Hírek és események
Hírek

Szemenkénti vetés, MAXIMÁLIS pontossággal!

Minden szempontból megfelel a precíziós gazdálkodás szempontjainak.

A szemenkénti vetőgépek kiválasztása során számos tényezőt figyelembe kell venni, hogy megfelelő döntést tudjunk hozni a beruházást illetően. A növénytermesztés egyik legkritikusabb és legfontosabb művelete a vetés, mivel annak minősége és a kelés nagyban meghatározza a betakarításkori hozamot.

Az első legfontosabb szempont, hogy a kelés egyöntetű és robbanásszerű legyen, azaz néhány nap alatt megtörténjen a csírázás és ezt követően a kelés és a növények 95% -a megjelenjen. Erre rengeteg környezeti tényező hat, de a jó időben megfelelő mélységben és minőségben végzett vetés kiemelt fontosságú.

A megfelelően felszerelt és opcionált vetőgép kiválasztáshoz elengedhetetlen, a talajszerkezet, a szármaradványok mennyiségének az ismerete és az, hogy milyen termesztés technológiába kerül beillesztésre az adott gép. A szemenkénti vetőgéphez kapcsolódó opciós tételek és a vetőtárcsák kiválasztása kiemelt figyelmet igényel, amelyek mind hatással vannak a vetés minőségére és ezáltal a kelésre.

Az eredményesség szempontjából fontos jelentőségű az egyenletes tőtávolság, valamint a kettős vetés kiküszöbölése a későbbi konkurálás miatt.

A vetéssel egy menetben kijuttatható szilárd vagy folyékony műtrágya, valamint a megfelelő mennyiségű mikrogranulátum kijuttatása mellett fontos a területi adottságokhoz, erőgéphez igazított megfelelő sorszám kiválasztása, valamint a kiegészítő tartályok kiválasztása 8 és 12 soros gépek esetében.

Az alábbiakban áttekintjük, hogy a KUHN milyen megoldásokat kínál a szemenkénti vetőgépek kapcsán, hogy Ön a megfelelő gép kiválasztása által kitűzhesse a profitmaximalizálási vagy költségoptimalizálási célt.   

MAXIMA

A gépcsalád kiváló minőségének és munkájának köszönhetően napjainkban is számos első és második generációs gép dolgozik a szántóföldeken. A jól bevált mechanikus hajtás mellett elektromos változat is elérhető a kínálatból, amely minden szempontból megfelel a precíziós gazdálkodás szempontjainak.

 

MAXIMA jól beilleszthető a precíziós és a helyspecifikus gazdálkodásba. Az elektromos változat minden adagoló egységét elektromos motorokkal szabályozza: a vetést, a műtrágya adagolást és a mikrogranulátum-kijuttatást. A teljes folyamat felhasználóbarát ISOBUS felületen vezérelhető, így a vetőmag és a műtrágya változó dózisú kijuttatására is képes, akár két külön térkép alapján.

A KUHN MAXIMA 3 szemenkénti vetőgépek 6-7-8-9-12 soros kivitelben érhetők el. A különböző vázkialakításnak köszönhetően a sortávolság 45-80 cm között állítható, akár 5 cm-es lépésekben.

A jól bevált 6 soros MAXIMA-n kívül a modellcsaládban elérhető 8, 9, és 12 soros függesztett vetőgépek, esetében biztosított a 3 m-es szállítási szélesség. A 12 soros függesztett MAXIMA 3 esetében, az RXL vázkivitelnél, a vetőkocsik külön-külön történő mozgatásával az egységeket egymás alá-felé képes csukni.

A gép kiváló működéséről, a májusban tartott Nyílt Nap alkalmával az érdeklődők személyesen is meggyőződhettek:

A MAXIMA 3 vetőgépek beállítása rendkívül egyszerű: szerszámok nélkül, gyorsan elvégezhető. A KUHN vetőtárcsák széles választéka megoldást nyújt az eltérő vetőmag-típusokhoz.

A 6 soros gépeken 950-1350 liter befogadó képességű műtrágyatartálynak, és az új fejlesztésű nyomott levegős G2 mikrogranulátum egységnek köszönhetően, a vetés rendkívül pontos, nagy hatékonyság mellett.

A 8 soros vagy nagyobb, gépek esetében pedig a front tartály áll rendelkezésre, szilárd vagy folyékony halmazállapotú műtrágya kijuttatásra.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keresse területileg illetékes értékesítő kollégáinkat.

Egyéb Hírek

Az összes hírünk