Hírek és események
Szárzúzók

Mitől lesz kiemelkedő egy KUHN szárzúzó?

Közhelyesen tűnhet a kijelentés, hogy „az egyetlen dolog, ami állandó, az a változás”, különösen igaz ez, főleg az elmúlt néhány éveben az agráriumra. Rengeteg új kihívással kellett szembenéznie a gazdatársadalomnak.
Ennek egyik meghatározó pontja a támogatási rendszer átalakulása, és új lehetséges „pontszerzési” lehetőségek megjelenése. A Közös Agrárpolitikai (KAP) intézkedések között szerepel a választható elemekkel is rendelkező AÖP (AGRO-Ökológia-Program).

Röviden az AGRO Ökológia Programról (AÖP)

Hogyan szerezhetőek pontok az AGRO-Ökológiai-Programban?

A programon belül, akárcsak a többi eseteben, a kötelező vagy vállalt intézkedésekért-módszerekért, pontok gyűjthetők, amik területarányosan, támogatási összegekre válthatóak. Rengeteg lehetőséget kínál a szabályozási rendszer a pontszerzésre, a forgatásos talajművelés elhagyásától, akár a baktérium kijuttatásig. 

Ilyen lehetőség lehet a talajtakarás tudatos megvalósítása, a zöld ugaroltatás és zöldítés, vagy akár a betakarítás után a szármaradványok megfelelő kezelése is.

Ezen feladatkörökhöz, nagy segítségére lehet a gazdáknak egy megfelelő munkagép, például az utolsónak említett feladatokhoz egy megbízható: KUHN szárzúzó!

Pontszerzés az Agro Ökológiai Programban

Forrás: https://talajreform.hu/tudasbazis/agrar-okologiai-program

Mitől lesz kiemelkedő egy (KUHN) szárzúzó?

rotor tengely y késekkel

Tökéletesen balanszolt rotor tengely

Mondhatjuk, hogy egy szárzúzó „lelke” a rotortengely. Ha a tengely nincs jól kiegyensúlyozva, akkor a gép működése közben rázkódni fog, ami szükségtelen terhelést jelent a munkagép és az erőgép oldalon is, továbbá negatív hatást gyakorol a gép munkaminőségére is, illetve a vezetői komfortot is nagyban rontja.

A KUHN szárzúzók rotorjának, a gyártás nulladik lépésétől első és legfontosabb szempontja a súlyelosztás optimalizálása. Változatos vizsgálati és gyártástechnológia módszerekkel biztosítják a tökéletes egyensúlyt. emellett minden elkészült gép, mielőtt elhagyná a gyáregységet, egy próbapadon tesztelésre kerül.  A gyártástechnológia hatékonyságát, akár egy üveg vízzel is szemléltethetjük, a gép indítása után működési állapotban a tengely jó egyensúlyának köszönhetően csak minimális vibráció észlelhető, így a gépre helyezett vizes üveg sem esik le a tetőjéről.

RM 320 munka közben

Erős robosztus kialakítás

Minden szerkezeti elem, nagy igénybevételre lett méretezve, legyen szó akár a függesztő szerkezetről, a rotorról, vagy akár a burkolatokról. A KUHN szárzúzókban tényleg „benne van az anyag”, pusztán már a gép összsúlya is erre enged következtetni.

 

kalapács és kés variációk

Minőségi, hosszú élettartamú kések-kalapácsok

Elérhető a legtöbb modell esetében, minden termény – szármaradvány típushoz a megfelelő kopó alkatrész, legyen akár szó kukorica vagy napraforgó szármaradványhoz használatos kalapácsról, vagy „zöldben” használatos Y-késekről. Ezen felül a kések-kalapácsok, a gyártás során számos hő- és mechanikai kezelésen esnek át, hogy a kifogástalan munkaminőség mellett egy kimagaslóan hosszú élettartam is elérhető legyen.

Milyen gépeket kínál a KUHN a szárzúzás terén?

KERESSEN MINKET BIZALOMMAL ÁRAJÁNLATKÉRÉS, TOVÁBBI KÉRDÉS ESETÉN

ÁRAJÁNLATKÉRÉS

KAPCSOLAT: TERÜLETI ÉRTÉKESÍTŐ KOLLÉGÁINK MINDENBEN SEGÍTENEK ÖNNEK!

KAPCSOLAT

Egyéb Hírek

KUHN Magyarország Nyílt Nap 2024
27 márc. 2024 Rendezvények

III.KUHN Nyílt Nap

Ha május, akkor KUHN Nyílt Nap. Nagy népszerűségnek örvendő kecskeméti rendezvényünk 2024-ben is megrendezésre kerül.

Maxima, Lexis akció
14 márc. 2024 Tavaszi kedvezmények

Szuper tavaszi akció

Ébredezik a természet, a tavasz pedig magával hozta a KUHN évszakindító, kedvezményeit. MAXIMA szemenkénti vetőgépek és LEXIS permetezőgép...

Az összes hírünk