Hírek és események
Hírek

Szemenkénti vetés, MAXIMÁLIS pontossággal!

Minden szempontból megfelel a precíziós gazdálkodás szempontjainak.

A szemenkénti vetőgépek kiválasztása során számos tényezőt figyelembe kell venni, hogy megfelelő döntést tudjunk hozni a beruházást illetően. A növénytermesztés egyik legkritikusabb és legfontosabb művelete a vetés, mivel annak minősége és a kelés nagyban meghatározza a betakarításkori hozamot.

Az első legfontosabb szempont, hogy a kelés egyöntetű és robbanásszerű legyen, azaz néhány nap alatt megtörténjen a csírázás és ezt követően a kelés és a növények 95% -a megjelenjen. Erre rengeteg környezeti tényező hat, de a jó időben megfelelő mélységben és minőségben végzett vetés kiemelt fontosságú.

A megfelelően felszerelt és opcionált vetőgép kiválasztáshoz elengedhetetlen, a talajszerkezet, a szármaradványok mennyiségének az ismerete és az, hogy milyen termesztés technológiába kerül beillesztésre az adott gép. A szemenkénti vetőgéphez kapcsolódó opciós tételek és a vetőtárcsák kiválasztása kiemelt figyelmet igényel, amelyek mind hatással vannak a vetés minőségére és ezáltal a kelésre.

Az eredményesség szempontjából fontos jelentőségű az egyenletes tőtávolság, valamint a kettős vetés kiküszöbölése a későbbi konkurálás miatt.

A vetéssel egy menetben kijuttatható szilárd vagy folyékony műtrágya, valamint a megfelelő mennyiségű mikrogranulátum kijuttatása mellett fontos a területi adottságokhoz, erőgéphez igazított megfelelő sorszám kiválasztása, valamint a kiegészítő tartályok kiválasztása 8 és 12 soros gépek esetében.

Az alábbiakban áttekintjük, hogy a KUHN milyen megoldásokat kínál a szemenkénti vetőgépek kapcsán, hogy Ön a megfelelő gép kiválasztása által kitűzhesse a profitmaximalizálási vagy költségoptimalizálási célt.   

MAXIMA

A gépcsalád kiváló minőségének és munkájának köszönhetően napjainkban is számos első és második generációs gép dolgozik a szántóföldeken. A jól bevált mechanikus hajtás mellett elektromos változat is elérhető a kínálatból, amely minden szempontból megfelel a precíziós gazdálkodás szempontjainak.

 

MAXIMA jól beilleszthető a precíziós és a helyspecifikus gazdálkodásba. Az elektromos változat minden adagoló egységét elektromos motorokkal szabályozza: a vetést, a műtrágya adagolást és a mikrogranulátum-kijuttatást. A teljes folyamat felhasználóbarát ISOBUS felületen vezérelhető, így a vetőmag és a műtrágya változó dózisú kijuttatására is képes, akár két külön térkép alapján.

A KUHN MAXIMA 3 szemenkénti vetőgépek 6-7-8-9-12 soros kivitelben érhetők el. A különböző vázkialakításnak köszönhetően a sortávolság 45-80 cm között állítható, akár 5 cm-es lépésekben.

A jól bevált 6 soros MAXIMA-n kívül a modellcsaládban elérhető 8, 9, és 12 soros függesztett vetőgépek, esetében biztosított a 3 m-es szállítási szélesség. A 12 soros függesztett MAXIMA 3 esetében, az RXL vázkivitelnél, a vetőkocsik külön-külön történő mozgatásával az egységeket egymás alá-felé képes csukni.

A gép kiváló működéséről, a májusban tartott Nyílt Nap alkalmával az érdeklődők személyesen is meggyőződhettek:

A MAXIMA 3 vetőgépek beállítása rendkívül egyszerű: szerszámok nélkül, gyorsan elvégezhető. A KUHN vetőtárcsák széles választéka megoldást nyújt az eltérő vetőmag-típusokhoz.

A 6 soros gépeken 950-1350 liter befogadó képességű műtrágyatartálynak, és az új fejlesztésű nyomott levegős G2 mikrogranulátum egységnek köszönhetően, a vetés rendkívül pontos, nagy hatékonyság mellett.

A 8 soros vagy nagyobb, gépek esetében pedig a front tartály áll rendelkezésre, szilárd vagy folyékony halmazállapotú műtrágya kijuttatásra.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keresse területileg illetékes értékesítő kollégáinkat.

Egyéb Hírek

KUHN Magyarország Nyílt Nap 2024
27 márc. 2024 Rendezvények

III.KUHN Nyílt Nap

Ha május, akkor KUHN Nyílt Nap. Nagy népszerűségnek örvendő kecskeméti rendezvényünk 2024-ben is megrendezésre kerül.

Maxima, Lexis akció
14 márc. 2024 Tavaszi kedvezmények

Szuper tavaszi akció

Ébredezik a természet, a tavasz pedig magával hozta a KUHN évszakindító, kedvezményeit. MAXIMA szemenkénti vetőgépek és LEXIS permetezőgép...

Az összes hírünk