Hírek és események
Hírek , ESPRO mulcsvetőgép

KUHN ESPRO R/RC, a lehető legsokoldalúbb vetőgép.

A minden gazdálkodót érintő szabályozások, a "Green Deal" és az új KAP fontos elemei a műtrágya-felhasználás csökkentése és a helyspecifikus kijuttatásra való átállás.
A KUHN ESPRO vetőgép kiválóan illeszkedik az új szabályozási környezethez és az agrárpolitikai elvárásokhoz. Az ESPRO precíziós technológiái lehetővé teszik a pontos, helyspecifikus vetést, illetve elérhetőek vele az előírt műtrágya-felhasználási célok is.

KUHN ESPRO R/RC MULCSVETŐGÉP 

A gép innovatív kialakítása és funkciói lehetővé teszik a hatékony és gazdaságos munkavégzést, ami hozzájárul a költséghatékony inputanyag-felhasználáshoz. Emellett a ESPRO vetőgép magas szintű precizitással dolgozik, amely lehetővé teszi a pontos vetési időpontok betartását, ami kulcsfontosságú a termelés sikeréhez. Az ESPRO vetőgép a modern gazdálkodás eszköze, amely segíti a gazdákat az új szabályozásoknak megfelelő termelési módszerek alkalmazásában.

A KUHN min-till gabona vetőgépé az ESPRO nem csak magágyat készít, és vet, de az RC változat osztott tartályának köszönhetően még egy művelet is elvégezhető egy menetben, a műtrágya kijuttatás.

A fő növényi kultúra kiadagolása és vetése, valamint a műtrágya kijuttatása egy menetben történik. Az inputanyag két magágy közé, a gyökérszint alá kerül, így a műtrágya precíziós kijuttatási mélységének beállításával megelőzhető a fejlődő növények kiégése, és a precíz tápanyag kijuttatás.

KUHN ESPRO vetőgép alkalmazásával így csökkenthető a menetszám, kevesebb gép és gépkezelő szükséges, így költséget takaríthat meg. A gép által kínált precíziós kijuttatási megoldásoknak köszönhetően pedig optimalizálható többek között a műtrágya kijuttatás is.

ESPRO

ESPRO R/RC

A LEHETŐ LEGSOKOLDALÚBB VETŐGÉP

  • Minimum és forgatásos művelés esetén is egy menetben biztosítja a tökéletes vetést
  • Magas precizitás akár 17 km/h sebességnél, 3–8 méter közötti munkaszélességben
  • Elérhető osztott tartályos változatban mag/mag, vagy mag/műtrágya kijuttatás egy menetben
  • Differenciált tőszámmal történő vetés
  • Kijuttatási térkép alapján
  • ISOBUS kompatibilis

KUHN ESPRO modelljei új fejezetet nyitnak a sokoldalúan alkalmazható vetőgépek történetében. Kialakításuknál fogva ezek a gépek minimum és forgatásos talajművelés esetén Is a gazdálkodó Igényeinek meg- felelően, maximális sokoldalúsággal végzik el a vetést.

Egyszerű töltés és ürítés, művelőút konfiguráció, kényelmi funkciók

A tartály nagy töltőnyílása és kis töltési magassága az összes ESPRO típuson meg- könnyíti a BIGBAG zsákos, Illetve az ömlesztett feltöltést. A tartály alján kialakított nyíláson keresztül a maradék vetőmag gyorsan eltávolítható.

A kezelő terminálon keresztül különféle művelőút konfigurációk menthetőek el a későbbi műveletekhez, például permetezéshez és műtrágyaszóráshoz Is. Így többé nem kell alkalmazkodni a mű- trágyaszóró és permetező gép munkaszélességéhez.

A magadagoló az összes ESPRO vetőgép- típuson elölről közelíthető meg egy fel- hajtható létra segítségével. Az ESPRO R/RC típuson az oldalsó megközelítést a munka- eszközök felett kialakított padozat teszi lehetővé, mely automatikusan fel csukódik, amikor a gépet szállítási helyzetbe állítják. A tartály tisztítása sem jelent gondot, ugyanis a tartályban belső lépcsőfokok segítik a bejutást

A tartályban elhelyezett érzékelők segítségével a töltésmagasság folyamatosan nyomon követhető. Az adagolótartály töltésszintje jól látható a vezérlő terminál kIjelzőjén. A töltésszint ellenőrzését lehet a vetőmag típusához Igazítani, a szenzorok három különböző pozícióban helyezhetőek el.

Vetésellenőrzés és sorelzárás

A VISTAFLOW sorelzáró és vetésellenőrző rendszer, amely folyamatosan figyeli a magok áthaladását a csövekben, soron- ként. Ha a vetőgép elosztókúpja VISTAFLOW sorelzáró automatikával van ellátva minden sorban, az összes művelőút-ritmus, valamint a vetőmagok áthaladása Is ellenőrzött

Kiegészítő precíziós vetőegység

A KUHN SH vetőegység egy kiváló minőségű és megbízható kiegészítő eszköz. Ez a vetőegység is kiválóan beilleszthető a precíziós vetés technológiába.

Kombinációban számos felhasználási módja lehet, ezek közül talán a KUHN ESPRO vetőgéppel történő kombináció a legjobb példa.

Az ESPRO RC változathoz ezen kijuttató egység remekül passzol, ezzel akár már 3 különböző anyag egymenetben történő kijuttatása is lehetséges. Műveletelem terén pedig ezzel a kiegészítő egységgel akár 4 különböző művelet is elvégezhető egy menetben.

Függetlenül a mag vagy műtrágya méretétől-fajtájától, a HELICA adagoló egység lehetővé teszi, a könnyed váltást egyik fajtáról a másikra. Az SH 1120 vetőegység ISOBUS-kompatibilis, így az anyagkijuttatás, precíziósan vezérelhető, a traktor sebessége és/vagy táblatérkép alapján, ezáltal biztosított a kijuttatni kíván anyagok-magok mennyiségének és elhelyezkedésének pontos szabályozása, ami biztosítja a növények optimális növekedését és fejlődését.

SH vetőegység

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keresse területileg illetékes értékesítő kollégánkat, kattintson az alábbi linkre:

KAPCSOLAT

Az Agroinform piactéren is megtekintheti készletes gépeinket:

Ügyfélinterjú Hergevica Kft.

Egyéb Hírek

KUHN Magyarország Nyílt Nap 2024
27 márc. 2024 Rendezvények

III.KUHN Nyílt Nap

Ha május, akkor KUHN Nyílt Nap. Nagy népszerűségnek örvendő kecskeméti rendezvényünk 2024-ben is megrendezésre kerül.

Maxima, Lexis akció
14 márc. 2024 Tavaszi kedvezmények

Szuper tavaszi akció

Ébredezik a természet, a tavasz pedig magával hozta a KUHN évszakindító, kedvezményeit. MAXIMA szemenkénti vetőgépek és LEXIS permetezőgép...

Az összes hírünk