Hírek és események
Maxima, Kosma, Előrendelés

Biztosítsa Ön is gépét a következő szezonra! Szemenkénti vetés, MAXIMÁLIS pontossággal!

Az első legfontosabb szempont, hogy a kelés egyöntetű és robbanás szerű legyen, azaz néhány nap alatt megtörténjen a csírázás és ezt követően a kelés és a növények 95% -a megjelenjen. Erre rengeteg környezeti tényező hat, de a jó időben megfelelő mélységben és minőségben végzett vetés kiemelt fontosságú.

A megfelelően felszerelt és opcionált vetőgép kiválasztáshoz elengedhetetlen, a talajszerkezet, a szármaradványok mennyiségének az ismerete és hogy milyen termesztés technológiába kerül beillesztésre az adott gép. A szemenkénti vetőgéphez kapcsolódó opciós tételek és a vetőtárcsák kiválasztása kiemelt figyelmet igényel, amelyek mind hatással vannak a vetés minőségére és ezáltal a kelésre. Az eredményesség szempontjából fontos jelentőségű az egyenletes tőtávolság, valamint a kettős vetés kiküszöbölése a későbbi konkurálás miatt. A szemenkénti vetőgépek kiválasztása során számos tényezőt figyelembe kell venni, hogy megfelelő döntést tudjunk hozni a beruházást illetően. A növénytermesztés egyik legkritikusabb és legfontosabb művelete a vetés, mivel annak minősége és a kelés nagyban meghatározza a betakarításkori hozamot. Az alábbiakban áttekintjük, hogy a KUHN milyen megoldásokat kínál a szemenkénti vetőgépek piacán, és hogy miért is érdemes még most leszerződni a következő szezon előtt!

Milyen előnyökkel jár, ha most vásáról készletről vagy ELŐRENDELI gépét?

  • Szerződés forint alapon, árfolyamkockázat nélkül!
  • Készletes gép esetén kiemelkedő kedvezmények!
  • Biztosítsa gépét, a 2024-es szezonra, idei árakon!
 Azonnal szüksége lenne MAXIMA-ra, készletről?  Tekintse meg akciós készletes gép ajánlatainkat:
Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keresse területileg illetékes értékesítő kollégánkat, kattintson az alábbi linkre:

 

KUHN MAXIMA ÉS KOSMA ELŐRENDELÉS MAXIMA3 TS 1350 szemenkénti vetőgép

Milyen KUHN gépcsaládok és megoldások elérhetőek a szemenkénti vetés területén?

MAXIMA 3 

A gépcsalád kiváló minőségének és munkájának köszönhetően napjainkban is számos első és második generációs gép dolgozik a szántóföldeken. A jól bevált mechanikus hajtás mellett elektromos változat is elérhető a kínálatból, amely minden szempontból megfelel a precíziós gazdálkodás szempontjainak.

A MAXIMA jól beilleszthető a precíziós és a helyspecifikus gazdálkodásba. Az elektromos változat minden adagoló egységét elektromos motorokkal szabályozza: a vetést, a műtrágya-adagolást és a mikrogranulátum-kijuttatást. A teljes folyamat felhasználóbarát ISOBUS felületen vezérelhető így a vetőmag és a műtrágya változó dózisú kijuttatására is képes, akár két külön térkép alapján.
A KUHN MAXIMA 3 szemenkénti vetőgépek 6 -7- 8- 9 - 12 soros kivitelben érhetők el. A különböző vázkialakításnak köszönhetően a sortávolság 45-80 cm között állítható, akár 5 cm-es lépésekben.
A jól bevált 6 soros MAXIMA-n kívül a modellcsaládban elérhető 8, 9, és 12 soros függesztett vetőgépek, esetében biztosított a 3 m-es szállítási szélesség. A 12 soros függesztett MAXIMA 3 esetében, az RXL vázkivitelnél, a vetőkocsik külön-külön történő mozgatásával, után az egységeket, egymás alá-felé képes csukni.

A gép kiváló működéséről, a májusban tartott Nyílt Napunk alkalmával az érdeklődők személyesen is meggyőződhettek, kattintson ide az összefoglaló videó megtekintéséhez!

 

Kép 1. - KUHN MAXIMA 3 RXL e, szállítási pozícióba helyezés

Kép 1. - KUHN MAXIMA 3 RXL e, szállítási pozícióba helyezés

A MAXIMA 3 vetőgépek beállítása rendkívül egyszerű szerszámok nélkül, gyorsan elvégezhető. A KUHN vetőtárcsák széles választéka megoldást nyújt az eltérő vetőmag-típusokhoz.
A 6 soros gépeken 950-1350 liter befogadó képességű műtrágya tartálynak, és az új fejlesztésű nyomott levegős G2 mikrogranulátum egységnek köszönhetően, a vetés rendkívül pontos, nagy hatékonyság mellett.
A 8 soros vagy nagyobb, gépek esetében pedig a front tartály (PF) + kijuttató KIT áll rendelkezésre, szilárd vagy folyékony halmazállapotú műtrágya kijuttatásra.

KOSMA

A gépcsaládra a MAXIMA „kistestvére” -ként gondolhatunk. Alternatívát jelent azon gazdáknak, akiknél kritikus a gép önsúlya és csoroszlya nyomása, akár az erőgép terhelése szempontjából, akár homokos extra laza talajon a nem kívánt süllyedés miatt.

A MAXIMA-hoz hasonlóan, a KOSMA-nál is elérhető a hagyományos mechanikus és az elektromos hajtás is egyaránt. A vetőelem megegyezik a MAXIMA-nál alkalmazottal, így nem kell a kiemelkedő pontosságról sem lemondania a gazdáknak.

A KOSMA is, 6-7-8-12 soros kivitelben és számtalan vázkialakítással rendelhető (fix, teleszkópos vagy csukható), a sortávolság is széles skálán mozog, a 45 cm-től a 80 cm-ig minden eshetőségre megfelelő modell áll rendelkezésre.

 

Kosma modellek

Kép 2. – KUHN KOSMA modellek

Maradjon kapcsolatban velünk

Egyéb Hírek

KUHN Magyarország Nyílt Nap 2024
27 márc. 2024 Rendezvények

III.KUHN Nyílt Nap

Ha május, akkor KUHN Nyílt Nap. Nagy népszerűségnek örvendő kecskeméti rendezvényünk 2024-ben is megrendezésre kerül.

Maxima, Lexis akció
14 márc. 2024 Tavaszi kedvezmények

Szuper tavaszi akció

Ébredezik a természet, a tavasz pedig magával hozta a KUHN évszakindító, kedvezményeit. MAXIMA szemenkénti vetőgépek és LEXIS permetezőgép...

Az összes hírünk