SB 1290 típusú szögletes nagybálázók

SB 1290 bálázó sziluett

Tartós használatra tervezve és gyártva

A KUHN SB 1290 egy multifunkcionális szögletes nagybálázó, amely minden terménykörülmény esetén használható. Ezt a professzionális gépet tartós használatra terveztük és építettük.

Értékesítő keresés

A manapság gyakorta szűk betakarítási időablakok miatt Önnek olyan szögletes nagybálázóra van szüksége, amely nagyobb termelékenységet garantál, a bálatömörség és a bálaforma leromlása nélkül. A kapacitás, bálaforma, hasznos üzemidő és üzemeltetési költségek tekintetében új mércét felállító tervezésének köszönhetően a KUHN SB sorozat készen áll a feladatra.

Az SB 1290 típusú bálázó a kereskedelmi forgalomban jelenleg elérhető egyik legstrapabíróbb, legmegbízhatóbb szögletes nagybálázó a 120 x 90-es méretkategóriában. A bálázó a professzionális növénytermesztő gazdaságok igényeihez tökéletesen illeszkedve ötvözi a nagy teljesítményt és a maximális megbízhatóságot. Az SB 1290 típust egyszerű, de mégis hatékony elemek gazdagítják, mint az INTEGRAL ROTOR technológia és a POWER DENSITY rendszer, amellyel minden terményállapotban nagy sűrűségű bálák készíthetők.

A KUHN szögletes nagybálázók egyedülálló de egyszerű erőátviteli rendszerrel, nagyméretű lendítőkerékkel, és egy nagyon hosszú bálakamrával rendelkeznek a kiemelkedő tartósság és teljesítmény érdekében. A kettős kötözést biztosító kötözőfejek tisztaságáról hidraulikus hajtású ventilátorok gondoskodnak.
SB 1290 típusú bálázó munkavégzés közben

Az Ön előnyei

Egyöntetű, tömör, kiváló minőségű bálák

A nyomatékszabályozási rendszer tökéletes egyensúlyt valósít meg a kapacitás és a bálatömörség között.

A kapacitás és a bálatömörség tökéletes egyensúlya

A KUHN szabadalmaztatott nyomatékszabályozási rendszere minden SB 120 cm-es bálázótípus esetében tökéletes egyensúlyt biztosít a kapacitás és a bálatömörség között. A rendszert alkotó dugattyúrúd terhelésérzékelő csapjai mérik a tömörítő dugattyú által kifejtett erőt, és egy szögérzékelő figyeli a forgattyús tengely szögállását. Egy teljes dugattyúműködési ciklus alatt kiszámolásra kerül a pontos nyomaték, így a megfelelő teljesítménnyel működtetheti a gépek, és a lehető legnagyobb bálatömörséget érheti el. Mindez a szállításban és a kezelésben megmutatkozó hatékonyságnövekedésben nyilvánul meg.

POWER DENSITY – A KUHN megoldás

Az egységes formájú bálák többet jelentenek egy kellemes esztétikai élménynél. Egy tömör, homogén sűrűségű bála minden szempontból minőséget testesít meg. A tömör szögletes bálák kezelése és egymásra rakása egyszerű. Ezen kívül szállítás során is sokkal stabilabbak, mint a nem megfelelően alakított bálák. Egy tökéletesen sarkos bála csökkenti a levegő beszorulásának veszélyét is bálacsomagolás esetén. A megfelelő bálaforma elősegíti a bála eltarthatóságát, és jobb takarmányminőséget biztosít.

A KUHN POWER DENSITY rendszer, egy egyszerű beadagolóvillás kialakítás, amely bizonyítja, hogy egy jól megtervezett aktív előkamratöltő rendszer nem szükségszerűen bonyolult. Ez az előkamrarendszer biztosítja a terményrétegek folyamatos beadagolását, ami tömör, szabályos sarkokkal rendelkező bálákat biztosít a rend minőségétől függetlenül. Az egyetlen adagolóvilla két tulajdonságot egyesít egyetlen mechanizmusban: a szükségtelen részegységek és a bonyolultság száműzését és az alacsony karbantartási költségeket.

Hogyan működik?
  1. Az INTEGRAL ROTOR aktív módon juttatja be a terményt az előkamrába.
  2. A beadagolóvilla (kék) az előkamra aktív feltöltését végzi.
  3. Az egyszeres működésű beadagolóvilla folyamatosan alakítja a terményszelvényt, egészen addig, amíg mérőlemez (piros) vissza nem nyomódik egy beállított nyomás ellenében.
  4. Amint a mérőlemez visszanyomódik, ez aktiválja a beadagolóvilla-rendszer második funkcióját. A villa eltérő mozgást végez, ami kiüríti az előkamrát, és a betolja a tökéletesen előformázott terményszelvényt a bálakamrába.
Ez az előkamrarendszer biztosítja a terményszelvények folyamatos beadagolását, ami tömör, szabályos sarkokkal rendelkező bálákat biztosít.

A bálakamra

Az SB 1290 bálakamrájának 3,4 méteres hossza bőséges helyet biztosít a tökéletes bála kialakításához. Az erőteljes szorítóelemek és a nyomóajtó-kialakítás agresszív tömörítő hatást fejtenek ki a bálára, majd enyhén engedik kissé visszatágulni. A percenként 46 dugattyúlöket nagy tömörítőképességet biztosít. A hosszú élettartam érdekében a tömörítődugattyút 4 nagyméretű, 125 mm átmérőjű görgő vezeti.
Az SB 3,4 méter hosszú bálakamrája bőséges teret biztosít a tökéletes bála kialakításához.

Optimális kezelői kényelem

A maximális kezelői kényelem érdekében az SB 1290 alapfelszereltségben a kategória legnagyobb tömegű lendítőkerekével rendelkezik. Ez a 485 kg-os, nagy igénybevételre tervezett lendítőkerék biztosítja a gép kiemelkedően egyenletes működését, ami egyúttal maximális menetkényelmet is biztosít a kezelő számára a napi működés során.
A 485 kg-os, nagy igénybevételre tervezett lendítőkerék maximális menetkényelmet garantál.

A kapacitásigényhez illeszkedő, optimális terménybeadagolás

230 cm-es rendfelszedő-szélességével a bálázó minden renddel képes dolgozni

Optimális terményfelszedés

Az egyedülálló terményleszorító-kialakítás, valamint az INTEGRAL ROTOR és a terménybeadagoló villa hajtásának nagy nyomatéka gondoskodik a nagy beadagolási kapacitásról, és egyben kivételes tartósságról. A bálázók egy 2,3 m szélességű bütykös vezérlőpályás rendfelszedővel működnek, amelyen nem kevesebb mint 5 fogtartó kar van, hogy a rendfelszedő alacsony fordulatszámon is hatékonyan tudjon működni. Ebből adódóan kiváló terményfelszedési minőséggel dolgoznak, és remekül alkalmazkodnak a különféle terménykörülményekhez.

Annak érdekében, hogy az Ön specifikus üzemeltetési igényeinek meg tudjon felelni, az SB 1290 esetében két terménybeadagolási lehetőség áll rendelkezésre. Válasszon a szabadalmaztatott INTEGRAL ROTOR rendszereink közül. Az OPTIFEED vágószerkezet nélküli adagolórotor vagy a 23 késsel rendelkező OMNICUT aprítórotor.

INTEGRAL ROTOR technológia

A KUHN szögletes bálázók teljes típuskínálatában rendelkezésre álló INTEGRAL ROTOR technológiánk az OPTIFEED és az OMNICUT típusokban öltenek testet. Ez az egyszerű, karbantartást nem igénylő terménybeadagolási rendszer folyamatosan óriási áteresztőképességet garantál. A rotor és a rendfelszedő fogai között lévő kis távolság folyamatos terményáramlást biztosít. Ez az aktív terménybeadagolás nagyon nagy munkasebességet tesz lehetővé, ami növeli a termelékenységet és mérsékli a terménykárosodást.
Az INTEGRAL ROTOR az erősen koptató hatású terménykörülményekben is kiemelkedő tartósság érdekében a rotorfogak Hardox® kopófelülettel vannak ellátva.
Minden KUHN bálázóban – legyen az aprítószerkezettel rendelkező vagy anélküli – az INTEGRAL ROTOR rendszer működik.

POWER FEED beadagolóhenger

Akár száraz szalmát, akár szénát vagy nedves szilázst báláz, a POWER FEED adagolóhenger egy következő szintre emeli a beadagolási kapacitást. A nehezített terménykörülmények vagy egyenetlen rendek kihívás elé tudják állítani az adagolórotort. A KUHN POWER FEED adagolóhengerrel ez már a múlté. A hajtott terményadagoló henger aktívan követi a rend magasságát. Ennek eredményeképpen a termény kissé lenyomódik, és egyenletesen oszlik el az adagolórotorhoz kerülése előtt. A terményáram egyenetlenségei „kisimulnak”, és egyenletes terménybeáramlás valósul meg a rotorhoz.

A rend egyenetlenségei miatti kiugró terhelések nem jelentkeznek. A stabil és egyenletes terménybeadagolás kisebb teljesítményigénnyel és problémamentes gépüzemeléssel jár. Ezen túlmenően a gép kopása kisebb mértékű, és a beadagolási rendszer igénybevétele is kisebb.

Ön a következő előnyökre számíthat:
  • Páratlan általános teljesítmény
  • Kiváló terményáram-irányítás minden terményben és rendméret esetében
  • Kevesebb teljesítményigény-kiugrás a beadagolórendszerben
  • A gép problémamentes üzemelése
A KUHN POWER FEED adagolóhenger egy hajtott terményleszorító henger, amely elősegíti az egyenletes terménybeáramlást

Vágás nélkül: OPTIFEED rotor és Biomass OPTIFEED rotor

A 48 cm átmérőjű OPTIFEED rotorkialakítás, amelyben a HARDOX kopófelülettel rendelkező rotorfogak, és a behordócsiga-funkció egy tengelyen valósul meg, segít a rend kiegyenlítésében azáltal, hogy az egységes báláalakulás érdekében mindig egyenletesen szétteríti a terményt. Amikor nincs szükség a takarmány aprítására, az OPTIFEED rendszer is megfelelően szabályozott és állandó terményáramot biztosít az előkamrába. A rotorral egy további védelmi szint valósul meg a gépen.

A 60 cm átmérőjű Biomass OPTIFEED rotorkialakítás a normál OPTIFEED rotor minden előnye mellett, a kiemelkedő tartósság és egyszerű cserélhetőség érdekében csavarozható kivitelű, HARDOX kopófelülettel rendelkező rotorfogakat tartalmaz. Ezeket a rotorokat kifejezetten olyan agresszív energianövényekhez terveztük, mint a cukornádlevél.
A 48 cm átmérőjű OPTIFEED rotorkialakítás, amelyben a rotorfogak működése a csiga funkciójával egy tengelyen kombinálódik

Aprítás: OMNICUT 23 késsel (OC 23)

A 23 késes OMNICUT rotor (OC 23) 45 mm-es elméleti szecskahosszúságot kínál a 120 cm széles bálakamrával rendelkező típusokon. A 60 cm-es átmérőnek köszönhetően a rotor nem válogat a bálázó elé kerülő rendek között. Az OC 23 kések egyedi hidraulikus védelemmel rendelkeznek. Tökéletes – munkasebességtől és terménytől független – vágásminőséget biztosít. Az egy csoportot alkotó kések be- és kiiktatása egyszerűen, a traktor fülkéjéből végezhető el, a terminál segítségével. A kezelő az alábbi késcsoport-konfigurációk közül választhat: 0 - 11 - 12 - 23. A rotorfogak Hardox kopófelülettel rendelkeznek, és a csavarozható kivitelüknek köszönhetően egyszerűen cserélhetők is. Az egyszerű késcserét szolgáló, alapfelszereltséget képező kazettás rendszerrel Ön nem csak a vágási minőséget vásárolja meg, hanem a kezelői kényelmet is.
A 23 késes OMNICUT rotor (OC 23) 45 mm-es elméleti szecskahosszúságot kínál.

Kiemelkedően robusztus kivitel, tartósság és felhasználó kényelem

A hajtóművek és tengelyek tökéletes szinkronműködésű, egyszerűen karbantartható gépet biztosítanak.

Nagy igénybevételre tervezett hajtáslánc

Maximális teljesítményt nyújt, egy rendkívül megbízható behordórendszer segítségével. Az egyes részegységek szinkronizált hajtása hajtóművek és tengelyek közvetítésével történik. Ez egy tökéletes szinkronműködésű, egyszerűen karbantartható gépet eredményez. A nagy igénybevételre tervezett hajtáslánc önműködően visszaálló racsnis kuplungos hajtásvédelemmel rendelkezik. Ezeknek a tengelykapcsolóknak az az előnye, hogy a gép a maximális kapacitásával használható anélkül, hogy aggódni kellene a nyírócsapszegek időigényes cseréje miatt. A hajtáslánc vonalvezetése egyszerű, letisztult, a mozgó alkatrészek száma a lehető legkevesebb, és a karbantartás egyszerűen kivitelezhető.

Azonnali védelem

A gép maximális kapacitással történő használatához hibátlan védelmi rendszer szükséges. A KUHN szögletes nagybálázók minden főbb komponense racsnis kuplungos hajtásvédelemmel rendelkezik. Ezzel az állandó védelmi rendszerrel túlterhelés esetén a kezelőülésből el tudja hárítani az eltömődést. A rendfelszedő, az INTEGRAL ROTOR, a fő hajtás és a terménybeadagoló villa hajtásvédelméről racsnis kuplungos nyomatékhatárolók gondoskodnak, amelyek túlterhelés esetén automatikusan működésbe lépnek. Az érintett racsnis kuplung aktiválódik, és a terménybeadagolás leáll. Amikor a kezelő lecsökkenti a TLT fordulatszámát, a racsnis kuplung újra aktiválódik.
A KUHN szögletes nagybálázók minden főbb komponense racsnis kuplungos hajtásvédelemmel rendelkezik.

Intelligens kialakítás a még magasabb szintű használati megfelelőség érdekében

A kialakítás tökéletes hozzáférést biztosít a gép belsejéhez a napi átvizsgálások és karbantartás esetén. A nagyobb biztonság érdekében a kötözőfejek körüli „fedélzet” masszív lépcsőkkel és biztonsági korláttal rendelkezik. A biztonsági korlátok – a gép magasságának csökkentése érdekében vonuláskor – egyszerűen lehajthatók. Ezen kívül a kezelő a nagytömegű lendkeréknek, a terhelésérzékeléses hidraulikának és a nyomatékszabályozó rendszernek köszönhetően optimális kényelmet élvezhet.

A terhelésérzékeléses hidraulikus rendszer az automatikus tengelyreteszelést, a kések mozgatását, a bálacsúszda és a bálakilökő működtetését szolgálja. A hidraulikus rendszer egyszerűen kapcsolható át mechanikusan egy nyitott rendszerű működésre, ha olyan traktorral használják a bálázót, amelyen nincs terhelésérzékeléses hidraulika.
A kialakítás tökéletes hozzáférést és biztonságot nyújt a kezelő számára.

SB 1290 bálázó szállítási helyzetben

Média