GA 1031 T gépsziluett

Minden, amivel egy nagyméretű típusok rendelkeznek

A GA 4731 T és GA 5031 T típusok vontatott, egyrotoros rendképzők. 4,65–5,00 m-es munkaszélességben dolgoznak. A MASTERDRIVE GIII hajtóművel éppen olyan megbízhatóak, mint nagyobb társaik. A fogtartó karjaik nagyon egyszerűvé teszik a fogak cseréjét.

Értékesítő keresés

Ezeknek a minimálisan 40 LE-s traktorokat igénylő, 4,65 – 5,00 méteres munkaszélességgel rendelkező, vontatott egyrotoros rendképzőknek ergonómiai előnyei is vannak, amelyek főként a karok leszerelésében és a gép szállítási helyzetbe történő csukásában nyilvánulnak meg.
GA 1031 T munkavégzés közben

Az Ön előnyei

Ugyanolyan megbízható, mind egy nagyobb típus

MASTERDRIVE GIII hajtómű

A MASTERDRIVE GIII hajtómű: megbízható és tartós

Manapság a mezőgazdasági gépeknek egyre nagyobb területtel kell megbirkózniuk, és egyre nagyobb igénybevételnek kell ellenállniuk. A gép megbízhatósága és tartóssága alapvető fontosságú a felhasználók munkateljesítményre vonatkozó követelményeinek kielégítéséhez. A MASTERDRIVE GIII hajtóművek kifejlesztésekor a hajtás részegységeinek teljeskörű védelmét és a kopásállóságot tartottuk szem előtt. Ez a kivitel egyedülálló megbízhatóságot és tartósságot biztosít még intenzív használat mellett is.
A szerkezet egy kúpfogaskerékkel és egy homlokfogaskerékkel megvalósított, kettős lassító hajtásáttételi rendszert rejt magában. A kúpfogaskerekes lassító áttétel pontos, kis tűréshatárú illesztései rendkívül megbízhatóvá és robusztussá teszik a rendszert, ami nehéz körülmények között is kézzel fogható.
A hajtómű belső kopása rendkívül csekély, és a szerkezet nem igényel karbantartást. A kettős lassító áttételezésnek köszönhetően nagyobb, több foggal rendelkező homlokfogaskerekek használhatók, ami javítja az erőátvitelt.

Robusztus alkatrészek

A MASTERDRIVE GIII hajtóművet úgy terveztük, hogy megbirkózzon a hajtáslánc egyre növekvő igénybevételével, ami főként a következők miatt jelentkezik: Egyre nagyobb munkaszélességek és rotorátmérők, nagyobb terménytömeg, például szilázs, szenázs, szalma és széna kezelése.
 • Fontos alkatrészek kerültek megerősítésre, hogy a rotorok kisebb tömegük ellenére is megőrizzék robusztus kivitelüket:
 • Alumínium házak.
 • Optimalizált bütykös vezérlőpálya a görgő terhelésének csökkentése érdekében.
 • Nagy átmérőjű görgők a forgási sebesség csökkentése és a bütykös vezérlőpályára nehezedő nyomás csökkentése érdekében.
 • Nagy átmérőjű csapágyakkal szerelt fogtartó karok.
 • Erősebb csuklós fogtartókar-tengely.
 • Megerősített fő tengely.
 • A fogtartó karok erősebb rögzítése a fogtartókhoz (csavarozott).
 • Megerősített fogtartó karok

  Minimum 40 LE-s traktorokhoz

  A GA 1031 T egyrotoros rendképzők minimálisan 40 LE-s traktorokkal használhatók.
  GA 4731 T traktorhoz csatlakoztatva

  Egyszerű és ergonomikus összecsukás és beállítás

  GA 4731 T: helyezze el a karokat könnyedén, az ergonomikus tárolóhelyükön

  A karok leszerelése kevesebb időt és munkát vesz igénybe

  Ezeket a rendképzőket új, ergonomikus kartartóval és központi rögzítőrendszerrel tervezték. A karok kivétele és tárolóhelyzetbe helyezése könnyedén megoldható. Annak érdekében, hogy minden fogtartó karhoz könnyen hozzá lehessen férni, a rotor elforgatható. A GA 1031 típusú egyrotoros rendképzőkkel nagyon egyszerű a táblák közötti átállás. Praktikusan használható, ha a tábláit utak tagolják.

  Egy forgattyús kar a rotormagasság beállításához

  A rotormagasság egyszerűen, egy forgattyús karral állítható.
  Rotormagasság állítása forgattyús karral

  A rendhatároló ponyva és a védőkorlát egyszerűen munkahelyzetbe hozható

  A rendhatároló ponyva és a védőkorlát hidraulikusan (opcionális felszereltség) vagy manuálisan működtethető. Ez utóbbi egy tehermentesítő rugónak köszönhetően könnyen kivitelezhető.
  A rendhatároló ponyva egyszerű munkahelyzetbe állítása

  Kiváló minőségű takarmány

  A kettős ívelésű fogtartó karoknak köszönhetően szép kialakítású rend

  Rendkialakítás: a kettős ívelésű karok előnye

  A rendek homogén minősége és megfelelő térfogata a gyors vízleadás és a jó bálázhatóság előfeltétele.
  A GA rendképzők fogtartó karjai úgynevezett hipertangenciális pozícióban helyezkednek el. Ez azt jelenti, hogy a 90 fokos szöget a forgás későbbi fázisában éri el. A fogak szögállását vezérlő bütykös pálya meredekségével a fogak szabadítása gyors, és csak az utolsó pillanatban történik, továbbá kis forgatóerőt igényel a szabályos, laza és egyenes rendek kialakításához. A rendképzés minősége még nagy menetsebesség mellett is kiváló, mivel a terményt a gép nem löki a renden túl.
  A kettős ívelésű karok előnyei:
  • Csökkentik az elhaladó fogak közti távolságot. A terményveszteség minimális, még nagy munkasebességnél is.
  • A legnagyobb tömeg a fogtartó kar középponti részén összpontosul. Ez hozzájárul a hosszabb élettartamhoz, mivel így a kar nincs kitéve nyomóerőnek a forgás közben, és a vezetőgörgők kevésbé terhelődnek.

  A kaszálótarló védelme

  A kaszáló különböző viszonyaihoz való tökéletes alkalmazkodás legalább annyira fontos, mint a talajnyomás csökkentése a talaj és a kaszálótarló megóvása érdekében.
  Az egyrotoros rendképzők rendelkeznek mindazon jellemzőkkel, amelyek az említett követelmények kielégítéséhez szükségesek.
  Minden rotor négy, tandem elrendezésű kerékkel rendelkezik, amelyek az optimális talajfelszín-követés érdekében a fogakhoz nagyon közel futnak.
  4 kerék tandem futóművön, rendkívül közel a rotorhoz a talajfelszín-követés érdekében

  Ha már szép rendeket készít, miért kuszálná össze őket?!

  A kiemelőrendszer lehetővé teszi, hogy elérjen egy rendelkerülési magasságot, ami a függesztett típusok esetében 40 cm.
  GA 1031 T fordulási helyzetben a tábla végén

  GA 4731 T álló helyzetben

  Média