Hírek és események
Szárzúzók

Mitől lesz kiemelkedő egy KUHN szárzúzó?

Közhelyesen tűnhet a kijelentés, hogy „az egyetlen dolog, ami állandó, az a változás”, különösen igaz ez, főleg az elmúlt néhány éveben az agráriumra. Rengeteg új kihívással kellett szembenéznie a gazdatársadalomnak.
Ennek egyik meghatározó pontja a támogatási rendszer átalakulása, és új lehetséges „pontszerzési” lehetőségek megjelenése. A Közös Agrárpolitikai (KAP) intézkedések között szerepel a választható elemekkel is rendelkező AÖP (AGRO-Ökológia-Program).

Röviden az AGRO Ökológia Programról (AÖP)

Hogyan szerezhetőek pontok az AGRO-Ökológiai-Programban?

A programon belül, akárcsak a többi eseteben, a kötelező vagy vállalt intézkedésekért-módszerekért, pontok gyűjthetők, amik területarányosan, támogatási összegekre válthatóak. Rengeteg lehetőséget kínál a szabályozási rendszer a pontszerzésre, a forgatásos talajművelés elhagyásától, akár a baktérium kijuttatásig. 

Ilyen lehetőség lehet a talajtakarás tudatos megvalósítása, a zöld ugaroltatás és zöldítés, vagy akár a betakarítás után a szármaradványok megfelelő kezelése is.

Ezen feladatkörökhöz, nagy segítségére lehet a gazdáknak egy megfelelő munkagép, például az utolsónak említett feladatokhoz egy megbízható: KUHN szárzúzó!

Pontszerzés az Agro Ökológiai Programban

Forrás: https://talajreform.hu/tudasbazis/agrar-okologiai-program

Mitől lesz kiemelkedő egy (KUHN) szárzúzó?

rotor tengely y késekkel

Tökéletesen balanszolt rotor tengely

Mondhatjuk, hogy egy szárzúzó „lelke” a rotortengely. Ha a tengely nincs jól kiegyensúlyozva, akkor a gép működése közben rázkódni fog, ami szükségtelen terhelést jelent a munkagép és az erőgép oldalon is, továbbá negatív hatást gyakorol a gép munkaminőségére is, illetve a vezetői komfortot is nagyban rontja.

A KUHN szárzúzók rotorjának, a gyártás nulladik lépésétől első és legfontosabb szempontja a súlyelosztás optimalizálása. Változatos vizsgálati és gyártástechnológia módszerekkel biztosítják a tökéletes egyensúlyt. emellett minden elkészült gép, mielőtt elhagyná a gyáregységet, egy próbapadon tesztelésre kerül.  A gyártástechnológia hatékonyságát, akár egy üveg vízzel is szemléltethetjük, a gép indítása után működési állapotban a tengely jó egyensúlyának köszönhetően csak minimális vibráció észlelhető, így a gépre helyezett vizes üveg sem esik le a tetőjéről.

RM 320 munka közben

Erős robosztus kialakítás

Minden szerkezeti elem, nagy igénybevételre lett méretezve, legyen szó akár a függesztő szerkezetről, a rotorról, vagy akár a burkolatokról. A KUHN szárzúzókban tényleg „benne van az anyag”, pusztán már a gép összsúlya is erre enged következtetni.

 

kalapács és kés variációk

Minőségi, hosszú élettartamú kések-kalapácsok

Elérhető a legtöbb modell esetében, minden termény – szármaradvány típushoz a megfelelő kopó alkatrész, legyen akár szó kukorica vagy napraforgó szármaradványhoz használatos kalapácsról, vagy „zöldben” használatos Y-késekről. Ezen felül a kések-kalapácsok, a gyártás során számos hő- és mechanikai kezelésen esnek át, hogy a kifogástalan munkaminőség mellett egy kimagaslóan hosszú élettartam is elérhető legyen.

Milyen gépeket kínál a KUHN a szárzúzás terén?

KERESSEN MINKET BIZALOMMAL ÁRAJÁNLATKÉRÉS, TOVÁBBI KÉRDÉS ESETÉN

ÁRAJÁNLATKÉRÉS

KAPCSOLAT: TERÜLETI ÉRTÉKESÍTŐ KOLLÉGÁINK MINDENBEN SEGÍTENEK ÖNNEK!

KAPCSOLAT

Egyéb Hírek

Nyári KUHN demó túra 2024
27 jún. 2024 gépbemutató

KUHN Nyári gépbemutató túra 2024

Hamarosan útnak indulunk és július 4. - július 11. között 6 állomáson mutatjuk be a KUHN talajművelő gépeit valamint körbálázóját.

KUHN Magyarország Nyílt Nap 2024
27 márc. 2024 Rendezvények

III.KUHN Nyílt Nap

Ha május, akkor KUHN Nyílt Nap. Nagy népszerűségnek örvendő kecskeméti rendezvényünk 2024-ben is megrendezésre kerül.

Az összes hírünk