GF 15003 T - 17003 T típusú rendterítők

A GF 15003 T rendterítő formája

50%-kal kevesebb talajkaparás

A 14 illetve 16 kis átmérőjű rotorral rendelkező GF 15003 T és GF 17003 T típusok kimagasló területteljesítményre képesek. Az említett típusok a GSC (Ground Save Control = Talajérintkezést kerülő szabályozás) rendszernek köszönhetően a 4-rotoros rendterítőkhöz hasonló talajfelszín-követést képesek megvalósítani, miáltal a talajkaparás 50%-kal csökken!

Értékesítő keresés

A 14 illetve 16 rotorral rendelkező GF 15003 T és GF 17003 T típusok egyaránt óriási területteljesítményre képesek. A GF 17003 T típussal akár 15 ha/h területteljesítmény is elérhető. A GSC-rendszer (Ground Save Control = Talajérintkezést kerülő szabályozás) kiváló talajfelszínkövető működésének köszönhetően mindkét típus nagy területteljesítménye optimális rendterítési minőséggel párosul. Ez akár 50%-kal is csökkenti a fogak talajjal való érintkezését. Ennek eredményeképpen kevesebb szennyeződés kerül az átforgatott szálastakarmányba, a vízleadás gyorsul, így az összes tápanyag megmarad a takarmányban. A táblán lévő összes termény nagyjából egyszerre veszíti el nedvességtartalmát. Ezen kívül az optimális időablakokat kihasználva, a legjobb terményminőség érhető el. A legnagyobb garancia a minőségi takarmány betakarítására!
GF 17003 T típusú rendterítő munka közben

Az Ön előnyei

Takarmányminőség

A GF 15003 T és GF 17003 T rendterítők kiváló munkaminőséget nyújtanak.

50%-kal kevesebb talajkaparás

Kisebb társaikhoz hasonlóan a GF 15003 T és GF 17003 T rendterítők is kiválóan követik a talajfelszín egyenetlenségeit. A GF 17003 T típus például úgy viselkedik, mint egy nyolcrotoros vagy négy négyrotoros rendterítő
Ez a kiváló talajfelszín-követés elsődlegesen az exkluzív GSC (Ground Save Control = Talajérintkezést kerülő szabályozás) rendszernek köszönhető. Egy, a kapcsolószerkezetben kialakított oválfurat lehetővé teszi a gerendely alváztól független lengését a rotorok rögzítési helyén. A rotorokat a talajfelszín egyenetlen alakulása vezeti, nem pedig a hordváz mozgása.
Néhány kivételes jellemző:
 • Az exkluzív GSC (Ground Save Control = Talajérintkezést kerülő szabályozás) rendszer lehetővé teszi, hogy a rotorok a hordozó alváztól függetlenül mozoghassanak.
 • Munkavégzés közben a vázszerkezet súlya a nagyméretű szállítókerekeken nyugszik.
 • A kisebb méretű rotorok a hordozó váztól függetlenül alkalmazkodnak a talajfelszínhez és biztosítják a hatékony terményátforgatást és a gyors száradást.
 • A fogakhoz a lehető legközelebb elhelyezkedő kerekek gondoskodnak arról, hogy minél kevesebb szennyeződés kerüljön a terménybe, és a fogak élettartama is minél hosszabb legyen.

Az új OPTITEDD rotor a tökéletes termény érdekében

Az új OPTITEDD rotor a mozgó alkatrészek ellenállóképessége és élettartama tekintetében kitolja az eddig ismert határokat. A rotorok, karok és fogak kialakítása a fokozott igénybevételre készíti fel a gépeket, így azok a legnagyobb kihívást jelentő körülmények (nagy tömegű termény, köves talaj stb.) között is jól teljesítsenek.
Az új OPTITEDD rotor a legintenzívebb munkakörülmények között is lehetővé teszi a munkát.

Kisméretű rotorok, meggyőző eredmények: 33%-kal gyorsabb vízleadási idő

A szakemberek meggyőződtek a minőségéről, és akik használják, többé már nem szeretnének lemondani róla. A kisméretű rotorok számos előnye alapvető azok számára, akik kiváló minőségű takarmány előállítására törekednek:
 • Nagy dőlésszöggel végzett munka, a teljes terménymennyiség felszedése mellett.
 • Egyenletes és gyors vízleadás.
 • A terménytömeg tökéletes átfordítása.
 • Páratlan keresztirányú eloszlás.
 • Kiváló alkalmazkodás a talajfelszín egyenetlenségeihez.
Az alábbi táblázat az eltérő rotordőlésszögeknek a rendterítés hatékonyságára gyakorolt hatását szemlélteti.
A meredek dőlésszög jelentősen csökkenti a vízleadási időt.
A GF 17003 T és a GF 15003 T rendterítők kis átmérőjű rotorjai számos előnyös jellemzővel rendelkeznek

Teljes mértékű terményfelszedés az aszimmetrikus fogaknak köszönhetően

A fogak aszimmetrikus kivitele, vagyis a külső fogak hosszabb kialakítása előnyös a rendterítés minőségének szempontjából. A szimmetrikus kialakítással szemben a hosszabb külső fog hamarabb ér a terménybe. Ez biztosítja, hogy a fogak az összes terményt felemeljék akár a táblaszéleken haladva, sőt még a rotorok közötti területen is (ezen a kritikus részen a jobb átfedés biztosításával). A termény előbb történő elérése azt is jelenti, hogy az egyes rotorok tényleges munkaszélessége (ezért a gép munkaszélessége is) nagyobb.
Az OPTITEDD rotorokra szerelt aszimmetrikus fogak garantálják, hogy a teljes terménymennyiség elszedésre kerüljön.

Gyors és egyszerű manőverezés

A GF 17003 T rendterítő HLC rendszerével probléma nélkül haladhat át az árkokon és végezhet nehezebb manővereket

Árkokon való áthaladás és a forgókon történő manőverezés problémák nélkül

A HLC-rendszer (forduláskori kiemelésvezérlés) megkönnyíti a munkát. A rotorok a hidraulikus vezérlőszelep működtetésével egyszerűen felemelhetők a talajszintről, így a két tábla közötti árkon történő áthaladás vagy forgón történő manőverek nem okoznak problémát. A rotorok nagy szabad magassága megakadályozza terményösszehúzást, amikor a gép nagyméretű rendek fölött fordul. A forgókon történő manőverezéskor szintén kiválóan használható ez a rotorkiemelési funkció. A táblavégi fordulás megkönnyítése érdekében minden rotor egyszerre emelkedik fel. A nagy szabad magasság a termény másodszori átfordítását is megakadályozza, és ebből adódóan óvja a takarmány minőségét.

Minden út országúttá válik

Nem szükséges kibővítenie géptároló színjét sem. Kivételesen kompakt kivitele miatt a 17 méteres GF 17003 T nem foglal el több helyet, mint némely, a kereskedelmi forgalomban elérhető 10 méteres rendterítő!
Abszolút kényelem a közúti közlekedés során:
 • A szélesség és a magasság nem haladja meg a traktor méreteit.
 • A korlátozott hosszúságnak, a hordozóalváz helyzetének és a rotorok talajtól való nagy távolságának köszönhetően a táblák megközelítése egyszerű.
A (jelenlegi közúti jogszabályokkal összhangban felszerelt) speciális szállítókerekekkel a rossz minőségű utak és a nagy távolságok többé már nem jelentenek akadályt:
 • A vonulás során a rotorokat nem éri ütésszerű terhelés.
 • Kiváló tömegeloszlás.
 • Tökéletes menetjellemzők és biztonság, még nagy sebességnél is.
GF 15003 T szállítási helyzetben

Mesteri csukási kinematika

A nyitási vagy összecsukási műveletek a vezérlőegységnek köszönhetően nagyon egyszerűen és gyorsan kivitelezhetők. A napi teljesítmény maximalizálását szem előtt tartva, az egyik tábláról a másikra történő átállás miatt elvesztegetett idő minimális.
A 15003 T rendterítő összecsukása a vezérlőegység segítségével egyszerűen kivitelezhető.

Egyszerű karbantartás és beállítás

GF 15003 T típusú rendterítő munka közben egy táblán

A rotorok dőlésszöge központilag állítható.

A fogak tarlóhoz viszonyított magassága a kép központjában, egyszerűen állítható, a függesztett gépeken erre használt felső támasztókar működéséhez hasonlóan.
A dőlésszög kerekeknél történő egyszerű állításához, a rotorokat részlegesen meg lehet emelni.

A DIGIDRIVE hajtáskapcsolat és robusztus hajtóművek: a forradalom

Amikor a KUHN feltalálta ezt a hajtáskapcsolatot, a rendkezelés egy új korszakba lépett.
Innentől kezdve lehetségessé vált nagyszámú rotor meghajtása és páratlanul kompakt méretre történő összecsukása, mindemellett a karbantartási igény nullára csökkent. Egy valódi forradalom!
A rotorok forgását masszív, kétsoros, ferde hatásvonalú golyóscsapágyak biztosítják. A kenőanyag kiszivárgásának és a szennyeződések bejutásának megelőzése érdekében a tömítés erősített kivitelű. A négyszögletes szerkezethez történő masszív rögzítés távtartókkal és hosszú, átmenő csavarokkal valósul meg. Ezeknek a hajtóműveknek köszönhetően a gép zsírzása mindössze egy pár csuklópontra szorítkozik.
Töltsön több hasznos munkaidőt a szántóföldön, és kevesebbet a karbantartó műhelyben!

A DIGIDRIVE ujjas tengelykapcsolat bevezetése óta több mint egymillió rendterítőrotor működik a világon kiemelkedő megbízhatósággal a szálastakarmány-kezelés területén. A DIGIDRIVE hajtáskapcsolat alkatrészei kéregedzett acélból készülnek, és nem igényelnek karbantartást.
DIGIDRIVE hajtáskapcsolat

Terményterelő lemezek a kerekek tisztán tartása érdekében

A zsenge vagy magas szénhidráttartalmú, illetve kései és hosszú szálú takarmánynövények rendkezelése kihívást jelenthet, ha a termény hajlamos feltekeredni a kerékoszlopokra. A probléma elhárítása elkerülhetetlenül állásidőt jelent.
Vegye inkább hasznát a terményterelő lemeznek, és előzze meg a terményszálak felcsavarodását a kerekekre.
A GF 17003 T rendterítő kerekei terelőlemezekkel vannak felszerelve.

Intelligens kialakítás

Mindkét szakaszt hevederek tartják a megfelelő pozícióban, hogy a vázszerkezetben és a rotorokban ne alakuljon ki feszültség.
A rotorok végén lévő rögzítésnek köszönhetően a két szakasz tökéletesen stabil marad, minden kilengés nélkül. A hevederek biztonsági funkciót is betöltenek, helyettesítve a hagyományos fémrudakat, amelyek gyakran nehéznek bizonyultak, és gátolták az összecsukást. A két heveder a gép szállítási helyzetében automatikusan felcsévélődik, mint a biztonsági öv az autóban.
A GF 17003 T rendterítő két szakaszának megfelelő helyzetben tartását hevederek biztosítják, amelyek vázszerkezetben és a rotorokon keletkező feszültséget hivatottak csökkenteni.

GF 15003 T típusú rendterítő munka közben

Specifikációk

Műszaki jellemzők
 
Munkaszélesség, DIN (m)
Teljes szélesség munkahelyzetben (m)
Rotorok száma
Fogtartó karok száma rotoronként
Szállítási szélesség (m)
Szállítási magasság (m)
Szállítási hossz (m)
Kerékre szerelhető terelők
Fogvédelem
Dőlésszögállítás - szerszám nélkül
Rotorhajtás
TLT-fordulatszám (ford./perc)
Szabadonfutó központi hajtóműbe integrálva
Gumiabroncsok minden rotornál
Tartalék kerék a rotorokhoz
Szállítási helyzetbe állítás
Kapcsolószerkezet
Szükséges hidraulikus csatlakozások a traktoron
Szükséges elektromos csatlakozások a traktoron
Elméleti traktorteljesítmény-igény (kW/LE)
Hozzávetőleges tömeg (kg)
Alapgép összeszerelve leszállítva (kivéve az opcionális felszereltségi elemeket)
[1125800] GF 17003 T
17,20
17,70
16
6
2,40
2,68
7,50
Alapfelszereltségben
Alapfelszereltségben
2 helyzet alapfelszereltségben
Exkluzív DIGIDRIVE többujjas hajtáskapcsolat
1000
Alapfelszereltségben
16 x 6,50 - 8
Alapfelszereltségben
Elektronikus vezérlőegységgel külsőrotor-behajtással, majd előrefelé csukással, és speciális járószerkezeten szállítva
Vonórúd
1 kettős működésű, úszóhelyzettel
1 7-pólusú és 1 3-pólusú ISO csatlakozóaljzat
73 / 100
3460
Igen
Caractéristiques techniques
 
Type de rotor
[1125800] GF 17003 T
OPTITEDD

Média

GF 15003 T típusú rendterítő munka közben
A GF 17003 T rendterítő két szekciója
GF 17003 T típusú rendterítő munka közben
Több