GA 8030 gépsziluett

Robusztus kivitel és stabilitás az intenzív használat érdekében

A GA 6930, GA 7530, GA 8030+ és GA 8830+ típusú ikerrotoros rendképzők oldalsó rendképzéssel működnek. A terményt 6,30 – 8,80 m szélességről gyűjtik össze rendbe. MASTERDRIVE GIII hajtóművüknek köszönhetően intenzív használat esetén is ideális működést garantálnak.

Értékesítő keresés

A GA 6930, GA 7530, GA 8030 és GA 8830 típusú félig függesztett rendképzők kiemelkedő jellemzőket mutatnak a munkavégzés és vonulás terén egyaránt megmutatkozó robusztus felépítés és stabilitás terén. 6,30 – 8,80 méteres munkaszélességük és MASTERDRIVE GIII rotorhajtásuk ezt a négy rendképzőtípust rendkívül alkalmassá teszi a nehéz körülmények közötti munkákra.
Ezekkel az oldalsó kihordású rendképzőkkel szabályozható a rend terménymennyisége: a munkaszélességről egy menetben képezhető egy rend, vagy egy oda-vissza menetből két munkaszélességről is kialakítható egy összevont rend. A munkaszélesség is beállítható akkorára, hogy legmegfelelőbb méretű rend készüljön. Az eredmény: a bálázó vagy egyéb betakarítógép hektáronkénti teljesítménye optimális lesz. Ezekkel a típusokkal egyetlen vagy két külön rend egyaránt készíthető. Ez a sokoldalúság nagyon hasznos tud lenni, ha két rendet egyidejűleg szeretnének átforgatnak a gyorsabb vízleadás érdekében, illetve a hatékonyabb éjszakai rendképzés esetén.
GA 8030 munkában

Az Ön előnyei

A nagy terménytömeg kezelése

MASTERDRIVE GIII hajtómű a GA 1030 sorozat típusain

A MASTERDRIVE GIII hajtómű: megbízható és tartós

Manapság a mezőgazdasági gépeknek egyre nagyobb terhelést kell kiállniuk, és nagyobb területeket kell megművelniük. A megbízhatóság és a hosszú élettartam alapvető követelmény lett a gazdálkodók teljesítményelvárásainak való megfelelésben. A MASTERDRIVE GIII hajtóművek teljesen zártak. Az eredmény: a hajtás alkatrészeinek teljes védelme, amelyek így kevésbé kopnak. A kivitel rendkívüli megbízhatóságot és tartósságot biztosít még intenzív használat mellett is.
A GA 8030 típus MASTERDRIVE rotorral rendelkezik, amely – még intenzív használat mellett is megmutatkozó – megbízható konstrukciójáról és kivételes tartósságáról vált híressé.
A szerkezet egy kúpfogaskerékkel és egy homlokfogaskerékkel megvalósított, kettős lassító hajtóműrendszert rejt magában. A kúpfogaskerekes lassító áttétel pontos, kis tűréshatárú illesztései rendkívül megbízhatóvá és robusztussá teszik a rendszert, ami nehéz körülmények között is kézzel fogható.
A hajtómű belső kopása rendkívül csekély, és a szerkezet nem igényel karbantartást. A kétlépcsős lassítóhajtóműnek köszönhetően nagyobb, több foggal rendelkező homlokfogaskerekek használhatók, ami javítja az erőátvitelt.

Robusztus alkatrészek

A MASTERDRIVE GIII hajtóművet úgy terveztük, hogy megbirkózzon a hajtáslánc egyre növekvő igénybevételével, ami főként a következők miatt jelentkezik:
 • Egyre nagyobb munkaszélességek és rotorátmérők.
 • Nehezen kezelhető termények (szenázs, fűszenázs, szalma és széna) rendképzése.
 • Fontos alkatrészek kerültek megerősítésre, hogy a rotorok kisebb tömegük ellenére is megőrizzék robusztus kivitelüket:
 • Nagy keresztmetszetű központi tengely.
 • Nagyméretű bütykök és nagy átmérőjű görgők a forgási sebesség csökkentése és a bütykös vezérlőpályára nehezedő nyomás csökkentése érdekében.
 • 45 mm-es csuklós tengely kovácsolt és hegesztett forgattyúcsappal (nincs rugós csap) és nagy erőkarral: erősebb tengely és kisebb nyomás a görgőn.
 • Alumínium csapágyak a kisebb tömeg érdekében.
 • A csapágy két csavarral van a házhoz fogatva: meghibásodás esetén gyorsan leszerelhető.
 • Egyedülálló acél összekötő belső menettel a csuklós tengely és a kar között, a kiváló és tartós rögzítés érdekében
Alumínium ház

Kiváló minőségű takarmány

A kettős ívelésű karoknak köszönhetően szép kialakítású rend

A kettős ívelésű fogtartó karoknak köszönhetően optimális rendkialakítás

A rendek egységes minősége és megfelelő térfogata szükséges a gyors vízleadáshoz és a jó bálázhatósághoz.
A GA rendképzők fogtartó karjai úgynevezett hipertangenciális pozícióban helyezkednek el. Ez azt jelenti, hogy a 90 fokos szöget a forgás későbbi fázisában éri el. A fogak szögállását vezérlő bütykös pálya meredekségével a fogak szabadítása gyors, és csak az utolsó pillanatban történik, továbbá kis forgatóerőt igényel a szabályos, laza és egyenes rendek kialakításához. A rendképzés minősége még nagy menetsebesség mellett is kiváló, mivel a terményt a gép nem löki a renden túl.
A kettős ívelésű karok előnyei:
 • Csökkentik az elhaladó fogak közti távolságot. A terményveszteség kisebb mértékű, még nagy munkasebességnél is.
 • A legnagyobb tömeg a fogtartó kar középponti részén összpontosul. Ez hozzájárul a hosszabb élettartamhoz, mivel így a kar nincs kitéve nyomóerőnek a forgás közben, és a vezetőgörgők kevésbé terhelődnek.

A kaszálótarló védelme

A kaszáló különböző viszonyaihoz való tökéletes alkalmazkodás legalább annyira fontos, mint a talajnyomás csökkentése a talaj és a kaszálótarló megóvása érdekében.
A GA 8030 típusú, oldalsó terménykihordású rendképzők rendelkeznek mindazon jellemzőkkel, amelyek az említett követelmények kielégítéséhez szükségesek.
 • A rotorok egy csuklópontnál vannak felfüggesztve, és a fő vázszerkezettől függetlenül mozognak, így minden irányban képesek csuklósan elmozdulni. A 3D inga típusú rotorok precízen és tökéletesen követik a terep egyenetlenségeit. A függőleges irányú mozgástartomány kifejezetten nagy (+25 – -30 cm). Ebből adódóan a működés kifogástalan, a termény tiszta, a kaszálótarló pedig sértetlen marad.
 • Minden rotor négy, tandem helyzetű kerékkel rendelkezik, amelyek az optimális talajfelszín-követés érdekében a fogakhoz nagyon közel futnak.
3D talajfelszín-követés

Rendek keresztezése azok összekuszálása nélkül

Használja ki a GA 6930 és GA 7530 típusok jelentős szabad rotormagasságát, amikor táblavégi fordulásnak megfelelő pozícióba állítja a gépet. Az egy rendet képző helyzetben minimum 43 cm-es, a kétrendes helyzetben 56 cm-es szabad magasságnak köszönhetően a már kész rendeket a rendképző nem kuszálja össze. A GA 8030 egy rendet képző konfigurációban 51 cm-es, két rendet képző helyzetben pedig 75 cm-es szabad magassággal rendelkezik. a STABILIFT rendszernek köszönhetően. A GA 8830 egy rendet képző konfigurációban 45 cm-es, két rendet képző helyzetben pedig 57 cm-es szabad magassággal rendelkezik A rotor rögzítési pontja úgy van kialakítva, hogy kaszálótarló védelme érdekében a lesüllyesztéskor elsőként a rotor hátsó szakasza érje a talajt.
51 cm-es szabad magasság az oldalsó rendképzésű GA típusoknál

Egyszerű használat és beállítás

STABILIFT: mechanikus és hidraulikus rotorrögzítés szállítási helyzetben

STABILIFT: vonulási biztonság

A 3D rotorfelfüggesztés egy integrált hidraulikus munkahengert tartalmaz, amely a rotor talajról történő felemelésekor automatikusan rögzíti a rotort.
A STABILIFT rendszer főbb előnyei:
 • A kaszálótarló megóvása azáltal, hogy a fogak a rotor lesüllyesztésekor nem karcolnak a talajba.
 • Nagyobb stabilitás a gép alacsonyabban elhelyezkedő tömegközéppontja miatt.
 • Nagyobb szabad rotormagasság a még jobb tarlóvédelem érdekében.
 • Gyorsabb rotorkiemelés.

STABIDRIVE: stabilitás a kanyarokban

Egy apró részlet, amely a közúti biztonság területén nagy különbséget jelent. A traktor alsó függesztőkarjai és a rendképző közötti csatlakozás forgástengelye nem függőleges, hanem kissé előre dőlt. Ez megnöveli a vonórúdra és a hátsó belső kerékre nehezedő nyomást. A STABIDRIVE javítja a gép stabilitását közúton, kanyarokban és lejtőkön.
STABIDRIVE: stabilitás a kanyarokban

Vezérlőegységek az egyszerűbb géphasználat érdekében

GA 6930 és GA 7530: a KGA 03L vezérlőegységgel a következő funkciók kezelhetők:
 • az egy- vagy kétrendes üzemmód megválasztása
 • a hidraulikus beállítások
 • a rendhatároló ponyva szállítási helyzetbe állítása egy egyszeres működésű szeleppel
 • a hidraulikus egyedi rotormagasság-beállítás
 • az egyedi rotorkiemelés

GA 8830: a KGA 04L vezérlőegységgel a következő funkciók kezelhetők:
 • a gép munka- vagy szállítási helyzetbe történő állítása
 • az egy- vagy kétrendes üzemmód megválasztása
 • a rendszélesség hidraulikus beállítása
 • hidraulikus egyedi vagy egyszerre történő rotormunkamagasság-beállítás
 • egyedi rotorkiemelés

GA 8030: az alapfelszereltségben rendelkezésre álló KGA 02L vezérlőegység az alábbi funkciók kezelését teszi lehetővé:
 • A gép munka- vagy szállítási helyzetbe történő állítása.
 • A rendképzési mód megválasztása (1- vagy 2-rendes üzemmód).
 • Hidraulikus rendszélesség-állítás

A GA 8030-as típuson opcióként rendelkezésre álló KGA 11L vezérlőegységgel a fentieken túl a kezelőfülkéből vezérelhető az egyedi vagy minden rotoron egyszerre történő rotormagasság-állítás.
Vezérlőegységek: KGA 02L és KGA 11L

GA 6930, GA 7530 és GA 8830: egyedi igények szerint alakítható gépek

Alakítsa igényei szerint a gépét az opcionális felszereltségi elemekkel gazdasága szükségleteihez igazodóan:
 • A lekaszált terményt igény szerint 1 vagy 2 rendbe rendezheti (a 2 rend képzésének lehetősége opcionális kiegészítő a GA 6930 típuson).
 • A rend szélessége a rendhatároló ponyva hidraulikus állításával megfelelővé tehető a járvaszecskázó vagy a bálázó rendfelszedője számára.
 • Használja ki az egyedi hidraulikus rotormagasság-állítás előnyeit.
 • Használja ki az elülső és hátsó rotorok független kiemelésének lehetőségét
 • Alkalmazza ezen funkciók felügyeletére a KGA 03L vezérlőegységet.
 • A szabályos, jól méretezett rend kialakítása érdekében a hátsó rendterelő ponyva hidraulikusan állítható.
 • Két rend képzése esetén az elülső rotorra is felszerelhető egy rendterelő ponyva.
 • '#NewLine
 • Csökkentse a talajtömörítést széles kerekekkel.
 • A hat, a fogak pályájához közel járó kerékkel rendelkező himbarendszerű tandem tengely optimális talajfelszín-követést biztosít.
Egyszerűen és praktikusan használható: tökéletesen alkalmas a közepes és nagyméretű gazdaságok igényeinek kiszolgálására. Nem szükséges vásárláskor választania: ezzel a géppel szükség szerint tud egy vagy két rendet is képezni!
Vezérlőegységek: KGA 03L

GA 8030 munkavégzés közben füves területen

Média