Az FC 1055 TLR kontúrvonala

Megerőltetés nélküli munkavégzés egy egyszerű és kiválóan megtervezett szársértős fűkaszával.

Az új FC 3155 és 3555 TLR szársértős fűkaszák egyszerű kialakításúak, mindazonáltal magukon viselik a KUHN gépektől elvárt kiváló minőség jegyeit. Az egyszerű kezelésnek köszönhetően a gép potenciálja gyorsan és akadálytalanul kihasználható.

Értékesítő keresés

Az egyszerűséget és a munkaminőséget egyaránt biztosító új FC 2155 és FC 3555 TLR szársértős fűkaszák kialakítása könnyebb, ugyanakkor a KUHN kaszáktól elvárt minőségi jellemzők nem szenvednek csorbát. Elvárásaival összhangban az OPTIDISC ELITE kaszagerendelynek köszönhetően kiváló vágási minőség biztosított minden körülmények között, a SQUAREFLEX hengeres szársértő exkluzív profilja pedig optimális vízleadást és takarmányminőséget biztosít. Kompakt méretük miatt könnyen kezelhetők, és különösen alkalmasak a keskeny táblákon történő munkavégzésre. Kis tömegük alkalmassá teszi ezeket a gépeket kisebb traktorokkal történő üzemeltetésre. Ezen kívül az egyszerű kezelhetőségnek köszönhetően a gép potenciálja gyorsan és problémamentesen kihasználható.
Röviden összefoglalva: az FC 3155 és 3555 TLR fűkaszák tökéletes egyensúlyt teremtenek a munkaminőség és a robusztus felépítés között.
FC 3155 TLR munkavégzés közben

Az Ön előnyei

Mindig kiváló munkaminőség

PROTECTADRIVE nyírócsapos védelmi rendszer

Az OPTIDISC ELITE kaszagerendely

A munkaminőségéről elhíresült OPTIDISC ELITE kaszagerendely természetesen az FC 3155 TLR és FC 3555 TLR típusokban is megtalálható. A tárcsák közötti eltérő távolságok, a nagy átfedési felületek és az alacsony vágási szög biztosítja Önnek azt a munkaminőséget, amelyet elvár. Ezek a kaszák tiszta és szabályos vágásképet hagynak maguk után minden helyzetben. Az OPTIDISC ELITE kaszagerendely számos exkluzív jellemzővel rendelkezik:
- A menetirány szerint szétforgó tárcsák között – a kések átfedésének javítása érdekében – kisebb a távolság. A kaszálás tiszta és szabályos, még rövid szárú vagy ritka növényállomány esetén is. (A)
- Az összeforgó tárcsák közötti távolság nagyobb, hogy több hely álljon rendelkezésre a terménytömeg áthaladására. A termény gyorsan a kasza mögé kerül, így a kaszaműködés akadálytalan. (B)
- Az átfedési terület majdnem megduplázódott, ami a jobb vágásminőséget szolgálja a nedves, tapadós vagy vakondtúrásos talajokon, nagytömegű és elfekvő termény esetében vagy késő ősszel történő betakarításkor.
- Kisebb dőlésszög: ez megelőzi a jellegzetes hullámzó vágáskép kialakulását nagyon alacsony tarló hátrahagyásakor. Ez a jellemző az egyöntetű és gyorsabb újrasarjadzást is segíti, és a soron következő gépek beállítását is megkönnyíti.
- Új, exkluzív kialakítású tárcsacsapágyak és késrögzítés, amely a kések 360°-os szabad forgását nem akadályozva mégis teljesen biztonságos késrögzítést garantál akadályba ütközés esetén is.
Lejtős terepen, nedves talajkörülmények között vagy tapadós növényállományban sem halmozódik fel talaj a kaszagerendely elején. Speciális csúszóbetétei javítják a csúszási jellemzőket, és óvják a tarlót.

Maximális megbízhatóság és masszív felépítés

A kaszagerendelyt úgy tervezték, hogy ne sérüljön, ha akadályba ütközik. A PROTECTADRIVE hajtásvédelemmel – abban az esetben, ha a tárcsa kifejezetten nagy erővel egy akadályba ütközne – a tárcsa tengelye a csapágy felett, egy gondosan méretezett gyengítési horony mentén el tud nyíródni. A fogaskerekek védelme ily módon biztosított. A gép 15 percen belül újra üzemképessé tehető, méghozzá nagyon alacsony javítási költséggel.
Egy KUHN jellegzetesség: a csapágyakat hosszú, a kaszagerendelyen átérő csavarok rögzítik. Ezzel kivédhető, hogy egy erős, ütésszerű behatás a csapágyakat kiszakítsa a helyükről.
A kaszagerendely „gerincét” csúcsminőségű alkatrészek erősítik:< br />- Speciális, duplasoros, ferde hatásvonalú golyóscsapágyakkal rendelkező kaszagerendely.
- Nagy átmérőjű, precíziós megmunkálású, egyszerre 3 foggal kapcsolódó, kovácsolt acél fogaskerekek.
- Kovácsolt és teljes felületükön hőkezelt tárcsák.
- Hőkezelt acél csúszófelületek, (csavarozott) védőrátét felszerelésének lehetőségével.< br />A gép élettartamának meghosszabbítása érdekében a kaszagerendely és a vázszerkezet között ütközéscsillapítók vannak. Nagy menetsebesség esetén az ütésszerű terhelések kevésbé károsítják a gép szerkezetét.
PROTECTADRIVE nyírócsapos védelmi rendszer

Kis karbantartásigény

Az OPTIDISC ELITE kaszagerendely lehetővé teszi, hogy időt takarítson meg a következők által:
- Élettartamkenés. Nincs szükség a kaszagerendely karbantartására
- 100%-os biztonságú FAST-FIT gyors késrögzítési rendszer. A fokozott biztonság érdekében egy erős laprugó állandó nyomást gyakorol a késtartóra. A kések cseréje nagyon rövid időt vesz igénybe.
A karbantartás főként az erőátvitelre és egy pár csuklópontra szorítkozik, és ezek a feladatok is kényelmesen nagy időközönként végezhetők.
A FAST FIT rögzítésű kések gyors cseréje

Poliuretán SQUAREFLEX hengerek a sérülékeny terményekhez.

A SQUAREFLEX hengerek – speciális profiljuknak köszönhetően – a növények szárait szabályos rendben töredezik meg, függetlenül attól, hogy a szárak milyen irányultsággal érkeznek a hengerhez. A hengerek közötti nyomás egy könnyen hozzáférhető csavarorsóval állítható. Ezen kívül a hengerek közötti hézag idegen anyag áthaladásakor képes megnövekedni.
A két henger hajtóművön keresztül kapja a hajtást (nincsenek láncok vagy szíjak!), és a hengerek egymással szinkronizáltak (hosszabb élettartam, karbantartást nem igénylő kivitel). A két henger 780 ford./perc fordulatszámmal forog, biztosítva az optimális működést minden körülmények között: sérülékeny takarmány, mint például lucerna esetén, de nagytömegű vagy vastag szárú termény (perje, cirok, éretlen gabona stb.) előfordulásakor is.
Poliuretán SQUAREFLEX hengerekkel rendelkező szársértő

Talajfelszín-követés a KUHN-hoz méltóan

Az FC 3155 TLR szársértős fűkaszák kis talajnyomást fejtenek ki, ezáltal megakadályozzák a talajtömörödést.

A talaj megóvását szem előtt tartó fűkaszák

A két kasza jelentős tömeggel rendelkezik, és ezért speciális kerekekkel van felszerelve. A talajnyomás alacsony marad, és ebből adódóan a talajtömörítés is kis mértékű csupán.

Egyszerű és hatékony felfüggesztés

Az új KUHN fűkaszák rugós felfüggesztéssel rendelkeznek. A beállítás
nagyon egyszerűen változtatható a rugó előfeszítettségének módosításával, ami két, könnyen hozzáférhető forgattyús kar segítségével végezhető el. A felfüggesztés hatékonyan könnyíti ki a kaszaegységet, hogy nedves talajkörülmények között megóvja a kaszálótarlót, ugyanakkor tökéltes talajfelszín-követést biztosítson.
FC 3155 TLR munkavégzés közben

Optimális talajfelszín-követés

A kaszaegység három ponton történő függesztése nagyszerű mozgásszabadságot biztosít a kaszának a vázszerkezethez képest. A talajfelszín-követés is javul. Ezen kívül a kerekek közötti kisebb távolság és az OPTIDISC ELITE kaszagerendely jobb reakciókészséget biztosít a talajkövetésben. Ezekkel a gépekkel minden szituációban kiváló minőségű kaszálás valósítható meg.
FC 3155 TLR típusú szársértős fűkasza munkavégzés közben egy kaszálón

Egy gép egyszerű és hatékony beállításokkal

Az FC 3155 TLR típus vágásmagasság-állítása egyszerű

Egy egyszerűen és gyorsan beállítható gép

A gép ergonomikus részegységei további kényelmet nyújtanak a mindennapi munka során. A kaszaegység dőlésszöge egyetlen helyről beállítható, amely gép jobb oldaláról érhető el. Ily módon a vágásmagasság állítása igen egyszerű.
A talajnyomást meghatározó rugók egy forgattyús karral feszíthetők, amely könnyen hozzáférhető a gép hátuljánál.
Végezetül a rendszélesség közvetlenül állítható a terelők állításával, ami szerszám nélkül elvégezhető a kasza hátsó részén.

Egy kasza, amely a legegyszerűbb traktorral is kompatibilis

A gép hidraulikus követelményei minimálisak. A kaszaegység kiemeléséhez egyetlen egyszeres működésű szelepre, a vonórúd munka-/szállítási helyzetbe történő állításához egy kettős működésű szelepre van szükség. Elektromos csatlakozást csak a világítás igényel. Az elsődleges hajtótengely – a GYRODINE függesztőszerkezetnek köszönhetően – mindig tökéletesen vonalban áll. A szűk fordulók végrehajtása sem okoz problémát. A 2-pontos kapcsolószerkezet 2-es és 3-as kategóriával is kompatibilis. A traktor függesztőkarjainak terhelése kis mértékű marad. A gép viszonylagosan kis tömege miatt a haladás a forgókon, a meredek lejtőkön és vonuláskor is problémamentes. Ennél fogva ezek a kaszák kis traktorokkal is használhatók.
FC 3155 TLR munkavégzés közben

Gyors kezelés

Az oldalsó vonórúd helyzete egy hidraulikus szelep egyszerű működtetésével a fülkéből változtatható. A lejtőkön végrehajtott szoros manőverek során a gép oldalirányú eltolása gyorsan és precízen állítható. Menet közben a gép teljesen oldalra tolható vagy a traktor mögé pozícionálható anélkül, hogy ez a művelet veszélyeztetné a nagy hajlásszögű kardánnal rendelkező másodlagos hajtótengelyt.
FC 3155 TLR munkavégzés közben

FC 3155 TLR munkavégzés közben

Média