Hírek és események
Hírek

Talajművelés csúcsformában KUHN gépekkel!

Az őszi talajmunkák megfelelő végrehajtásával maximalizálhatjuk a terméshozamot.

Az őszi szántóföldi talajmunkák kritikus szerepet játszanak a talaj egészségének és termékenységének megőrzésében, valamint a gazdaságos és hatékony növénytermesztés biztosításában. Az őszi időszakban végzett munkák magukban foglalják a tarlóhántást, tarlóápolást, sekély-közép és mélylazítást, a szántás, illetve a magágyelőkészítést.

A magágyelőkészítés kiemelt jelentőséggel bír az őszi talajmunkák során.

A megfelelő minőségben és mélységben végzett magágyelőkészítés lehetővé teszi a vetőmagok pontos elhelyezését a talajban, így biztosítva a jó kelési körülményeket és az egyenletes növekedést. Ezenkívül a magágy előkészítése segít csökkenteni a gyomnövények és kártevők kialakulásának esélyét.

Az őszi talajmunkák gondos tervezése és megfelelő végrehajtása kulcsfontosságú a fenntartható mezőgazdasági gyakorlat és a terméshozam maximalizálása érdekében. Ezen munkák elvégzéséhez, megbízható és jó gépekre van szükség, ebben lehet segítségére a KUHN márka talajművelő gépkínálata, legyen akár szó forgatásos vagy forgatás nélküli művelésről!

Amennyiben, cikkünk bármelyik gépével kapcsolatosan további kérdése merülne fel, vagy szeretne személyesen egy demó keretein belül meggyőződni a gépek kiváló munkájáról, az alábbi elérhetőségek egyikén jelezheti felénk:

 

PROLANDER

A talajmunkák „generalistája” a PROLANDER.

PROLANDER termékcsalád két legkedveltebb modellje a 6, illetve 7,5 méter széles változat (rendelhető 4-5-6-7.5-9 és 14m-es változatban is). Erős, robosztus kialakítása ellenére meglepően kicsi vonóerőigénnyel rendelkezik, akár 25 LE elegendő lehet méterenként (6m gép = 6x25 LE) laza talajon a tökéletes munkavégzéshez, kötöttebb talajokon hozzávetőleg 40-50 LE/m az erőgép igény.  A gépet így alacsony vonóerő igénnyel, kisebb fogyasztás mellett lehet üzemeltetni.

A PROLANDER a ma kapható egyik legjobb magágykészítő-kultivátor, ezen túl  tarlóápolásra is tökéletesen alkalmas. A gép felépítését tekintve első simítóval szerelt, ezt követi az növekvő távolságra osztott kapaszekció, majd a lezáró hengersor.

A munka minőségét az eltömődésmentes 5 sorban elhelyezkedő rugós kapaszárak biztosítják, amelyek növényi maradványok jelenlétében is kiváló munkát végeznek.

A rugós szárak lúdtalp kapával és lándzsás kapával is felszerelhetők, ami igazán univerzális felhasználási lehetőséget ad a leendő tulajdonos számára.

A PROLANDER ideális megoldás lehet, a kiváló magágy-előkészítésre. Minimális művelésbe is jól beilleszthető. Alkalmazható tarlóápolásra, illetve mechanikai gyomirtásra.

 

Területi értékesítő keresése

CULTIMER

Tarlóhántás és talajlazítás kivételes talajkeveréssel

KUHN CULTIMER L kultivátorral három művelet végezhető egy menetben: bekeverés és talajlazítás, talajfelszín-egyengetés, valamint a talaj visszatömörítése.

A magas váznak köszönhetően ennél a gépnél is nagy az átömlési keresztmetszet. A duplarugós biztosítású kapák a 600 kg-os nyomásnak köszönhetően talajtípustól függetlenül egyenletes munkát végeznek, akár 35 cm mélységig.

A munkaszélesség függvényében eltérő kapaszámmal felszerelt CULTIMER jól illeszthető a kiválasztott munkamélységhez. A gép különböző kialakítású szárnyas kapákkal, vagy 50 - 80 milliméteres karbid késekkel is elérhető. A talajtípushoz választható elmunkáló henger biztosítja a tökéletes tömörítést.

PERFORMER

Akár 4 művelet egy géppel egy menetben!

Minden földterületnek megvannak a sajátos művelési igényei, eltérő talajszerkezet, víztartó képesség, összetétel, domborzati viszonyok, melyekhez alkalmazkodni kell, főleg, ha a művelt területen belül több eltérő kondíció is megtalálható. Ezen alkalmazkodási felétételek között lehet segítségére, az egyik legsokoldalúbb talajművelő eszköz, a PERFORMER.

PERFORMER egy kombinált tárcsás-kapás művelő eszköz. A tárcsasor biztosítja a növényi maradványok aprítását a gép teljes szélességében. Az ezt követő 4 sor kapa, a munkamélység függvényében a keverésért vagy mély lazításért felel (művelő elemtől függően). A következő sorban elhelyezett tárcsák biztosítják a talaj egyengetését, végül a henger lezárja a talajt.

Közepes és nagy teljesítményű traktorokhoz (180 és 700 LE között) ideális.

A PERFORMER minden beállítása hidraulikusan a vezetőfülkéből végezhető el. A gép opcionálisan felszerelhető aprómag-vetőegységgel (SH, zöldítés), valamint fronttartály is kapcsolható hozzá folyékony anyag kijuttatásához.

A gép különböző talajművelésre is használható, így nincs szükség több gépre, gépkezelőre a munka elvégzéséhez, így csökkenthetők a költségek, illetve a menetszámok.

A gép alkalmazható, mély, közepes és sekély művelésben is egyaránt.

Egyéb Hírek

Az összes hírünk