GF 1002 T GII gép sziluettje

Egy kialakítás, amely kiemelkedik a többi közül.

Félig függesztett rendterítők két típusa, 7,80 m munkaszélességgel, közepes és nagyméretű gazdaságok számára. Igényei szerint válassza a nagy- vagy a kis rotorral rendelkező típust.

Értékesítő keresés

A GF 1002 T GII 6 vagy 8 rotorral és 7,80 méteres munkaszélességgel rendelkező rendterítő. Ezeket a félig függesztett típusokat kis vagy közepes teljesítményű traktorral történő üzemeltetésre terveztük. A vonulási kényelem, az egyszerű használat és a hosszú élettartam ezeknél a félig függesztett gépeknél további előnyöket jelent.
Kétféle típusú rotorkialakítás közül lehet választani:
 • Nagy rotor, amely hosszú szálú, sűrű termény kezelésére teszi alkalmassá a GF 7802 T G II típust.
 • Kisméretű rotor, amennyiben optimális terményforgatást kíván megvalósítani a GF 7902 T GII típussal.
GF 7802 T GII munka közben a szántóföldön

Az Ön előnyei

Válassza ki az Ön által előnyben részesített kialakítást

Nagy átmérőjű rotorok a GF 7802 TGII típuson

GF 7802 TGII: hosszú szálú és sűrű terményből álló rendek terítésére

A 6 nagy rotorral 7 karral rendelkező GF 7802 TGII a nagy volumenű rendek terítésére alkalmazhatók ideálisan.
nagy átmérő rotorokat kifejezetten a hosszú szálú, sűrű termény kezelésére terveztük.

GF 7902 TGII: csúcsminőségű rendterítés

A szakemberek meggyőződtek a minőségéről, és akik használják, többé már nem szeretnének lemondani róla. A kisméretű rotorok számos előnye alapvető azok számára, akik kiváló minőségű takarmány előállítására törekednek:
 • Jelentős dőlésszöggel végzett munka, a teljes terménymennyiség felszedése mellett.
 • Egyöntetű és gyors vízleadás.
 • Teljes terményátforgatás.
 • Kiemelkedően egyenletes keresztirányú eloszlás.
 • Kiemelkedő talajfelszín-követés.
 • Függesztett rendterítők csökkentett túlnyúlással a függesztőműmű-teherbírásra vonatkozó kisebb követelmények érdekében.
 • Kisebb teljesítményigény.
Kis átmérőjű rotorok a GF 7902 TGII típuson

Kompakt és univerzális gép

A félig függesztett GF 7802 T G II és GF 7902 T G II a jelenleg elérhető legkompaktabb gépek közé tartoznak. Ez a jellemző nagyszerű manőverezhetőséget biztosít, és megkönnyíti a vonulásokat. Ezek a típusok könnyedén csatlakoztathatók minden olyan traktorhoz, amely 2-es kategóriájú hárompont-függesztőművel rendelkezik.
Praktikus: Lejtős területeken a terményáramlás elősegítésére enyhén meg lehet emelni a rotorok elejét.
A szállítókerekek lesüllyesztésével együtt jár a rotorok előredőlése. Ezért szállítási helyzetben a magasság kisebb, a traktor és a gép közötti tömegeloszlás optimális, és a menettulajdonságok még nagy sebesség mellett is kiválóak.
Kompakt és univerzális rendterítő

Rotorok előtt elhelyezkedő kerekek

A középen lévő rotorokra nehezedő súly csökkentése érdekében a szállítóalváz a rotorok előtt helyezkedik el.
A tömegnek csupán egy része terheli ezeket a középső kerekeket. A tömegből adódó terhelés többi részét a vonórúd és a traktor veszi fel.
Az ebből származó előnyök nyilvánvalóak:
 • Kisebb terhelés éri a középső rotorokat.
 • A tömeg átterhelődik a traktor függesztőszerkezetére. 
Egyenetlen, buckás terepen a jobb talajkövetés érdekében két, lengőgerendelyre rögzített kiegészítő kerék szerelhető fel a rotorok elé.
Rotorok előtt elhelyezkedő kerekek

Mérsékelt karbantartásigény

A DIGIDRIVE rendszer

DIGIDRIVE: a forradalmi megoldás

Amikor a KUHN feltalálta ezt a hajtáskapcsolatot, a rendkezelés egy új korszakba lépett.
Innentől kezdve lehetségessé vált nagyszámú rotor meghajtása és hihetetlenül kompakt méretre történő összecsukása, mindemellett a karbantartási igény nullára csökkent. Valódi forradalmi újítás volt ez!
A DIGIDRIVE ujjas tengelykapcsolat mintegy 20 évvel ezelőtti bevezetése óta több mint egymillió rendterítő rotor működik a világon az általa nyújtott, kiemelkedő megbízhatósággal. A DIGIDRIVE rendszer alkatrészei kéregedzett acélból készülnek, és nem igényelnek karbantartást.

Tartós működésre tervezett rotorhajtóművek

A rendterítő karok pályavezérlése nagyméretű, kétsoros, ferde hatásvonalú golyóscsapágyakkal valósul meg (1). Ezek a kenőanyag kiszivárgásának és a szennyeződések bejutásának megelőzése érdekében erősített tömítéssel rendelkeznek. A hosszú távtartós csavaroknak (3) köszönhetően a négyszögletes szerkezet felfogatása robusztus. Ezeknek a hajtóműveknek köszönhetően a gép zsírzása mindössze egy pár csuklópontra szorítkozik. Maximalizált hasznos munkaidő és minimalizált karbantartási idő!
Tartós működésre tervezett rotorhajtómű

Terményterelők a kerekek tisztán tartása érdekében

A zsenge vagy magas szénhidráttartalmú, illetve kései és hosszú szálú takarmánynövények rendkezelése kihívást jelenthet, mivel a termény feltekeredhet a kerékoszlopokra. Ennek időről időre történő elhárítása elkerülhetetlenül állásidőt jelent. Vegye inkább hasznát a terményterelőknek, és előzze meg a terményszálak felcsavarodását a kerekekre.
Terményterelők GF kerekeken

Nagyszerű takarmányminőség

Az aszimmetrikus hosszúságú fogak esetében a fogak előbb érik el a terményt

Az aszimmetrikus fogak a teljes terménytömeget felemelik

A fogak aszimmetrikus kivitele, vagyis a külső fogak hosszabb kialakítása előnyös a rendterítés minőségének szempontjából. A szimmetrikus kialakítással szemben a hosszabb külső fog korábban ér a terménybe. Ez biztosítja, hogy a fogak az összes terményt felemeljék, még a táblaszéleken haladva is, de –ezen a kritikus részen jobb átfedés biztosításával – a rotorok (C) (E) közötti területen is. A termény előbb történő elérése azt is jelenti, hogy az egyes rotorok tényleges szélessége (ezért a gép munkaszélessége is) nagyobb.

GF 7902 T GII : terítsen rendet 4, kisméretű rotorral rendelkező típussal

A szakértők meg vannak róla győződve, hogy a kisméretű rotoroknak köszönhetően javul a takarmányminőség. A németországi Weser Ems tartomány agrárkamarája szerint 33% száradási idő is megtakarítható. Ami a DLG (egy mezőgazdasági műszaki szervezet) szakértőit illeti: meggyőződésük szerint a terménytömeg ily módon teljesen átfordul, és a terményeloszlás is egyenletes. Tekintse meg a teszteredményeket!
Azok a gazdálkodók, akik használják, többé már nem szeretnének lemondani róla. Sok előnyük van, ami alapvető fontosságú a kiváló minőségű takarmány előállításához.
Nagyon előredőlési szög esetén a teljes terménytömeg felszedésre kerül, és ennek számos előnye van:
 • Egyöntetű és gyors vízleadás.
 • Teljes terményátforgatás.
 • Kiemelkedően egyenletes keresztirányú eloszlás.
 • Kiváló talajfelszín-követés.
A rotorok független csuklópontjai és egyedi térközei az aszimmetrikus fogakkal együtt biztosítják a maradéktalan terményfelvételt. Mindez a hosszú szálú vagy sűrű terményre is vonatkozik, még egyenetlen terepen is. A terménytömeghez igazodó dőlésszög-beállításához nem szükséges szerszám, és mindössze 2 percet vesz igénybe.
A rendterítő terményforgatásra irányuló DLG Focus teszt eredményei

A táblán lévő takarmány 100%-os átforgatása

Ezeknek a professzionális gépeknek köszönhetően a táblaszéleken vagy lejtőkön történő rendterítés is hatékony és kényelmesen kivitelezhető. Használja ki a gép alapfelszereltségben biztosított oldalra járathatósági funkcióját.
Mindössze egy vezérlőszelep működtetésével jobbra vagy balra oldalazó járásba állítható a rendterítő.
Az oldalra járó helyzetbe állíthatóság alapfelszereltség

GF 7902 TGII munkavégzés közben

Média