a termény kerékoszlopokra történő felcsavarodását.
Terményterelők a GF kerekeken

Kiváló minőségű takarmány

GF 7802 munkavégzés közben hosszú szálú és sűrű termény kezelése közben

GF 5202 és GF 7802: hosszú szálú és sűrű termény rendterítéséhez

Az öt vagy hat rotorral és rotoronként hét karral rendelkező GF 5202 és GF 7802-es típusú rendterítők nagyméretű rendek terítésére alkalmazhatók ideálisan.
A nagy átmérő rotorokat kifejezetten a hosszú szálú, sűrű termény kezelésére terveztük.
Ezek a gépek kiváló munkaszélesség-költség aránnyal is rendelkeznek.

GF 5902, GF 6502 és GF 7902: csúcsminőségű rendkezelés

A szakemberek meggyőződtek a minőségéről, és akik használják, esküsznek rá. Azoknak a gazdálkodóknak, akik elsőosztályú terményt szeretnének betakarítani, a kis rotorok használata sok előnyt biztosít:
 •  Széles támadási szögtartományban történő munkavégzés a termény forgatásakor
 • Gyors és egységes vízleadás.
 • Teljesen hatékony terményforgatás.
 • Egyöntetű eloszlás.
 • Kiemelkedő talajfelszín-követés.
 • Függesztett rendterítők kisebb túlnyúlással a függesztőmű-teherbírásra vonatkozó kisebb követelmények érdekében.
 • Kisebb teljesítményigény.
GF 6502 munkavégzés közben: teljesen hatékony forgatás a gyorsabb vízleadás érdekében, kisméretű rotorokkal

Integrált rendfelszedő aszimmetrikus fogakkal

A foghosszak aszimmetriája – amelyben a külső fogak hosszabbak – kiváló minőségű rendterítést eredményez. A külső rendfelszedőfogak a szimmetrikus kialakításhoz képest hamarabb behatolnak a takarmányba. Ez tökéletesebb rendterítést biztosít, még a táblaszéleken és a rotorok között (C) (E) is, mivel ezen a kényes területen jobb a fogak átfedése. A termény korábban történő elérése azt is jelenti, hogy az egyes rotorok tényleges szélessége (ezért a gép munkaszélessége is) nagyobb.
Az aszimmetrikus foghosszakkal a fogak hamarabb érnek a terménytömegbe.

GF7902 szállítási helyzetben

Média