A KUHN GA 4321 rotoros rendképző részlete

A legnagyobb követelményeket támasztó szálastakarmány-betakarító vállalkozások számára

A GA 4121 GM és GA 4321 GM egyrotoros rendképzők MASTERDRIVE hajtóművekkel rendelkeznek, amelyek intenzív igénybevétel esetén is rendkívül megbízhatóak. Ezek a gépek 4,10 illetve 4,20 méteres munkaszélességgel működnek.

Értékesítő keresés

Ezek az egyrotoros rendképzők ugyanolyan megbízhatóak, mint nagyobb társaik. A MASTERDRIVE hajtóműveket úgy készítjük, hogy a legintenzívebb használat se jelentsen számukra problémát. Ezen kívül – nagy munkaszélességüknek, csuklós függesztőszerkezetüknek és egyszerű manőverezhetőségüknek köszönhetően tiszteletet parancsoló területteljesítményt nyújtanak
GA 4321 GM munkavégzés közben

Az Ön előnyei

Ugyanolyan megbízható, mind egy nagyobb típus

MASTERDRIVE hajtómű

MASTERDRIVE hajtóművek

Az intenzív rendképzési műveletek során a rotor hajtásrendszerét nagyon nagy terhelés éri. Ezért fejlesztett ki a KUHN egy teljesen zárt hajtóművet, amely a kisebb mértékű kopás érdekében védelmet nyújt a mechanikai alkatrészeknek.
A MASTERDRIVE hajtómű intenzív használat esetén is megbízható kialakításáról és rendkívüli tartósságáról híresült el.
A szerkezet egy kúpfogaskerékkel és egy homlokfogaskerékkel megvalósított, kettős lassító hajtásáttételi rendszert rejt magában. A kúpfogaskerekes lassító áttétel pontos, kis tűréshatárú illesztései rendkívül megbízhatóvá és robusztussá teszik a rendszert, ami nehéz körülmények között is megtapasztalható.
A hajtómű belső kopása rendkívül csekély, és a szerkezet nem igényel karbantartást. A kettős lassító áttételezésnek köszönhetően nagyobb, több foggal rendelkező homlokfogaskerekek használhatók, ami javítja az erőátvitelt.

A fogak hőkezelt acélból készülnek

A KUHN rendképzőfogak kíméletesen kezelik a terményt, még akkor is, ha az tömeges és sűrű. Az optimális hasznos élettartam és a nagyobb kifáradási ellenállóképesség érdekében hőkezelt acélból készülnek. A fogak rugalmas, „lebegő” felfogatása hárommenetes nagyátmérőjű tekercsrugó közbeiktatásával történik, ami szintén csökkenti az elhasználódás mértékét. A fogak munkamagassága a kaszálótarló és a termény védelme érdekében precízen kontrollált.
A fogak hőkezelt acélból készülnek

Nagyszerű rendképzés a tiszta, szennyeződésektől mentes takarmány érdekében

A kettős ívelésű karoknak köszönhetően optimális rendképzés

A kettős ívelésű karoknak köszönhetően optimális rendképzés

A rendek egységes minősége és megfelelő térfogata szükséges a gyors vízleadáshoz és a jó bálázhatósághoz.
A GA rendképzők fogtartó karjai úgynevezett hipertangenciális pozícióban helyezkednek el. Ez azt jelenti, hogy a 90 fokos szöget a forgás későbbi fázisában éri el. A fogak szögállását vezérlő bütykös pálya meredekségével a fogak szabadítása gyors, és csak az utolsó pillanatban történik, továbbá kis forgatóerőt igényel a szabályos, laza és egyenes rendek kialakításához. A rendképzés minősége még nagy menetsebesség mellett is kiváló, mivel a terményt a gép nem szórja a renden túl.
A kettős ívelésű karok előnyei:
  • Csökkentik az elhaladó fogak közti távolságot. A terményveszteség kisebb mértékű, még nagy munkasebességnél is.
  • A legnagyobb tömeg a fogtartó kar középponti részén összpontosul. Ez hozzájárul a hosszabb élettartamhoz, mivel így a kar nincs kitéve nyomóerőnek a forgás közben, és a vezetőgörgők kevésbé terhelődnek.

Rendhatároló ponyva

A keretre erősített rendhatároló ponyva egy kar segítségével egyszerűen állítható. Opcionális felszereltségben hidraulikus munkahengerrel is állítható a fülkéből. Ha kifelé tolódik, akkor a ponyva automatikusan hátrafelé, amikor visszahúzódik, akkor pedig előrefelé mozdul el. Ez nagyon praktikus, mivel mindig megfelelően helyezkedik el a terményáramláshoz viszonyítva.
Rendhatároló ponyva

A kerekek helyzete elősegíti a terményszennyeződés megelőzését

A kerekek rendkívül közel helyezkednek el a rotorhoz, így kiváló talajfelszín-követést biztosítanak, és ezzel megakadályozzák, hogy a fogak talajjal szennyezzék a takarmányt.
A jobb talajfelszín-követés érdekében a kerekek a fogakhoz rendkívül közel helyezkednek el

Lejtőn is stabil

Csatlakozószerkezeti csillapítók

Rugalmas csuklós függesztőszerkezet

A GA 4121 és GA 4321 típusok csuklós függesztőszerkezettel állnak rendelkezésre, amely a vontatott gépekhez fogható, hatékony manőverezést tesz lehetővé.
Közel 50°-os mozgástartományával ez a kapcsolószerkezet kínálja a legnagyobb horizontális csuklási szöget a jelenleg elérhető gépek között. A kanyarban történő munkavégzés nem befolyásolja a rendképzés minőségét vagy a rend alakját, így a bálázónak a sarkokban sincs nehezebb dolga.

Dolgozzon gyorsan és hatékonyan a himbarendszerű tandem tengellyel

Annak érdekében, hogy optimális menetsebességet, rendképzési minőséget, tarlóvédelmet és a kopás elleni védelmet tudjanak biztosítani egyenetlen terepen, a GA 4121 és GA 4321 típusok egy további jellemzővel is rendelkeznek: A négy, eltolt helyzetű kerékkel rendelkező himbarendszerű tandem tengely leköveti a talajegyenetlenségeket, és stabilan tartja a gépet nagy menetsebesség mellett is.
Forgózsámolyos tengelyek

Csatlakozószerkezeti csillapítók

A lejtőn való nagyobb stabilitás érdekében ezek az egyrotoros típusok egy vagy több, csatlakozószerkezetbe épített csillapítóval is rendelkeznek (alapfelszereltség a GA 4321 típuson, opció a GA 4121 típuson).
A rotor kiemelésekor a csillapító automatikusan és finoman központi helyzetbe hozza a függesztőszerkezetet a traktor mögött.
Csatlakozószerkezeti csillapítók

GA 4121 GM munkavégzés közben

Média