TBE - TBES 102 típusú, oldalkaros, kalapácskéses szegélyzúzók

TBE 222 szegélyzúzó sziluett

Sokoldalú és robusztus

6 típus áll a többirányú felhasználhatóságot és a teljesítményt kereső gazdálkodók és a gépszövetkezetek rendelkezésre, 5 munkaszélességben (1,79–2,50 m). Alkalmasak az intenzív használatra, fű és aljnövényzet lezúzására. A TBE 102 sorozat jelentős mértékű oldalirányú kinyúlással rendelkezik.

Értékesítő keresés

Ahogy a gazdálkodási és zöldterület-karbantartási igények és gyakorlat változik, a TBE szegélyzúzók fejlesztése a 102-es sorozat irányába mozdult el. A gazdálkodók és a bérmunka-szolgáltatók elégedettek a teljesítményükkel: nem csoda, hiszen a számukra terveztük!
Ezeket a nagy igénybevételre tervezett szegélyzúzók – masszív felépítésüknek köszönhetően – nagy éves munkaterhelésre és intenzív használatra alkalmasak. Ezek az 1,79 – 2,30 m-es munkaszélességű gépek kiválóan alkalmasak a táblaszegélyek és az ösvények, de a parlagon lévő területeken és az egyéb füves területeken karbantartására is.
TBES 262 típusú szárzúzó munkavégzés közben

Az Ön előnyei

Minden tekintetben masszív

Rugós működésű, non-stop védelmi rendszer

Mechanikai behatásokkal szemben védve

Akadályba ütközés esetén a gép kerete egy rugós működésű, non-stop biztonsági rendszernek köszönhetően védelmet élvez. Amint elkerülte az akadályt, a gép automatikusan visszatér a munkahelyzetbe. Ezen kívül a mechanikai behatásnak kitett alkatrészek (ház, szíjburkolat, csapágyak...) mind védettek, és maga a ház egy 4 mm vastagságú, csavarozott belső acéllemez-burkolattal is rendelkezik az ütődésekkel és a kopással szembeni nagyobb ellenállás érdekében.

Rotorok és hengerek: tartós használatra tervezve

A rotor gép legfontosabb részegysége. Egy egyszerű kiegyensúlyozatlanság hatással lehet az összes többi alkatrész kopására.
A megbízható gyári minőség biztosítása érdekében, az alapos gyártási eljárásnak és a kiváló minőségű megmunkáló gépeknek köszönhetően, az összes rotor gondosan kiegyensúlyozva kerül beszerelésre.
A TBE és TBES típusokon egy leszerelhető végekkel rendelkező henger van felszerelve, a rotorhoz lehető legközelebbi helyzetben.

Robusztus szerkezeti elemek

Amint az a KUHN szárzúzókon megszokott, a TBE és a TBES 102 sorozat típusai is nagy szilárdságú acélból készülnek. 4 mm vastagságú hegesztett belső lemezburkolat, mellső védőrudazat, szíjburkolat gondoskodik a további védelemről és a robusztus felépítésről. Az elhasználódás mérséklése érdekében a burkolatot csavarozott, ívelt Hardox csúszótalp is védi: ideális az útszegélyeken történő használathoz!
A KUHN szegélyzúzók intenzív használatra tervezett vázszerkezete páratlan megbízhatósággal és tartóssággal rendelkezik. Néhány adat:
 • kapcsolókeret 120 x 120 mm, csatlakozókengyelek,
 • egy 80 mm szélességű paralelogramma kar csatlakozik egy Ø 40 mm átmérőjű tengelyhez,
 • önműködő zsírzású perselyek minden csuklóponton.
Egy robusztus, tartós gép, minden zúzási munkához

Fókuszban a sokoldalúság

Lejtős területek egyszerűbb karbantartása döntött helyzetű TBES 262 típusú szárzúzóval

Szárzúzáshoz, bármely szituációban

A kinematikájuknak köszönhetően a TBE és a TBES 102 típusok többféle módon is használhatók. A traktor mögött működtetve tökéletesen alkalmasak csapások, ösvények karbantartására, de ugyanezeket a gépeket döntött és oldalra kitolt helyzetben használva szegélyek, árkok, töltéspartok és sövények karbantartása is elvégezhető. A munkavégzésük lehetséges szögtartománya -65°-tól (árkok esetében) +90°-ig (sövények) terjed. Fű vagy cserje, árokpart vagy töltésoldal: nem jelent akadályt ezeknek a szárzúzóknak.
Bal oldali kinyúlást biztosító gép igénye esetén válassza a TBE 222 típust.

Kivételes kinematika

Az oldaleltolási és a billentési értékek magukért beszélnek. A TBE és TBES 102 sorozat típusainak kivételes kinematikája megkönnyíti a nehezen hozzáférhető helyek elérését. Külső hajtóművüknek köszönhetően a TBES 102 sorozat típusaival még nagyobb mértékű oldalirányú eltolás valósítható meg.
Ez a jellemző a következő előnyökkel jár:
 • A TBES típusok ideális megoldást jelentenek széles (2,30 méternél szélesebb) traktorokhoz.
 • A kialakítás mellső függesztésű szárzúzóval gépkombinációban dolgozva is figyelemre méltó.
A gép kinematikájának köszönhetően megvalósítható oldaleltolási és billentési értékek.

Válassza ki a megfelelő zúzókést

Alakítsa a gépet a saját igényeinek megfelelően, a feladatra leginkább alkalmas zúzókés kiválasztásával:
 • Nehéz kalapácskés: füves területekhez, legelőköz.
 • Univerzális kés: bozótos területek megtisztításához.
 • Lengő-csuklós kanalas kések: füves területen végzett intenzív munkához, professzionális zöldterület-karbantartó használatra.
A szárzúzók széles kínálatához számos zúzókés alkalmazható: Kalapácskések, „Y”-kések, kanalas kések

Kiváló minőségű zúzás

A rotorhoz nagyon közel elhelyezkedő henger, a szármaradványok gyors lebomlása érdekében

Professzionális minőség

A zúzási munkaminőség megfelel a professzionális elvárásoknak.
A megfelelő zúzókéseknek, a 450 mm átmérőjű rotornak és a burkolatba szerelt két ellenkésnek köszönhetően a zúzási minőség kitűnő.
Ez azt jelenti, hogy szárzúzással aktuális problémákra képes megoldást nyújtani:
 • Féken tartható a gyomok térnyerése.
 • Alkalmazását nem korlátozza a növényvédő szereket érintő tiltás.
 • Biztosítja a táblák akadálytalan megközelítését.
 • Sövénynyírás.
 • A vezető megfelelő kilátásának biztosítása.
A 180 mm átmérőjű, leszerelhető végekkel rendelkező talajhenger a lehető legközelebb helyezkedik el a rotorhoz, hogy ne tömörítse a növénymaradványokat, és lehetővé tegye azok gyors lebomlását.
Az ívelt oldalsó csúszótalpak akadálytalan siklást biztosítanak TBE és TBES 102-es típusoknak a talajfelszínen.

A rotorhoz nagyon közel elhelyezkedő henger, a szármaradványok jobb lebomlása érdekében

A talajhenger a rotorhoz a lehető legközelebb helyezkedik el. Ily módon a növénymaradványok a henger fölött dobódnak ki. A lebomlásuk gyorsabb, mivel a henger menet közben nem tömöríti le ezeket. A látható eredmény kifogástalan.
Kulcsjellemzők:
 • Kiváló talajfelszín-követés.
 • Kalapácskések általi öntisztulás.
A rotorhoz nagyon közel elhelyezkedő henger, a szármaradványok jobb lebomlása érdekében

TBES 262 típusú szárzúzó munkavégzés közben

Média