Hírek és események
Maxima, Kosma, Előrendelés

Biztosítsa Ön is gépét a következő szezonra! Szemenkénti vetés, MAXIMÁLIS pontossággal!

Az első legfontosabb szempont, hogy a kelés egyöntetű és robbanás szerű legyen, azaz néhány nap alatt megtörténjen a csírázás és ezt követően a kelés és a növények 95% -a megjelenjen. Erre rengeteg környezeti tényező hat, de a jó időben megfelelő mélységben és minőségben végzett vetés kiemelt fontosságú.

A megfelelően felszerelt és opcionált vetőgép kiválasztáshoz elengedhetetlen, a talajszerkezet, a szármaradványok mennyiségének az ismerete és hogy milyen termesztés technológiába kerül beillesztésre az adott gép. A szemenkénti vetőgéphez kapcsolódó opciós tételek és a vetőtárcsák kiválasztása kiemelt figyelmet igényel, amelyek mind hatással vannak a vetés minőségére és ezáltal a kelésre. Az eredményesség szempontjából fontos jelentőségű az egyenletes tőtávolság, valamint a kettős vetés kiküszöbölése a későbbi konkurálás miatt. A szemenkénti vetőgépek kiválasztása során számos tényezőt figyelembe kell venni, hogy megfelelő döntést tudjunk hozni a beruházást illetően. A növénytermesztés egyik legkritikusabb és legfontosabb művelete a vetés, mivel annak minősége és a kelés nagyban meghatározza a betakarításkori hozamot. Az alábbiakban áttekintjük, hogy a KUHN milyen megoldásokat kínál a szemenkénti vetőgépek piacán, és hogy miért is érdemes még most leszerződni a következő szezon előtt!

Milyen előnyökkel jár, ha most vásáról készletről vagy ELŐRENDELI gépét?

  • Szerződés forint alapon, árfolyamkockázat nélkül!
  • Készletes gép esetén kiemelkedő kedvezmények!
  • Biztosítsa gépét, a 2024-es szezonra, idei árakon!
 Azonnal szüksége lenne MAXIMA-ra, készletről?  Tekintse meg akciós készletes gép ajánlatainkat:
Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keresse területileg illetékes értékesítő kollégánkat, kattintson az alábbi linkre:

 

KUHN MAXIMA ÉS KOSMA ELŐRENDELÉS MAXIMA3 TS 1350 szemenkénti vetőgép

Milyen KUHN gépcsaládok és megoldások elérhetőek a szemenkénti vetés területén?

MAXIMA 3 

A gépcsalád kiváló minőségének és munkájának köszönhetően napjainkban is számos első és második generációs gép dolgozik a szántóföldeken. A jól bevált mechanikus hajtás mellett elektromos változat is elérhető a kínálatból, amely minden szempontból megfelel a precíziós gazdálkodás szempontjainak.

A MAXIMA jól beilleszthető a precíziós és a helyspecifikus gazdálkodásba. Az elektromos változat minden adagoló egységét elektromos motorokkal szabályozza: a vetést, a műtrágya-adagolást és a mikrogranulátum-kijuttatást. A teljes folyamat felhasználóbarát ISOBUS felületen vezérelhető így a vetőmag és a műtrágya változó dózisú kijuttatására is képes, akár két külön térkép alapján.
A KUHN MAXIMA 3 szemenkénti vetőgépek 6 -7- 8- 9 - 12 soros kivitelben érhetők el. A különböző vázkialakításnak köszönhetően a sortávolság 45-80 cm között állítható, akár 5 cm-es lépésekben.
A jól bevált 6 soros MAXIMA-n kívül a modellcsaládban elérhető 8, 9, és 12 soros függesztett vetőgépek, esetében biztosított a 3 m-es szállítási szélesség. A 12 soros függesztett MAXIMA 3 esetében, az RXL vázkivitelnél, a vetőkocsik külön-külön történő mozgatásával, után az egységeket, egymás alá-felé képes csukni.

A gép kiváló működéséről, a májusban tartott Nyílt Napunk alkalmával az érdeklődők személyesen is meggyőződhettek, kattintson ide az összefoglaló videó megtekintéséhez!

 

Kép 1. - KUHN MAXIMA 3 RXL e, szállítási pozícióba helyezés

Kép 1. - KUHN MAXIMA 3 RXL e, szállítási pozícióba helyezés

A MAXIMA 3 vetőgépek beállítása rendkívül egyszerű szerszámok nélkül, gyorsan elvégezhető. A KUHN vetőtárcsák széles választéka megoldást nyújt az eltérő vetőmag-típusokhoz.
A 6 soros gépeken 950-1350 liter befogadó képességű műtrágya tartálynak, és az új fejlesztésű nyomott levegős G2 mikrogranulátum egységnek köszönhetően, a vetés rendkívül pontos, nagy hatékonyság mellett.
A 8 soros vagy nagyobb, gépek esetében pedig a front tartály (PF) + kijuttató KIT áll rendelkezésre, szilárd vagy folyékony halmazállapotú műtrágya kijuttatásra.

KOSMA

A gépcsaládra a MAXIMA „kistestvére” -ként gondolhatunk. Alternatívát jelent azon gazdáknak, akiknél kritikus a gép önsúlya és csoroszlya nyomása, akár az erőgép terhelése szempontjából, akár homokos extra laza talajon a nem kívánt süllyedés miatt.

A MAXIMA-hoz hasonlóan, a KOSMA-nál is elérhető a hagyományos mechanikus és az elektromos hajtás is egyaránt. A vetőelem megegyezik a MAXIMA-nál alkalmazottal, így nem kell a kiemelkedő pontosságról sem lemondania a gazdáknak.

A KOSMA is, 6-7-8-12 soros kivitelben és számtalan vázkialakítással rendelhető (fix, teleszkópos vagy csukható), a sortávolság is széles skálán mozog, a 45 cm-től a 80 cm-ig minden eshetőségre megfelelő modell áll rendelkezésre.

 

Kosma modellek

Kép 2. – KUHN KOSMA modellek

Maradjon kapcsolatban velünk

Egyéb Hírek

Nyári KUHN demó túra 2024
27 jún. 2024 gépbemutató

KUHN Nyári gépbemutató túra 2024

Hamarosan útnak indulunk és július 4. - július 11. között 6 állomáson mutatjuk be a KUHN talajművelő gépeit valamint körbálázóját.

KUHN Magyarország Nyílt Nap 2024
27 márc. 2024 Rendezvények

III.KUHN Nyílt Nap

Ha május, akkor KUHN Nyílt Nap. Nagy népszerűségnek örvendő kecskeméti rendezvényünk 2024-ben is megrendezésre kerül.

Az összes hírünk