GF 13003 T rotoros rendterítők

GF 13003 T profilok

13 m egyszerűség!

Az egyszerű és hatékony, új KUHN GF 13003 T rendterítő a nagy elvárásokat támasztó felhasználók igényeinek kielégítésére készült. 13 méteres munkaszélességével lenyűgöző területteljesítmény érhető el. Ez a rendterítő kimagasló munkaminőséget nyújt.

Értékesítő keresés

Ez a rendterítő kimagasló munkaminőséget nyújt. Kisméretű rotorjai és aszimmetrikus fogkialakítása tökéletes terményfelszedést és egyenletes terítést biztosítanak. A munkavégző részekhez a lehető legközelebb elhelyezett vezetőkerekeknek köszönhetően a talajfelszín-követés optimalizált és reakciókész, ami a termény minimális szennyeződésében és a tarlófelület megóvásában nyilvánul meg. A GF 13003 T típust intenzív használatra méreteztük. A munkában számíthat a robusztus és karbantartást nem igénylő rotorjaira. A műszaki meghibásodás kockázata – de a napi karbantartás miatti állásidő is – minimális. A gép egyszerű használatát célkitűzésként fogalmaztuk meg a fejlesztéskor: nincs vezérlőegység, nincsenek érzékelők, egyetlen hidraulikaszeleppel működik!
A GF 13003 T rendterítő a tökéletes gép nagy területek gyors és problémamentes rendkezeléséhez.
GF 13003 T munkavégzés közben

Az Ön előnyei

Takarmányminőség

A GSC-rendszernek köszönhetően a GF 13003 T rendterítő rotorjai tökéletesen követik a talajfelszínt.

A fogak nem kaparják a talajt, és a terményminőség garantált

A GF 13003 T típusú rendterítő úgy követi a talajfelszín egyenetlenségeit, mint kisebb munkaszélességű társai.
Ezt a kiváló talajfelszínkövetési működést az exkluzív GSC (Ground Save Control = Talajérintkezést kerülő szabályozás) rendszer teszi lehetővé. Ezt a rendszert az a koncepció jellemzi, hogy a vázszerkezet kerekei és a rotorfogak között nagyon kis távolság van. A felhasználó szempontjából ez azt jelenti, hogy a fogak kiválóan követik a talajfelszínt, még a legegyenetlenebb terepen is.
Néhány kivételes jellemző:
  • Munkavégzés közben a vázszerkezet súlya a széles hordozókerekeken nyugszik.
  • A kis átmérőjű rotorok hatékony forgatást és gyors terményszáradást biztosítanak.
  • Nincs szükség kiegészítő vezetőkerék beszerzésére és beállítására
Az egyes rotorok közötti csuklós kapcsolat és a rotort támasztó kerekek és a fogak közötti kis távolság lehetővé teszi a kaszálótarló hatékonyabb védelmét, mérsékli a takarmányba jutó szennyeződés mértékét, és csökkenti a fogak kopását.

Egy OPTITEDD rotor, kétszeres élettartammal

Az új OPTITEDD rotor a mozgó alkatrészek ellenállóképessége és élettartama tekintetében kitolja az eddig ismert határokat. A rotort, a karokat és a fogakat fokozott igénybevételre terveztük, biztosítva ezzel, hogy a gépek a legnagyobb kihívást jelentő körülmények (nagy tömegű termény, köves talaj stb.) között is jól teljesítsenek.

A rotor kialakítása és a lemez megnövelt merevsége nagymértékben mérsékli a vibrációt. A lemez és a kar sajtolása szintén erősebb lett.

Az erre az új rotorra felszerelt, nagy igénybevételre tervezett fogak – a korábbi típusokkal összehasonlítva – kétszeres élettartammal rendelkeznek. A fog átmérője 10 mm, és 4 nagyméretű (80 mm!) tekercsrugó is hozzájárul, hogy sokkal kevesebb fáradásos törés jelentkezik, a munkavégzéshez szükséges rugalmasság fenntartása mellett. Nagy tömegű termény esetén a rendterítés minősége kiváló marad, de a fogakat érő belső terhelés és feszültség kisebb.

A fogakon lévő terelőlemezek képesek csökkenteni a fogtartó karok terhelését, és megelőzik, hogy a termény felkúszva rátekeredjen a rotorra és a rotorfogakra. A fogelhagyást megakadályozó funkció megakadályozza a fogak elvesztését és takarmányba kerülését, ezáltal a soron következő gép meghibásodását illetve a takarmány szennyeződését is megelőzi.
Az új OPTITEDD rotor lehetővé teszi a munkát a legintenzívebb körülmények között is

Kisméretű rotorok, nagyszerű eredmények: 33%-kal rövidebb vízleadási idő

A szakemberek meggyőződtek a minőségéről, és akik használják, többé már nem szeretnének lemondani róla. A kisméretű rotorok számos előnye alapvető azok számára, akik kiváló minőségű takarmány előállítására törekednek:
  • Nagy dőlésszöggel végzett munka, a teljes terménymennyiség felszedése mellett.
  • Egyenletes és gyors vízleadás.
  • A terménytömeg tökéletes átfordítása.
  • Páratlan keresztirányú eloszlás.
  • Kiemelkedő talajfelszín-követés.
Az alábbi táblázat az eltérő rotordőlésszögek rendterítés hatékonyságára gyakorolt hatását szemlélteti.
A meredek dőlésszög jelentősen csökkenti a vízleadási időt.
Az OPTITEDD rotorok aszimmetrikus fogkialakítása tökéletes terményfelszedést biztosít.

Az aszimmetrikus fogak tökéletesen felszedik a terményt

A fogak aszimmetrikus kivitele, vagyis a külső fogak hosszabb kialakítása bizonyos előnyökkel jár a rendterítés minőségének szempontjából. A szimmetrikus kialakítással szemben a hosszabb külső fog korábban ér a terménybe. Ez biztosítja, hogy a fogak az összes terményt felemeljék, még a táblaszéleken haladva is, valamint a rotorok közötti területen is, de ez utóbbi, kritikus részen haladva ezt a jobb átfedés biztosításával teszi. A termény előbb történő elérése azt is jelenti, hogy az egyes rotorok tényleges szélessége (ezért a gép munkaszélessége is) nagyobb.
Az OPTITEDD rotorok aszimmetrikus fogkialakítása tökéletes terményfelszedést biztosít.

Egy egyszerűen használható rendterítő

A HLC rotorkiemelő rendszernek köszönhetően a táblavégi fordulási manőverek leegyszerűsödnek

Egyszerű táblavégi fordulási manőverek

A rotorok kiemelését vezérlő HLC-rendszer (forduláskori kiemelésvezérlés) leegyszerűsíti a munkavégzést. Egyszerűen működtesse a hidraulikus szelepet a rotorok egyszerre, 5 másodperc alatt történő kiemeléséhez táblavégi forduláskor, vagy a tábla egy csúcsban végződő részén. A rotorok nagy szabad magassága megakadályozza, hogy azok összehúzzák a kasza által hagyott rendeket. A nagy szabad magasság a termény kétszeri átfordítását is megakadályozza, és ebből adódóan óvja a takarmány minőségét. Végezetül a HLC-rendszernek köszönhetően elhaladhat akadályok felett is anélkül, hogy veszélyeztetné a gép működő részegységeinek épségét.

A munkahelyzet és a szállítási helyzet közötti átváltás is nagyon egyszerű

A manőverek gyorsan végrehajthatók, hogy Ön időt tudjon megtakarítani a táblák közötti átállások során
A megbízhatóság és az egyszerűség megvalósult: nincsenek érzékelők vagy vezérlőegység. Egyetlen kettős működésű hidraulikaszelep elegendő a gép minden funkciójának működtetéséhez
A GF 13003 T rendterítő átállítása szállítási helyzetbe gyors és egyszerű

Egyszerű karbantartás és beállítás

A rotor munkavégzési magasságának manuális beállítása gyors és egyszerű.

Szerszám nélküli, egyszerű beállítás

A rotorok dőlésszögének állítása gyorsan és egyszerűen kivitelezhető. A rotorok dőlésszögét pár másodperc alatt, szerszám nélkül be lehet állítani anélkül, hogy fennállna akár egyetlen csap vagy tengelypecek elvesztésének veszélye. Ebből adódóan könnyen alkalmassá tudja tenni gépét a fennálló munkakörülményekhez.
A rendterítés magassága is hasonlóan egyszerűen, hézagolók behelyezésével vagy kivételével elvégezhető. Egyszerű és gyors!

A DIGIDRIVE ujjas hajtáskapcsolat és robusztus hajtóművek: a forradalom

Amikor a KUHN feltalálta ezt a hajtáskapcsolatot, a rendkezelés egy új korszakba lépett.
Innentől kezdve lehetségessé vált nagyszámú rotor meghajtása és páratlanul kompakt méretre történő összecsukása, mindemellett a karbantartási igény nullára csökkent. Egy valódi forradalom!
Az iránytartást, masszív, kétsoros, ferde hatásvonalú golyóscsapágyak biztosítják. A kenőanyag kiszivárgásának és a szennyeződések bejutásának megelőzése érdekében a tömítés erősített kivitelű. A négyszögletes szerkezetre történő masszív rögzítés távtartókkal és hosszú, átmenő csavarokkal valósul meg. Ezeknek a hajtásházaknak köszönhetően a gép zsírzása mindössze egy pár csuklópontra szorítkozik.
Töltsön több hasznos munkaidőt a szántóföldön, és kevesebbet a karbantartó műhelyben!

A DIGIDRIVE ujjas tengelykapcsolat bevezetése óta több mint egymillió rendterítő rotor működik a világon, kiemelkedő megbízhatósággal. A DIGIDRIVE ujjas hajtáskapcsolat alkatrészei kéregedzett acélból készülnek, és nem igényelnek karbantartást.
A DIGIDRIVE ujjas hajtáskapcsolat

Terményterelő lemezek a kerekek tisztán tartása érdekében

A zsenge vagy magas szénhidráttartalmú, illetve kései és hosszú szálú takarmánynövények rendkezelése kihívást jelenthet, ha a termény hajlamos feltekeredni a kerékoszlopokra. Ennek időről időre történő elhárítása elkerülhetetlenül állásidőt jelent.
Vegye inkább hasznát a terményterelő lemeznek, és előzze meg a terményszálak felcsavarodását a kerekekre.
A terelőlemezek megakadályozzák a termény kerekekre történő felcsavarodását.

Tartsa a terményt a saját területén

A hidraulikusan vezérelhető terményterelő ponyvának köszönhetően a szomszédos területekre történő terményátszóródásból adódó veszteség elkerülhető. Az összes takarmány a saját területén marad!
A ponyva nagyon egyszerűen beállítható a fülkéből, és nem szükséges hozzá további hidraulikaszelep.
A GF 13003 T rendterítő terményterelő ponyvája megakadályozza, hogy a termény a szomszédos területre szóródjon.

GF 13003 T munkavégzés közben

Média