GMD 285 tárcsás fűkasza sziluett

Dacoljon a terep törvényeivel!

A 2,80–3,50 m-es munkaszélességgel rendelkező, új GMD 105 típusú, függőleges csukódású tárcsás fűkaszák a közepes méretű gazdaságok ideális eszközei. Használja ki a kaszagerendely megbízhatóságát és teljesítményét, valamint az általa nyújtott tiszta, szabályos vágáskép előnyeit.

Értékesítő keresés

A 2,80–3,50 m-es munkaszélességgel rendelkező GMD 105 fűkaszákat azoknak a gazdálkodóknak terveztük, akik jobb talajfelszín-követést és terménykidobást szeretnének elérni egyenetlen terepen. Nagy munkasebességük, kapacitásuk és alacsony teljesítményigényük következtében ezek a gépek a kaszálási minőség romlása nélkül „falják” a hektárokat ugyanakkor költségeik alacsonyabbak. Kompakt kialakításuk tökéletesen alkalmassá teszi őket könnyebb traktorokkal történő üzemeltetésre. A 100-as sorozatú kaszagerendellyel és sok más olyan dologgal vannak felszerelve, amelyek biztosítják a kaszáláshoz szükséges megbízhatóságot. A GMD 105 sorozat 3 típust tartalmaz: GMD 285 (2,80 m), GMD 315 (3,10 m), GMD 355 (3,50 m).
GMD 105 munkában

Az Ön előnyei

Kifogástalan vágásminőség!

A dinamikus súlycsökkentés és az erős felfüggesztés kiváló talajfelszín-követési tulajdonságokat biztosít a GMD 105 sorozat kaszáinak.

Az új CONSTANT FLOAT felfüggesztési kinematika

Az új CONSTANT FLOAT felfüggesztési kinematika egy, az inga típusú csuklószerkezethez fogható felfüggesztési rendszert biztosít a kaszaegység számára. Ez is rendkívüli stabilitást is biztosít, így a vágásmagasság még nagy munkasebesség mellett is állandó, és a talajfelszín-követés optimális. A kaszálótarló védett, még nedves körülmények között is. A felfüggesztés beállítása gyors és egyszerű: nincs szükség szerszámra sem. A jelentős, -25/+35°-os billentési szögtartományával a kasza még a legszélsőségesebb körülmények között is könnyedén leköveti a talajfelszín egyenetlenségeit. Ez a nagy billentési szögtartomány partoldalak kaszálását is lehetővé teszi.

Közvetlen hajtás az első tárcsán keresztül

A kaszagerendely első tárcsán keresztül történő közvetlen meghajtása további értékes tulajdonsága ennek a gépnek. Nagy szabad magasságával a termény akadálytalanul áramolhat hátrafelé, ami főként egyenetlen terepen vagy a rend ismételt vágásakor lényeges. A szélső tárcsakúp mögött egy rendterelő tárcsa van felszerelve, amely elválasztja a már levágott terményt a lábon állótól, hogy a traktor jobb oldali kerekei ne a korábban már levágott terményen tapossanak. A rend szabályos alakú, jól formált és könnyen felszedhető.
A közvetlen kaszahajtásnak köszönhetően a termény hátrafelé áramlása akadálytalan.

Tartsa magas szinten kaszája használtgép-értékét!

Ha a kasza egy akadályba ütközne, a kitérő kaszavédelem hátrahajtja a kaszaegységet. A csuklós kioldó mechanizmus a gép bal szélén helyezkedik el, és 22°-os, hátrafelé történő kitérést tesz lehetővé. A gép egy akadályba történő ütközéskor hatékonyabban képes elnyelni az ütközés energiáját. Az ütközés hatása jelentősen mérséklődik. A rendszer tolatással egyszerűen visszaállítható alaphelyzetbe.
Kitérő kaszavédelem a kaszaegység védelmére

Robusztus kialakítás

PROTECTADRIVE védelmi rendszer

Maximális megbízhatóság a 100-as sorozatú kaszagerendellyel

A kaszagerendelyt úgy tervezték, hogy az akadályok ne okozzanak kárt benne. A PROTECTADRIVE hajtásvédelemmel, abban az esetben, ha a tárcsa kifejezetten nagy erővel egy akadályba ütközne, a tárcsa tengelye a csapágy felett, egy gyárilag kialakított gyengítési horony mentén el tud nyíródni. A fogaskerekek így védettek. A gép kevesebb mint 15 perc alatt ismét üzemképes, méghozzá alacsony javítási költséggel.
A kaszagerendely „gerincét” csúcsminőségű alkatrészek erősítik:
  • Speciális, duplasoros ferde hatásvonalú golyóscsapágyakkal rendelkező kaszagerendely.
  • Nagy átmérőjű, precíziós megmunkálású, kovácsolt acél fogakkal rendelkező, egyszerre 3 foggal kapcsolódó fogaskerekek.
  • Speciális kialakítású burkolat, amely tehermentesíti a rögzítőcsavarokat.
  • Kovácsolt acél foglalatban lévő késrögzítés, teljes tárcsabevonat a kopásállóság érdekében.

FAST-FIT: a 100%-os biztonságú rögzítés

A GMD 105 sorozat kaszái FAST FIT gyorsrögzítésű késekkel rendelkeznek, amely 3 további dolgot garantál:
  • Egy erős laprugó állandó nyomást gyakorol a késtartóra, ugyanakkor a kés forgási sebességét nem csökkenti.
  • A késrögzítő csapokon egy vállkialakítás nyújt kiegészítő biztonságot.
  • A laprugó a kés eltávolításához kizárólag a kés egyetlen helyzetében nyomható le, amikor a kés központi helyzetben van a csúszótalp fölött. Ebből adódóan a tárcsa forgása közben a kés véletlen kiszabadulása nem lehetséges. A költségcsökkentés érdekében a késtartó csap a laprugótól függetlenül, külön is cserélhető.
A kaszagerendely kompakt kivitelének és a védőburkolatokhoz rendkívül
közel elhaladó, egyedi kialakítású késeknek köszönhetően a vágásminőség kiváló marad.
FAST-FIT gyors késrögzítési rendszer

Tartósságra tervezve!

A GMD 105 sorozatba tartozó minden fűkasza alapfelszereltségben rendelkezik egy erősített külső összekötővel a kaszagerendely és a keretszerkezet között. Két beépített gumibak segítségével ez a szerkezet kiváló tartást biztosít nehéz körülmények esetén, vagy rosszul karbantartott földutakon való közlekedéskor. Ez a külső összekötőelem az új közvetlen kaszahajtással együtt garantálja az optimális működést és a tartósságot, még a legnehezebb körülmények között is.
Erősített külső összekötőelem a kaszagerendely és a keretszerkezet között

Használati kényelem és gyors beállítások

GMD 105 sorozat kaszáinak függesztőszerkezete

Csatlakoztatási kompatibilitás

Abban az esetben, ha a kasza változtatható nyomtávú traktorokra van szerelve, akkor a teljes vágásszélesség biztosítása érdekében a GMD 285 – 355 típusok 190 mm-es oldalirányú eltolással is üzemeltethetők.

Óvja a már elkészített rendeket a manőverek alkalmával!

A táblavégi forduláskor alkalmazott helyzetben elérhető nagy szabad magasság (a belső oldalon kb. 50 cm) különösen hegyvidéki körülmények között hasznos. A kiváló mértékű kiemelési magasság a táblavégi fordulóknál is előnyös, mivel a már kész rendek érintetlenül maradnak. A még nagyobb kényelem és a kisebb mechanikai igénybevétel érdekében egy hidraulikus határoló nagyon kíméletesen állítja meg a kiemelést a felső helyzetben. A gép kiemelése így nem jár lökésszerű terheléssel.
A nagy szabad magasság védi a már lerakott rendet manőverezés közben

Takarítson meg időt a szezonban

A 100-as sorozatú kaszagerendelyeken a tárcsacsapágy gyorsan és egyszerűen le- és felszerelhető Egy esetleges javítás külső hozzáféréssel, alacsony költséggel elvégezhető. Kevesebb idő esik ki a gép hasznos munkaidejéből. A kaszagerendelyhez való hozzáférés a kettős fedélnyílásnak köszönhetően rendkívül egyszerű, és nem igényel szerszámhasználatot sem. A késcsere illetve a gép karbantartása vagy tisztítása rendkívül egyszerű.
Egyszerű hozzáférés a kaszagerendelyhez

GMD 315 munkában

Média