MERGE MAXX 950 típusú szalagos rendképző sziluett

Egy másik rendképzési koncepció

Ezek a szalagos rendképzők ideális megoldást jelentenek bérmunka-szolgáltatók és gépszövetkezetek számára, de önálló gazdaságokban is kiválóan használhatók. A két, egymástól független rendfelszedővel oldalsó vagy középső terménykihordást is meg lehet valósítani, számos lehetséges kombinációban. Képezzen rendet akár 30 m széles területről, és haladjon akár 3 km/h-val gyorsabban.

Értékesítő keresés

A MERGE MAXX 950 és 1090 típusú szalagos rendképző ideális választást jelent bérmunka-szolgáltatók és gépszövetkezetek számára, amelyek nagy munkaterületeken dolgoznak, és hatékony, jól szervezett betakarítási láncokat üzemeltetnek. A MERGE MAXX 760 egyéni gazdálkodók igényeinek felel meg a legjobban.
Különböző rendfelszedő-szélességükkel (5,50 m – 10,95 m) ezek a szalagos rendképzők 20 vagy 30 m terményt is képesek kezelni. Az egységes rendek kialakításának köszönhetően a soron következő betakarítógép akár 3 km/h-val nagyobb munkasebességgel képes haladni. A MERGE MAXX szalagos rendképzőkre a maximális sokoldalúság is jellemző, mind a rendképzési lehetőségek tekintetében, mind pedig a különféle termények kezelési képességét illetően: egyaránt képesek kezelni könnyű vagy tömeges, sűrű vagy ritka, rövid- vagy hosszú szálú terményt, szántóföldi terményeket vagy gyepféléket, szalmát vagy teljes terményt, gabonakeveréket, szénát, ...). Használatuk különösen javasolt a sérülékeny takarmánynövények, például pillangósok esetében, a teljes tápértékkel történő betakarítás biztosítására.
Mi a szalagos rendképző működési elve? A terményt a rendfelszedők emelik fel a talajról, majd gyengéden, minél kevesebb levelet elhullatva, és a lehető legkevesebb szennyezőanyag és kő kíséretében helyezik le.
MERGE MAXX 950 munkavégzés közben

Az Ön előnyei

Szabályos rendek: nyerjen 2–3 km/h-t*

A kezelő a MERGE MAXX által készített szabályos rendeknek köszönhetően javítani tud a termelékenységen.

Megnövelt munkateljesítmény

A betakarítógépei gyorsabban tudnak dolgozni, ha a rendek szabályosak. Állandó sebességgel haladva a kezelők munkája kisebb terhelést ró rájuk:
 • Nem kell lelassítani a nagyobb terménytömegű részeken.
 • Nem kell felgyorsítani a ritkás részek miatt.
A kezelők arra koncentrálhatnak, ami fontos, nem pedig a menetsebesség állandó változtatására kell figyelniük.
A MERGE MAXX 950 szalagos rendképzőkkel a betakarítógépek üzemeltetésekor jelentkező csúcsterhelések is csökkenthetőek. A MERGE MAXX 950 felhasználók igazolják a munkasebesség 2–3 km/h-val történő növekedését! Ön is növelheti a termelékenységet.
A rendbe kerülő kevesebb talaj és kő mérsékli a felszedőrendszer kopását és csökkenti az üzemeltetési költségeket.

A rendfelszedő optimalizálja a rendképzést...

A felszedés minőségét és egyenletességét közvetlenül a felszedő egység és a WINDGUARD hengeres rendterelő kialakítása határozza meg. A WINDGUARD motollával, terelőcsigával és egy alsó hengerrel együttműködő 5 db, bütykös vezérlésű fogvezető kar optimalizálja a terményfelvételt, a termény megemelését és a szalagra történő kíméletes átadását. A szabályos rendek létrehozásának ez az alapvető feltétele.
A különféle betakarítási körülményekhez való igazodás érdekében a felszedő fordulatszáma állítható. Szükség esetén a fordulatszám csökkenthető az érzékeny takarmányok leveleinek, és ezzel a végtermék tápanyagtartalmának megőrzése végett. A széles szalagok a terményt oldalra szállítják. A karbantartása nagyon egyszerű. A szalag feszítése szerszámok nélkül néhány pillanat alatt állítható. A szalag sebessége szükség szerint csökkenthető, illetve a rend méretéhez, vagy a betakarítógép méretéhez igazítható.
A rendfelszedő és a WINDGUARD RENDTERELŐ henger

A hengeres WINDGUARD rendszer a szalaghoz vezeti a terményt

A takarmányt a felszedő szedi fel és a WINDGUARD rendszer vezeti, amely egy terelőcsigából és egy hengerből áll, optimalizálva a takarmány áramlását a szállítószalagra.
A rendszer automatikusan igazodik a takarmány mennyiségéhez. A nagy teljesítmény érdekében egységes, laza, csavarodás nélküli rendek képződnek.
A hengeres WINDGUARD rendszer

Tökéletesen méretre igazított oldalsó rend

A rend jobb mérettartása érdekében az oldalra gyűjtéshez rendterelő ponyva rendelhető, mely főként utólagos bálázás esetén lehet hasznos.
A kezelő bármikor állíthat a rendszélességen vagy a ponyvát teljesen visszahajthatja.
A rend oldalsó mérethatárolása a bálázó rendfelszedőjének hatékonyabb működése érdekében a rendhatároló ponyvával biztosított.

Az Ön által elvárt sokoldalúság!

A vetőegységek egyszerűbb felügyelet biztosítanak a MERGE MAXX egységek funkció felett

Nyolc különböző rendképzési lehetőség

A MERGE MAXX 960 szalagos rendképző nyolc különböző rendképzési lehetőséggel rendelkezik.
A következőkre képes:
 • Hozzáigazítható a betakarítási módszerekhez: 1 m széles rend a bálázókhoz és szállítókocsikhoz, és akár 2,20 m széles rend a járvaszecskázók rendfelszedőihez. Állítható szélességű központi rend vagy oldalsó rendek különböző felszedési szélességekkel, vagy a kettő kombinációja.
 • Könnyedén alkalmazkodik az eltérő táblaalakulásokhoz.
A MERGE MAXX 950 és 1090 szalagos rendképzők fő funkciói (rendképzési mód, a szalagok forgásiránya, munka- és szállítási helyzetbe állítás, üzemóra-számláló) egy egyszerű, felhasználóbarát terminállal kezelhetők.

A MERGE MAXX 760 esetében a KMM01 vezérlőegység biztosítja a kezelő számára a rendképzés egyszerű felügyeletét, valamint a szalagok független vagy egyszerre történő kiemelését.
A rendhatároló ponyva közvetlenül a traktor hidraulikaszelepével vezérelhető.

Középre történő rendképzés

A 2 egység távol van egymástól, és a szállítószalagok a gép középvonalába hordják a terményt. A központi helyzetű rend 8-10 m széles terményszőnyegből alakul ki. Egy ideális helyzet:
 • hármas kaszakombinációval (1).
 • két szalmarend egyesítésére max. 7-7,5 méteres vágásszélességű kombájn után (2).
A rend szélessége a felszedő egységek közötti távolság beállításával a műveleti sorban következő rendfelszedőhöz igazítható.
Hármas kaszakombinációk vagy kombájnok által képzett elsődleges rendek felszedése és központi rendben történő egyesítése

20-30 m egyetlen rendben

Ha a szalagok közelebb vannak állítva egymáshoz, és egy irányba forognak, akkor egy rend képezhető, a gép bal vagy jobb oldalán (3).
Ha szükséges, a termény olyan területen is elhelyezhető, ahol előzőleg már felszedésre került a termény.
Különböző rendképzési szélességek kombinálásával 20-30 méteres munkaszélesség is megvalósítható kis volumenű termény esetén (4).
Használja ki az oldalsó és a középső rendképzés előnyeit egyaránt (5):
 • Az első menetben jobb oldali rendképzés (a).
 • Majd bal oldali rendképzés (b).
 • Majd fejezze be a rend kialakítását (c).
Oldalsó rendképzés: 20-30 m egyetlen rendbe gyűjtve

Nagyobb tömegű terményhez

Egyetlen rend esetleg túl sok a soron következő betakarítógépnek ahhoz, hogy egyenletes sebességgel tudjon dolgozni. Ezért van lehetőség különböző konfigurációk megvalósítására:
 • A terménytömeg fele az egyik oldalra, a másik fele a másik oldalra kerül (6).
 • A terménytömeg fele középvonali rendet képez, a másik fele oldalra kerül (7).
 • Ez hasznos lehet, ha két szalmarendet szeretnének egyszerre átforgatni! (8) !
Nagyobb terménytömeghez a gép konfigurációját megfelelően változtatni kell

Talajfelszín-követés a szennyeződés megakadályozása érdekében

A felfüggesztésről 4 erős, állítható rugó gondoskodik

Hatékony talajfelszín-követés

A talajnyomás csökkentése és a kaszáló tarlójának megóvása érdekében a MERGE MAXX 950 szalagos rendképző felszedő egységei 4 erős és állítható rugóval felszerelt speciális felfüggesztési rendszerrel rendelkeznek. Mindegyik felszedő egység +/-10° fokos munkavégzési szögtartománnyal és -20/+30 cm-es függőleges kitérési tartománnyal rendelkezik, hogy alkalmazkodni tudjon az egyenetlen talajfelszínhez.
Négy nagyméretű és magasságában állítható csuklós csúszótalp követi a talajfelszínt, és tökéletes vezetést biztosít a felszedő egységeknek. A MERGE MAXX 950 és 1090 típusokon forgattyúkarral történő központi csúszótalpmagasság-állítás, a MERGE MAXX 760 típuson pedig többfuratú lemezbe illesztett csapok biztosítanak kényelmes és biztonságos megoldást a magasság állítására.

Függesztőmű beépített csillapítókkal

A függesztőműrendszerbe csillapítók vannak beépítve annak érdekében, hogy a rázkódások ne tevődjenek át a traktorra. Ez egy olyan KUHN exkluzivitás, mely növeli a kényelmet a rosszul karbantartott utakon történő vonuláskor.
Függesztőmű beépített csillapítókkal

MERGE MAXX 1090 szalagos rendképző munkavégzés közben, lucernában

Média

MERGE MAXX 1090 szalagos rendképző közúti vonulásban
MERGE MAXX 1090 szalagos rendképző munkavégzés közben, lucernában
MERGE MAXX 1090 szalagos rendképző munkavégzés közben, lucernában
Több